Zmanipulować można wszystko a oddanie czarnych skrzynek
przekreśla dla mnie ich zawartość .
Na podstawie tej tezy uważasz się za człowieka ze zdrowym rozsądkiem? Mam nadzieję, że zdjesz sobie sprawę, że skrzynki były otworzone w Polsce i zapewne skopiowane?
Nikomu nie podoba się ten raport MAK-u, bo chamsko całkowicie pomija błędy Rosjan. Niestety dla spiskowców, jedyne błędy jakie popełnili Rosjanie to polityczne wymuszenie zezwolenia na lądowanie i niekompletne wyposażenie lotniska (słynne zdjęcia, na których ruscy wkręcają żarówki, i tyle. Nie ma tu gdzie szukać sensacji. Co więcej, z kolejnymi miesiącami dowiadujemy się coraz to nowych rzeczy, które tworzą spójny obraz katastrofy. Niestety tak jak z jedenastym września tak tutaj superwszechwiedzący i eksperci od wszystkiego spiskowcy na siłę próbują dopasować fakty do ich tezy. Dla mnie to jest debilne, a żeby nie być gołosłownym: jeszcze się nie spotkałem na tym forum (choć miałem kilka przerw w śledzeniu tematów) żeby któryś z tych jaśnie oświeconych ekspertów udowodnił, że to co podają media jest N-I-E-M-O-Ż-L-I-W-E. Żaden nie wykazał, że po utracie skrzydła samolot nie mógł wylądawać jak wylądował, żaden też nie zaprzeczył że lądowanie na takim lotnisku (zamkniętym, wojskowy, bez wyposażenia i bez informacji w cywilnych mapach lotniczych) było skrajnie trudne. Wszędzie tylko próbują wcisnąć: "aaa to mogło być inaczej". Panowie z Loose Change najpierw "wykazali" dlaczego te zdarzenie nie mogły mieć miejsca, a u nas w Polsce cała dyskusja opiera się na twierdzeniach: "To mogło się wydarzyć w ten sposób, to był zamach", "Niee to nie był zamach, nic na to nie wskazuje. Wytłumaczenia oficjalne są logiczne", "Oni kłamią, są w zmowie. Skąd masz taką pewność, że to nie był zamach? W końcu jeśli oni go zorganizowali to teraz po ukrywali ślady."
Ot i cały sens teorii spiskowych. I jeszcze takie spostrzeżenie: najwięcej teorii spiskowych produkują amerykanie, znani z "dziwnych" zachowań. Podstawą teorii spiskowych jest zdradzenie obywateli przez elity rządzące. Czy was drodzy Spiskowcy nie nurtuje drobny fakt, że wzorujecie się często na dokonaniach truth movement jednocześnie, wiedząc że amerykański rząd nigdy nie działał na szkodę państwa na rzecz zagranicznego mocarstwa, a pomimo tych wszystkich oskarżeń o elitaryzm i tajemne kręgi finansowe to właśnie w tym kraju obywatele mają najwięcej swobód i żyją na najwyższym poziomie?
Pozdrawiam