Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 replies to this topic

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Długo zajęło mi odkrycie gdzie niektórzy widzą na filmiku człowieka w białej koszuli i o ciemnych włosach ale chyba wreszcie mi się udało. Zaznaczyłam go na screenshocie: http://img175.images...880/czowiek.jpg , interpretację pozostawiam wam. Osobiście nie mam zdania - równie dobrze może to być człowiek jak i fragment samolotu/cokolwiek innego. Za słaba jakość filmu by ocenić.

Mi bardziej człowieka przypominałą ta postać niż ta zaznaczona przez ciebie:

Dołączona grafika

Jeśli to gałąź to nią na prawdę nieźle buja
  • 0

findout.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

moim zdaniem ta gałąź jest bardzo blisko kamerzysty, tylko na tej słabej jakosci jest chyba wrazania ze ona znajduje sie dalej, to tylko moje zdanie.
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli to gałąź to nią na prawdę nieźle buja

To akurat ewidentnie gałąź. Zaznaczyłam ją gdy była dobrze widoczna i kierunek jej pozornego ruchu spowodowanego poruszeniem kamerzysty: http://img512.images.../5227/galaz.jpg, śledząc filmik zobaczysz co i jak.
  • 0

draggero.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Palmaero http://img10.imagesh...1/71970273y.png

Najlepiej powiększyć sobie a nie w tej rozdzielczości do której forum skaluje. Widać jakby sylwetkę człowieka. Bezpośrednio po tym słychać strzał. Sądząc po filmiku oddany jakby w stronę kadłuba. Szkoda że nie mamy dłuższego materiału tej "postaci" .

@DOWN
Nie mówię, że tam jest na 100% człowiek ale coś tak jakby wygląda ;] Sam jestem zdania że raczej to nie był żaden człowiek.

Użytkownik draggero edytował ten post 14.04.2010 - 23:24

• 0

artur_sz13.
Reputacja

Napisano

Palmaero http://img10.imagesh...1/71970273y.png

Najlepiej powiększyć sobie a nie w tej rozdzielczości do której forum skaluje. Widać jakby sylwetkę człowieka. Bezpośrednio po tym słychać strzał. Sądząc po filmiku oddany jakby w stronę kadłuba. Szkoda że nie mamy dłuższego materiału tej "postaci" .

Co do zaznaczonej przeze mnie postaci to wycofuję się- to gałąź nie zauważyłem tego wcześniej.. albo nie chciałem zauważyć:/

I co do twojej postaci w białym Ana Mert to po analizie to chyba również efekt gałąź zrobiła...

Wychodzi że w tym momencie nie ma na ekranie ani jednej żywej duszy oprócz kamerzysty.. Zostają słowa w filmiku... Co do słów z 27-30 sekundy bardzo ciężko cokolwiek tam usłyszeć ale wykluczyłbym tam polski akcent

Użytkownik artur_sz13 edytował ten post 14.04.2010 - 23:17

• 0

Tropiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

http://www.tvn24.pl/-1,1652186,0,1,strzaly-tuz-po-katastrofie,wiadomosc.html

Cytat z forum

/.../
1:12 "zmiana planów, kuźwa!"
1:13 trzeci strzał / Widać nawet jakby sylwetkę celującą jakby z pistoletu // Trzeba dobrze zatrzymać filmik
/.../
Coś do dodania? Weryfikacji?

Dodaje screen z 1.13 Dołączona grafika Natychmiast po tym słychać jakby strzał

O Jezu... strasznie to sugestywne, przyznacie... :(
Sylwetka w szynelu(?) jakby celująca w dół, w stronę ogonowej części samolotu...
Zgroza! :( Wyobraźnia podpowiada okropne rzeczy.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sylwetka w szynelu(?) jakby celująca w dół, w stronę ogonowej części samolotu...

Mi to raczej wygląda na gałąź lub kikut młodego drzewa złamanego przez części samolotu.
  • 0

artur_sz13.
Reputacja

Napisano

No słychać tylko:

- czy tego nie gada ten stary dziadek (odwrócony tyłem i mikrofon może ściąga inaczej)
- czy ten niby kolo to nie kolejny krzak (jeden ja ustrzeliłem)

Pojawiają się wątpliwości.. Żeby nie było ich w innych kwestiach to nikt by ich nie szukał.. Ale jak kontroler lotów gada nieprawdę, jak liczba podejść się zmienia... ktoś próbował manipulować tylko w jakim stopniu
  • 0

Tropiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mi to raczej wygląda na gałąź lub kikut młodego drzewa złamanego przez części samolotu.

To oczywiste, że ci na to wygląda! :)
  • 0

sqallpl.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

41 sekunda, zaraz przed odwroceniem kamery

Przyjrzyjcie sie temu miejscu na elemencie, gdzie dominuje zoltozielony odcien.

Widac tam ruch na jakas sekunde przed tym, jak kamerzysta obraca kamere. Wydaje sie ze od wiatru poruszaja sie tam te strzepy.

Powtarzajcie film kilka razy w tym momencie to wylapiecie ten ruch bez problemu.

Jest to galaz na wczesniejszym planie albo wlasnie strzepy. Wyobraznia oczywiscie podpowiedziala reke, choc szczerze watpie.

EDIT:

ogladam juz kolejny raz, ewidetnie cos sie rusza, zauwaza ktos?

Użytkownik sqallpl edytował ten post 14.04.2010 - 23:37

• 0

artur_sz13.
Reputacja

Napisano

ogladam juz kolejny raz, ewidetnie cos sie rusza, zauwaza ktos?

No widzę.. Pytanie czy po powtarzaniu tyle razy tego kawałka to nie jest przewidzenie i pytanie czy to nie jest poruszenie się obrazu w końcu to filmik nagrywany komórką
  • 0

Engined.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeczytajcie ten artykuł !!

http://cogito.salon2...-miare-tragedii

Generalnie na blogach Onetu już jest wiele wątków dotyczących spisku Rosjan, i co najbardziej prawdopodobne - ataku terrorystycznego.

Żeby tylko nie okazało się że rozbicie samolotu to był plan Pierwszy ataku terrorystycznego, aby potem doszło do ataku w momencie pogrzebu gdzie będą uczestniczyć wszyscy wielcy tego świata - plan Drugi (finalny).

edit AlienGrey
Poprawiłem link.

• 0

artur_sz13.
Reputacja

Napisano

Zamach wchodzi w grę ale myślę że Amerykanie naszych wyręczą i nic się nie stanie.. Alkaida u nas nie zaatakuje a ruscy swojego też nie będą ryzykować (bo ten pan ewidentnie na nich wskazuje)

Użytkownik artur_sz13 edytował ten post 14.04.2010 - 23:53

• 0

trzykropek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, dostrzegłem koło 40 sek. dwie postacie, a nei jednej. Biała postać moim zdaniem, rzeczywiście się rusza, natomiast drugiej postaci też można zaobserwować pewien ruch, aczkolwiek nie wiem czy to nie gra światła i gałęzi gdy kamerzysta obraca telefon, bądź inne urządzenie którym został nagrany film.

Dołączona grafika
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Szczerze mówiąc wyławianie z tego filmiku postaci wraz ze szczegółami typu karabin (dymiący!) to w mojej opinii raczej gra wyobraźni. Czego szukamy? Ano ludzi. Czy nie jest tak, że jeśli czegoś mocno szukamy, zobaczymy to, co zobaczyć chcemy? Jakość jest okropna, film kręcony komórką. Obraz skacze, faluje, drga. Wiadomo - full HD to nie jest... To, co uznamy za człowieka może być błędem wynikającym z kompresji.

Jeśli chodzi o strzały, ja podałem swoją teorię w temacie, który w chwili obecnej jest zamknięty. Nasuwa mi się także trochę inna - przecież jest to teren wojskowy. Rosyjska armia nie bawi się z intruzami, a widząc, że do wraku zbliżają się postronni ludzie strzelano w powietrze, aby dać im do zrozumienia, gdzie są. Myślę że ci, którzy strzelali (o ile faktycznie były to wystrzały) wiedzieli także kto jest we wraku. Być może z jeszcze innej strony, dla nas niewidocznej działał jakiś szabrownik i to jego częstowano ołowiem? Skoro w Lesie Kabackim okradano szczątki "dewizowych", to czemu tu miałby się nie znaleźć jakiś amator szybkiego zarobku?
  • 0

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych