Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie większe znaczenie ma obniżanie poziomu naszej polityki do poziomu dziecka. Ty też jesteś kolejnym, który nie nauczył się po ostatnich 20 latach (i twoich teoriach spiskowych), że państwa mają interesy a nie przyjaźnie? Kaczyński prowadził polityką na zasadzie: "tych lubimy, a tych nie". Nie potrafił współpracować z rządem i blokował wiele ustaw, za które odpowiedzialność wziąłby przecież rząd, a nie on itd itp.

Pozdrawiam
  • 0

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Pazi, zacznijmy od tego, że polityka nigdy nie wyszła poza poziom dziecka, więc to kto ją prowadzi tak samo jest denna i płytka.
  • 0

chronos.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziwi nie dziwi to nie ma znaczenia. Spiskowcy zawsze uznają że wszystko popiera spisek. GMO może pomóc w wyżywieniu ludzi w afryce, jednak oni by uznali, że jedyny efekt GMO to jakieś zatrucie

Pozdrawiam

Zgadzam się z Toba ze miłośnicy teorii spiskowych zawsze i wszędzie będą wietrzyli spiski. Osobiście uważam iż w tym przypadku decydujące znaczenie miał tzw.czynnik ludzki.Należałoby zwrócić uwagę ze wojskowa załoga samolotu rządowego miała lądować na lotnisku wojskowym . Mógłby ktoś zapytać jakie ma to znaczenie. Otóż bardzo istotne.Żołnierze każdej armii świata poddawani są obróbce psychicznej polegającej w skrócie na bezwarunkowym wykonywaniu poleceń przełożonych.Dlatego uważam ze gdyby załoga samolotu była cywilna to bez względu na jakiekolwiek naciski nie doszłoby do próby lądowania w Smoleńsku ,zaś gdyby lotnisko było cywilne to wieża nie wyraziłaby zgody na podejście.

Pozdrawiam
  • 0

prometeusz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pazi, zacznijmy od tego, że polityka nigdy nie wyszła poza poziom dziecka, więc to kto ją prowadzi tak samo jest denna i płytka.

PaZi to zagorzały antyPIS , a do takich to argumenty logicznie nie trafiają . Tak samo Razor .. Zawsze jak im brakuje argumentów - to rzucają "bo Lech Kaczyński złym prezydentem był i kropka" hehe . Ale taki to urok młodzieńczych lat..
Ciekawe jakby się zachowywali jakby to samolot Tuska rozbił się w drobny MAK , a śledztwo prowadziłby Jarosław Kaczyński i robił w nim to samo co Tusk i spółka teraz...
Oj aż strach się bać , chyba by Kaczyńskiego zaciukali maczetami
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

PaZi to zagorzały antyPIS , a do takich to argumenty logicznie nie trafiają . Tak samo Razor .. Zawsze jak im brakuje argumentów - to rzucają "bo Lech Kaczyński złym prezydentem był i kropka" hehe . Ale taki to urok młodzieńczych lat..
Ciekawe jakby się zachowywali jakby to samolot Tuska rozbił się w drobny MAK , a śledztwo prowadziłby Jarosław Kaczyński i robił w nim to samo co Tusk i spółka teraz...
Oj aż strach się bać , chyba by Kaczyńskiego zaciukali maczetami

Skąd ty wyskoczyłeś? Chyba wiem skąd ale nie będę tego pisał. Lepiej tam wracaj. PIS to największa plaga naszego państwa od ostatnich lat. Ci debile nie widzą nawet jak ich wielki szef bez przerwy ich oszukuje, kłamie, mąci i nawet w mediach się nie pokaże, że LUD czyli wszyscy polacy mogliby go zapytać czemu zachowuje się jak zachowuje i co ma lepsze do zaproponowana niż pana Błaszczaka, który nie ma mózgu i powtarza cały czas ten sam tekst z kartki, a w razie pytań odpowiada że to na pewno wina PO, jak gosiewski. Pan Kalisz to jest profesjonalny polityk i dla mnie wzór. Pomijam jego poglądy i przeszłość, ale to w jaki sposób się zachowuje to najwyższa klasa. Nie pyskuje jak pan kaczyński, nie insynuuje jak małpa z brzytwą pt Macierewicz, zna się na prawie dużo lepiej niż ten głąb Ziobro, który nie wiem o podstawowej zasadzie domniemania niewinności i nie sądzeniu kogoś jeśli nie jest się sądem. Ci ludzie to wariaci. Nieodpowiedzialni i tak głodni na władzę, że związali się z Lepperem i Giertychem, a teraz mówią że to był sukces bo wywali ich z parlamentu. I ty tu piszesz i logicznych argumentach? Wszyscy się z PiS śmieją na całym świecie bo to są dzieci, a nie dorośli ludzie.

"A lud ciemny w to uwierzy"- kwintesencja polityki PiS-u, J. Kurski.

Jedyne z czym się zgodzę to fakt, że wyśmiewanie leszka za drobne błędy było wręcz żałosne. Ta telewizja dla pokemonów zwąca się tvn tak mieliła te tematy, że robiło się wielkie halo. Dzisiaj oglądam ją już tylko dlatego że lubie niebieski kolor, a oni mają go wszędzie, a jak mam się czegoś dowiedzieć to znajdę sobie lepsze źródła. Nawet wczorajsza konferencja emitowana w tvn24 była tragicznej jakości. Sztuczny filty podwyższający kontrast do oczo*ebnych kolorów i wyświetlanie paska i innych śmieci już 5 minut po rozpoczęciu to był kamień do trumny. No po kiego grzyba mam czytać pasek informacyjny informujący o tym co zdażyło się w przecięgu 5 ostatnich minut. 4 cytaty na krzycz i już walneli w żółty pasek tak że zasłonili tekst z prezentacji tak że nie było widać co wieża mówiła do pilotów.

Pozdrawiam

edit Yawgmoth
Dołączona grafika
  • -2

prometeusz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

do Razora : Nie wiem jak innych , ale ja na 99% wiem (nie WIERZE ) tylko wiem że to był zamach !!
Kwestia tylko czy wykonany jedynie przez złe naprowadzanie przez fałszywe stacje nDB , meackoning i nieprawidłowe naprowadzanie kontrolerów , czy jeszcze była jakaś bomba na pokładzie .
Widzisz o niewłaściwej pracy kontrolerów to nawet wasz idol już teraz mówi . I co dalej jesteście przy swoim?
do PaZi: Właśnie potwierdzasz to o czym mówiłem - brak argumentów = bełkot antyPIS

Wam za to płacą czy gratis jest?
  • 1

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A jaka jest ta Wasza prawda w takim razie? Bo rozumiem, że z goła inna, od tego co ustalono?

Posiłkujesz się wiedzą z telewizji. Czy Ty uważasz, że rządy, którym na rękę była katastrofa Tupolewa wygłoszą całemu światu, że w tym uczestniczyły? Nikt prawdy Ci nie powie, a ile jeszcze pozostaje tajemnicą? Dywagacje kto zawinił nigdy nie ustaną, zawsze pozostanie dużo wątpliwości, wiele pytań bez odpowiedzi. Nigdy nie dowiemy się, jak w istocie było. Spory kto ma rację, a kto jej nie ma; - możemy się wymieniać spostrzeżeniami, ale nie możemy narzucać własnych racji, bo nikt ich nie posiada. Logika pozostaje i logika przywiodła mnie do jednej uwagi. Dlaczego Tusk po śmierci Kaczyńskiego reaktywował korzystne dla Rosji interesy z tym państwem, chociażby w związku z gazem? Kaczyński chciał uwolnić Europę. Dążył do tego. Nad tym się zastanówcie.
  • 2

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dywagacje ustaną jak polska komisja ogłosi swój raport. Wiadomo że raport Mak jest nie kompletny, ale nie kłamliwy. W pewien sposób zmanipulowano jego wnioski przez odpowiednie wypowiedzi pani anodiny i przypominanie parokrotne o polskim pijanym generale. Komisje lotnicze działają długo i dopóki mają co badać są w stanie wyjaśnić wszystkie okoliczności zajścia tego zdarzenia bo lotnictwo jest najbardziej profesjonalnym tworem. Potem już tylko nieuki będą dywagować i poddawać w wątpliwość zdania ekspertów i palić na stosach raporty komisji śledczych, chociaż sami nie mogą nawet pomażyć o dotknięciu jakichkolwiek szczątków. Ja nie wiem skąd w ludziach takie przekonanie, że to co zobaczą w mediach i sami wymyślą jest prawdziwe, a setki tysięcy godzin ekspertów pracujących na materiale dowodowym nic dla nich nie znaczy.

Pozdrawiam
  • 2

unwanted.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Media kłamią , dziwi mnie to że w XXI wieku ludzie nie zdają sobie sprawy z tego że w mediach znajdzie sie zawsze osoba która postanawia narzucic swój pkt widzienia innym, LUDZIE ZACZNIJCIE SIE UCZYĆ KRYTYCZNEJ I OBIEKTYWNEJ OCENY MEDIÓW.

Powody były takie :
* błąd załogi, co by tam nie zrobili to była ich wina, nie powinni lądować w takich warunkach;
* błąd kontrolerów , nie powinni pozwolić na lądowanie,

Nie ważne czy to był lot wojskowy cywilny czy jaki kolwiek inny

Nie ulega też wątpliwości to, że presja była wywierana na wszystkich

I jeszcze jeden niezaprzeczalny fakt : Gdyby zabronili lądować , lub gdyby piloci odmówili, to Kaczyński tak by się obraził że przez rok by się do nikogo nie odezwał . No i konsekwencje wyciągane po obydwu stronach.

Tak nażekaliście na tych ludzi , Moja sąsiadka tak sie wkurwiała na kaczynskiego, zawsze znalazla okazje zeby na niego najebać, a pierwsza płakała po jego śmierci ----> i niestety to jest śmieszne i żałosne .
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie było zezwolenia na lądowanie, do diabła.
  • 1

unwanted.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie było zezwolenia na lądowanie, do diabła.

WOGÓLE NIE POWINNY POZWOLIĆ IM KOŁOWAĆ W TAKICH WARUNKACH NAWET ... o to mi chodziło ...
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kołować to może samolot na ziemi :) Chyba że chodzi ci o lotniskow w Wawie

Uparciuch z ciebie Corleone. Rzeczywiście nie było pozwolenia na lądowanie. Nie powinni oni dać pozwolenia na zniżanie się czy na podejście do lądowania.

Pozdrawiam
  • 0

unwanted.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie jestem ekspertem :P Sorki za pomyłkę chodziło mi o to o co Pazi'emu
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście nie było pozwolenia na lądowanie. Nie powinni oni dać pozwolenia na zniżanie się czy na podejście do lądowania.

Czemu? Przy zachowaniu procedur (MDH - słynne 100 m) nic złego by się nie stało. No ale przepisów trzeba przestrzegać, to w interesie pilota.
  • 2

unwanted.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dlatego że tam byla widoczność 200 metrów.. a wyobraź sobie jechać samochodem 120 mk/h w taką mgłę , a teraz wyobraź sobie lot samolotem prędkość 350 km/h , widać jeszcze mniej , to tak jak byś z zamkniętymi oczami sikał do filiżaneczki ;p z odległości 3 metrów .

Nie było możliwości żeby oni tam usiedli ... Mogli podjąć taką decyzje i od razu ich odesłać . Ponadto oni( kontrolerzy) za raz po tym jak polacy wylecieli juz wiedzieli że jest mgła i już w tym momencie szukali jakiegoś zapasowego lotniska.
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych