Napisano 15.04.2010 - 00:49
Napisano 15.04.2010 - 01:10
Co do filmiku i dżwięków na nim...poprosiłem pewną Gruzinke z facebooka o pomoc która zna j.rosyjski... odpisała mi tak:
Many of my friends shared and listened to the video. I have listened to it quite a lot of times too. After the train's signal you can hear one shot, then some voices. Then you can hear clearly "Davai matai atsuda" in Russian, that can be translated as "Now get out of here" , then one shot again, then some foul language in Russian followed by one more shot, then "nazad", "Vse nazad", "Atsec, ukhadi atsuda", "Ukhadi, vsio" in Russian that means "Get back", "Everybody get back", "Old man, get out of here", "Go away, that's all". And one last word is either "Kolia" or "volia" I cannot say for sure. The most interesting is that they say "Vsio" - "That's all", "That's over"... what is over? This is the question.
Kto może niech przetłumaczy bo jestem tak zmęczony, że nawet nie wiem co piszę. Po prostu skopiowałem co odpisała mi na ten filmik, poprosiłem by wyjaśniła co słyszy...
Użytkownik Tropiciel edytował ten post 15.04.2010 - 02:00
Napisano 15.04.2010 - 01:10
Co do filmiku i dżwięków na nim...poprosiłem pewną Gruzinke z facebooka o pomoc która zna j.rosyjski... odpisała mi tak:
Many of my friends shared and listened to the video. I have listened to it quite a lot of times too. After the train's signal you can hear one shot, then some voices. Then you can hear clearly "Davai matai atsuda" in Russian, that can be translated as "Now get out of here" , then one shot again, then some foul language in Russian followed by one more shot, then "nazad", "Vse nazad", "Atsec, ukhadi atsuda", "Ukhadi, vsio" in Russian that means "Get back", "Everybody get back", "Old man, get out of here", "Go away, that's all". And one last word is either "Kolia" or "volia" I cannot say for sure. The most interesting is that they say "Vsio" - "That's all", "That's over"... what is over? This is the question.
Kto może niech przetłumaczy bo jestem tak zmęczony, że nawet nie wiem co piszę. Po prostu skopiowałem co odpisała mi na ten filmik, poprosiłem by wyjaśniła co słyszy...
Napisano 15.04.2010 - 01:29
Napisano 15.04.2010 - 01:36
Drodzy koledzy
Ja na tym filmie słyszę nie tylko język rosyjski ale i polski! Wyraźnie w 1:13 słychać "zmiana planów, ku**wa "!!!!
A wcześniej w 28 sekundzie słychać dość słabp "Jezusie , Jak możecie"
Szczena mi opadła!!! BOR dobijał rannych????
Masakra - to już wychodzi na to że BOR współpracował z Rosjanami !!!!
Napisano 15.04.2010 - 01:45
Napisano 15.04.2010 - 01:54
Napisano 15.04.2010 - 02:36
jest dość obszerny artykuł na wp o teoriach spiskowych, jednak ma on formę prześmiewczą. A czemu media nie poruszają tego tematu? Bo być może nie rosjanie byli inicjatorami ewentualnego zamachu...Dlaczego w mediach mówi się o dyskusjach internetowych na temat protestu w Krakowie czy nadaniu stadionowi imienia L.Kaczyńskiego a nie mówi się o setkach tamatach na forum takich jak ten?
Użytkownik Niedowiarek edytował ten post 15.04.2010 - 02:36
Napisano 15.04.2010 - 02:38
Napisano 15.04.2010 - 02:42
Napisano 15.04.2010 - 02:42
Użytkownik Tropiciel edytował ten post 15.04.2010 - 02:46
Napisano 15.04.2010 - 02:43
jest dość obszerny artykuł na wp o teoriach spiskowych, jednak ma on formę prześmiewczą. A czemu media nie poruszają tego tematu? Bo być może nie rosjanie byli inicjatorami ewentualnego zamachu...
Dlaczego w mediach mówi się o dyskusjach internetowych na temat protestu w Krakowie czy nadaniu stadionowi imienia L.Kaczyńskiego a nie mówi się o setkach tamatach na forum takich jak ten?
Napisano 15.04.2010 - 02:48
Media to władza, a więc niewygodne informacje nie mogą przejść przez to sito. Jeśli zaczęlo by się mówić o zamachu to mogłoby to wprowadzić pewien chaos wśród ludzi lub domysły kto? dlaczego?, a w sytuacji jaka jest teraz, bardzo łatwo wysterować motłoch na dobry kierunek i wypromować wspaniałych bohaterów, opłakujących zmarłych.ale ch** w to kto dokonał zamachu
Czy to Putin, czy Bin Laden czy Phenian, czy Tusk, czy USA, czy Żydzi, czy murzyni, czy ojciec Rydzyk, czy moja lub twoja babcia, czy może Buka z Muminków
Ważne jest to żeby podjąć temat, żeby mówić o zamachu nie podejrzewając nikogo ale o tym zamachu mówić
a tu nic, zero, nul...
Można mówić o zamachu nie wskazując winnego? Chyba można!
Napisano 15.04.2010 - 02:49
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych