Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

:::P:::i:::S:::.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Miecugow i jego jeb***** Szkoło kontaktowe gości dzisiaj króla komuchów Aleksandra Kwaśniewskiego
Rozmowa dotyczy wyborów. Pytania jaki kandydat lewicy, kto bedzie z PiSu...
L.Kaczyński na katafalku a tu już dyskusje... wstyd!!!

Odnośnie szkła kontaktowego. Ostatnio w szkle zadzwonił gość jakiś i pyta się bezosobowo: Gdzie ci ludzie, którzy tak ostro jechali po Kaczyńskim?
Szczerze przyznam że Miecugow i ten drugi pożal się boże komunista jakiś byli tak zmieszani, ze nie wiedzieli gdzie przód a gdzie tył
Miecugow ten cham! jechał cały czas po Lechu Kaczyńskim! Jak on może pokazywać się TV po tej tragedii?
  • 0

Niedowiarek.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przesadzacie. Natomiast ja myślę, że w tym przypadku po prostu głupota zrobiła swoje i zadziałała najzwyklejsza selekcja naturalna, o czym najprawdopodobniej nigdy się nie dowiemy, ale z innej racji niż spisek... raczej by chronić coś, co nazywa się "dobre imię narodu Polskiego" <-- by go już nie pogrążać bardziej na arenie międzynarodowej lub polskich polityków, wojska etc.

Co do strzałów, to co złego gdyby Rosjanie strzelali w powietrze? To miejsce katastrofy lotniczej, nie ma miejsca na gapiów, a to najlepsza forma na przeganianie z miejsca katastrofy (na pewno dla Rosjan ;) ), a nie, że później coś zginie i trafiają do sieci np. zdjęcia zwłok rozczłonkowanego prezydenta i jego małżonki.

Wtedy to dopiero byłby skandal, gdyby takie materiały zaczęły krążyć po sieci.

A "uciekajcie i wynoście się stąd" idealnie pasuje do tej teorii.

Ogólnie te wasze dywagacje, jakoby ktoś miał przeżyć tę katastrofę są śmieszne! ;)

BOR ich dobijał - hahaha... nie no... ciekawe kogo, oni już byli Panie i Panowi dobicie wystarczająco mocno po zderzeniu z prawami fizyki! ;)

To właśnie mam nadzieje wyjaśni śledztwo prokuratury odnośnie filmiku (jeśli upublicznią rzeczowy raport). Pytanie tylko co to za śmiechy w tle na końcu filmu? Ale dlaczego wszyscy mieli zginąć? Przecież zdarzają się wypadki w których ktoś może być mocno poturbowany, ciężko ranny ale żywy, natomiast w tej katastrofie było ŁUP i koniec, zanim dobiegły na dobre służby ratownicze to odpowiedź "NIKT NIE PRZEŻYŁ". A z tego co mi wiadomo, to zawsze prowadzi się akcję ratowniczą i stwierdzić że nikt nie przeżył można dopiero po dokładnych oględzinach.
  • 0

:::P:::i:::S:::.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Przesadzacie. Natomiast ja myślę, że w tym przypadku po prostu głupota zrobiła swoje i zadziałała najzwyklejsza selekcja naturalna, o czym najprawdopodobniej nigdy się nie dowiemy, ale z innej racji niż spisek... raczej by chronić coś, co nazywa się "dobre imię narodu Polskiego" <-- by go już nie pogrążać bardziej na arenie międzynarodowej lub polskich polityków, wojska etc.

Co do strzałów, to co złego gdyby Rosjanie strzelali w powietrze? To miejsce katastrofy lotniczej, nie ma miejsca na gapiów, a to najlepsza forma na przeganianie z miejsca katastrofy (na pewno dla Rosjan ;) ), a nie, że później coś zginie i trafiają do sieci np. zdjęcia zwłok rozczłonkowanego prezydenta i jego małżonki.

Wtedy to dopiero byłby skandal, gdyby takie materiały zaczęły krążyć po sieci.

A "uciekajcie i wynoście się stąd" idealnie pasuje do tej teorii.

Ogólnie te wasze dywagacje, jakoby ktoś miał przeżyć tę katastrofę są śmieszne! ;)

BOR ich dobijał - hahaha... nie no... ciekawe kogo, oni już byli Panie i Panowi dobicie wystarczająco mocno po zderzeniu z prawami fizyki! ;)

Dlaczego po katastrofie w lesie kabackim gdy ktoś sfilmował teren tuż po tragedii widać spalone ciała i oderwane kończyny a tutaj kamerom też udało się dotrzeć do różnych części maszyn i nie widać zupełnie nic? Zero krwi, zero ciał.
Coś im nie wyszło to przeganianie bo gość z kamerą sobie hasa w centrum katastrofy, jakiś stary dziad chodzi sobie i ogląda wszystko.
  • 0

Tropiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli zaczęlo by się mówić o zamachu to mogłoby to /.../wypromować wspaniałych bohaterów, opłakujących zmarłych.

Ano właśnie - sedno sprawy.
Pogrążony w żałobie po zabitym przez (*** tu sobie wstaw co chcesz) lokatorze wawelskiej krypty, lecz twardy jak opoka Yaro, sięga w glorii męczennika po słusznie mu się należącą schedę po bracie.
Serce krwawi temu niezłomnemu człowiekowi, lecz któż, jak nie on, może jeszcze choć próbować ratować resztki polskiej państwowości?

Takie klimaty. I tak będzie - słowo w słowo! A wiesz czemu? Bo Kurski nie był w tym samolocie. :)
Ja akurat uważam że Jarosław byłby lepszym prezydentem niż był z niego premier. Więc czemu nie?

UWAGA!: Bardzo ciekawe spekulacje. Nie trzeba nic grzebać w samolocie aby przyrządy pokazywały to co my chcemy!
http://codziennik.pr...i-za-katastrofa

Użytkownik Tropiciel edytował ten post 15.04.2010 - 03:12

• 1

Ferdynand.
  • Tematów: 38
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Coś im nie wyszło to przeganianie bo gość z kamerą sobie hasa w centrum katastrofy, jakiś stary dziad chodzi sobie i ogląda wszystko.

I to jest właśnie dziwne, że powybijali naszych, a amatora + dziadka + paru innych gapów z kamerą siedzi w domu i wrzuca dowody na youtube.
No sorry, ale to by było tak głupie i nieprofesjonalne, że to się w pale nie mieści.
  • 0

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Na wp.pl też nie ma już info o strzałach... Z tych stron co przeglądam to na pardin.pl i sforze są ale np o2.pl usunęła odnośnik do pardonu z głównej
  • 0

Tropiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I to jest właśnie dziwne, że powybijali naszych, a amatora + dziadka + paru innych gapów z kamerą siedzi w domu i wrzuca dowody na youtube.
No sorry, ale to by było tak głupie i nieprofesjonalne, że to się w pale nie mieści.

A tu jeszcze większa głupota i brak profesjonalizmu oraz cudowny przykład sowieckiej dezinformacji...
Ten sam film który my wałkujemy... TEN SAM? :)
Wytęż wzrok i porównaj te 2 filmy:

Wersja od polskiego internauty:

I wersja sowiecka:

Teraz: policz strzały na wersji którą Rosjanie raczą swoich w telewizji. Co się dzieje gdy na polskim filmie zaczynają strzelać? A ta przebitka to aby na pewno z komórki? (jakość filmu)??? Gdzie są niecenzuralne komentarze zaszokowanego człowieka? Gdzie jest "uciekaj dziadek..."?
Co jest cenne w tej propagandówce to DOWÓD iż film jest DŁUŻSZY - mamy obrazki nóg całej ekipy jak w popłochu daje dyla.
Pytanie: czy możemy zapomieć o oryginale w pełnej długości bo władza radzieckaprzejęła film i autora?
Czy tylko przerobili bezczelnie film który sami pobrali z neta?
Proszę o komentarze bo sprawa zaczyna śmierdzieć nieprawdopodobnie!!!
  • 0

#233 Gość_Ξ

Gość_Ξ.
  • Tematów: 0

Napisano

Ale daczego wszyscy mieli zginąć? Przecież zdarzają się wypadki w których ktoś może być mocno poturbowany, ciężko ranny ale żywy, natomiast w tej katastrofie było ŁUP i koniec, zanim dobiegły na dobre służby ratownicze to odpowiedź "NIKT NIE PRZEŻYŁ". A z tego co mi wiadomo, to zawsze prowadzi się akcję ratowniczą i stwierdzić że nikt nie przeżył można dopiero po dokładnych oględzinach.

Zdarzają się - owszem, ale z reguły są to drobne wypadki gdzie samolot ląduje na dość gładkiej powierzchni bez drzew itp. Tutaj mamy ewidentnie kiepską pozycje do lądowania, bo z tego co mi wiadomo samolot spadł na grzbiet - pomyśl w jakiej złej pozycji byli ludzie, którzy się tam znajdowali, a jak dla mnie to wystarczająco kiepska pozycja by uważać, że nikt tej katastrofy nie przeżył.

Dlaczego po katastrofie w lesie kabackim gdy ktoś sfilmował teren tuż po tragedii widać spalone ciała i oderwane kończyny a tutaj kamerom też udało się dotrzeć do różnych części maszyn i nie widać zupełnie nic? Zero krwi, zero ciał.

Teren jest bagnisty, ciała w tym krew mogła się z tym wymieszać - jak pewnie zauważyłeś części samolotu były dość mocno ubrudzone. Trudno dostrzec kawałek ludzkiego ciała w takim miejscu, gdzie czasami nie widać dobrze kawałka samolotu. A kim był ten gość z kamerą i stary dziadek pewnie się nie dowiemy, ale niekoniecznie musieli to być 'zwykli gapie'. W Rosji jak i Polsce kolesiostwo jest uprawiane pełną gębą i tyle.
  • 0

sqallpl.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie dam rady teraz analizowac obu filmow. Moze prostu slowa kamerzysty zostaly wyciete bo przeklinal? Ilosc strzalow rozni sie od tej na drugim filmie?
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może jacyś kolesie zwyczajnie przyszli rabować, zgarnąć portfele, zegarki itp? A jacyś tam Rosjanie z bronią palną przeganiają właśnie rabusiów.
  • 0

artur_sz13.
Reputacja

Napisano

Nie dam rady teraz analizowac obu filmow. Moze prostu slowa kamerzysty zostaly wyciete bo przeklinal? Ilosc strzalow rozni sie od tej na drugim filmie?

No na oryginale jest 4 a na telewizji rosyjskiej 2 i chamskie wstawki niepasujące w środku i na końcu
  • 0

Ferdynand.
  • Tematów: 38
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie mam dzisiaj siły analizować tych filmów. Mam jeszcze pytanie:

Tropiciel: W pewnym momencie widać dokładnie ręce i głowę i rzeczywiście widać w 42/43s jak ta postać łapie się za głowę i pada na plecy

Czy chodzi o to:

Dołączona grafika

Jeżeli się nie myle, to po pierwsze:
- ktoś tutaj na forum, po powiększeniu tej fotki stwierdził, że jest to gałąź
- widze na filmiku upadek, ale jest on tak lekki, jakby w Smoleńsku panowała zupełnie inna grawitacja
  • 0

artur_sz13.
Reputacja

Napisano

To już rozwiązane sam też na początku tak myślałem. Ta gałąź na pierwszym planie co przechodzi przez twój prostokąt i skręca w lewo robi takie wrażenie
  • 0

DeadAcc.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak się zastanawiam...
Może nie planowali tego od początku, możliwe że mieli zbyt mało czasu na dobre przygotowania, do nadarzającej się okazji...
Stąd różne błędy informacyjne czy wyciekające nie te informacje, które powinny...
Wiecie jak to mówią, sytuacja czyni złodzieja czy jakoś tak...

Osobiście ciężko mi uwierzyć, że rosjanie nie maczali w tym palców... jakoś to do mnie nie przemawia...
  • 0

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Palmaero http://img10.imagesh...1/71970273y.png

Najlepiej powiększyć sobie a nie w tej rozdzielczości do której forum skaluje. Widać jakby sylwetkę człowieka. Bezpośrednio po tym słychać strzał. Sądząc po filmiku oddany jakby w stronę kadłuba. Szkoda że nie mamy dłuższego materiału tej "postaci" .
[...]

Tak właśnie myślałem że może o to chodzi ale to może być dosłownie wszystko... zbyt słaba jakość żeby cokolwiek wywnioskować

Poza tym po tym jak ktoś powyżej umieścił treść wypowiedzi tych Rosjan z filmiku jestem coraz bliżej stwierdzenia że Ruskie po prostu odstraszały gapiów etc. To w końcu teren wojskowy i katastrofa jakby nie było obcego samolotu z głową państwa na pokładzie... Nie mogli by sobie pozwolić na okradanie szczątków co najprawdopodobniej mogło by nastąpić...
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych