Napisano 15.04.2010 - 02:52
Napisano 15.04.2010 - 02:56
Przesadzacie. Natomiast ja myślę, że w tym przypadku po prostu głupota zrobiła swoje i zadziałała najzwyklejsza selekcja naturalna, o czym najprawdopodobniej nigdy się nie dowiemy, ale z innej racji niż spisek... raczej by chronić coś, co nazywa się "dobre imię narodu Polskiego" <-- by go już nie pogrążać bardziej na arenie międzynarodowej lub polskich polityków, wojska etc.
Co do strzałów, to co złego gdyby Rosjanie strzelali w powietrze? To miejsce katastrofy lotniczej, nie ma miejsca na gapiów, a to najlepsza forma na przeganianie z miejsca katastrofy (na pewno dla Rosjan ), a nie, że później coś zginie i trafiają do sieci np. zdjęcia zwłok rozczłonkowanego prezydenta i jego małżonki.
Wtedy to dopiero byłby skandal, gdyby takie materiały zaczęły krążyć po sieci.
A "uciekajcie i wynoście się stąd" idealnie pasuje do tej teorii.
Ogólnie te wasze dywagacje, jakoby ktoś miał przeżyć tę katastrofę są śmieszne!
BOR ich dobijał - hahaha... nie no... ciekawe kogo, oni już byli Panie i Panowi dobicie wystarczająco mocno po zderzeniu z prawami fizyki!
Napisano 15.04.2010 - 03:01
Przesadzacie. Natomiast ja myślę, że w tym przypadku po prostu głupota zrobiła swoje i zadziałała najzwyklejsza selekcja naturalna, o czym najprawdopodobniej nigdy się nie dowiemy, ale z innej racji niż spisek... raczej by chronić coś, co nazywa się "dobre imię narodu Polskiego" <-- by go już nie pogrążać bardziej na arenie międzynarodowej lub polskich polityków, wojska etc.
Co do strzałów, to co złego gdyby Rosjanie strzelali w powietrze? To miejsce katastrofy lotniczej, nie ma miejsca na gapiów, a to najlepsza forma na przeganianie z miejsca katastrofy (na pewno dla Rosjan ), a nie, że później coś zginie i trafiają do sieci np. zdjęcia zwłok rozczłonkowanego prezydenta i jego małżonki.
Wtedy to dopiero byłby skandal, gdyby takie materiały zaczęły krążyć po sieci.
A "uciekajcie i wynoście się stąd" idealnie pasuje do tej teorii.
Ogólnie te wasze dywagacje, jakoby ktoś miał przeżyć tę katastrofę są śmieszne!
BOR ich dobijał - hahaha... nie no... ciekawe kogo, oni już byli Panie i Panowi dobicie wystarczająco mocno po zderzeniu z prawami fizyki!
Napisano 15.04.2010 - 03:07
Jeśli zaczęlo by się mówić o zamachu to mogłoby to /.../wypromować wspaniałych bohaterów, opłakujących zmarłych.
Użytkownik Tropiciel edytował ten post 15.04.2010 - 03:12
Napisano 15.04.2010 - 03:43
Napisano 15.04.2010 - 03:55
Coś im nie wyszło to przeganianie bo gość z kamerą sobie hasa w centrum katastrofy, jakiś stary dziad chodzi sobie i ogląda wszystko.
I to jest właśnie dziwne, że powybijali naszych, a amatora + dziadka + paru innych gapów z kamerą siedzi w domu i wrzuca dowody na youtube.
No sorry, ale to by było tak głupie i nieprofesjonalne, że to się w pale nie mieści.
Napisano 15.04.2010 - 03:59
Zdarzają się - owszem, ale z reguły są to drobne wypadki gdzie samolot ląduje na dość gładkiej powierzchni bez drzew itp. Tutaj mamy ewidentnie kiepską pozycje do lądowania, bo z tego co mi wiadomo samolot spadł na grzbiet - pomyśl w jakiej złej pozycji byli ludzie, którzy się tam znajdowali, a jak dla mnie to wystarczająco kiepska pozycja by uważać, że nikt tej katastrofy nie przeżył.Ale daczego wszyscy mieli zginąć? Przecież zdarzają się wypadki w których ktoś może być mocno poturbowany, ciężko ranny ale żywy, natomiast w tej katastrofie było ŁUP i koniec, zanim dobiegły na dobre służby ratownicze to odpowiedź "NIKT NIE PRZEŻYŁ". A z tego co mi wiadomo, to zawsze prowadzi się akcję ratowniczą i stwierdzić że nikt nie przeżył można dopiero po dokładnych oględzinach.
Teren jest bagnisty, ciała w tym krew mogła się z tym wymieszać - jak pewnie zauważyłeś części samolotu były dość mocno ubrudzone. Trudno dostrzec kawałek ludzkiego ciała w takim miejscu, gdzie czasami nie widać dobrze kawałka samolotu. A kim był ten gość z kamerą i stary dziadek pewnie się nie dowiemy, ale niekoniecznie musieli to być 'zwykli gapie'. W Rosji jak i Polsce kolesiostwo jest uprawiane pełną gębą i tyle.Dlaczego po katastrofie w lesie kabackim gdy ktoś sfilmował teren tuż po tragedii widać spalone ciała i oderwane kończyny a tutaj kamerom też udało się dotrzeć do różnych części maszyn i nie widać zupełnie nic? Zero krwi, zero ciał.
Coś im nie wyszło to przeganianie bo gość z kamerą sobie hasa w centrum katastrofy, jakiś stary dziad chodzi sobie i ogląda wszystko.
Napisano 15.04.2010 - 04:29
Napisano 15.04.2010 - 06:56
Napisano 15.04.2010 - 08:33
Palmaero http://img10.imagesh...1/71970273y.png
Najlepiej powiększyć sobie a nie w tej rozdzielczości do której forum skaluje. Widać jakby sylwetkę człowieka. Bezpośrednio po tym słychać strzał. Sądząc po filmiku oddany jakby w stronę kadłuba. Szkoda że nie mamy dłuższego materiału tej "postaci" .
[...]
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych