Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

sebacyw.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawe nagranie na Rosyjskiej stronie dotyczącej rozmowy między pilotem Tu-154, a kontrolerem.
http://www.kp.ru/daily/24471.5/630944/
Zwróćcie uwagę na akcent: "- Głos z polskim akcentem: "OK, 259 ... ... magnetic curse ...
i tam nada zniżać..."
Nagrane wszystko za pomocą skanera lotniczego.
Moja interpretacja tego jest taka:
Wcześniej lądowały jeszcze inne załogi Polskie (np: Yak-40 z dziennikarzami).
Możliwe, że to ich rozmowa.
Inna możliwość (no i tutaj już skrajność i praktycznie podchodzi pod różne teorie) inny pilot za sterami, nie znający dobrze Rosyjskiego, stąd taki akcent.
Dlaczego tak przypuszczam?
Proszę się zaznajomić:
http://www.avsim.su/...i/page__st__540
Post nr: #545
Zamieszczony został tam wykres lotniska i ogólnie teren wokół niego, ale dość istotne fakty zostały napisane również w tym samym poście:
"Тут есть один маленький секрет. Я пока этого не говорил, ждал пока все "умники" выскажуться. Борт иностранный, посадка в аэропорт не имеющий статуса "международный". Автоматически предполагает присутствия на борту так называемого штурмана-лидеровщика, которого посадил туда Департамент Воздушного Транспорта РФ. У него были все схемы и инструкции. Возможно, что он сидел за штурвалом. Внимательно изучаем еще раз списки погибших. А был ли он там вообще?
Вот немного кроков аэродрома."

"Istnieje pewien sekret. Nie mówiłem o tym, czekając, aż wszyscy "eksperci" się wygadają. Samolot zagraniczny, lądowania na lotnisku, które nie ma statusu "międzynarodowy". Automatycznie oznacza to obecność na pokładzie tzw pilota-lidera, którego wysłał tam Departament Transportu Lotniczego Rosji. Miał wszystkie schematy i instrukcje. Jest możliwe, że siedział przy sterze. Uważnie studiujemy ponownie listy ofiar. A był on tam w ogóle?"
  • 0

gibon83.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wstyd i hańba. Przeczytałem wszystkie komentarze tutaj, większość na YT oraz na portalach informacyjnych. W głowie mi się nie mieści, jak można wypisywać takie brednie. Jakieś oszołomy wrzuciły hasło " zamach", "dobijają naszych" i już banda internetowych znawców od wszystkiego zaczęła prowadzić własne śledztwa. Jak ktoś już wcześniej napisał, Wy się po prostu dobrze bawicie. To nie nic wspólnego z szukaniem prawdy.
Co więcej, w komentarzach nakręciła się spirala bardzo wulgarnych i niesmacznych wypowiedzi w stosunku do Rosjan.
Jako wyrocznie przyjeliście filmik nakręcony drewnianą deską (jakość wideo i audio- zniekształcenia i artefakty), gdzie byle krzak, plama, drzewo to dla Was "rusek" dobijający rannych.

Nie może Wam chyba przejść przez gardło, że to "zwykła" katastrofa z "niezwykłymi" ludźmi na pokładzie. Takich jakich było już wiele. Gdzie decydowało kilka czynników. Pogoda, decyzje ludzkie, technologia etc.
Zwalić całą winę na Rosjan. Tak będzie najwygodniej. Dobrze im tak.

Pozdrawiam i nie dajcie się wkręcić w tą jakże niesmaczną zabawę.
  • 5

Ciechan.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie może Wam chyba przejść przez gardło, że to "zwykła" katastrofa z "niezwykłymi" ludźmi na pokładzie. Takich jakich było już wiele.

Przepraszam że zapytam ale gdzie zdarzyły się na świecie podobne katastrofy? Zbyt wiele jest nie jasności żeby powiedzieć że był to zwykły wypadek...
  • 1

gibon83.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie trzeba szukać daleko.
Tutaj

Użytkownik gibon83 edytował ten post 15.04.2010 - 09:39

• 1

sebacyw.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gibon83, masz rację, ale nie do końca.
Nie chodzi tutaj o dobrą zabawę, lecz o wyjaśnienie przyczyn i skutków katastrofy.
Ze swojej strony wrzucam nieco "podrasowany"(nie jestem profesjonalistą od obróbki audio) plik audio z materiału:
>
http://sebacyw.wrzut...4NasfX4my/audio (plik jest w kategorii kontrowersyjne więc trzeba zaakceptować)
>
Słychać nieco więcej, ale nie będę go interpretować-pozostawię to do Waszej dyspozycji.
Później trochę są za duże basy itp, ale ma to na celu wyodrębnienie głosów "z dalszego planu"

Tutaj

Właśnie, nie trzeba szukać daleko.
Katastrofa, z której nic nie wywnioskowano.
Procedury lotnicze są pisane dosłownie krwią innych pilotów.
W tym wypadku nie zrobiono praktycznie nic.

Użytkownik sebacyw edytował ten post 15.04.2010 - 09:44

• 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zobaczymy więc w najbliższych wyborach co będzie :)

Mam nadzieje, że Tropiciel nie zwiejesz wtedy z forum bo Ci zacytuje Twoje wywody :)

Odchodzimy od zasadniczego tematu ale miło mi się dyskutuje, więc odpowiem.
Z przyjemnością przyznam się do błędu w ocenie i prognozie. Nie pierwszy i nie ostatni raz... Czy ja jestem papież, by być nieomylnym? :)
Ale póki co, prognozuję: śmierć Prezydenta RP w (mówta co chceta) niejasnych okolicznościach i cudowne ocalenie Yaro stawia PO w trudnej - jeśli nie beznadziejnej - sytuacji.
Zamiast słabego PiS-u, skutecznie zohydzanego przez środki masowego przekazu, z nie największym poparciem i pozbawionego lidera, zamiast trupa bez głowy, mają przeciwko sobie partię wściekłą i żądną krwi z liderem mocniejszym niż kiedykolwiek.
Polacy są sentymentalni a dodatkowo dumni, przekorni i skłonni do jednoczenia się tylko w sytuacjach zewnętrznego zagrożenia. Taka sytuacja, jak mawiają w USA: "clear and present danger", ma obecnie miejsce. Jest naturalnym zjednoczenie się wokół najsilniejszego środowiska wolnościowego i wokół lidera. Jarosław Kaczyński, otoczony męczeńskim nimbem i cudem ocalony od strasznej śmierci, wyrasta na najgroźniejszego gracza politycznej sceny, bo oprócz niewątpliwej uczciwości, dobrych intencji, twardo propolskiego i wolnościowego stanowiska, zyskuje w wyniku tych przerażających wydarzeń coś, czego bardzo mu dotychczas brakowało: CHARYZMĘ!
Dotychczas ten niewysoki człowiek o niemodnych poglądach (bo modnie jest obecnie być nowoczesnym Europejczykiem bez korzeni, modnie jest zapominać o swojej historii, modnie jest lekceważyć "clear and present danger" ze strony naszych odwiecznych wrogów...) wzbudzał raczej śmieszność u ludzi mu obojętnych a jawną agresję tylko u swoich wrogów. Oni od dawna wiedzą, jak trudno jest walczyć z człowiekiem zupełnie bezkompromisowym i totalnie zaimpregnowanym na "racjonalne argumenty" strony przeciwnej. Jak trudno spierać się z człowiekiem, który nie jest chorągiewką, tylko czuje misję i trwa przy swoich niemodnych poglądach bez względu na koniunkturę. Do tego człowiek ów wykazuje się jakąś naiwną wiarą w przebudzenie ogłupiałego społeczeństwa - nie zna pojęcia czepiania się stołka za wszelką cenę... Pamiętamy przedterminowe wybory po tej żałosnej hecy z "przystawkami"... Mógł się przeczołgać do końca kadencji, ale to nie dla niego. On nie jest żadnym politykiem w nowoczesnym, śliskim, gładkim i piarowym rozumieniu... on wyznaje zasadę, że "wszystko albo nic". Nie bierze jeńców. Postawił zatem wszystko na jedną kartę i przegrał. Zapewne po wyborach pomyślał sobie, iż społeczeństwo nie zdało egzaminu więc tym gorzej dla społeczeństwa... :)
Teraz może być inaczej, bo pojawia się charyzma, a bez charyzmy nie ma prawdziwego przywództwa. Pojawia się niepowtarzalna sytuacja - zamiast głosić rzeczowe argumenty, które zaraz ktoś wyśmieje, można zagrać na uczuciach. I zagra się... już spin doctorzy nad tym siedzą.

Piszesz, że Jaro to PiS i właśnie dlatego ludzie na tą partię nie głosują. Dyktatury to były modne w innych czasach a nie w XXI wieku w kraju chcącym dorównać zachodowi. Nie ma żadnego znaczenia czy się tu spocisz czy podniecisz ale tego faktu nie zmienisz. Partie jednego człowieka to historia, wstyd że młodzi ludzie, w ogóle mogą popierać takie koncepcje dyktatorskie. Jak komuś nie odpowiada demokracja, zawsze może wyemigrować do krajów gdzie jeszcze jej nie ma.

Jesteś niesamowity! Czytasz w moich myślach. To jest naprawdę paranormalne forum! :)
TAK! Takie właśnie są moje poglądy. Wsteczne i niemodne. Uważam że demokracja nie jest dla Polaków. Uważam, że historia nas tego nauczyła. Uważam że rozpasanie Panów Szlachty, sobiepaństwo i prywata w miejsce mocnej i twardej jedynowładzy królewskiej, zaprowadziły wielką naonczas Polskę ze Złotego Wieku wprost do rozbiorowego upadku. Polska była swego czasu najpotężniejszym krajem Europy. To NAS się bali sąsiedzi a nie odwrotnie... jak się to skończyło - nie muszę strzępić języka, bo wszyscy wiemy. I co mądrzejsi z nas wiedzą dlaczego.
Tak. Popieram zdanie Marszałka Piłsudskiego o Polakach, że to "naród wspaniały, tylko ludzie k***" :)
Tak, uważam że zamordyzm Piłsudskiego był w okresie międzywojennym jedynym lekarstwem na partyjniactwo i bezsensowne bicie piany. I uważam że dobrze zrobił Marszałek, biorąc towarzystwo za pysk i wprowadzając "paternalistyczną dyktaturę". Uważam, że nawet polityczne mordy (bo i do tego dochodziło, nie oszukujmy się...) są uzasadnioną ceną. Alternatywą było pogrążenie Polski w wiecznym kryzysie. Chyba, że uznamy, że życie jednego człowieka jest ważniejsze od bytu całego narodu. A ten naród był zagrożony z obydwu stron i jeszcze krwawił po sowieckiej agresji 1920r... Piłsudczycy próbowali budować silne państwo, a że po śmierci Olbrzyma okazało się, iż otaczają go karły, którym brakuje WIZJI i charyzmy by porwać za sobą naród, by ową wizję wspólnie realizować, to już zupełnie inna sprawa...
Bez Wodza, bez prawdziwego przywódcy każdy naród jest niczym. Doskonale wiedzą to Amerykanie, skupiając niesamowitą władzę w jednym ręku. Dobry prezydent zawsze potrafi dać USA niesamowitego kopa do przodu a przy okazji umacnia ich mocarstwową rolę. Zobacz jakim szacunkiem cieszy się w USA prezydent, niezależnie czy republikanin, czy demokrata. Jaką miłością i wręcz kultem otaczają swoich przywódców Amerykanie. Zamach na prezydenta traktują jako zamach na ich państwo i ich ideały. A w Polsce ogłupiona przez TV tłuszcza debili urządza niesmaczne demonstracje pod kurią biskupią w Krakowie... Bo nikt ich nie nauczył, że majestat Prezydenta to majestat Rzeczpospolitej. Zresztą oni mają swój kraj, jak i Prezydenta w ***. Wierzą tylko w pieniądze.
Tak... zawsze gdy jestem w Funchalu na Maderze, to kupuję kwiaty u portugalskich przekupek i składam bukiet pod murem otaczającym willę, gdzie Marszałek Piłsudski tak miło się zabawiał z pewną uroczą Panią Doktor... :) I zawsze wtedy opowiadam moim dzieciom o tym, że Polsce najbardziej brakuje dziś uczciwego i charyzmatycznego lidera. I Piłsudskiemu, mimo jego podłego, po litewsku złośliwego charakteru, mimo nikłej komunikatywności i mrukliwości, trzeba oddać hołd. I sprawiedliwie go ocenić. Miał w nosie swoje osobiste korzyści, żył nader skromnie. Jedynym jego bogactwem były książki. Sulejówka nie kupił za łapówki, tylko dostał od narodu, podobnie posiadłość na swojej ukochanej Litwie. Politykę rozumiał po wojskowemu: nie jako sztukę kompromisu, nie jako dyskusję bez końca a jako prosty schemat: przejąć władzę i realizować cele. Choćby po trupach.
Ale wracajmy do Jarosława. Widzę tu wiele analogii z Piłsudskim - ta sama niekomunikatywność, ta sama bezkompromisowość, ta sama pogarda prywaty i bezpardonowa walka z korupcją. Bo Piłsudski też przed wojną borykał się z tym problemem. Zamówienia wojskowe to był zawsze łakomy kąsek... :) Tyle że Jarosław Kaczyński nie miał za grosz charyzmy. Nie jest bohaterem wojennym, nie wygrał żadnej bitwy. Trudno w warunkach pokoju o realną charyzmę. Teraz to się zmienia...
Pojawia się wróg zewnętrzny. Aż nadto wyraźny. Brat prezesa ginie w takiej a nie w innej sytuacji. Zostaje pochowany w wawelskim narodowym Panteonie. Będzie leżeć ramię w ramię z Piłsudskim, pośród królów... Akurat towarzystwo Korybuta Wiśniowieckiego raczej mało prestiżowe ;) ale taki Donek to może sobie Wawel co najwyżej na wycieczce pozwiedzać, prawda? Symboli aż nadto. A Polacy kochają symbole.
Czy Jarosław Kaczyński ma szansę wygrać? Ma. A czy miałby szansę dobrze rządzić Polską jako dyktator? Cóż... już raz rządził jako premier. Mi się osobiście nie podobało. Intencje dobre, ale ich realizacja nieporadna, czasem niepotrzebnie ostentacyjna i propagandowa, czasem wręcz śmieszna. Bo otaczały go niestety miernoty i nieudacznicy. Polska jest bowiem pełna Zer, karierowiczów i włazidupów. Niestety...
Dlatego lepszy będzie jako prezydent. W Polsce bez wielkiej realnej władzy ale z doniosłym głosem. Prezydenta się słucha z racji powagi urzędu. Szefa opozycji - niekoniecznie.
I to jest dobre stanowisko dla Jarosława Kaczyńskiego. Premierem być nie powinien, bo się zwyczajnie jako premier nie sprawdził.
Sądzę, że wygra.

Wracajmy do dyktatora. Masz rację że w warunkach demokracji to niemożliwe. Za dużo mechanizmów kontrolnych, za dużo zabezpieczeń...
Dlatego PAL DIABLI DEMOKRACJĘ. Bo to nie jest ustrój skuteczny i prowadzi (widzimy to jasno po 20 latach od wygnania sowietów z Polski) nasz kraj donikąd.
Ale słowo "dyktatura" brzydko mi jakoś mimo wszystko pachnie...
Może więc restytucja monarchii? Ale nie takiej pierdu - pierdu konstytucyjnej, głupiej pożywki dla tabloidów, tylko w starym dobrym stylu? Słowo królewskie - to prawo. Królewski edykt - to ustawa. Czytałem dawno temu takie opowiadanie SF "Polacy to ludzie łagodni". Jakiś amerykański autor wymyślił sobie restytucję monarchii w naszym kraju a w konsekwencji polską dominację nad światem (jak w mrzonkach Władców Much :) ) i nieuchronne starcie z resztkami potęgi USA... :) I Polacy wygrywają bo są skuteczni, po prostu realizują wyznaczony cel, zaś Amerykanów hamują mechanizmy demokratyczne i czas potrzebny na podejmowanie decyzji w takich warunkach. Polski król po prostu wydawał polecenia zaś Amerykanie dyskutowali, rozważali opcje i tworzyli kompromisy... :)
Wiemy już, co zrobić. Pytanie zasadnicze: głowa którego Polaka godna jest, by nałożyć na nią koronę?
Znasz jakiegoś? Bo ja niestety nie... :(
Ale jeśli się znajdzie taki człowiek - wojskowy wódz, czy cywil, oddany Polsce bez reszty, krystalicznie uczciwy, twardy i bezkompromisowy, z wizją, z charyzmą, nie dbający o swoje... to oddajmy mu koronę i pilnie spełniajmy królewskie polecenia!
Przed wojną arystokracja chciała koronować Piłsudskiego. On ich wyśmiał. I tak miał władzę większą niż ktokolwiek w cywilizowanej Europie a do tego ślepe uwielbienie Polaków (komuchów wyłączam bo to nie Polacy tylko antypolacy). A pomysł był niezły... Bo króla się nie krytykuje, z królem się nie dyskutuje. Króla się słucha.
Teraz nie ma już arystokracji ani nawet przedwojennej inteligencji. Kraje, które każe teraz nam się kochać, skrzętnie o to zadbały.
Ale uważam, że Polska wciąż ma szanse. Tylko musi pojawić się Człowiek za którym reszta zechce pójść choćby w ogień. Możemy zajść bardzo daleko.

Jedno mi się nie podoba, pisałem tylko o Kaczyńskich a Ty odpowiadasz "TAK" na moje wypowiedzi posiłkując się Piłsudskim. Nie chce tu przeklinać ale ... nie stawiaj ich koło siebie. Może najpierw prześledź kim są Kaczyńscy, ich rodzinę, skąd się wzięli. W życiu nie zasługują na monarchię, tacy z nich patrioci jak koziej d...trąbka. Szukaj a znajdziesz na temat rodziny Kaczyńskich jak im dobrze za PRL było.

Wkurza mnie takie naginanie faktów jakie przedstawiasz. W jednej chwili, z powodu wypadku Kaczyńscy ze szkodników narodu stają się bohaterami ? Chętnie bym podyskutował ale szlak mnie trafia jak widzę, że dostrzegasz jakieś analogie między tymi ludźmi a wielkimi zasłużonymi dla kraju.

Inna sprawa, czy ja naprawdę muszę coś przytaczać ? Czy nie można uznać, że historia sama się napisała ? Czy nie można prześledzić rządów PiS-u i ich dokonań ? Czy nie można prześledzić dokonań prezydentury Kaczyńskiego ?

Do 10 kwietnia, PiS i Prezydent mieli nieskończenie wiele szkód dla narodu, pluli jadem, podkładali nogę rządzącym. Po 10 kwietnia mamy nieskończenie wiele zasług dla kraju, wielkich patriotów i bohaterów. Rzygać się chce tą obłudą. Z normalnych ludzkich odczuć, współczucia dla zmarłych i żałoby wytwarza się fikcyjny obraz wielkich Kaczyńskich. Tylko dlatego, że różni ludzie od prawa do lewa poszli położyć znicz nie oznacza, że zmieniły się ich poglądy.

Ja wywiesiłem flagę by uczcić ofiary katastrofy a nie że uważam, jakieś wielkie zasługi Kaczyńskiego dla kraju. Dość obłudzie. Uczczenie ofiar nie oznacza poparcia dla polityki PiS-u.

Aha, jak tak bardzo potrzebujesz monarchii to znaczy, że jesteś bardzo niezaradny życiowo. Porównujesz odległe zamierzchłe czasy, gdzie ludzie byli niewyedukowani i tak zwany "ciemny lud" potrzebował króla. Bo sami nie umieli palcem ruszyć bez jego poleceń. Dawniej był jawny podział na inteligencje i chłopów. Dzisiaj każdy może iść na studia się wyedukować i być mądrzejszym niż Prezydent. Do czego Ci monarchia ? Ludzie przedsiębiorczy, zaradni sobie radzą świetnie bez politykierów. Masz dwie ręce, dwie nogi i głowę jak każdy. Myśl jak przetrwać i zarobić. Inna sprawa to ciągłe wojny jakie dawniej były, król miał też sens obronny. Sorry, ale dobie w ONZ, NATO, UE przed kim ma król nas bronić ? Chyba przed samym sobą, mieliśmy przecież przykład Gruzji i sfingowanego zamachu :/ Jak nie ma wroga to trzeba go stworzyć tak by PiS miał rację bytu.

Olewam taką śmieszną partię, która potrzebuje wroga w czasach gdzie nikt do wojny nie dąży. Tak nie dąży i piszę to z pełną świadomością. Dziś jest wojna finansowa, liczą się zasoby, wymiana handlowa i posiadana technologia. To jest teraz "plac zabaw". Potrzeba nam mądrych wyedukowanych ekonomistów, ludzi przedsiębiorczych i otwartych na inne rynki zbytu. Musimy gonić świat technologicznie, nadążać za nowinkami bo zmienia się on diametralnie. Bez współpracy z sąsiadami zostaniemy daleko w tyle i będziesz miał biedę i nędzę. Dlatego stop Kaczyńskim.

Użytkownik Xellos edytował ten post 15.04.2010 - 09:58

• 2

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawe nagranie na Rosyjskiej stronie dotyczącej rozmowy między pilotem Tu-154, a kontrolerem.

Kolego sebacyw, masz rację, to nagranie nie jest nagraniem rozmowy pomiędzy 001 a ziemią. Najprawdopodobniej to jakaś nieduża maszyna ("U nas czitiri czelawieka" - "Mamy czterech ludzi [na pokładzie]). W nagraniu jest także rozmowa o punkcie ASKIL, można sprawdzić czy taki waypoint istnieje w okolicach Smoleńska. Słuchałem dalszych części (zostały udostępnione na rosyjskim forum pasjonatów skanerów) i podawane są znaki rejestracyjne. Samolot przedstawia się jako SP-IGA (Sierra Papa - India Golf Alfa) lub IGUANA (pewnie znak rozpoznawczy firmy/linii, coś jak "speedbird" dla samolotów British Airways) Tak więc jest to jakiś GA wiozący pewnie reporterów. Polskie samoloty wojskowe według ICAO przedstawiają się jako PLF.

Szczerze mówiąc nie słyszałem o rozwiązaniu w postaci dodatkowej, zewnętrznej osoby na pokładzie. Według tego, co pisze Rosjanin na forum, miałoby to wyglądać podobnie jak w żegludze - w trudnych pod względem manewrowania portach morskich czy przy przybijaniu do nabrzeża jakichś wyjątkowych gabarytowo statków, na prośbę kapitana na pokład wchodzi pilot dobrze znający specyfikę miejsca. W lotnictwie cywilnym pilot, który będzie operował na trudnych lotniskach lata wcześniej z doświadczoną załogą jako pasażer w kokpicie, bądź też jako pierwszy oficer pod okiem kapitana, który to miejsce zna. Lotnictwo wojskowe rządzi się innymi prawami, jednak skoro taka osoba była, czemu nie ma jej na liście załogi? Przecież to żadna tajemnica...

Myślę, że wróżenie z filmiku nie jest dobrym pomysłem. Oglądałem go kilka razy i nie zauważyłem żadnego ze szczegółów. To po prostu pikseloza. Straszne jest to jak Polacy ulegają emocjom. Gotowi są wypowiedzieć wojnę Rosjanom, choć oskarżenia opierają jedynie na domysłach i filmie kręconym kalkulatorem, gdzie jak mówiłem każdy zobaczy to, co chce widzieć. Jasne jest, że każda śmierć polityków, szczególnie tak tragiczna rodzi podejrzenia, ale tu akurat wszystko jest logiczne. Powtarza się możliwy motyw nacisku/presji, powtarza się błąd z Mirosławca, a zła pogoda + kiepskie lotnisko nie raz posyłały do ziemi nawet najlepszych pilotów. Nie było nigdy katastrofy o takiej skali jeśli chodzi o straty w ważnych osobistościach, jednak pod względem technicznym do takich wypadków dochodziło. Skoro wiemy, że doświadczeni piloci z Mirosławca lecąc IFR (przy pomocy instrumentów) patrzyli przez okna zamiast w chyłomierz i altimetr, dlaczego odrzucamy błąd pilotów z Warszawy? Mówi się, że wypadek lotniczy nie ma jednej przyczyny i jest to najświętsza prawda. Główną przyczyną zawsze i wszędzie jest człowiek. Nie ważne, że jest on pilotem, specjalistą najwyższej klasy. W sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia nie jest panem kapitanem z tysiącem certyfikatów i licencji, ale homo sapiens, który nawet uczony tłumienia odruchów, nie stłumi ich zupełnie. Latanie w powietrzu i poruszanie się z prędkościami większymi niż prędkość biegu nigdy nie było dla homo sapiens stanem naturalnym. Stąd wypadki samochodowe i lotnicze, których nie unikniemy, bo tak wyposażyła nas natura. Pewnych zachowań da się nauczyć, ale zrobić z człowieka "autopilota" czy "autokierowcę" się nie da...
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wstyd i hańba. Przeczytałem wszystkie komentarze tutaj, większość na YT oraz na portalach informacyjnych. W głowie mi się nie mieści, jak można wypisywać takie brednie. Jakieś oszołomy wrzuciły hasło " zamach", "dobijają naszych" i już banda internetowych znawców od wszystkiego zaczęła prowadzić własne śledztwa. Jak ktoś już wcześniej napisał, Wy się po prostu dobrze bawicie. To nie nic wspólnego z szukaniem prawdy.
Co więcej, w komentarzach nakręciła się spirala bardzo wulgarnych i niesmacznych wypowiedzi w stosunku do Rosjan.
Jako wyrocznie przyjeliście filmik nakręcony drewnianą deską (jakość wideo i audio- zniekształcenia i artefakty), gdzie byle krzak, plama, drzewo to dla Was "rusek" dobijający rannych.

Nie może Wam chyba przejść przez gardło, że to "zwykła" katastrofa z "niezwykłymi" ludźmi na pokładzie. Takich jakich było już wiele. Gdzie decydowało kilka czynników. Pogoda, decyzje ludzkie, technologia etc.
Zwalić całą winę na Rosjan. Tak będzie najwygodniej. Dobrze im tak.

Pozdrawiam i nie dajcie się wkręcić w tą jakże niesmaczną zabawę.

Niestety tak to wygląda, każdy widzi co chce. Trochę pikseli, zamazany obraz, znamy to z opowiadań o UFO czy duchach... :/ Jest to nieskończone pole do popisu dla wyobraźni.

Równie dobrze ja mogę w tym filmie widzieć taki scenariusz:

jedzie pociąg, nagłe poruszenie, słychać krzyk "wykiwał nas, nie leciał samolotem, jedzie pociągiem", dawaj granata, bum, pociąg stanął, strzały, z pociągu głos "spieprzaj dziadu", kolejne dwa strzały a dziadek się przyglądający to zmartwychwstały Stalin zesłany przez UFO
  • 2

Ciechan.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tutaj

Przepraszam że się czepiam ale napisałeś że takich katastrof było już wiele a podałeś tylko jeden przykład. Mam nadzieję że podasz jeszcze kilka takich przykładów aby można sobie wyrobić zdanie w tej kwestii...
  • 0

cuinust.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

cytuje:

"18. a kontynuujac do Flowenola

nurni, wt., 13/04/2010 - 03:32
Pojawił sie kolejny elemt ukladanki podniesiony przez portal niezalezna.pl

W skórcie, dla przypomnienia. Dziwaczna audycja radiowa jakis miesiac temu w Gruzji. Audycja powidajaca o najezdzie na Gruzje, o tym ze lecacy ponownie na ratunek Gruzji prezydent kaczynski ginie w katastrofie samolotu.

Przyznaje, nawet dla mnie było to tak głupie.
Przypomne:

To miała być symulacja. Reportaż, political fiction... Sęk w tym, że wiele osób uwierzyło temu, co pokazała telewizja. Gruzini pokazali film-mistyfikację, w której rosyjskie czołgi i samoloty zaatakowały Gruzję. Według filmu emitowanego w pasmie informacyjnym zmarł prezydent Micheil Saakaszwili, śmierć poniósł również... prezydent Lech Kaczyński. Najpierw było przerażenie, a potem - wściekłość, że coś takiego można w ogóle pokazać. Gruzini przerazili się jak Amerykanie słuchający słynnej audycji "Wojna Światów". Niektórzy - na śmierć.

"Sugestywny dobór zdjęć z wojny sprzed półtora roku potęgował strach, do tego podano informację o śmierci prezydenta Micheila Saakaszwilego. Śmierć poniósł także polski "obserwator" wydarzeń z 2008 roku - prezydent Lech Kaczyński. - Zginął, po prostu, wybuchł samolot prezydenta, który wyruszył z Polski na pomoc Gruzji - relacjonuje film Gamstsemlidze.
O emisję filmu posądzana jest gruzińska władza"

Owa gruzinska władza zebrała wówczas ostre ciegi. No bo naród wystarszony, czesc wyległa na ulice, no bo niesmaczne.

Ale zastanawia mnie jedno. Jesli gruzinskie czy wspołpracujace z nimi (Amerykanie?) słuzby powzieły jakies informacje o planowanej operacji to bez watpienia znalazły sposob by poinformowac o tym prezydenta RP. Ale plan zabicia prezydenta Polski .... stop.

Ja jestem małym oszołomem który sobie układa swoje paranoiczne wizje tak by pasowało, prawda? Prosze sie nie wstydzic przyznac ze to mozliwe, nie obrazam sie. Ale wlasnie dzis napotykam na link o ksiazce kogos kto oszołomem nie jest, kto nalezał do bardzo waskiej w swiecie kasty najlepiej poinformowanych. I cóz ten minister obrony USA w rzadzie Regana pisze?

Caspar Weinberger, minister obrony za Prezydenta Reagana prognozował atak Rosji na Polskę i Europę poprzedzony wymordowaniem polskiego rządu i najwyższych dowódców wojskowych

Link?
Prosze bardzo:

http://obnie.info/Jo...rticle&id=86...

Wracam do tego co chciałem napisac zatem bede sie powtarzał.

Ale zastanawia mnie jedno. Jesli gruzinskie czy wspołpracujace z nimi (Amerykanie?) słuzby powzieły jakies informacje o planowanej operacji to bez watpienia znalazły sposob by poinformowac o tym prezydenta RP. Ale plan zabicia prezydenta Polski nie mógł byc znany detalicznie. Czas, miejsce - to bardzo wtapliwe. Gdyby tak było to Lech Kaczynski pojechałby pociagiem - proste.

Gruzini (czy kto tam im pomaga) postanowili rozbroic pułapke urządzajac spektakularny teatr. Wiedzieli ze sluchowisko w stylu "Wojny światów" odbije sie szerokim echem na calym świecie. Wiedzieli (Sakaszwili) ze na tym stracą, ale zysk był znacznie wiekszy. Wiemy ze szykujecie prowokacje(zamach), powstrzymajcie sie.

Smierc pana Kaczynskiego moze oznaczac koniec Gruzji jaka dzis ja znamy. Kto przyleci do Tibilisi gdy ruskie tanki pojawia sie u jej granic? Sarkozy? Barroso ? Dzis jedyna reakcja na najazd na Gruzje moze być donosne walenie palcem w bucie pana przewodniczacego Buzka. Jakies "bezprecedensowe wystapienie" które realnie oznacza to samo co brak tego wystapienia. Nic.

Wydaje mi sie ze Rosja została ostrzezona ze jej plany destabilizacji Europy Wschodniej sa znane. Smierc prezydenta RP to nie tylko destabilizacja i powrót do sfery wplywów Moskwy naszej Ojczyzny. To destabilzacja całej byłej rosyjskiej sfery wpływów ktorej Kaczynski stał sie swego czasu liderem.

Wydaje mi sie ze Rosjanie zostali ostrzezeni w ten jak napisalem kuriozalny sposób.
Nagłosniono pewien scenariusz a zrobiono to pokracznie WYLACZNIE dlatego by audycja jakiejs tam stacji w Gruzji stała sie kilkudniowym hitem wszedzie na swiecie.

Znów dygresja - kilka lat temu wraz z Kataryna zastanawialismy sie nad zachowaniem ministra Chronowskiego. Otóz ow minister nagrał sam siebie rozmawiajacego z jakims ponurym gosciem który "radził" mu: wycofaj sie to sa ludzie którzy ktorzy nie maja nic do stracenia i jak zechca to zabija cała rodzine". Rzecz tyczyła prywatyzacji PZU. Tzw "tasmy Chronowskiego" były oczywistą kompromitacja samego Chronowskiego. Nagrał się, przedstawił sie jako wariat.
Napisałem wowczas wyraznie: "nie ma tu zadnego nonsensu, pan Chronowski ratuje swoją rodzinę wysyłajac potencjalnym zabojcom mesydz: ja nagrywałem rozmowy.
Finał: o postaci pana Chronowskiego dowiadujecie sie ode mnie po dlugim czasie, prawda? Wycofał sie z polityki. Ale nie zginał ani on ani jego rodzina co "życzliwy" rozmówca sugerował. Chronowski w wyszukiwarkach internetowych funkcjonuje byc moze jako postac smieszna, ten co zrobił kabaret pt tytułem "nagrałem sie sam". Chetnie bym rozwinął te dygresje bo w tle tej sprawy pojawił sie owczesny prokurator Janusz Kaczmarek i zasmierdział mi tak ze kilka lat potem ze zdumieniem obserwowałem jak w rzadzie PiS robi kariere, ale moze innym razem.

Gruzini (czy kto tam ich użył) wysłali Rosjanom mesydz ze doskonale orientuja sie w tym ze smierc Lecha Kaczynskiego jest KLUCZEM do odbudowy imperium sowieckiego.

Rosjanie podjeli rekawice swiadomi tego ze nikt nie wypowie im wojny. A wypowiedzeniem wojny Rosji jest dzis podniesienie ze to nie wbył wypadek. Kto ma to zrobic? Panstwa Europy wschodniej ktore doskonale wiedzą ze wraz z smiercia Lecha Kaczynskiego pies z kulawą noga za nimi sie nie upomni. Ameryka która bankrutuje i wszystkiego jej trzeba tylko nie pakowania sie w kabałe przy której Irak i Afganistan kosztujacy ja zdaje sie miliard dziennie, to drone na waciki?

Twierdze, ja mały nurni, ze procz oczywistych interesów w Polsce zwiazanych z tym ze ludzie WSI przejmują władze, były oficer KGB załatwił sobie jeszcze jedno. Europa, jej znaczna cześc, wraca do sfery wpływów rosyjskich.

Tak to widze od ilus godzin. I jestem tym autentycznie przestraszony.
A powody do obaw mam - ktos pamieta co de facto oznaczała amerykanska rezygnacja z tarczy antyrakietowaej w Polsce?

źródłó: http://blogmedia24.pl/node/27539
  • 0

:::P:::i:::S:::.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Filmik czas: 0:50 to w sumie słychać wyraźnie

nie (ubijajcie) zabijajcie nas!

ale to po rosyjsku, to akurat może jakiś świadek na którego wycelowano broń żeby spadał z miejsca tragedii, albo Polak znający rosyjski, który błagał o to by go nie zabijać, bo niby po jakiemu miał mówić do Sowietów?
Nikt nie wie co to było, ale dyskutować, snuć domysły można, bo każdy ma do tego prawo

W gruzji miało dojść do zamachu ale się nie udało
No ale nadarzyła się szybko druga okazja
10 kwietnia - 70-lecie Katynia...
  • 0

#252 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Nikt mi nie wmówi że przyczyną była pogoda lub błąd pilota - post Arkadiusza wprawił mnie w konsternację i skłonił do odezwania się w tym arcyciekawym temacie.

Piloci tej klasy potrafią wylądować z zamkniętymi oczami, nocą na przecince w lesie.

Polecam kilka informacji zebranych w jednym miejscu:
link

pozdrawiam
  • 1

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

według mnie po zapoznaniu się z wszystkimi faktami jakie do tej pory zaistniały opcja ze byl to wypadek jest najmniej prawdopodobna..... pozostaje zatem pytanie CZYJ to byl spisek i czy to w ogole jest realne okreslic....
drze o polske w tym momencie. zawsze popieralam PO ale dopiero po sobocie uswiadomilam sobie jak media potrafia robic papke z mozgu.... jestem w tym momencie daleka od poparcia w wyborach kogokolwiek i mam wrazenie ze w zyciu publiczym nie osob ktore smialo moglabym poprzec jako lidera narodu ze wzgledu na patriotyzm i uczciwosc... teraz juz nawet bartoszewskiemu nie wierze... nikomu....
przytaczam wypowiedzi ktore trzeba sobie przecedzic odpowiednio z emocjonalnego zabarwienia i moga przyjsc do glowy ciekawe wnioski....

"STANISŁAW: TEN SYJONISTYCZNY PRZYDUPAS POKAZAŁ JUŻ KOMU SŁUŻY NA PEWNO NIE POLSCE TYLKO ICH KONCERNOM .
TO JEST PRZEMYŚLANA DECYZJA ,z KACZYŃSKIM BY NIE WYGRAŁ. A tak OBCE wpływy wystawią np: KOMOROWSKIEGO PUPILA SŁUŻB SPECJALNYCH popiera go masoneria i zachodni kapitał ,poprą go wyborach zwolennicy DEWIACJI z SLD PO i PSL zostaje PREZYDENTEM i CO? Następuje zmiana KONSTYTUCJI, ograniczenia PRODUKCJI ,zwiększenie BEZROBOCIA by zmniejszyć DEFICYT w celu wprowadzenia EURO w POLSCE. DOPIERO ZOBACZYCIE DRUGĄ IRLANDIĘ i najbiedniejsi PLATFORMA dopiero wam POKARZE jak się RZĄDZI będziecie PŁAKAĆ .TUSK SŁUŻY OBCYM NIE WAM. A MIAŁO BYĆ TAK FAJNIE BUDUJĄC NOWY TOTALITARYZM -JAK MÓWILI W 2004 NAMAWIAJĄC POLAKÓW ZA GŁOSOWANIEM NA UE. Zrobiono z Polaków tanią siła robocza -, Majątek Narodowy jest sprzedany ,pozbawiono nas przemysłu ,Gospodarki morskiej ,ośrodków naukowych ,Ograniczono Produkcję ROLNĄ i przemysłową ,pozbawiono banków ,krwiobiegu Gospodarki ,wpuszczono na rynek CHIŃSKIE TANDETY,ZROBIONO TO CELOWO .Te parchate ciule po 1989r zrobili z nas parobków i NIEWOLNIKÓW we własnym kraju.Nie ma prawicy ,ani lewicy to zmyłka dla otumanionych politycznie .Polaków dzielimy na mądrych i głupich .Wierzących i ateistów.Wszyscy politycy z prawa i lewa siedzą w kieszeni Koncernów przeważnie Żydowskich ,to ZDRAJCY I ZŁODZIEJE Przydupasy bankierów Żydowskich Morganów ,Goldmanów gdzie służył P.Marcinkiewicz,Rokefelerów ROTSCHWILDÓW itp.Ruch Solidarności został przejęty po stanie Wojennym przez Masonerię Żydowskiego kapitału jak GEREMEK,MAZOWIECKI,MICHNIK itp.Pierwsza solidarność była polska i patriotyczna ,SB miało w SOLIDARNOŚCI swoich AGENTÓW ale im nie pasowała i dlatego Jaruzelski wprowadził stan wojenny by Polskich patriotów odizolować z tej SOLIDARNOŚCI. DRUGA Solidarność stworzona przez Wałęsę po Stanie Wojennym była już na usługach Masonerii zachodniej,brała już udział przy OKRĄGŁYEM ::kanciastym "STOLE tam już patriotów nie było razem Chlano gorzałę opowiadano sprośne kawały,rozumieli się wszyscy bez słów .To wszystko było ukartowane Wałęsa nie zakładał komuny i NIE on ją OBALIŁ ,był tylko PRZYDUPASEM WTAJEMICZONYCH .Zrobili ci co zakładali ja w Rosji w 1917 roku Żydzi z USA ,ROSJI ,NIEMIEC np.WARTBURG ,SZYF z USA dawali pieniądze na ta rewolucję .Jak komunizm się przeżył a ustalono to w 1976 r zaczęto to zwijać różnymi metodami jak wywołane strajki w Polsce np,O Anne Walentynowicz,wyścig zbrojeń,przez Regana . Wałęsie SB pisało przemówienia.To był największy Przekręt masonerii" OSZUKANO 10-milionów członków" i finansjery Żydowsko-Światowej w celu doprowadzenia do obecnej sytuacji Globalistycznej .kiedyś była walka z komunizmem przez nich stworzonego ,a teraz jest WALKA Z TERRORYZMEM by lepiej kontrolować człowieka .Państwa narodowe są i były przeszkodą dla ich interesu to grupa 10%Światowych bogaczy mają po swej stronie finanse Światowe i Media. wywołują kłótnie międzynarodowe ,wojny w mętnej wodzie robi się dobre interesy. W Unii EUROPEJSKIEJ wszyscy ZDRAJCY NARODOWI z Prawa i LEWA z przeszłością komunistyczną im nie przeszkadzają rozumieją się wyśmienicie przy budowie UE i GLOBALIZMU ,robienia prawa dla bogatych koncernów ,I CO TO NIE DZIWNE ? Pozbawiają NARODY TRADYCJI, WIARY ,KULTURY promując -ZBOCZENIA I DEWIACJĘ. Polecam strony internetowe POLONICA.NET.NIEZALEŻNA.PL,książki HENRYKA PAJĄKA i rekolekcje Ks.DR.NATANKA o zaniedbanej OWCZARNI przez Biskupów i braku patriotyzmu do własnego państwa i WIARY na YUTUBE .Pozdrawiam MŁODYCH tych z 25% bezrobotnych ,oddajcie DZIDKOM Dowody osobiste na wybory bo wy już wybraliście Platformę Aferzystów razem z PSL-emi ,SLD, częścią PIS.Ta demokracja to Hipokryzja ,zawsze wystawią swoich.Narodzie powstań z kolan i ZRÓB porządek z tą BANDĄ jak długo będziecie NIEWOLNIKAMI.Myślę że już nie ma komu strajkować ,nie ma dużych ZAKŁADÓW,wszystko w rozsypce ,jest dużo mądrych polaków znajdzie się inny sposób.Taka krzywda dzieje się dla 3/4 narodu i nie ma drugiego LECHA WAŁĘSY ? Nie DZIWNE CO.Słuchajcie Radio Maryja by ODŚWIEŻYĆ UMYSŁ bo macie siano w głowach żyjecie ,oderwani od RZECZYWISTOŚCI."
źródło: http://www.niezalezn...e/show/id/30402

i drugi... to juz nie wypowiedz. ale fakt (znowu nie wiem na ile prawdziwy) z historii...

"TAJNE PRZEMÓWIENIE JAKUBA BERMANA DO ŻYDÓW W POLSCE

STENOGRAM Z TAJNEGO REFERATU TOW. JAKUBA BERMANA WYGŁOSZONEGO NA POSIEDZENIU EGZEKUTYWY KOMITETU ŻYDOWSKIEGO W KWIETNIU 1945 ROKU

Żydzi mają okazję do ujęcia w swoje ręce całości życia państwowego w Polsce i rozszerzenia nad nim swojej kontroli. Nie pchać się na stanowiska reprezentacyjne. W ministerstwach i urzędach tworzyć tzw. Drugi garnitur. Przyjmować polskie nazwiska. Zatajać swoje żydowskie pochodzenie. Wytwarzać i szerzyć wśród społeczeństwa opinie i utwierdzić go w przekonaniu, że rządzą wysunięci na czoło Polacy, a Żydzi nie odgrywają w państwie żadnej roli.

Celem urabiania opinii i światopoglądu narodu polskiego w pożądanym dla nas kierunku, w rękach naszych musi się znaleźć w pierwszym rzędzie propaganda z jej najważniejszymi działami - prasą, filmem, radiem.

W wojsku obsadzać stanowiska polityczne, społeczne, gospodarcze, wywiad. Mocno utwierdzać się w gospodarce narodowej.

W ministerstwach na plan pierwszy przy obsadzaniu Żydami wysuwać należy: Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Skarbu, Przemysłu, Handlu Zagranicznego, Sprawiedliwości. Z instytucji centralnych - centrale handlowe, społdzielczość.

W ramach inicjatywy prywatnej, utrzymać w okresie przejściowym silną pozycję w dziedzinie handlu. W partii zastosować podobną metodę - siedzieć za plecami Polaków, lecz wszystkim kierować.

Osiedlanie się Żydów powinno być przeprowadzone z pewnym planem i korzyścią dla społeczeństwa żydowskiego. Moim zdaniem, należy osiadać w większych skupiskach, jak: Warszawa, Kraków; w centrum życia gospodarczego i handlowego: Katowice, Wrocław, Szczecin, Gdańsk, Gdynia, Łódź, Bielsko.

Należy również tworzyć typowe ośrodki przemysłowe i rolnicze, głównie na ziemiach odzyskanych, nie poprzestając na Wałbrzychu i Rychbachu - obecnie Dzierżoniów. W tych ośrodkach możemy przystosować przyszłe kadry nasze w tych zawodach, z którymi bylibyśmy słabo obeznani.

Uznać antysemityzm za zdradę główną i tępić go na każdym kroku.

Jeżeli stwierdza się, że jakiś Polak jest antysemitą, natychmiast go zlikwidować przy pomocy władz bezpieczeństwa lub bojówek PPR jako faszystę, nie wyjaśniając organom wykonawczym sedna sprawy.

Żydzi muszą pracować dla swego zwycięstwa, pracując jednocześnie nad zwycięstwem i gruntowaniem komunizmu w świecie, bo tylko wtedy i przy takim ustroju naród żydowski osiągnie najwyższą pomyślność i zabezpieczy sobie najsilniejszą pozycje.

Sa niewielkie widoki na to, by doszło do wojny. Jeśli Ameryka zacznie się szybko socjalizować, to tą drogą mniejszych lub większych wstrząsów wewnętrznych i tam musi zapanować komunizm.

Wtedy reakcja żydowska, która dziś trzyma z reakcją międzynarodową, zdradzi ją i uzna, że rację mieli Żydzi stojący po drugiej stronie barykady. Podobny przypadek współdziałania Żydów całego świata, wyznających dwie rożne koncepcje ustrojowe - komunizm i kapitalizm - zaistniał w ostatniej wojnie. Dwa największe mocarstwa światowe, całkowicie kontrolowane przez Żydów i będące pod ich wielkim wpływem, podały sobie ręce.

Trud Żydów pracujących wokół Roosevelta doprowadził do tego, ze USA wspólnie z ZSRR wystąpiły zbrojnie do walki przeciwko Europie środkowej, gdzie była kolebka nowej idei, opartej na nienawiści do Żydów. Zrobili to Żydzi, gdyż wiedzieli, że w przypadku zwycięstwa Osi, a głównie hitlerowskich Niemiec, które doskonale przejrzały plany polityki żydowskiej, niebezpieczeństwo rasizmu stanie się w USA faktem dokonanym i Żydzi znikną z powierzchni świata.

Dlatego też Żydzi sowieccy poświęcili dla tego celu krew narodu rosyjskiego, a Żydzi amerykańscy zaangażowali swoje kapitały.

Należy się liczyć z dalszym napływem Żydów do Polski, ponieważ na terenie Rosji jest jeszcze dużo Żydów. Przed wkroczeniem Niemców, w poszczególnych miastach ZSRR było kilka skupisk Żydów polskich: Charków - 36.200, Kijów - 17.800, Moskwa - 53.000, Leningrad - 61.000, w zachodnich republikach 184.730.

Żydzi skupieni w tych ośrodkach to przeważnie inteligencja żydowska i dawne kupiectwo żydowskie. Element ten jest obecnie szkolony w ZSRR. Są to kadry budowniczych Polski - tzn. Zgodnie z projektem Politbiura - fachowcy ci obsadzać będą najważniejsze dziedziny życia w Polsce, a ogół Żydów będzie rozlokowany głównie w centrach kraju.

Stara polityka żydowska zawiodła. Obecnie przyjeliśmy nową, zespalającą cele narodu żydowskiego z polityką ZSRR. Podstawową zasadą tej polityki jest stworzenie aparatu rządzącego, złożonego z przedstawicieli ludności żydowskiej w Polsce.

Każdy Żyd musi mieć świadomość, że ZSRR jest wielkim przyjacielem i protektorem narodu żydowskiego, że jakkolwiek liczba Żydów w stosunku do stanu przedwojennego uległa olbrzymiemu spadkowi, to jednak dzisiejsi Żydzi wykazują wiekszą solidarność. Każdy Żyd musi mieć wpojone to przekonanie, że obok niego działają wszyscy inni, owiani tym samym duchem prowadzącym do wspólnego celu.

Kwestia żydowska jeszcze jakiś czas będzie zajmowała umysły Polaków, lecz ulegnie to zmianie na naszą korzyść, gdy zdołamy wychować choć dwa pokolenia polskie.*

Według danych wojewódzkiego Komitetu Żydowskiego na terenie Śląska Górnego i Dolnego jest obecnie ponad 40.000 Żydów. Około 15.000 Żydów ma być zatrudnionych w osadnictwie. Powiat Rychbach (Dzierżoniów) i Nysa są przewidziane do tych celów. Akcja osadnicza jest finansowana z żydowskich funduszów zagranicznych i państwowych. Żydzi celowo tworzą nową, choć chwilowo nieznaczną koncentrację elementu żydowskiego, kładąc podwalinę pod zawód rolnika i robotników przemysłowych.

Jest to budowanie podłoża szerszych celów politycznych."

źródło: http://niniwa2.cba.pl/BERMAN.HTM
lub
http://grypa666.word...rmana-w-1945-r/
  • 0

sternick.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No tak, jak to wszystko przeczytałem, to brakowało mi tu jeszcze żydowskiego spisku. Ale już mi nie brakuje. To jest niesamowite! Wy NAPRAWDĘ wierzycie w to co piszecie???

Chociażby kwestia pogody. Wczoraj rano w Gdańsku świeciło słońce. Gdy jednak wyszedłem do pracy przyszła mgła i nie widać było szczytów co większych budynków. Nie widziałem w tym nic dziwnego, normalne zjawisko atmosferyczne. Ale oczywiście dla zwolenników teorii spiskowej mgła w czasie katastrofy była sztuczna i specjalnie przygotowana na przylot samolotu prezydenta.

Z wszystkiego można zrobić wielkie halo. Z tego filmiku, który jest tu tak żywo komentowany (to prawdziwa bomba, pisze ktoś), z tego, że prezydent miał jechać pociągiem a nie jechał, itd, itd... Tylko PO CO?
  • 1

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

moj wniosek: wszystkie konflikty wywolywane sa w jakims celu (pieniadze...), wiec nie wazne jest kto ma racje, kto jest wrog kto przyjaciel, bo nie ma czegos takiego, jest tylko jedna wielka walka ktora steruja ci ktorzy na tym zarabiaja (masoni? zydzi? nwo? cholera wie). jedyne zrodlo ktore przeczy tym wszystkim stronom jest kosciol... jedyna instytucja ktorej przeciwne sa one wszystkie... to daje rowniez do myslenia... moim zdaniem kosciol katolicki jest dzis najbardziej grozna, najbardziej zwalczana i najbardziej naszpikowana szpiegami intytucja na swiecie (watpie czy ktokolwiek z hierarchow jest tak na prawde po stronie kosciola...)
kto jest kolebka katolicyzmu w europie? polska... zatem sprawic by polska nigdy powstala na nog jest celem nadrzednym... w sumie teraz juz nie wazne kogo... bo mam wrazenie za kazdemu kto steruje ludzmi byloby to na reke... (w koncu najlatwiej sterowac ludzmi jak nie maja kregoslupa moralnego.. nie prawda?)
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych