Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

Kasander.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No racja..mialem wrazenie ze to wybuch w powietrzu..A czy to jest rozmowa ta sama która przechwycili roscy amatrorzy radiowi?czy rzeczywsicie ostatnie rozmowa pilota z wieza?

Czemu nikt nie przeprowadza sekcji zwłok?W ogule czemu zwłoki nie polecialy od razu do Polski?przeciez to nie drugi koniec swiata..

Jest jeszcze jedna teoria:
Skoro tak skutecznie przez wszystkie media,polityków itp kneblowany jest temat zamachu,
to może poprostu zamach to jest pewnik i media dostaly takie wytyczne aby nie informowac o tym,aby nie wywolac paniki??
Pogrzeb na Wawelu,przy braku sprzeciwow opozycji i calej reszty(tylko mała dyskusja) moglby byc własnie dlatego ze zginał w zamachu jak gen. Sikorski, podobnie co do całej swiatowej elity która tutaj zjedzie..Az tak wielu przedstawicieli sie nie spodziewalem..
  • 0

k4mil171.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam takie pytanie, bo mnie to zastanawia. Mamy 2-3 filmiki zaraz po katastrofie, nagrany przez rosjanina i nawet ekipe TVP. I czemu do cholery nie widać żeby ktogolwiek próbował ratować ludzi skoro wraki sie nie palą ani nic? Bo mnie sie wydaje że jak by sie rozbił samolot w pobliskim lesie i sie nie palił to ludzie rzucili by sie do pomocy, wyciągać żywych. A nie uciekać z miejsca wypadku widząc innych ludzi..
  • 0

Goldberg.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,
wiesz co Tropiciel, tak czytam ten wątek i jedno co mi się nasuwa to Twoja ignorancja, ksenofobizm, debilizm, wulgarność i arogancja. Szanuję twoją wiedzę historyczną, szanuję twoją teorię, która posiada swoje mocne i swoje słabe strony, szanuję twoje dociekanie prawdy - bo masz do tego prawo!, szanuję Ciebie i twoje poglądy, ale nie szanuje twoich impertynenckich zachowań względem ludzi, którzy postanowili udzielić się w tym wątku i podzielić się swoimi przemyśleniami, interpretacjami, teoriami. Twoje zachowanie, wypowiedzi, reakcje, przypominają mi pewne ogólnie znane słowa z filmu: "...moja racja jest mojsza niż twojsza...". Starasz się nachalnie wmówić i przekonać wszystkich do zasadności swojej teorii, a nie jak to powinno mieć miejsce - bronić, w sposób logiczny, zasadny, trzeźwy i pozbawiony emocji. Atakujesz ludzi, klasyfikujesz każdego, który nie wpisuje się mentalnie w Twoje tory mysleniowo-poglądowe - jak na człowieka rozumnego, a takim jesteś w moim mniemaniu, to troszkę żenujące.

Pewien ateński filozof, twórca prawa (Solon), zakwalifikował jako zbrodnię unikanie przez obywateli kontrowersji, zatem Ty swoim czynem - publikacją, nie popełniłeś żadnej zbrodni. Pozwól może zatem by inni również mieli szansę uniknąć zbrodni. Nie kreuj się na "pierwszego" wizjonera jedynej możliwej do akceptacji wersji wydarzeń. Nie twórz również zbędnego klimatu tajemniczości. Szukasz prawdy?, świetnie, zatem pozwól innym również szukać, ale na swój sposób! Doceń ludzi i ich wypowiedzi w tym wątku - tak jak to oni uczynili względem twojej osoby udzielając się publicznie i wyrażając swoje opinie.

Twoje prowokacyjne odpowiedzi odwołujące się do symboliki, która zapewne jak wiesz jest przypadłością narodu polskiego, zachęcają do rewolucji, owszem, ale do rewolucji fizycznej/siłowej a nie umysłowej.

Pozdrawiam serdecznie
G.
  • 0

:::P:::i:::S:::.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Nikt nie wie co tam w trumnach jest. Może pani Kopacz mówi co jej każą bo np cała rodzina pani Kopacz może być obserwowana przez rosyjskich szpiegów. Gdyby ktoś wam powiedział, że albo jesteś cicho ale ginie ktoś z twojej rodziny (mąż, dziecko, siostra, brat, matka, ojciec) to co byście zrobili? Mówię hipotetycznie ale jaką mamy pewność? Rosjanie mieli duzo czasu zanim Polacy przylecieli na miejsce tragedii. W pół godziny można zabrać 100 ciał z miejsca katastrofy i zrobić z nimi co się chce. Dlaczego pilotów rozerwało na strzępy skoro ich kabina wygląda nawet nieźle. Tylko szyba wybita. Wylecieli przez szybę i rozerwało ich na centymetrowe części? Paliwo jest w okolicach skrzydeł a nie z przodu samolotu. Skoro można było zidentyfikować ciało prezydenta a ten siedział niedaleko kabiny pilotów to gdzie są piloci? Oni powinni być w najlepszym stanie. Może żyją tylko zabrano ich gdzieś odcinając im ręcę tak zeby pani Kopacz coś znalazła i mogła pobrać DNA.

To jest ROSJA!

- Wiadomo kto za to odpowiada. Winny czy niewinny, ty jesteś pierwszą osobą (prezydentem) i ty za to odpowiadasz. I dlatego mówienie, że winę ponoszą piloci, że oni zadecydowali o lądowaniu jest niewłaściwe - powiedział prezydent Białorusi Aleksander Łukaszenka - informuje portal internetowy telewizji Belsat.

Znalazł się znawca. Oczywiście naród Polski uwierzy w te brednie.
  • 1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

14 i pół godziny w kolejce do pałacu. 14:32 wczoraj - początek, 5:00 rano dziś - wejście. I przez cały ten czas jakiś idiota stojący za mną "dowodził", że zrobiły to "żydowskie służby" na polecenie "polskich szubrawców". Już wolałbym, żeby sypał grad. Z ludzi dookoła mnie w kolejce tylko ja uważałem, że to był wypadek spowodowany błędem pilotów.
  • 0

:::P:::i:::S:::.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

14 i pół godziny w kolejce do pałacu. 14:32 wczoraj - początek, 5:00 rano dziś - wejście. I przez cały ten czas jakiś idiota stojący za mną "dowodził", że zrobiły to "żydowskie służby" na polecenie "polskich szubrawców". Już wolałbym, żeby sypał grad. Z ludzi dookoła mnie w kolejce tylko ja uważałem, że to był wypadek spowodowany błędem pilotów.

Jesteś w mniejszości, czyli większe prawdopodobieństwo, że to ty jesteś wariatem niż Ci co uważają, że to zamach...
  • 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

• 0

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czy Rosja ma wrogów ? Och, jak świat długi i szeroki, począwszy od kaukaskich grup etnicznych po lobby gazowo-naftowe poprzez całe spektrum animozji historycznych. Czy katastrofa prezydenckiego samolotu nie jest doskonałą okazją aby wprowadzać swoje marzenia w czyn ? Och, doskonałą okazją (o udziale w samej katastrofie nawet nie śmiem myśleć, tego nawet nie sugeruję).
Robota o tyle łatwa bo nie trzeba przedstawiać dowodów, tu się gra na emocjach, żywych z całą mocą tego słowa emocjach. Tu sugestia, tam suplika, gdzie indziej retoryka. Działa ? A działa jak cholera. Pytanie tylko komu to służy, bo Polsce i Polakom na pewno nie. Komu zależy aby Polacy (a najlepiej cały świat !) zwrócili się przeciw "odwiecznemu wrogowi" ? Pomyślcie czy to nie jest prowokacja w prowokacji osadzona w kolejnej prowokacji itd.

Czy to celowe działanie, czy jednostka chorobowa potocznie zwana manią prześladowczą, czy godna współczucia podatność na indoktrynacje i manipulacje ? Pocieszam się, że to tylko nieszkodliwa (w porównaniu z poprzednimi pobudkami) ociężałość umysłowa. 19 stron materiału dla psychiatry...

P.S.
No proszę, sypnijcie warn'ami, minusami, kąśliwymi komentarzami.
Co prawda 19 stron tego wątku podobnych insynuacji i porąbanych teorii jakoś przeszło ale one przecież były "poprawne politycznie" bo anty-ruskie, nie ? ;)

Użytkownik Bierdol edytował ten post 15.04.2010 - 16:27

• 0

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czy Rosja ma wrogów ? Och, jak świat długi i szeroki, począwszy od kaukaskich grup etnicznych po lobby gazowo-naftowe poprzez całe spektrum animozji historycznych. Czy katastrofa prezydenckiego samolotu nie jest doskonałą okazją aby wprowadzać swoje marzenia w czyn ? Och, doskonałą okazją (o udziale w samej katastrofie nawet nie śmiem myśleć, tego nawet nie sugeruję).
Robota o tyle łatwa bo nie trzeba przedstawiać dowodów, tu się gra na emocjach, żywych z całą mocą tego słowa emocjach. Tu sugestia, tam suplika, gdzie indziej retoryka. Działa ? A działa jak cholera. Pytanie tylko komu to służy, bo Polsce i Polakom na pewno nie. Komu zależy aby Polacy (a najlepiej cały świat !) zwrócili się przeciw "odwiecznemu wrogowi" ? Pomyślcie czy to nie jest prowokacja w prowokacji osadzona w kolejnej prowokacji itd.

Czy to celowe działanie, czy jednostka chorobowa potocznie zwana manią prześladowczą, czy godna współczucia podatność na indoktrynacje i manipulacje ? Pocieszam się, że to tylko nieszkodliwa (w porównaniu z poprzednimi pobudkami) ociężałość umysłowa. 19 stron materiału dla psychiatry...

P.S.
No proszę, sypnijcie warn'ami, minusami, kąśliwymi komentarzami.
Co prawda 19 stron tego wątku podobnych insynuacji i porąbanych teorii jakoś przeszło ale one przecież były "poprawne politycznie" bo anty-ruskie, nie ? ;)

A co ty myślałeś że my jesteśmy normalni?:D

Prawda jest taka że być może żadna z teorii się nie sprawdzi i był to zwykły wypadek ale Rosjanie kręcą jak mogą z informacjami o tym wypadku i każdy na swój sposób zastanawia się dlaczego. Skoro tu piszesz znaczy że ty też
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

BadBoy80 - oj, uważaj z tym zdjęciem ;) W każdym razie to nie wygląda na kwiecień - zbyt bujna roślinność wg mnie.

Jesteś w mniejszości, czyli większe prawdopodobieństwo, że to ty jesteś wariatem niż Ci co uważają, że to zamach...

Proponuję wejść do meczetu albo pójść na zebranie osób wierzących, że kometa Halleya to statek obcych i wtedy spróbować zastosować ten sam model dedukcji.
  • 1

adam0.
  • Tematów: 3
Reputacja

Napisano

Dlaczego pilotów rozerwało na strzępy skoro ich kabina wygląda nawet nieźle. Tylko szyba wybita. Wylecieli przez szybę i rozerwało ich na centymetrowe części? Paliwo jest w okolicach skrzydeł a nie z przodu samolotu. Skoro można było zidentyfikować ciało prezydenta a ten siedział niedaleko kabiny pilotów to gdzie są piloci? Oni powinni być w najlepszym stanie. Może żyją tylko zabrano ich gdzieś odcinając im ręcę tak zeby pani Kopacz coś znalazła i mogła pobrać DNA.

To o czym pewnie mówisz to nie kabina pilotów bez szyby, tylko tylna część samolotu.

http://i.wp.pl/a/f/j...oland_piot.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/j...wp-sa.pl_4.jpeg

Tak to wygląda w całości:

http://airnews.pl/view/show/1247
  • 0

spiskowiec.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chodzi o wychwycenie momentu
- spotkania w 4 oczy Miedwiediewa (marionetka Putina) z Obamą
lub też
- ci dwaj wyżej plus premier Tusk lub/i OMC Prezydent Camorrowski.
Śledźcie każdy krok Miedwiediewa i Obamy. Jeśli dojdzie do takiego spotkania w składzie jw. to jest gorzej niż myślałem.

Z tego wynika ze jesli dojdzie do takiego spotkania to znaczy ze sa zamieszani w spisek.Bo droga elektroniczna i telefoniczna komunikowac sie w takiej sprawie z wiadomych wzgledow nie moga .
  • 0

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja

Napisano

Chodzi o wychwycenie momentu
- spotkania w 4 oczy Miedwiediewa (marionetka Putina) z Obamą
lub też
- ci dwaj wyżej plus premier Tusk lub/i OMC Prezydent Camorrowski.
Śledźcie każdy krok Miedwiediewa i Obamy. Jeśli dojdzie do takiego spotkania w składzie jw. to jest gorzej niż myślałem.

Z tego wynika ze jesli dojdzie do takiego spotkania to znaczy ze sa zamieszani w spisek.Bo droga elektroniczna i telefoniczna komunikowac sie w takiej sprawie z wiadomych wzgledow nie moga .

Oj tu to już przesadzacie. Zasugerujcie jeszcze NWO. Miedwiediew i Putin tak pasują do nich jak Obama do Ku Klux Klanu
  • 0

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Obama jako zmiennokształtny (co ? nie wiesz, że to oni rządzą światem ? przejrzyj na oczy, człowieku !) może być w KKK, po wylince oczywiście.
A spotkanie w 4 oczy (rzecz jasna o pionowych źrenicach) nie jest konieczne, porozumiewają się telepatycznie.
Tylko jeszcze Planety X do tego nie dopasowałem ale to kwestia czasu (w końcu coś adekwatnego na YT ktoś zamieści).

Zastanawia mnie (to już poważnie) czy My jesteśmy jeszcze w stanie dotrzeć do faktów (stricte faktów) czy już na zawsze jesteśmy skazani jedynie na przekazane nam informację ? To nie jest tylko semantyka, różnica jest kolosalna.
  • 0

sternick.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro można było zidentyfikować ciało prezydenta a ten siedział niedaleko kabiny pilotów to gdzie są piloci? Oni powinni być w najlepszym stanie. Może żyją tylko zabrano ich gdzieś odcinając im ręcę tak zeby pani Kopacz coś znalazła i mogła pobrać DNA.

Błagam, zachowajmy jakiś umiar! Czy na tym forum można pisać wszystko co komu przyjdzie do głowy? Czy jak np. napiszę, że Tusk jest sterowany przez kosmitów, bo właściwie nie ma dowodów na to, że tak nie jest (wystarczy spojrzeć na jego oczy), to taka wypowiedź przechodzi?

PS. Ktoś napisał na YT pod tym słynnym filmikiem, że on w 57 sekundzie widzi między drzewami Michaela Jacksona i 2Paca. To chyba dobry komentarz do dywagacji, czy widzimy gałązkę, czy mordowanego człowieka.
  • 1

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych