Witam,
wiesz co Tropiciel, tak czytam ten wątek i jedno co mi się nasuwa to Twoja ignorancja, ksenofobizm, debilizm, wulgarność i arogancja.
Dziękuję. Też mi miło Cię poznać!
Szanuję twoją wiedzę historyczną, szanuję twoją teorię, która posiada swoje mocne i swoje słabe strony, szanuję twoje dociekanie prawdy - bo masz do tego prawo!, szanuję Ciebie i twoje poglądy,
No właśnie wyżej napisałeś, jak głęboko szanujesz.
Sorki ale swój "szacunek" możesz sobie, Drogi Przyjacielu... wiesz co i wiesz gdzie.
Nie owijaj w bawełnę, napisz wprost, że mnie nienawidzisz za odmienne poglądy.
Po co te mdłe rzygowiny rodem z Tusk Network Vision? Mnie nie oszukasz, tak jak próbujecie oszukać miliony ludzi w tym kraju.
Ja piszę wprost co mam do powiedzenia.
ale nie szanuje twoich impertynenckich zachowań względem ludzi, którzy postanowili udzielić się w tym wątku i podzielić się swoimi przemyśleniami, interpretacjami, teoriami. Twoje zachowanie, wypowiedzi, reakcje, przypominają mi pewne ogólnie znane słowa z filmu: "...moja racja jest mojsza niż twojsza...". Starasz się nachalnie wmówić i przekonać wszystkich do zasadności swojej teorii, a nie jak to powinno mieć miejsce - bronić, w sposób logiczny, zasadny, trzeźwy i pozbawiony emocji.
Proszę nie wmawiaj mi dziecka w brzuch. Nie argumentuję ad personam, nie piszę że jesteś pijak a w dodatku łysy i brzydki.
Nic z tych rzeczy. Raportuję do Admina wszystkie wypowiedzi ad personam i proszę o ich usuwanie, bo to JA padam tu bardzo często ofiarą niewybrednych i chamskich ataków. Tyle, że dobry Admin sprawnie to usuwa więc już nie przeczytasz, jak ktoś mi mówił, co powinienem zrobić swojej rodzinie...
Do tego: jeśli widzisz jakikolwiek atak ad personam z mojej strony - raportuj go do Admina! To forum jest moderowane więc całe moje "chamstwo i impertynencja" może zniknąć w sekundę.
Proszę Cię tylko o jedno - nie raportuj mojego pierwszego postu w tym wątku.
Teraz kwestia Waszych poglądów, przemyśleń, teorii i interpretacji. Problem w tym, Mój Drogi, że Wy nie macie żadnych swoich poglądów. Wy tylko powielacie poglądy reżimowych środków masowego przekazu i Rosjan. To co po co mi słuchać Twojego zdania, wystarczy że odpalę TV. Zaniedługo swój raport ogłosi Komisja Putina? I nie muszę czekać na publikację by Ci powiedzieć że będzie tam o złej pogodzie i błędzie pilota jako o jedynych przyczynach wypadku. Pisałem o tym już 100x i naprawdę dłużej mi się nie chce.
Atakujesz ludzi, klasyfikujesz każdego, który nie wpisuje się mentalnie w Twoje tory mysleniowo-poglądowe - jak na człowieka rozumnego, a takim jesteś w moim mniemaniu, to troszkę żenujące.
A cóż to za próba zamknięcia mi ust? Jeszcze raz: to JA jestem tu niewybrednie atakowany. Szkoda że nie mogę tu przytoczyć fragmentów listów jakie dostaję na priv. Co tam ludzie wypisują o Kaczyńskich i w jakich słowach to się włos jeży. Ale p/w to p/w więc nie licz na cytaty.
Pewien ateński filozof, twórca prawa (Solon), zakwalifikował jako zbrodnię unikanie przez obywateli kontrowersji, zatem Ty swoim czynem - publikacją, nie popełniłeś żadnej zbrodni.
Jesteś zbyt łaskaw. Oczywiście że popełniłem! To jest myślozbrodnia!!! Rok 1984 trwa w Polsce od dawna!
Pozwól może zatem by inni również mieli szansę uniknąć zbrodni. Nie kreuj się na "pierwszego" wizjonera jedynej możliwej do akceptacji wersji wydarzeń.
Nie wytrzymam! O czym Ty mówisz??? To co napisałem, SPECJALNIE umieściłem w dziale o teoriach spiskowych i wielokrotnie pisałem tu że WSZYSTKO OD POCZĄTKU DO KOŃCA WYSSAŁEM Z PALCA.
Rozumiesz? Nie mowimy tu nawet o moich prywatnych poglądach tylko o intelektualnej spekulacji. Pewno że prowokacyjnej!
Jaka tu prawda? Gdzie prawda? Gdzie dowody? To niby czego mam tak zajadle bronić???
Nie twórz również zbędnego klimatu tajemniczości.
Kolejna myślozbrodnia. Przecież tu wszystko jest jasne, prawda? Pogoda + błąd pilota.
Nie ma żadnej, najmniejszej tajemnicy ani wątpliwości?
Nie ma blokady informacyjnej, nie istnieje precyzyjnie sterowana propaganda, skoordynowana w 2 krajach. Nie ma żadnej, najmniejszej, dezinformacji, a różnicę pomiędzy filmikiem który jest w necie oraz jego oficjalną wersją z rosyjskiej telewizji to tylko moje omamy? Czy Rosjanie już się oficjalnie wypowiedzieli kto na tym filmie strzela i do kogo? Czy to może tylko daleki odgłos korków od szampana z Kremla, z Warszawy, z Tel Aviwu... ?
Na tej śmierci kupa ludzi może ugrać straszne pieniądze. Już pomijam kwestie gazu łupkowego bo to tylko SPISKOWA TEORIA ale pomyśl o odszkodowaniach dla Izraela za mienie pożydowskie. I to już jest realne. Przygotowałeś sobie już 1500 zeta do wypłaty? To pomnóż to jeszcze przez ilość członków swojej rodziny.
Szukasz prawdy?, świetnie, zatem pozwól innym również szukać, ale na swój sposób! Doceń ludzi i ich wypowiedzi w tym wątku - tak jak to oni uczynili względem twojej osoby udzielając się publicznie i wyrażając swoje opinie.
Ależ szukajcie sobie! Czemu nie stworzycie sobie swojego własnego wątku np. (podpowiem, jeśli fantazji nie starcza) "To Jarosław wykończył brata! Niezbite dowody!!!" albo "Winnych szukać w Afganistanie! Pilot był islamistą!"
Mówię o teoriach spiskowych, takich wypasionych. a Wy tylko swoje nudne "błąd pilota, błąd pilota", tu nie Onet...
Jeszcze raz - to nie są wasze opinie tylko Rosjan. I ja je wszystkie znam już od pierwszych minut po katastrofie. Nie wnosicie nic nowego, nie dodajecie żadnych nowych wątków w sprawie.
Twoje prowokacyjne odpowiedzi odwołujące się do symboliki, która zapewne jak wiesz jest przypadłością narodu polskiego, zachęcają do rewolucji, owszem, ale do rewolucji fizycznej/siłowej a nie umysłowej.
Obawiam sie że na rewolucję był w Polsce czas w 1989r. Zamiast rewolucji zrobiono okrągły stół. No i teraz miast robić rewolucję to możemy co najwyżej zbierać kasę na odszkodowania za mienie porzucone nie z naszej winy przez Żydów.