Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

flesz66.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wysyłam filmik który analizował Tropiciel ściągnięty z youtube do pobrania tutaj: http://www.mediafire.com/?eimmovinmyw. pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
  • 1

niktkk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wysyłam filmik który analizował Tropiciel ściągnięty z youtube do pobrania tutaj: http://www.mediafire.com/?eimmovinmyw. pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

Witam,

hmm Istnieje technologia (superresolution) która pozwala z sekwencji filmowej wyprodukować zdjęcia o lepszej rozdzielczości(jak dużo większą rozdzielczość osiągniemy zależy od ilości klatek z których składamy zdjęcie) . I tak po krótkiej obróbce filmu przedstawiam fotkę która zaprzecza, że jest to człowiek.

Dołączona grafika
  • 0

Bliss.
  • Tematów: 35
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a ja obejrzałam sobie ,,katastrofy w przestworzach"
odcinek o zderzeniu w powietrzu dwóch samolotów nad Niemcami.
Chodzi mi tutaj o wygląd miejsca tragedii podnoszony w tym wątku.

Te samoloty to był transportowy Boening i jakiś inny (tupolew?) wiozący dzieci na wakacje :( . Skracając: samoloty zderzyły się w powietrzu na wysokości przelotowej czy bardzo wysoko w wyniku czego samolot z dziećmi od razu rozpadł się na pół. Mieszkańcy okolic gdzie spadły szczątki BEZ PROBLEMU rozpoznawali zwłoki dzieci, jeden człowiek nawet znalazł NIETKNIĘTE ciało swojej córeczki ...

a tutaj? nie ma nic ....

linka do 3 części bo w niej jest o tym właśnie plus zdjęcia z miejsca :(

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.c...></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.c...hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
  • 0

Tropiciel.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

a ja obejrzałam sobie ,,katastrofy w przestworzach"
odcinek o zderzeniu w powietrzu dwóch samolotów nad Niemcami.
Chodzi mi tutaj o wygląd miejsca tragedii podnoszony w tym wątku.

Te samoloty to był transportowy Boening i jakiś inny (tupolew?) wiozący dzieci na wakacje :( . Skracając: samoloty zderzyły się w powietrzu na wysokości przelotowej czy bardzo wysoko w wyniku czego samolot z dziećmi od razu rozpadł się na pół. Mieszkańcy okolic gdzie spadły szczątki BEZ PROBLEMU rozpoznawali zwłoki dzieci, jeden człowiek nawet znalazł NIETKNIĘTE ciało swojej córeczki ...

a tutaj? nie ma nic ....

A było o finale? Zawinił szwajcarski kontroler lotów. Byle ruski nie wysyła swoich dzieci do... Barcelony! I to nie były dzieci akurat tych najspokojniejszych Rosjan... Ruscy pamiętali. I dopisali do katastrofy ostatni tragiczny rozdział.

Użytkownik Tropiciel edytował ten post 16.04.2010 - 15:02

• 0

Bliss.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:(

ale mi tu chodzi o wygląd miejsca katastrofy ...

czyli że tam spadły z tak wysoka i pożar był itd a jednak ciała leżały wszędzie dookoła - a tutaj nie ma nic - zero, nul ...
  • 1

sternick.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że w wypadku Boeinga nie było pożaru, a jeżeli już to ogień, że tak się wyrażę, nie wyrządził ludziom szkody. Oni zginęli w wyniku upadku z dużej wysokości z powodu zderzenia samolotów. W wypadku katastrofy Tu 154 sytuacja była inna: impet uderzenia (czyli, wybaczcie, zmiażdżone i rozerwane ciała) plus pożar.
  • 0

nosky.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Arkadiusz - dziękuję za wyjaśnienia. Dalej jednak nie rozumiem dlaczego prezydencki TU-154 miałby się pozbyć paliwa przed lądowaniem - chyba że info o tym w sobotę to była tylko dziennikarska kaczka, a jeśli tak to pozostałe pytania dalej pozostają otwarte... (chodzi mi o niewielki pożar przy tej ilości paliwa - vs podobny wypadek TU-154 z mojego wcześniejszego posta, rozpad samolotu na części po kontakcie z drzewami - vs Airbus kładący drzewa w lesie który również zamieściłem, do tego dochodzą dziwne informacje o prędkości lądującego samolotu)

@Tropiciel - specem od obróbki video niestety nie jestem, za to znam dobry i darmowy soft do takiej pracy. Przy czym zaznaczam że nie są to programy łatwe...

- http://cvs.cinelerra.org/ : CINELERRA, IMO jeden z najpotężniejszych programów ale... niesamowicie nieergonomiczny (przynajmniej jak dla mnie) w obsłudze... soft tylko pod Linuxa z tym że można ściągnąć wersję LiveCD i odpalić ją sobie np w również darmowym Sun VirtualBOX; dokładną specyfikację softu można znaleźć tutaj: http://heroinewarrio...m/cinelerra.php

- http://www.cinefx.org/cinefx/ : Jashaka CineFx - sympatyczny program który również sporo potrafi, jest wersja pod Windows i Linux

Do ściągania plików (w tym z Youtube) mogę polecić również darmowy (tia, mam obsesję na punkcie open-source ;-) ) JDownloader: http://jdownloader.org/

Użytkownik nosky edytował ten post 16.04.2010 - 12:14

• 1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

czyli że tam spadły z tak wysoka i pożar był itd a jednak ciała leżały wszędzie dookoła - a tutaj nie ma nic - zero, nul ...

Szkoda że to tylko forum internetowe na którym nikt nie bierze odpowiedzialności za swoje słowa. Byłeś tam na miejscu i widzałeś szczątki samolotu? Nie, jedyne co widziałeś to zdjęcia i filmy z telewizji, które nigdy niepokażą porozrywanych ludzi, i 2 amatorskie nagrania kręcone z przy granicy miejsca katastrofy i to od strony ogona. Ludzie myślcie trochę!

W dodatku przykład jaki podałeś nie ma żadnego związku a obecną katastrofą. Najlepszy przykład do rozbicie się tego samolotu z 11 września co miał trafić w Biały Dom.

Pozdrawiam
  • 0

#354 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

a jednak ciała leżały wszędzie dookoła - a tutaj nie ma nic - zero, nul ...

Gdzieś czytałem, że jest taka opcja że samolot ostatecznie spadł na "plecy" co by tłumaczyło brak ciał.
Zostały zmiażdżone i przyklepany do gruntu. Tłumaczy to też niebywałe zmasakrowanie ciał.
Gdyby spadł na "brzuch", a przecież leciał na malutkiej wysokości, to byśmy mieli prawdopodobnie wielu żywych.
  • 1

Kasander.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znalazlem to na jakims forum,podkreslona wizja mnie przeraza..Wczoraj znalazlem tez artykul,który mowil ze do polskiego wywaidu dotarla pare miesiecy temu informacja ze ,ze rosja dogadala sie z Niemcami w sprawie ataku na Polske,Polski rzad ponoc sprawe zbagatelizowal,nie moge teraz znalesc tego artykulu w historii:( jesli dodamy do tego ubiegloroczne manewry wojskowe na Białorusi bez zadnego udziału w nich NATO,to może sie okazac ze cala flota wojenna Rosji dalej pozostaje na Bialorusi..A w tych manewrach brały udział olbrzymie ilosci sprzetu wojskowego..

W wypadku ginie dowództwo wojska polskiego, osoby niewygodne dla Putina a także ci, którzy odważyli się mu zagrać na nosie (np. likwidując rosyjską agenturę WSI). NATO zwołuje posiedzenie. Po co? Zapewne zdają sobie sprawę iż całe zdarzenie zostało ukartowane i jest tylko akcją zaczepną do konfliktu zbrojnego. W rosji zmiana stanowiska politycznego odnośnie Katynia o 180 stopni. Rosyjska TV emituje film o Katyniu, ruscy przebąkują coś o swojej historycznej winie w sprawie Katynia. Putin robi z siebie dobrego wujka.

Polska TV próbuje uderzyć w patriotyczne uczucia Polaków. Tworzy się etos wcześniej opluwanego w mediach Kaczyńskiego. Na co chce się Polaków przygotować?

Co dalej? Widzę dwie możliwości. Albo Putin poklepując się z Tuskiem, dogadali się iż w przypadku usunięcia PiS (grupy antyrosyjkiej w Polsce) odpuści sobie wejście do Polski, albo też nastąpi teraz druga część akcji - wymuszona prowokacja która zalegalizuje atak ruskich na Polskę.

Jak? Jedna z możliwości to zamach w trakcie uroczystości pogrzebowych. Należy dodać iż Putin to były agent KGB, Miedwiediew natomiast jest mocno postępowy i nie wykluczone że jest niewygodny dla Putina. Być może przeznaczy Miedwiediewa na straty. W niedzielną uroczystość dojdzie do zamachu na Miedwiediewa (może kogoś jeszcze) przez stronę "polską", być może "gruzińską" - w rzeczywistości będzie to dzieło rosyjskiej agentury.

P
ozostaje wiele pytań bez odpowiedzi. Co to za eksperci z naszej strony polecieli na badania do Rosji? Zwykłe prokuratorskie biurwy, które łykną wszystko co im ruscy podadzą? Czy ludzie na wzór amerykańskiego NTSB? Czy sprawdzono czy lot wcześniejszego samolotu transportowego był planowy? Czy pobrano próbki roślin które bardzo długo mogą przechowywać w sobie pochłonięte środki chemiczne użyte do wytworzenia mgły? Itp...

Użytkownik Kasander edytował ten post 16.04.2010 - 12:47

• 1

MaciekGKS.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak wygląda zrzucanie paliwa? Ile czasu potrzebuje pilot, żeby pozbyć się danej ilości paliwa? Czy istnieje np. możliwość żeby pilot spuścił pozostałości paliwa w kilka sekund mając świadomość, że się rozbiją i tym samym chciał zwiększyć szansę przeżycia pasażerów niwelując maksymalnie prawdopodobieństwa pożaru? Czy zrzucenie paliwa mogło wpłynąć na masę samolotu na tyle istotnie żeby zwiększyć szansę przeżycia?

Użytkownik MaciekGKS edytował ten post 16.04.2010 - 12:54

• 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To trwa pewnie kilkanaście minut. Nie ma możliwości zrzutu w kilka sekund. Ponadto zrzutu można dokonać tylko w wyznaczonych strefach, tylko w przypadkach awaryjnych, tylko za zgodą kontrolera i tylko lecąc prosto (nie będąc w trakcie zakrętu). Jak mówił już chyba @Arkadiusz, Tu-154 nie ma instalacji do zrzucania paliwa. Tego paliwa było raczej niewiele, wątpliwe, żeby wpłynęło to istotnie na szanse przeżycia pasażerów i załogi.

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 16.04.2010 - 13:37

• 0

Bliss.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ PaZi

no widzisz właśnie myślę i staram się wyciągać wnioski na podstawie tego co widzę ...

widziałeś film z katastrofy w Kabatach? poszukaj to zobaczysz jak to wygląda ...

i nie chodzi mi o zmasakrowane ciała ... nie ma nic - butów, bagaży i innych różności ...

popatrz na zdjęcia innych katastrof!

no i z kolei Twój przykład samolotu z 9/11 .... to jest dopiero genialny przykład! Do tej pory pół świata się dziwi jak to było możliwe :o

@ osiris - dzięki za wyjaśnienia - możliwe, że to właśnie dlatego nie ma tych pozostałości ...
no i przed chwila słyszałam, że wydłubują jakieś elementy wbite w ziemię na 70 cm!! i to jest pewnie właściwe wytłumaczenie
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pytanie do wszystkich "ekspertow" z postow powyzej pytajacych o zrzut paliwa i szans na zwiekszenie przezywalnosci. Co wg. was zabija ludzi w katastrofie lotnicznej (mowie o zderzeniu z Ziemia przy predkosci ~250km/k)??? Ogien???

PS
Dla wszystkich, ktorzy pragna mi udzielic odpowiedzi: Ja nie jestem ekspertem... wiec zrozumialym jezykiem (czyt: opisowym)
  • 0

#360 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Co dalej? Widzę dwie możliwości. Albo Putin poklepując się z Tuskiem, dogadali się iż w przypadku usunięcia PiS (grupy antyrosyjkiej w Polsce) odpuści sobie wejście do Polski, albo też nastąpi teraz druga część akcji - wymuszona prowokacja która zalegalizuje atak ruskich na Polskę.

Jak? Jedna z możliwości to zamach w trakcie uroczystości pogrzebowych. Należy dodać iż Putin to były agent KGB, Miedwiediew natomiast jest mocno postępowy i nie wykluczone że jest niewygodny dla Putina. Być może przeznaczy Miedwiediewa na straty. W niedzielną uroczystość dojdzie do zamachu na Miedwiediewa (może kogoś jeszcze) przez stronę "polską", być może "gruzińską" - w rzeczywistości będzie to dzieło rosyjskiej agentury.

Myślę, że to political fiction. Jeżeli już miałby ktoś dokonać zamachu to byłyby to mafie, które stoją za PO. Nie od dziś chodzą słuchy, że PO może tyle decydować o sobie i o państwie co o polityce Nauru. Wątpliwe żeby katastrofa była kontrolowana i zamierzona.
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych