Napisano 16.04.2010 - 14:47
Napisano 16.04.2010 - 15:01
Po co te uszczypliwości? Nie rozumiem zastosowania terminu "ekspertów". Po to pytamy żeby się dowiedzieć, zweryfikować swoje laickie przemyślenia i nie widzę przeciwwskazań do prostego zadawania pytań. Mimo wszystko sądzę, że wybuchy w katastrofach lotniczych zabiją ludzi, którzy mieli szczęście przeżyć moment uderzenia w ziemie i dokonują dzieła...
Napisano 16.04.2010 - 15:18
Użytkownik MaciekGKS edytował ten post 16.04.2010 - 15:20
Napisano 16.04.2010 - 15:51
@ PaZi
no widzisz właśnie myślę i staram się wyciągać wnioski na podstawie tego co widzę ...
widziałeś film z katastrofy w Kabatach? poszukaj to zobaczysz jak to wygląda ...
i nie chodzi mi o zmasakrowane ciała ... nie ma nic - butów, bagaży i innych różności ...
popatrz na zdjęcia innych katastrof!
no i z kolei Twój przykład samolotu z 9/11 .... to jest dopiero genialny przykład! Do tej pory pół świata się dziwi jak to było możliwe
@ osiris - dzięki za wyjaśnienia - możliwe, że to właśnie dlatego nie ma tych pozostałości ...
no i przed chwila słyszałam, że wydłubują jakieś elementy wbite w ziemię na 70 cm!! i to jest pewnie właściwe wytłumaczenie
że wydłubują jakieś elementy wbite w ziemię na 70 cm!!
Napisano 16.04.2010 - 15:58
Napisano 16.04.2010 - 16:19
@ PaZi
no widzisz właśnie myślę i staram się wyciągać wnioski na podstawie tego co widzę ...
widziałeś film z katastrofy w Kabatach? poszukaj to zobaczysz jak to wygląda ...
i nie chodzi mi o zmasakrowane ciała ... nie ma nic - butów, bagaży i innych różności ...
popatrz na zdjęcia innych katastrof!
no i z kolei Twój przykład samolotu z 9/11 .... to jest dopiero genialny przykład! Do tej pory pół świata się dziwi jak to było możliwe
@ osiris - dzięki za wyjaśnienia - możliwe, że to właśnie dlatego nie ma tych pozostałości ...
no i przed chwila słyszałam, że wydłubują jakieś elementy wbite w ziemię na 70 cm!! i to jest pewnie właściwe wytłumaczenieże wydłubują jakieś elementy wbite w ziemię na 70 cm!!
@Bliss
Tak myślisz, że nie myślisz. Właśnie to była ta analogia w przytoczonym przykładzie, gdzie samolot uderzył prawie pionowo w ziemię i praktycznie cały się wbił wgłąb gruntu, przez co na powierzchni zostały tylko drobne szczątki poszycia.
-----------
Zgadzam sie z ironmacko. Ludzie którzy węszą wszędzie spiskowe teorie myślą o sobie jako o ekspertach, którzy na podstawie kilku zdjęć i nagrań i szczątkowej wiedzy potrafią poprawnie ocenić sytuację. Nie zdają sobie sprawy że powód dla którego na takich forach nie ma prawdziwych ekspertów to poziom dyskusji. Człowiek wykształcony w danej dziedzinie będzie się śmiał z tych teorii, przemyśleń i wątpliwości które tu wypisujecie. Najlepszy przykładem jest temat o zamchu na pogrzebie, kiedy mysz nie będzie mogła się przecisnąć przez szczeglną ochronę. Rozmawiać na temat jak powinna być zorganizowana obrona można, ale należałoby się powstrzymać w osądach że oto właśnie odkryłem lukę w ochronie, ponieważ specjaliści wiedzą o tym od dawna i 10 razy zabezpieczyli się przed taką możliwością.
Odpuście sobie te teorie spiskowe, które opieracie na zdjęciach i filmach bo nie macie ŻADNEGO pojęcia co tam się stało i jak wyglądało miejsce katastrofy. Można się zastanawiać kto by mógł za tym stać, kto ma z takiego obrotu sprawy korzyści, ale szczytem głupoty jest tworzenie spisków na podstawie chaosu informacyjnego i marnej jakości nagrania z telefonu kom.
Pozdrawiam
Napisano 16.04.2010 - 16:48
Napisano 16.04.2010 - 17:08
Napisano 16.04.2010 - 17:35
Użytkownik Goldberg edytował ten post 16.04.2010 - 17:43
Napisano 16.04.2010 - 17:38
Napisano 16.04.2010 - 17:52
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych