Napisano 16.04.2010 - 18:07
Napisano 16.04.2010 - 18:13
Witam.. parę postów wyżej zamieściłem film, na którym widać składane na lotnisku szczątki samolotu.. samolot jest ułożony tyłem do kamery jak sądzę i pytanie jest takie, gdzie ta urwana końcówka skrzydła, bo wygląda jakby urwał skrzydło w połowie, to nie wygląda na ten element, ktory rzekomo miał zostać kilkaset metrów przed katastrofą..
Napisano 16.04.2010 - 19:11
Analiza filmu z opisem:
/.../
Napisano 16.04.2010 - 19:22
Napisano 16.04.2010 - 19:34
Napisano 16.04.2010 - 19:46
Napisano 16.04.2010 - 20:01
Napisano 16.04.2010 - 20:09
A ty patrzysz w komisję śledczą jak w wyrocznię - tak oczywiście ujawnią wszelkie szczegóły żeby Kowalski mógł się cieszyć że poznał prawdę - nie rozśmieszaj mnie... Co za różnica jak lądował samolot - jak by podali , że lądował tyłem to też uznasz za prawdę ? A może pilot pomylił dźwignię ciągu ze światłami mijania ? Przepraszam za trochę "inny " ton wypowiedzi , ale akurat to co ogłoszą publicznie nie jest istotne , bo jaka będzie ekspertyza wiemy już od pierwszej minuty wypadku, kiedy Rosja stwierdziła , że to błąd pilota , że nie znał rosyjskiego ....
Użytkownik Kurczak edytował ten post 16.04.2010 - 20:15
Napisano 16.04.2010 - 20:28
A ty patrzysz w komisję śledczą jak w wyrocznię - tak oczywiście ujawnią wszelkie szczegóły żeby Kowalski mógł się cieszyć że poznał prawdę - nie rozśmieszaj mnie... Co za różnica jak lądował samolot - jak by podali , że lądował tyłem to też uznasz za prawdę ? A może pilot pomylił dźwignię ciągu ze światłami mijania ? Przepraszam za trochę "inny " ton wypowiedzi , ale akurat to co ogłoszą publicznie nie jest istotne , bo jaka będzie ekspertyza wiemy już od pierwszej minuty wypadku, kiedy Rosja stwierdziła , że to błąd pilota , że nie znał rosyjskiego ....
Nie, oczywiście będzie tak, jak zwykle, czyli Rosjanie sfabrykują bajeczkę, którą wszyscy łykną jak głodne pelikany, a tylko niektórzy będą znać prawdziwy przebieg wydarzeń, czyli zamach, celowe zablokowanie sterów uruchamianym zdalnie urządzeniem, do tego przemycone na pokład 10 ton semteksu, celowe podanie fałszywych danych przez rosyjskiego kontrolera (z pewnością na osobisty rozkaz naczelnego dowódcy KGB), rozdrobnienie szczątków samolotu buldożerami celem utrudnienia identyfikacji oraz oczywiście, o czym nie można zapomnieć, rozstrzelanie wszystkich 96 ofiar katastrofy przez batalion Specnazu wyposażony w AK-74 i Kasztany (żołnierze czekali zamaskowani w krzakach wokół lotniska -- widać to przecież na co drugim nagraniu z miejsca katastrofy), a następnie końcowe wyrównanie terenu katastrofy przez buldożery. Nie można przy okazji nie wspomnieć o bohaterskich rosyjskich strażakach, którzy są przebranymi funkcjonariuszami tajnych służb, a rozpylany przez nich specyfik to nie piana służąca do gaszenia pożaru, ale iperyt.
Rzecz jasna taki przebieg wydarzeń zgodny jest z faktami, dokumentacją zdjęciową, fizyką lotu Tu-154 i zdrowym rozsądkiem.
Zresztą, interpretacja wydarzeń przez jednego z użytkowników w temacie "Katastrofa samolotu prezydenta", przez litość nie wymienię o kogo konkretnie chodzi, pozwalała sądzić, że w jego ostatecznej wersji winę za katastrofę poniesie lotnisko, które wyskoczyło na Tu-154 z podporządkowanej i jeszcze na przejściu...
Napisano 16.04.2010 - 20:44
Napisano 16.04.2010 - 20:45
Użytkownik Wojteo edytował ten post 16.04.2010 - 20:53
Napisano 16.04.2010 - 20:57
Skoro Cię nie interesują takie teorie i są tak nieprawdopodobne że masz to gdzieś to po co zajmujesz wątek i męczysz się dyskutując tutaj? masz wolny wybór ...włącz TV i czekaj na wyniki ...A swoją wyobraźnią i postem możesz śmiało zaistnieć na WP albo innym mądrym portalu - cynizm jest
Właśnie: twórczej. Wielu dyskutantów wniosło bardzo dużo ciekawych informacji oraz koncepcji, niestety znacznie więcej albo siedzi biernie, bijąc pianę i czekając, aż im się poda wszystko na tacy, albo rzuca się na bylejaką historyjkę, zupełnie oderwaną od rzeczywistości i z uporem maniaka wałkuje ją przez kilkanaście stron. Nie jest to bynajmniej aluzja do Ciebie, żeby było jasne.nikomu nie potrzebny....masz coś ciekawego do napisania to pisz , a to że Ty masz takie zdanie akurat nikomu nie przeszkadza , z tym że warto je wykorzystać do twórczej dyskusji
.10 Ton semteksu nie było by potrzeba - to bardzo silny materiał wybuchowy,
Przeczytałaś gdzieś żebym napisał że kogoś rozstrzelano? cały ten filmik rosyjski zrobił zamieszanie ,ale wg mnie oprócz głosów i dźwięków nic nie wnosi dla zwykłego użytkownika internetu.
Nie wiem, czy tak wiele. O ile nie pojawią się nowe, nieoczekiwane fakty, to raczej przebieg katastrofy w ogólnym zarysie jest już znany i mocno udokumentowany. Niejasna jest główna przyczyna nieprawidłowej wysokości (jest kilka teorii zawierających potencjalne wyjaśnienie, między innymi błąd w konfiguracji wysokościomierza QFE-QNH itp.), ale co do reszty nie ma poważnych wątpliwości, znacząco wpływających na całokszałt.Jest natomiast wiele pytań na które szanowny Kurczaczku:) nie znasz odpowiedzi i na nic tutaj twoje popisy pisarskie i wyobraźnia wyciągnięta z filmów akcji.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych