Napisano 18.04.2010 - 16:40
Szansa na rozbicie się samolotu prezydenckiego jest dokładnie taka sama jak szansa na rozbicie się każdego innego... Nie wiem czy niektórym się wydaje że samoloty prezydenckie są niezniszczalne a oni sami nieśmiertelni? Po prostu najzwyklejszy pech...
Napisano 18.04.2010 - 18:34
ktoś to mówił w TV ze wyprodukowano 1100 Tupolewów z czego 100 spadło, więc te samoloty do najlepszych nie należą, może oprócz tych wersji VIPowskich
Napisano 18.04.2010 - 19:28
"According to the BBC and aviation expert Paul Duffy the Tu-154 has an average safety record for its type and length of service especially considering its heavy use in the most demanding conditions often with poor air traffic control; of the 28 aircraft lost to accident few appear to have been due to technical failure." cyt: www.abovetopsecret.comktoś to mówił w TV ze wyprodukowano 1100 Tupolewów z czego 100 spadło, więc te samoloty do najlepszych nie należą, może oprócz tych wersji VIPowskich
Napisano 18.04.2010 - 19:56
Jeszcze jedna sprawa do wszyskich ktorzy bede porownywac katastrofy i szczatki lotnicze, kazda jest inna ale sa pewne cechy wspolne, na przyklad fakt, ze glowne zagrozenie dla kadluba i pasazerow w czasie wypadku stanowi pozar/eksplozja. Zgodnie ze slowami prowadzacych dochodzenie na pokladzie tu 154 101 nie doszlo do eksplozji ani pozaru. te drobne ogniska ognia widoczne na filmach to wypalajace sie paliwo z przedodow doprowadzajacych, ew. jakies ogniska wtorne.
Użytkownik balas edytował ten post 18.04.2010 - 19:58
Napisano 18.04.2010 - 20:20
To jest, z całym szacunkiem dla Ciebie, jedynie Twoja hipoteza. Mimo wszystko chyba nie posiadamy wystarczających materiałów, żeby stwierdzić jak istotna dla losów pasażerów było owe drzewo.Tutaj kluczowe jest to, że samolot uderzył w ziemię bokiem lub nawet plecami. W takim układzie nikt na pokładzie nie miał szans. Gdyby wylądowali za wcześnie, nawet w tym nieszczęsnym lesie to sądzę, że przynajmniej część osób będących na pokładzie miała by szanse na przeżycie. Z ww. powodu jest to wg. mnie bardzo mocny argument przeciw zamachowi. Prawdopodobnie jedno drzewo, na którym samolot stracił końcówkę skrzydła zaważyło o losie wszystkich pasażerów, gdyby nie ono prawdopodobnie wynik tego wypadku nie byłby tak tragiczny. Więc co to za zamach, który niewiele brakło, a by się nie powiódł ?
Napisano 18.04.2010 - 20:26
Mogę prosić o jakieś źródło informacji, że wypadek tego CT-43 jest "powszechnie" uważany za zamach ?inne jak na przyklad: Mój odnośnik byly powszechnie uwazane za zamachy...
To jest, z całym szacunkiem dla Ciebie, jedynie Twoja hipoteza. Mimo wszystko chyba nie posiadamy wystarczających materiałów, żeby stwierdzić jak istotna dla losów pasażerów było owe drzewo.
Mnie w tym wszystkim interesuje inna rzecz, która była już tutaj wielokrotnie poruszana.
Mianowicie dlaczego ten samolot jest w takich kawałeczkach? Czy ew. lądowanie na plecach w 100% usprawiedliwiałoby uszkodzenia?
Napisano 18.04.2010 - 20:35
Użytkownik sarthran8 edytował ten post 18.04.2010 - 20:56
Napisano 18.04.2010 - 20:41
No to jest akurat argument na to, ze nie kazdy samolot ktory laduje w lesie dezintegruje sie na czynniki pierwsze.
Napisano 18.04.2010 - 21:12
No to jest akurat argument na to, ze nie kazdy samolot ktory laduje w lesie dezintegruje sie na czynniki pierwsze.
Potrafisz czytać ze zrozumieniem ?
Gdyby normalnie wylądował w tym lesie, a nie rąbnął bokiem/plecami to prawdopodobnie skutki nie byłyby tak tragiczne. Przecież napisałem to wyżej.
Napisano 18.04.2010 - 21:50
Szansa na rozbicie się samolotu prezydenckiego jest dokładnie taka sama jak szansa na rozbicie się każdego innego... Nie wiem czy niektórym się wydaje że samoloty prezydenckie są niezniszczalne a oni sami nieśmiertelni? Po prostu najzwyklejszy pech...
Czy gdyby samolot nie lądował w trudnych warunkach i na słabo wyposażonym lotnisku a poleciał(a mógł) tam gdzie ww. czynniki nie występują, to szansa na rozbicie by zmalała?
Tylko to by wymagało oprócz surowych procedur również zdroworozsądkowego podejścia do sprawy.
Napisano 18.04.2010 - 22:05
Użytkownik sarthran8 edytował ten post 18.04.2010 - 22:15
Napisano 18.04.2010 - 22:54
Na Rosję patrzy teraz cały świat wiec jak maja zatuszować sprawę?
http://fakty.interia...-polski,1466277
To był pogrzeb!!!
http://fakty.interia...go,1465970,6911
Wy naprawdę jesteście tępi wami łatwiej manipulować niż kukiełką
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych