Witam Was po raz pierwszy.Zainteresowałem się tym forum,ponieważ również uważam,że to nie była "zwykła katastrofa".Widzę,że zdania są podzielone.Dużo dały mi do myślenia filmiki z YT bodajże na 55 str. tego tematu.Gdzie agent opowiada co i jak sie w USA wyprawiało z przywódcami innych państw.Chciałbym poznac warunki umowy o współpracę z USA w sprawie badań i wyliczeń w sprawie złóż gazu,które posiadamy.Skoro przewiduje sie,że mamy go na 100 lat,to są całkiem niezłe pieniadze.Agent mowił o pożyczkach dla państw,może właśnie o to chodziło stanom,żeby wcisnąc nam myśliwce f-16.Jestesmy w pewien sposob uzaleznieni od USA,a L.Kaczyński może miał inne zdanie?Może dlatego został uciszony?A może wogóle nie o niego chodziło tylko o kogoś z nim lecącego?
-Na filmikach na YT rosjanina,który niby zaraz po katastrofie nakręcił filmik,faktycznie słychac strzały,widac poruszajace sie 3 postacie,widac lezacego człowieka na płacie skrzydła.
-przesiedziałem prawie 2 pełne dni na smolenskim forum,tam równiez słyszeli o wypadku miniautobusu z 20 ofiaram,rzekomo naocznymi świadkami,którzy niestety zginęły.
-przetłumaczyłem sobie równiez,że ludzie jadący lokalną drogą widzieli samolot nie lecący lewym skrzydłem w dół,tylko prawym!!!!Był również podwojny wybuch w powietrzu!
http://forum.smolens...php?f=2&t=48375
-rosyjscy forumowicze dziwią sie również,jak to jest możliwe,ze oficjalny czas katastrofy to10:56 (nasz 8:56),teraz podają że 10:41(8:41) a pierwsze wpisy na forum są faktycznie o 10:25 (8:25 polskiego czasu).
to z tego forum:
marco.kon
2010/04/29 00:10:30
Czas katastrofy ? Tłumaczenie forum Auto Smoleńsk
Pierwszy post był o godz. 10,25 czasu moskiewskiego,. czyli 8,25 czasu polskiego, o 8,59 zawyła syrena lotniskowa i w tym czasie nagrany został słynny filmik. Ile czasu mogło upłynąć od katastrofy do umieszczenia pierwszego postu ? 5 minut ? Czyli samolot rozbił się zaraz po rozmowie Lecha Kaczyńskiego z Jarosławem Kaczyńskim. Jestem bardzo ciekaw treści tej rozmowy. Żegnaj, bracie ?
10.4.2010, 10:25
Co się stało z polskim samolotem na naszym lotnisku...
Stoi bez podwozia. cała straż pożarna tam pojechała. ( nie potwierdzona informacja, podobne do oficjalnych)
10.4.2010, 10:27
Dopiero co poinformowali że spadł polski samolot w Smoleńsku.
10.4.2010, 10:34
Według plotek, on spadł na północnym lotnisku, zahaczając o drzewo. 10.4.2010, 10:37
Spadł w okolicy Centrum KIA, u nas naprzeciwko parking, tak że kawałek skrzydła przyleciał. Przyjeżdżali do nas klienci, mówili, przejeżdżaliśmy obok, tam już jest wszystko otoczone kordonem, czy są tam żywi ludzie czy nie, nie wiadomo.
10.4.2010, 10:38
Skąd to info ? Gdzie można zobaczyć czy to nie plotka?
10.4.2010, 10:40
na portalu Rosija 24 płynąca stopka z informacjami : samolot prezydenta Polski rozbił się (lądował awaryjnie) w województwie Smoleńskim.
10.4.2010, 10:40
Co to za samolot ? pasażerki czy awionetka ?
10.4.2010, 10:41
Informacja sprawdzona. Prezydent Polski był na pokładzie. Potwierdzono że było 87 ofiar.
10.4.2010, 10:42
Mówią że samolot premiera Polski, ja w to nie wierzę.
10.4.2010, 10:44
Czytaj wyżej. (inwektywa), co to za zaczepka.
10.4.2010, 10:44
a dlaczego / Co się stało z samolocikiem ?
10.4.2010, 10:45
Nie powiedzieli, nie wiadomo co z Prezydentem polski.
10.4.2010, 10:45
Koledzy, co nie wierzycie ?
10.4.2010, 10:46
Ja pę, nie wiedzie się polakom na smoleńskiej ziemi.
10.4.2010, 10:47
Po drodze miał miejsce wypadek, ze względu na fakt, że lotnisko, lub którzy nie oglądają ....
Znajomy który wozi pasek ze żwirowni, mówił że samolot rozbił się koło zbiornika, nikogo nie wpuszczają, dużo sił szybkiego reagowania ..
Dopiero co na kanale Rosija 24 powiedzieli że na zachodzie podejścia do lotniska rozbił się samolot prezydenta Polski Lecha Kaczyńskiego. Zginęło 87 ludzi.
Los samego prezydenta jest nie znany.
10.4.2010, 10:48
Czy ktoś to widział na własne oczy ? Oto ( wyrażenie gwarowe) zaczyna się.
10.4.2010, 10:49
tak, w pasku szybkich informacji to napisali a ja jestem wstrząśnięty.
10.4.2010, 10:49
Po ulicy Gagarina szybko przejechała straż pożarna i siły szybkiego reagowania.
W tym samym czasie świadkowie czekający na przylot Prezydenta widzieli krążący nad lotniskiem samolot transportowy IŁ, widzieli też że ten samolot przeleciał nad lotniskiem w dużym przechyle, skrzydłem prawie zawadzając o płytę lotniska.
-coś co przykuło moją uwagę.są zdjecia kadłuba z reszta czesci samolotu na jednym z portali,ale kadłub samolotu jest cały biały.Takie samo zdjecie widziałem przed chwila,ale juz z czerwonym paskiem wzdłuż kadłuba.Kuźwa,albo mam zwidy,moze jestem juz tym przemęczony,ale wydaje mi sie ze ktos przy tych forkach manipuluje!
-nastepna rzecz:słowa komorowskiego:
"Przyjdą wybory prezydenckie albo prezydent będzie gdzieś leciał i to się wszystko zmieni"-o co tu ku.wa chodzi?
-następna rzecz to orędzie do narodu:)
http://www.pluszacze...age-2/#comments
bardzo kuźwa dziwne to wszystko
Wiem dobrze,że to wszystko teraz powtarzam,ale to są moje główne podejrzane sprawy,nad którymi cały czas myślę.
A może właśnie chodziło o to amerykancom,zeby polacy rozwalili sie na rosyjskiej ziemi,zeby było na nich?