Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A możesz jakoś uzasadnić, dlaczego uważasz odczyt zawartości czarnych skrzynek za bzdury?
  • 0

#1142 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

A możesz jakoś uzasadnić, dlaczego uważasz odczyt zawartości czarnych skrzynek za bzdury?

Rusz główką. Koleś z wieży kontrolnej w wywiadzie powiedział, że piloci nie znali rosyjskiego, co było kłamstwem (wymsknęło mu się, tak?), bo znali ten język doskonale. Poza tym byli to fachowcy najwyższej klasy i nie byli debilami z jakich chce się ich zrobić. Także coś się działo na miejscu katastrofy. Były strzały. Ruscy coś kręcą, a odczytu ze skrzynek prawdziwych nie poznamy nigdy, co nawet w naszych głupich mediach zdążyli zauważyć, a Ty bierzesz wszystko jako prawdę objawioną. Rozkosznie, po prostu.
  • 0

FaceToFace.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

czego Ty się spodziewasz po raporcie ?

Spodziewam się wiedzy o tym, co na temat przyczyn katastrofy udało ustalić się po analizie zapisu czarnych skrzynek. Dodajmy, że zapisu rejestrowanego między innymi przez polskie urządzenie i badanego przez Polaków.

a niektórym jakby w raporcie napisali że JK komórką zdetonował ładunek wybuchowy w tutku to też by uwierzyli no bo przecież JK zawsze był beeee

Z tym się zgadzam. Zwolennicy teorii spiskowych mają to do siebie, że potrafią uwierzyć nawet w największe bzdury.

tu akurat kłania się czytanie ze zrozumieniem tekstu , to toż gdyby w raporcie było o Jaro GSMbomberze to by już nie była teoria spiskowa ;)
jest to raczej wtyka w tych co namiętnie bez refleksyjnie wierzą w to co pokazują raport takich krajów jak FR .
Nie zastanawiało Ciebie / Was nigdy twierdzenie strony polskiej na temat sekcji zwłok tj. niemożności wykonania jej przez stronę Polski
toż to się w głowie nie mieści że Prokuratura Rosyjska wyraża albo nie wyraża zgody na przeprowadzenie stronie polskiej sekcji zwłok głowie jej państwa obywatelowi jej kraju który zginął w katastrofie lotniczej na terenie zależnym od państwa w którym ów prokuratura działa - to jest skandal !!!
następnym skandalem jest na samym początku wykluczenie zamachu terrorystycznego i ślepe ufanie mediom stronie Rosyjskiej
o ile założenie przez stronę rosyjską że nie był to zamach terrorystyczny jest logiczne w interesie FR o tyle brak stawiania takiej tezy i jej dociekania u polskich dziennikarzy najbardziej opiniotwórczych mediów w Polsce jest już raczej zastanawiające !!!
Faktem jest że TVN24 to jest bardziej PR Medium niż medium informacyjne , Rosjanie to bardzo mądry naród trochę leniwy jak my ale ich służby specjalne to pierwsza liga światowych służb specjalnych na równi z MOSADem , uczą się na błędach ( podejrzewam że dzisiaj polscy żołnierze zamordowani w 1940 r zostali by pochowani w t'shirtach i bermudach a nie jak wtedy w zimowych płaszczach )
jak chcecie bezgranicznie ufać Prokuraturze FR która do dzisiaj nie wyjaśniła sprawy mordów politycznych ostatnich lat ?
nie twierdzę że to był zamach ale nie wykluczam takiej ewentualności , a skłaniają mnie do takiej refleksji działania władz RP mediów i prokuratury rosyjskiej
jeszcze taka mała refleksja
kiedyś ktoś na na forum TVN24 pod informacją o ociepleniu stosunków polsko- rosyjskich po wizycie Premiera Tuska
napisał cyt." ciekawe czego tym razem od nas będą chcieli Rosjanie " i to była moja pierwsza refleksja gdy usłyszałem o katastrofie pod Smoleńskiem
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ruscy coś kręcą, a odczytu ze skrzynek prawdziwych nie poznamy nigdy, co nawet w naszych głupich mediach zdążyli zauważyć, a Ty bierzesz wszystko jako prawdę objawioną.

Rany, Muhad, od kiedy ty wierzysz mediom? Fakt, długo cię nie było na forum, ale żeby od razu taka matamorfoza? Normalnie jak poseł Palikot ;-) Rozumiem, że dane ze skrzynek są dla ciebie bzdurne, bo uważasz, że nigdy ich tak naprawdę nie poznamy. Ale nie wyjaśniłeś dlaczego tak sądzisz. Przecież dane do raportu pochodziły między innymi od Polaków.
Nie biorę wszystkiego jako prawdy objawionej. Stwierdzam tylko istniejące fakty, a chyba nie podważasz istnienia samego raportu, co?

Co do przywołanych przez ciebie wątków pobocznych, to żaden z nich nie mógł mieć wpływu na katastrofę choćby z tego powodu, że wszystkie zdarzyły się już po upadku samolotu.

tu akurat kłania się czytanie ze zrozumieniem tekstu , to toż gdyby w raporcie było o Jaro GSMbomberze to by już nie była teoria spiskowa

Wręcz przeciwnie, wtedy dopiero otworzyłoby się pole do dociekań, dlaczego Kaczyński postanowił ubić swojego brata i polityczną wierchuszkę swojej partii. Rozważania co do tego, na czyjej smyczy chodzi i jakie ma z tego profity nie miałyby końca :-)

jak chcecie bezgranicznie ufać Prokuraturze FR która do dzisiaj nie wyjaśniła sprawy mordów politycznych ostatnich lat ?

Omawiany raport nie jest dziełem prokuratury, tylko Rosyjskiego Międzypaństwowego Komitetu Lotnictwa, którego raportów w sprawach katastrof lotniczych jak dotąt nikt nie kwestionował.

Użytkownik Lynx edytował ten post 19.05.2010 - 16:44

• 1

#1145 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

FaceToFace i to co napisałeś o "skandalach" niech sobie naiwniacy przetrawią i zastanowią się pięć razy, bo jest nad czym, a nie podniecać się zapisem czarnych skrzynek, które także będą pewnie "ulepszone".

Ruscy coś kręcą, a odczytu ze skrzynek prawdziwych nie poznamy nigdy, co nawet w naszych głupich mediach zdążyli zauważyć, a Ty bierzesz wszystko jako prawdę objawioną.

Rany, Muhad, od kiedy ty wierzysz mediom? Fakt, długo cię nie było na forum, ale żeby od razu taka matamorfoza? Normalnie jak poseł Palikot ;-) Rozumiem, że dane ze skrzynek są dla ciebie bzdurne, bo uważasz, że nigdy ich tak naprawdę nie poznamy. Ale nie wyjaśniłeś dlaczego tak sądzisz. Przecież dane do raportu pochodziły między innymi od Polaków.
Nie biorę wszystkiego jako prawdy objawionej. Stwierdzam tylko istniejące fakty, a chyba nie podważasz istnienia samego raportu, co?

Co do przywołanych przez ciebie wątków pobocznych, to żaden z nich nie mógł mieć wpływu na katastrofę choćby z tego powodu, że wszystkie zdarzyły się już po upadku samolotu.

Ach, och, pośmiejmy się razem. Jaki ja zabawny jestem (myśli Lynx).
Nie wal farmazonów, bo mediom nie ufam, tylko trza mieć łeb na karku i urodzaj pewien, w który, niestety, matka natura nie wszystkich obdarzyła i umieć odcedzić informacje. Poczytaj, co napisał FacetToFace, to może zrozumiesz dlaczego raport "POLAKÓW" jest tak samo gówno wart, co raport Ruskich.

Dla mnie kłamstwo, to kłamstwo i miało ono jakiś cel, a cel chcieli uzyskać Ruscy. Skończ z tym laniem wody i okrężnym manipulowaniem informacjami. Możesz babcię bajerować i niedoświadczonych gimnazjalistów (w tym jesteś ekspertem), ale dla Ciebie jestem za wysoko.
  • -1

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego chcą nam wmówić że załoga która ustawiła samolot w konfiguracji do lądowania mogła zinterpretować różnicę wysokości jako nagłe wzniesienie się samolotu, zamiast pomyśleć o oczywistym obniżeniu się terenu ?
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wal farmazonów, bo mediom nie ufam, tylko trza mieć łeb na karku i urodzaj pewien, w który, niestety, matka natura nie wszystkich obdarzyła i umieć odcedzić informacje.

A w jaki sposób można odróżnić informacje prawdziwe i fałszywe? Jak rozpoznać, że gdy media mówią o tym, że nigdy nie poznamy tego, co jest zapisane na czernych skrzynakch, to mówią prawdę, a gdy mówią inaczej, to kłamią? Na razie mam wrażenie, że stosujesz w tym celu prosty algorytm:

nie ma wzmianki o zamordowaniu prezydenta -> kłamstwo, kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo;
jest wzmianka o zamordowaniu prezydenta -> prawda, której należy się uczyć na pamięć.
  • 0

#1148 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Lynx, z Tobą jak z dzieckiem. Najlepiej ogłośmy, że Rosjanie to nasi przyjaciele. Człowieku, przemyśl sobie zachowanie naszego rządu i zachowanie rządu Rosji i poukładaj w głowie "skandale", które dla mnie są skandalami, a wtedy może zrozumiesz mój brak zaufania rewelacji ogłupiających z raportu. Nie róbmy z pilotów debili....4 próby, nie - 2, nie - 4, świadkowie o płonącym samolocie, świadkowie inni, strzały na miejscu zdarzenia, skandale, kłamstwa kolesia z wieży, 20 minut po katastrofie i orzeczenie do prasy (wszyscy zginęli)..."zbiegi okoliczności"...nie....to wszystko wyjaśnia, piloci zawiedli....to jaki padnie raport, to ja sam wiedziałem jak inni forumowicze, zanim ogłoszono dokładną liczbę ofiar. Chcesz, to sobie wierz w ten raport i w smoki w czerwone kropki. Dla mnie to jesteś fanem Harrego Putina z Nibylandii.
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

to jaki padnie raport, to ja sam wiedziałem jak inni forumowicze, zanim ogłoszono dokładną liczbę ofiar.

Czyli odrzucasz raport, bo zgadza się z twoimi przewidywaniami i jednocześnie nie pokrywa się z twoją wiarą w szum informacyjny? OK. To mi wystarczy. Pozostanę przy twierdzeniu, że znamy już raport z badań czarnych skrzynek i poczekam na ostateczne wyniki śledztw obu prokuratur (najpierw rosyjskiej, a potem polskiej).

Użytkownik Lynx edytował ten post 19.05.2010 - 17:24

• 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

naprawdę uważasz że to autorytatywne jednostka badająca katastrofę pod Smoleńskiem ? zresztą co tu pisać jeżeli tak ów komitet dosłownie się nazywa to tłumaczy dlaczego Polacy są petentami ( a są ! bo sam Tusk przyznał że nie chce psuć relacji polsko- rosyjskich !!! ) jeżeli chodzi o nazwy to już by bardziej poprawnie brzmiało Rosyjsko-Polski Międzypaństwowy Komitet Lotnictwa , no ale to szczegół szkoda że jeszcze nie wzięli Białorusi do tego komitetu byby międzynarodowy ( LoL ! ) wtedy to już by nawet największy sceptyk nie miał wątpliwości że LK sterroryzował załogę Tupolewa . Naprawdę masz wiedzę na temat FR ? uważasz że jakakolwiek prokuratura , komisja , partia jest tam niezależna ? w kraju w którym Służby Specjalne o wszystkim decydują nie tylko o gospodarce mediach ale i o polityce międzynarodowej ... Proszę Ciebie poczytaj felietony Maksima Zujewa i innych zamordowanych niezależnych dziennikarzy w Rosji .
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę Ciebie poczytaj felietony Maksima Zujewa i innych zamordowanych niezależnych dziennikarzy w Rosji .

Czy tam znajdę twarde dowody na to, że do rozbicia samolotu jednak doszło na skutek usterki wywołanej celową ingerencją osób trzecich?
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Proszę Ciebie poczytaj felietony Maksima Zujewa i innych zamordowanych niezależnych dziennikarzy w Rosji .

Czy tam znajdę twarde dowody na to, że do rozbicia samolotu jednak doszło na skutek usterki wywołanej celową ingerencją osób trzecich?

proszę Ciebie żebyś trzymał się tematu rozmowy , bo ja o wrotkach a Ty o krzesłach
o dziennikarzach to był przypisek na temat Twojej niezmąconej wiary w uczciwość " niezależnych " instytucji państwowych w FR
  • 0

#1153 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

A może ktoś mi wytłumaczy co to za komisja międzypaństwowa bo nie kumam?
Kto wchodzi w skład tej komisji i dlaczego jej raport jest ważny skoro mamy postępowanie prokuratorskie a komisja jest cywilna?
Śledztwo jest tajne a komisja cywilna (może bez żadnych certyfikatów dostępu do tajnych dokumentów) zajmuje się tą sprawą.
Czy to jest stała komisja czy okazjonalna?

Użytkownik osiris edytował ten post 19.05.2010 - 18:32

• 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozmawiamy o tym czy doszło do katastrofy, czy raczej do zmachu, więc nie sądzę, żebym odbiegał od tematu. Imputowanie mi bezgranicznej wiary w uczciwość rosyjskich instytucji państwowych jest niedorzeczne i mija się z celem, bowiem nie zmienia faktu, że brak jest jakichkolwiek dowodów na próby zatajania zapisów skrzynek przez MAK.

Osiris, ten komitet (nie komisja) zajmował się odczytem zapisów z czarnych skrzynek. Teraz rezultaty tych badań mogą być (i zapewne będą) użyte przez prokuraturę jako dowód w prowadzonej sprawie.

--- EDIT ---
Może jeszcze pare słów na temat MAK. To cywilna organizacja zajmująca się zarządzaniem przestrzenią powietrzną nad Rosją. W jej skład wchodzi komisja d/s katastrof lotniczych, która bada przyczyny zdarzeń mających miejsce na terenie Rosji i WNP. Sprawozdania z kolejnych kroków podejmowanych w celu wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej (wraz z pełną treścią najnowszego raportu) można znaleźć tutaj - niestety tylko po rosyjsku.

Użytkownik Lynx edytował ten post 19.05.2010 - 18:54

• 0

#1155 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Osiris, ten komitet (nie komisja)

To najmniej istotne czy komitet, czy komisja.
Odpowiedz na zadane przez ze mnie pytania, bo nie mogę tego ogarnąć.
Nie chcą dać Polakom cokolwiek ze śledztwa bo zasłaniają się tajnością i że to postępowanie prokuratorskie ale nie mieli żadnych oporów żeby przekazać to jakiejś dziwnej komisji (komitetowi) cywilnej.
Międzypaństwowa to znaczy jaka?
Rosyjsko-czeczeńska, rosyjsko-białoruska, czy co?
Komitet to mi się bardzo źle kojarzy.

Użytkownik osiris edytował ten post 19.05.2010 - 18:54

• 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych