Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 replies to this topic

Tropiciel.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

pilnie obserwuj umowy gospodarcze Polska - Rosja podpisane przez "rząd Sobiesiaka", pilnie obserwuj oficjalne ruchy Polski w stosunku do Gazociągu Północnego (jeśli w ogóle będą jakiekolwiek), pilnie obserwuj aktywność firm poszukujących złóż gazu łupkowego w Polsce i wyniki ich prac.
Czas pokaże wszystko.

Sugerujesz może, że w tych przyszłych umowach międzynarodowych i wynikach badań geologów znajdą się precyzyjne opisy rzekomego zamachu?

Sugeruję, że całkowite przejęcie władzy w Polsce przez spiskowców poskutkuje konkretnymi krokami politycznymi i gospodarczymi (głównie gospodarczymi). Z silnym opozycyjnym ośrodkiem władzy prezydenckiej + BBN +NBP to by nie było już takie łatwe... a własciwie niemożliwe.

Tu tkwi poważny błąd twojego rozumowania: zamach nie jest warunkiem koniecznym do zaistnienia postulowanych przez ciebie efektów gospodarczych, a więc czekanie na to, co przyniesie przyszłość nie doprowadzi do rozstrzygających wniosków.

Ależ zamach jest konieczny. Bez pełni władzy spiskowcy są bez szans w realizacji swych celów. Oczywiście demokracja może pokrzyżować im szyki ale taki urok każdych wyborów, że można je sfałszować. Wątpiących zapraszam na Białoruś.

Powinieneś raczej skoncentrować się na szukaniu (lub tworzeniu) poszlak wskazujących na prawdziwość twoich zarzutów dotyczących zamachu. Weź przykład z Apollo Hoax - żeby udowodnić hollywoodzkie pochodzenie nagrań z Księżyca, teoretycy spisku wymyślili nawet zeznania załóg Apollo 18, 19 i 20 :-)

No wybacz ale dla twojej przyjemności zeznań załogi Samolotu 101 nie napiszę. Jakby to rzec... niemożliwość techniczna.
Coś ci jeszcze FSB podpowiada czy to już koniec zarzutów?
  • 0

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

[...]
Dlaczego nikt nie nadmieni nawet o możliwości zamachu?
[...]

Bo nie ma na to nawet pół dowodu?... jeez ;/
Ja wiem że niektórzy chcieli by aby było to coś więcej niż zwykły wypadek - wynika to ze zwykłej chęci doświadczenia czegoś wyjątkowego na własne oczy - ale też bez przesady... trochę szacunku

Użytkownik Palmaero edytował ten post 13.04.2010 - 21:20

• 1

Marvius.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co myślicie o tym filmiku?

Niby w pewnym momencie widać ruszające się postacie, jednak jedyne co zauważyłem to ruszająca się gałąź obok drzewa w 0:42-0:44s
W dalszej części filmiku słychać pojedyncze wystrzały...

Użytkownik Marvius edytował ten post 13.04.2010 - 21:46

• 0

sebacyw.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W jednym wątku już wystawiłem moją hipotezę, przypuszczenia i teorie.

"Przebieg całego zdarzenia z mojego punktu widzenia (jest to oczywiście przypuszczenie)
Dołączona grafika "

I powiem wam-coraz bardziej się tego trzymam, ponieważ coraz więcej faktów jest za tym, że samolot obrócił się o 180 stopni.
Za tym stoi fakt, że podwozia były w nienaruszonym stanie.
http://inapcache.bos...05_22974587.jpg
Jak widać na zdjęciu jedno z podwozi miało styczność z ziemią, drugie ABSOLUTNIE NIE.

Użytkownik sebacyw edytował ten post 13.04.2010 - 21:54

• 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[...]
Dlaczego nikt nie nadmieni nawet o możliwości zamachu?
[...]

Bo nie ma na to nawet pół dowodu?... jeez ;/
Ja wiem że niektórzy chcieli by aby było to coś więcej niż zwykły wypadek - wynika to ze zwykłej chęci doświadczenia czegoś wyjątkowego na własne oczy - ale też bez przesady... trochę szacunku

10/10 :) Na razie są tylko fantazje fanatyka Radia Maryja, wspierane wiarygodnością Macierewicza. Czyli masło maślane.

Jak na razie kolejny fakt jaki napotkałem - największy forumowy zwolennik PiS w innym temacie napisał, że PO może stracić na tym zdarzeniu :) A spiskowiec nadal swoje jakie to zyski czerpie PO.

Kolejna bzdura to teoria o obaleniu Kaczyńskiego by nie było reelekcji. To ja Was spiskowcy oświecę jak to jest u nas w polityce. Otóż Prezydent z danej partii ma takie poglądy jak ta partia. I robi to co partia. Wiecie co to oznacza ?

Że jeżeli, Kaczyński miał być wybrany bo ludziom się podoba tak bardzo program PiS i sondaże są fałszowane. To kogokolwiek teraz nie wystawi PiS zgarnie on jego poparcie. Czy to będzie brat, czy Ziobro, może nawet być Wróbel z Mularczykiem. Jeżeli społeczeństwu tak bardzo odpowiada ten program to się nie martwcie, PiS wygra wybory. Za 2 miechy się przekonamy czy sondaże są fałszowane :)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sugeruję, że całkowite przejęcie władzy w Polsce przez spiskowców poskutkuje konkretnymi krokami politycznymi i gospodarczymi (głównie gospodarczymi).

To nie wyjaśnia na jakiej podstawie twierdzisz, że rzeczywiście istnieje spisek i że doszło do zamachu. Tworzysz błędne koło :-)

Ależ zamach jest konieczny. Bez pełni władzy spiskowcy są bez szans w realizacji swych celów. Oczywiście demokracja może pokrzyżować im szyki ale taki urok każdych wyborów, że można je sfałszować.

Bez katastrofy w Smoleńsku przejęcie pełni władzy przez PO dokonałoby się za kilka miesięcy, nie sądzisz? Robienie zamachu w takiej sytuacji byłoby przejawem skrajnej lekkomyślności i głupiej niecierpliwości, a polityka nie jest domeną żadnej z tych cech. Nie da się ukryć, że cały wątek gospodarczy jest najmniej przemyślanym elementem twojej teorii. Nie lepiej było pozostać na wyższym poziomie ogólności i pozostawić kwestię dalekosiężnych skutków otwartą?

No wybacz ale dla twojej przyjemności zeznań załogi Samolotu 101 nie napiszę. Jakby to rzec... niemożliwość techniczna.

A kto tu mówi o załodze? Wystarczyłyby zeznania jakiegoś majstra z Samary, który na zlecenie kogoś w mundurze miał zamontować małe pudełko gdzieś pod kokpitem. Albo relacja mechanika z Okęcia, który zauważył dziwne kabelki, których nie było przed modernizacją, ale nie przejął się tym zbytnio. Możesz też dodać słowa kogoś z okolicy Smoleńska, kto widział dziwne ciężarówki z urządzeniami przypominającymi armatki śnieżne - to by zrobiło furorę! Na razie w twoich spekulacjach brakuje takich smaczków. Za bardzo wybiegasz na przód, mówię ci.
  • 1

unb.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co myślicie o tym filmiku?

Niby w pewnym momencie widać ruszające się postacie, jednak jedyne co zauważyłem to ruszająca się gałąź obok drzewa w 0:42-0:44s
W dalszej części filmiku słychać pojedyncze wystrzały...

Gdzie tam kogoś widać? Może moje oczy nie domagają, ale bynajmniej ja tam nikogo nie widzę.
Wystrzały... No ciekawe, ale czemu by to miało służyć? To może być też po prostu STRZELANIE jakichś części samolotu.

Również ciekawą sprawą jest to, iż słowo "PRZEPRASZAM" z ust Putina wydaje się nigdy nie paść. A to co, że cały świat być może poznał sprawę Katynia. I tak to nie jest teraz tak istotne, jak rozbicie samolotu z najważniejszymi polskimi osobowościami. Katyń 1940 "zasłonięty" Katyniem 2010.

Jeszcze wtrącę słówko: moim zdaniem to całe spotkanie Tuska i Putina było jedną wielką szopką. Nie dało się zauważyć cienia szczerości w tym co mówili, Putin wyglądał momentami na takiego, który nie chce, a MUSI (bo tak wypada, co ludzie powiedzą, bla bla) tam być. Dzisiaj pojawiła się wiadomość "Miedwiediew chce przyjechać na pogrzeb", jak to miło z jego strony, naprawdę! Dla mnie ta informacja była tak oczywista (od samego początku), że nikt nie musiał się mnie pytać, co o tym sądzę. Rozumiem, Obama, tutaj dywagacje by mogły być czy przyjedzie czy nie. Przyjazd prezydenta Rosji był dla mnie pewny od samego początku, a tu proszę, czyli jednak się wahał...?

Rosja chce pokazać, że jest wielce przejęta Polską, a moje zdziwienie nie byłoby wielkie, gdyby za naszymi plecami miała to wszystko w nosie.
  • 0

rolpiek.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czy to będzie brat, czy Ziobro, może nawet być Wróbel z Mularczykiem. Jeżeli społeczeństwu tak bardzo odpowiada ten program to się nie martwcie, PiS wygra wybory. Za 2 miechy się przekonamy czy sondaże są fałszowane :)

gdzie ty żyjesz ? na planecie melmak ?
tak to jest z wyborami parlamentarnymi a właśnie prezydenckie zależą w 90% od "osobowości" bo głosuje na osobe a nie partie,
partia tylko pomaga nieznacznie + organizacyjnie oczywiście

jak Kwachu kończył IIga kadencje to miał wtedy taką popularność że wygrałby i IIIcioa gdyby wtedy się odbyła
a jakoś kandydat SLD jakieś groszowe procenty zebrał bo nie był to Kwachu a wg Twojej teoryjki byłoby to bez znaczenia ...
  • 0

sebacyw.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ktoś powiedział, że w tragicznych i skrajnych okolicznościach ludzie się zmieniają.
Śmiem twierdzić(z własnego doświadczenia w życiu, jak i informacji ogólnodostępnych), że ludzie zmieniają się tylko na pewien czas pod wpływem emocji, a czasami dlatego, że tak trzeba.
Coraz bardziej ta sprawa zaczyna mnie zastanawiać, ale nie będę snuć tutaj informacji na temat spisku lecz podam pewne przemyślenia.
Jutro pierwsze informacje na temat "rozszyfrowania" jednej z czarnych skrzynek.
Mam nadzieję, że nic nie zostało tam zatuszowane i chciałby, usłyszeć pełną w 100% rozmowę pilot-wieża-pilot.
W tej chwili na tym świecie jest wszystko możliwe.
Chociażby to, że dzisiaj jest pokój, a jutro np: wojna ze względu na spisek.
Taka cała prawda i tak skonstruowany jest świat, gdzie tak na prawdę nie można w 100% nikomu ufać (przynajmniej ja mam taką zasadę bez wyjątków)

Użytkownik sebacyw edytował ten post 13.04.2010 - 22:41

• 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy to będzie brat, czy Ziobro, może nawet być Wróbel z Mularczykiem. Jeżeli społeczeństwu tak bardzo odpowiada ten program to się nie martwcie, PiS wygra wybory. Za 2 miechy się przekonamy czy sondaże są fałszowane :)

gdzie ty żyjesz ? na planecie melmak ?
tak to jest z wyborami parlamentarnymi a właśnie prezydenckie zależą w 90% od "osobowości" bo głosuje na osobe a nie partie,
partia tylko pomaga nieznacznie + organizacyjnie oczywiście

jak Kwachu kończył IIga kadencje to miał wtedy taką popularność że wygrałby i IIIcioa gdyby wtedy się odbyła
a jakoś kandydat SLD jakieś groszowe procenty zebrał bo nie był to Kwachu a wg Twojej teoryjki byłoby to bez znaczenia ...

Taaaaaaaaa, dlatego wygrywają kandydaci niezależni :) Bo poparcie partii nie ma znaczenia. Bardzo ciekawe. I zapewne niezależni mają te kilka milionów złotych na kampanię, ale te miliony to tylko 10 % hehe :) ...

Jeżeli już porównujesz sytuację reelekcji.
Kwaśniewski przed 2 kadencją miał poparcie w sondażach. Ale pewnie wedle spisku, wtedy ich nie manipulowano a dziś tak...no cóż i tak można. Skoro przez 5 lat się sprawdził, to nie potrzebował od nowa poparcia SLD do kampanii. Bo już istniał na scenie i ludziom odpowiadał. Do 3 kadencji by startował jako sprawdzony Prezydent niezależny bo umiał dogadać się z prawicą więc tak był postrzegany a nie działacz SLD. Kaczyński jakoś ludziom nie odpowiadał porównując bezpośrednio do Kwaśniewskiego i wielu go nazywało "PiS-prezydent" a inni mówili "to nie jest mój Prezydent". A jego poparcie % było adekwatne do poparcia partii PiS.
  • 0

:::P:::i:::S:::.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Akcja protestacyjna w Krakowie to jest woda na młyn dla mediów
Po co drążyć przyczyny katastrofy, jak można 2 dni
trąbić, że jakiś niuniu 20-letni nie znający historii, ani obecnej sytuacji w polityce, mówi że Kaczyński nie jest godzien pochówku na Wawelu
Ja nie wierzę w to co się dzieje
Mamy już środę. 4 dni minęły i nikt nawet nie bąknął o zamachu...
Media to jest potęga
  • 1

Kasander.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawy link do poczytania:
http://cogito.salon2...-miare-tragedii
  • 0

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

W rosyjskiej bazie wojskowej rozbił się rosyjski samolot, a na czele rosyjskiej komisji śledczej stanie premier Rosji.

Chwyt mediów
Pierwszy tydzień po tragedii cały czas mówienie że to błąd pilota (bo tak twierdzą Rosjanie)
Na całym świecie BREAKING NEWS, ze to wina pilota
Cały świat w to uwierzy, teraz oglądalność jest duża.

Później ktoś oskarży Rosjan o zamach, ale Rosjanie się tego wyprą ale to będzie czas gdy oglądalność nie będzie już duża, mało kto w to uwierzy i sprawa ucichnie

Dlaczego w mediach na początku wypowiadali się postkomuniści i liberałowie. Oni ukierunkowali nas jeśli chodzi o przyczyny wypadku. Każdy myśli że to wina pilota...
  • 1

Tropiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W jednym wątku już wystawiłem moją hipotezę, przypuszczenia i teorie.

/.../

Skąd masz satelitarne foto w takiej rozdzielczości?

Ciekawy link do poczytania:
http://cogito.salon2...-miare-tragedii

Dzięki. To bardzo interesujący artykuł i dający do myślenia ... plus komentarze. Świetnie że są ludzie majacy otwarte oczy i pokazujący mechanizmy nie dla każdego oczywiste. Bardzo istotne dla mojej teorii jest rozpisywanie się o rzekomym błędzie pilota i rzekomych naciskach Prezydenta w prasie niemieckiej. Jeśli oni tak piszą to w jakimś celu. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Już wiemy w co mamy nie wierzyć dzięki takim tekstom naszych przyjaciół zza Odry. :)

Na razie są tylko fantazje fanatyka Radia Maryja,

Mieszkasz u kogoś pod łóżkiem, że znasz czyjeś ulubione stacje radiowe? :)

A spiskowiec nadal swoje jakie to zyski czerpie PO.

Guzik tam czerpie... przeliczyli się, bo przypominam iż w samolocie miało być 2 bliźniaków!!!
A tu proszę, jaka skucha! :)
Do tego numer z Wawelem jest z propagandowego punktu widzenia majstersztykiem Jarosława. Nie dość że umieszcza brata w takim miejscu ( gdzie gloria, sława i chwała na wieki) to jeszcze hałaśliwe i obrzydliwe demonstracje protestacyjne pryszczy odbierają PO resztki szacunku w społeczeństwie. Genialne!!! Czyżby spindoktorzy już działali? Oczywiście wielka w tym rola ks. kard. Dziwisza, który z racji funkcji jest totalnie ponad bieżącymi sporami politycznymi. O umieszczeniu ciał Pary Prezydenckiej na Wawelu nie zdecydowała więc wojenka PO z PiS-em, tylko waga informacji które ks. kard. Dziwisz posiada, a my nie. I może to lepiej że ich nie posiadamy, bo nikt nie chce wojny...

To kogokolwiek teraz nie wystawi PiS zgarnie on jego poparcie. Czy to będzie brat, czy Ziobro, może nawet być Wróbel z Mularczykiem. Jeżeli społeczeństwu tak bardzo odpowiada ten program to się nie martwcie, PiS wygra wybory. Za 2 miechy się przekonamy czy sondaże są fałszowane :)

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem, przecież wyraźnie napisałem, że PiS to partia wodzowska. Po wykończeniu 2 bliźniaków byłoby pozamiatane!!! No może jeszcze Ziobro mógłby coś ugrać, ale wątpię. Także pamietając jaki los spotkał Roberta Kennedy'ego... Yaro powinien bardzo uważać!
  • 0

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Rosjanie na pewno liczyli na obecność obydwu braci Kaczyńskich na pokładzie samolotu.
Można nie ładnie powiedzieć, że "na szczęście" stan zdrowia ich matki spowodował, że Jarosław został w kraju.
Putina na pewno szlag trafił, ze plan nie powiódł się w 100 procentach.
  • 0

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych