Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A terroryści nie byli nikim innym jak Rosjanami

E tam Rosjanami - Ja uważam, że za zamachem stoi po prostu NWO i ludzie z nim związani, niekoniecznie sami Rosjanie.

edit: do postu poniżej - Iron ja nadal czekam na twoją odpowiedź odnośnie moich pytań w temacie 911. Myślałem, że po tym jak wycofałeś się w panice z dyskusji, nie będziesz miał czelności wracać i dalej mącić. Poruszyłem kwestię 911 i chemtrails, bo jesteście jedną i tą samą ekipą, która ogłupia ludzi.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 20.05.2010 - 13:53

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja zauważyłem ciekawą rzecz.
Zwróćcie uwagę na użytkowników: Aquila, mariush, NoMeansNo, Mr. Mojo Risin, PaZi, Xellos, Ironmacko, Ivellios, Dager, balas, Lynx...
1. Użytkownicy ci tutaj na forum z uporem maniaka, latami, miesiącami, dniami, godzinami siedzieli i zaprzeczali oczywistej oczywistości, że wydarzenia z 11 września 2001 r. to wewnętrzna robota, typowa operacja fałszywej flagi
2. Ci sami użytkownicy robią z ludzi maksymalnych imbecyli w temacie o chemtrails, sugerując, że to zwykłe smugi kondensacyjne, a my wszyscy mamy urojenia
3. Wreszcie Ci sami użytkownicy zaprzeczają, jakoby tragedia z 10 kwietnia była zamachem i twierdzą, że śledztwo prowadzone jest w prawidłowy sposób...
Zaczynacie już rozumieć z kim mamy tutaj do czynienia, jakie jest zadanie tych ludzi i dla kogo oni pracują?
[...]

Quintus pozwol, ze zanim znowu zrobisz kolejny smietnik z tego tematu, zwroce Ci uwage, ze o 911 piszemy  w innych tematach, to samo dotyczy chemtrails...

Co do Twoje trzeciego punktu, ja nie twierdze sledztwo jest prowadzone dobrze czy niedobrze. Irytuja mnie jedynie osoby piszace totalna nieprawde tak jak np.:
- Facetoface pisze ze nie jest ropatrywany zamach terorystyczny - JEST ROZPATRYWANY.
- Ktos pisze, ze pilot ladowal na tym lotnisku 3 dni wczesniej i zdazyl zapomniec jak bylo - ale nie dopisze juz, ze ladowal innym podejsciem 
- Pan D.I., prawie bog rzeszy oswieconych, w swoim filmiku na temat katastrofy mowiocy o braku cial, bagazu ect. - choc on moze jest szczesliwszy od tych, ktorzy widzieli zdjecia z ofiarami....
I tak dalej...

Jak dla mnie grupa, ktora wymieniles i pewnie jeszcze troche innych osob (zawiedzionych ze o nich zapomniales) podchodzi do tego tematu rzetelnie i stara sie nie pisac rzeczy klamliwych, a tylko dla zachowania wlasnego swiatopogladu staraja sie pokazac klamliwosc przekazu innych. Pozdrawiam Cie serdecznie, dzieki Tobie moj paycheck dzisiaj znacznie wzrosl ;)

Edit: UP Twoich pytan??? eee... W panice??? eee... chyba musisz jeszcze raz przesledzic ten watek...
DOWN piszac: "Nie dopuszczono mysli o zamachu terorystycznym" pisze nieprawde, Twoje domysly dotyczace tego czy byla brana na powaznie pozostaja jedynie Twoimi domyslami i niczym wiecej.

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 20.05.2010 - 14:03

• 0

FaceToFace.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

nieszczęściem tego śledztwa jest założenie od samego początku że to była katastrofa lotnicza nie dopuszczono myśli o zamachu terrorystycznym
o zgrozo również przez stronę polską , o ile do przyjęcia jest to że takie standardy funkcjonują w FR o czym tylko ignoranci faktów mogą zaprzeczyć 
[...]

FaceToFace juz chyba po raz drugi piszesz ta sama nieprawdę, która wytluscilem, a tutaj masz wstępne wersje i w szczegolnosci punkt 4:

"Prokuratura Generalna i Naczelna Prokuratura Wojskowa we wspólnym komunikacie po raz pierwszy ujawniły, jakie „wstępne wersje” przyczyn katastrofy z 10 kwietnia bada Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie.
Pierwsza z rozpatrywanych wersji to usterki techniczne samolotu. Wśród nich: wady konstrukcyjne TU-154M, defekty sprzętu powstałe wskutek złej obsługi przez personel naziemny i defekty urządzeń zaistniałe w czasie lotu. 
Wersja druga to zachowanie (działanie lub zaniechanie) załogi, w tym: błąd w technice pilotowania, niezdyscyplinowanie załogi w powietrzu (naruszenie przez załogę regulaminowych zasad lotu), braki w wyszkoleniu załogi. 
Trzecia z rozpatrywanych wersji to zła organizacja i zabezpieczenie lotu, w tym: nieprawidłowości polskiego personelu naziemnego i nieprawidłowości rosyjskiego personelu naziemnego. 
Jako czwartą wersję przyczyn wypadku prokuratura przyjęła zachowanie osób trzecich – np. zamach terrorystyczny czy sugestie i
oczekiwania od załogi określonego postępowania."

Moze przestaniesz pisac nieprawde...

mam do Ciebie prośbę żebyś nie wprowadzał ludzi w błąd tym raportem bo nie była brana taka opcja zamachu terrorystycznego pod uwagę poważnie brana pod uwagę śledztwa , a dowód na to to wypowiedzi zanim znaleziono skrzynki nazywane czarnymi że to wina pilotów i to ewidentnie bo już wtedy stwierdzono że maszyna działała poprawnie to są fakty człowieku więc nie uprawiaj tu demagogii i oszczerstw w moim kierunku
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dowód na to to wypowiedzi zanim znaleziono skrzynki nazywane czarnymi że to wina pilotów i to ewidentnie bo już wtedy stwierdzono że maszyna działała poprawnie

O ile dobrze pamiętam, czarne skrzynki zabezpieczono w ciągu paru godzin po katastrofie, a pierwsze informacje o tym, że silniki samolotu działały do samego końca pojawiły się dopiero następnego dnia. Żadnych stwierdzeń o poprawnym działaniu całej maszyny nie było przez pierwszych parę tygodni.
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Ironmacko jeżeli nadal uważasz że brana była od samego początku pod uwagę wersja terrorystycznego zamachu , to powiedz mi jaką szopką musiało by być śledztwo prowadzone przez komisje i prokuraturę Rosyjską kiedy wszyscy za ewentualny zamach w pierwszej kolejności podejrzewają służby specjalne Rosji
, myśl człowieku nie bierz wszystkiego co podają Tobie na "tacy " za oczywiste ! bo jeszcze zaraz będziesz utwierdzał innych w tym że ś.p. Przemyk i Politkowska spadli ze schodów bo takie były wnioski z postępowania prokuratorskiego , wyniki śledztwa prokuratorów z kraju rad wykazały czarno na białym że to hitlerowcy zamordowali polskich oficerów i inteligencję - takie są fakty postępowań prokuratorskich !
I tak szczerze Tobie powiem że nie przekonasz ludzi którzy mają wątpliwości do Twojego sposobu myślenia , bowiem Ci co wolą wygodną prawdę i którym nie chce się myśleć wolą od Internetu i takich vortali jak ten TVN24
więc pytanie retoryczne : co Ty tutaj robisz ?!
  • 0

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie grupa, ktora wymieniles i pewnie jeszcze troche innych osob (zawiedzionych ze o nich zapomniales) podchodzi do tego tematu rzetelnie i stara sie nie pisac rzeczy klamliwych, a tylko dla zachowania wlasnego swiatopogladu staraja sie pokazac klamliwosc przekazu innych. Pozdrawiam Cie serdecznie, dzieki Tobie moj paycheck dzisiaj znacznie wzrosl

Nio, np. ja :<
Choć wcześniej tu nie siedziałem to nie mam się czemu dziwić xD

mam do Ciebie prośbę żebyś nie wprowadzał ludzi w błąd tym raportem bo nie była brana taka opcja zamachu terrorystycznego pod uwagę poważnie brana pod uwagę śledztwa , a dowód na to to wypowiedzi zanim znaleziono skrzynki nazywane czarnymi że to wina pilotów i to ewidentnie bo już wtedy stwierdzono że maszyna działała

Nie wiem jak inni, ale ja słabo zrozumiałem całego tego posta. Cóż.. Masz na myśli to, iż jest to wina pilotów gdyż maszyna działała poprawnie. Wykluczasz zamach terrorystyczny, który w tym wypadku był najbardziej prawdopodobny, obarczając winą najlepiej wyszkolonych pilotów i znających się na zawodzie jaki wykonują.

Nie chcę Cię obrażać, więc uniknę stwierdzenia - 'Głupek'.
Nie udało się, przepraszam. Musiałem.

Maszyna była sprawna, to pewne. Jednak obarczanie winą bogu ducha winnych pilotów to głupota. Przyjąłeś wersję którą po prostu rozpowszechniły media, nie uznając tego że mógłby być to zamach lub katastrofę mogły spowodować inne czynniki, pomijając właśnie błąd pilotów.

Użytkownik Yoh92 edytował ten post 20.05.2010 - 14:05

• 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

a jeszcze jaki wpływ na sądy w FR mają politycy świadczy fakt ukierunkowania Sądu Najwyższego przez Putina ws. Katynia zaraz po tragedii Smoleńskiej
dla nas Polaków korzystne ale meritum takiego działania nawet nie zastanawiające tylko oczywiste o " demokracji " FR
więc o czym Ty piszesz w ogóle ????

Jak dla mnie grupa, ktora wymieniles i pewnie jeszcze troche innych osob (zawiedzionych ze o nich zapomniales) podchodzi do tego tematu rzetelnie i stara sie nie pisac rzeczy klamliwych, a tylko dla zachowania wlasnego swiatopogladu staraja sie pokazac klamliwosc przekazu innych. Pozdrawiam Cie serdecznie, dzieki Tobie moj paycheck dzisiaj znacznie wzrosl

Nio, np. ja :<
Choć wcześniej tu nie siedziałem to nie mam się czemu dziwić xD

mam do Ciebie prośbę żebyś nie wprowadzał ludzi w błąd tym raportem bo nie była brana taka opcja zamachu terrorystycznego pod uwagę poważnie brana pod uwagę śledztwa , a dowód na to to wypowiedzi zanim znaleziono skrzynki nazywane czarnymi że to wina pilotów i to ewidentnie bo już wtedy stwierdzono że maszyna działała

Nie wiem jak inni, ale ja słabo zrozumiałem całego tego posta. Cóż.. Masz na myśli to, iż jest to wina pilotów gdyż maszyna działała poprawnie. Wykluczasz zamach terrorystyczny, który w tym wypadku był najbardziej prawdopodobny, obarczając winą najlepiej wyszkolonych pilotów i znających się na zawodzie jaki wykonują.

Nie chcę Cię obrażać, więc uniknę stwierdzenia - 'Głupek'.
Nie udało się, przepraszam. Musiałem.

Maszyna była sprawna, to pewne. Jednak obarczanie winą bogu ducha winnych pilotów to głupota. Przyjąłeś wersję którą po prostu rozpowszechniły media, nie uznając tego że mógłby być to zamach lub katastrofę mogły spowodować inne czynniki, pomijając właśnie błąd pilotów.

no widzę że masz problemy ze zrozumieniem tekstu ( a to znaczy sorry za określenie ale nie jesteś zbyt rozgarnięty intelektualnie ) chodzi o to że przed analizą czarnych skrzynek mówiono że to była wina pilotów - w mojej wypowiedzi średnio rozgarnięty umysł odebrał to by jako niedorzeczność 
prywatnie nie mam żadnych wątpliwości że to nie była wina pilotów
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ironmacko jeżeli nadal uważasz że brana była od samego początku pod uwagę wersja terrorystycznego zamachu , to powiedz mi jaką szopką musiało by być śledztwo prowadzone przez komisje i prokuraturę Rosyjską kiedy wszyscy za ewentualny zamach w pierwszej kolejności  podejrzewają służby specjalne Rosji
, myśl człowieku nie bierz wszystkiego co podają Tobie na "tacy " za oczywiste ! bo jeszcze zaraz będziesz utwierdzał innych w tym że ś.p. Przemyk  i Politkowska spadli ze schodów bo takie były wnioski z postępowania prokuratorskiego , wyniki śledztwa prokuratorów z kraju rad wykazały czarno na białym że to hitlerowcy zamordowali polskich oficerów i inteligencję - takie są fakty postępowań prokuratorskich !
I tak szczerze Tobie powiem że nie przekonasz ludzi którzy mają wątpliwości do Twojego sposobu myślenia , bowiem Ci co wolą wygodną prawdę i którym nie chce się myśleć wolą od Internetu i takich vortali jak ten TVN24

Przemyk, Politkowska, Polscy oficerowie ??? czemu wszyscy musza w chwili zagrozenia wlasnego Ja, czy tez w momencie kiedy ktos obnaza ich pisanie nieprawdy uciekac do kolejnych tematow??? 

Ja niczego nie biore na tacy, ale tak jak napisalem wielokrotnie wczesniej nie lubie jak ktos pisze klamstwa. Jesli napiszesz, ze: wg. Ciebie nikt na serio nie bral pod uwage mozliwego zamachu terorystycznego to zapewniam Cie, ze moge wtedy jedynie z Toba polemizowac w tym temacie, a nie zarzucac Ci klamstwo. 

Dam Ci przyklad: w pierwszych dniach wiele osob podnosilo "fakt" braku zdjec ofiar jako koronny dowod, niestety takowe przedostaly sie do internetu, co z jednej strony doprowadzilo do zaprzestania rozprzestrzeniania informacji o braku ofiar, a z drugiej doprowadzilo to prob identyfikacji na podstawie tych ze zdjec...<sick>. 

Ja wiem, ze na tym forum jest mase ekspertow od: broni, identyfikacji zwlok, lotnictwa i wszelkich innych dziedzin nauki. Ja osobiscie jestem w tym wybitnym gronie jedynie czlowiekiem, ktory znajduje bzdury, ktore oni wypisuja jak te: opisane moj post wyzej. 

Dawno wyleczylem sie z ambicji odkrywania spiskow za pomoca internetu bo to jest mzonka i bajka dla malych dzieci... Tutaj dochodzimy do Twojego pytania: "co Ty tutaj robisz?" ano odpowiedz moze Cie zaskoczy: doksztalcam sie, nadrabiam zaleglosci mojej edukacji szkolnej. Nawet nie wiesz jak duzo mozna sie nauczyc, szukajac, czytajac, sprawdzajac. Udalo mi sie w sobie rozwinac dzieki internetowi wiele nowych pasji o ktorych bym siebie w zyciu nie podejrzewal.  

• 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Ironmacko jeżeli nadal uważasz że brana była od samego początku pod uwagę wersja terrorystycznego zamachu , to powiedz mi jaką szopką musiało by być śledztwo prowadzone przez komisje i prokuraturę Rosyjską kiedy wszyscy za ewentualny zamach w pierwszej kolejności  podejrzewają służby specjalne Rosji
, myśl człowieku nie bierz wszystkiego co podają Tobie na "tacy " za oczywiste ! bo jeszcze zaraz będziesz utwierdzał innych w tym że ś.p. Przemyk  i Politkowska spadli ze schodów bo takie były wnioski z postępowania prokuratorskiego , wyniki śledztwa prokuratorów z kraju rad wykazały czarno na białym że to hitlerowcy zamordowali polskich oficerów i inteligencję - takie są fakty postępowań prokuratorskich !

Przemyk, Politkowska, Polscy oficerowie ??? czemu wszyscy musza w chwili zagrozenia wlasnego Ja, czy tez w momencie kiedy ktos obnaza ich pisanie nieprawdy uciekac do kolejnych tematow??? 

Ja niczego nie biore na tacy, ale tak jak napisalem wielokrotnie wczesniej nie lubie jak ktos pisze klamstwa. Jesli napiszesz, ze: wg. Ciebie nikt na serio nie bral pod uwage mozliwego zamachu terorystycznego to zapewniam Cie, ze moge wtedy jedynie z Toba polemizowac w tym temacie, a nie zarzucac Ci klamstwo. 

Dam Ci przyklad: w pierwszych dniach wiele osob podnosilo "fakt" braku zdjec ofiar jako koronny dowod, niestety takowe przedostaly sie do internetu, co z jednej strony doprowadzilo do zaprzestania rozprzestrzeniania informacji o braku ofiar, a z drugiej doprowadzilo to prob identyfikacji na podstawie tych ze zdjec...<sick>. 

Ja wiem, ze na tym forum jest mase ekspertow od: broni, identyfikacji zwlok, lotnictwa i wszelkich innych dziedzin nauki. Ja osobiscie jestem w tym wybitnym gronie jedynie czlowiekiem, ktory znajduje bzdury, ktore oni wypisuja jak te: opisane moj post wyzej. 

Dawno wyleczylem sie z ambicji odkrywania spiskow za pomoca internetu bo to jest mzonka i bajka dla malych dzieci... Tutaj dochodzimy do Twojego pytania: "co Ty tutaj robisz?" ano odpowiedz moze Cie zaskoczy: doksztalcam sie, nadrabiam zaleglosci mojej edukacji szkolnej. Nawet nie wiesz jak duzo mozna sie nauczyc, szukajac, czytajac, sprawdzajac. Udalo mi sie w sobie rozwinac dzieki internetowi wiele nowych pasji o ktorych bym siebie w zyciu nie podejrzewal.  

Okay wierzę że masz uczciwe intencje w tym temacie . Dlaczego mi zarzucasz przywoływanie o funkcjonowaniu tego aparatu państwowego Politkowskiej Przemyka Katynia ? ( w ten sposób wyraziłem swoje poglądy że w tym kraju systemie prokuratura sąd milicja od czasów dawniejszych po współczesne działają tak samo zależnie od myśli politycznej ) Więc jakie masz gwarancje na to że cytowany przez Ciebie raport jest uczciwy , rzetelny ?
jeżeli się mnie czepiasz za moje poglądy na tą sprawę nie dawaj mi bzdurnych przykładów na temat szczątków ( ja nawet tego nigdy nie czytałem i z góry bym założył takie wersje za irracjonalne , Rosjanie to Naród bardzo pragmatyczny i działające w sposób niesskomplikowany w nieskomplikowanych sprawach - to o Narodzie Rosyjskim w felietonie wyraził M.Bułhakow )
Jeżeli chodzi o moje refleksje na temat badań prokuratorskich wykluczających wersje zamachu - to takie opinie krążyły w wypowiedziach ekspertów na TVN24 czego naocznym świadkiem byem oglądając ten program jak zawsze ale nie bezkrytycznie zaznaczam !
zastanawia mnie też fakt po jakiego czorta czytasz te bzdury w internecie jeżeli to takie BEzacne medium wiedzy ?
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ironmacko jeżeli nadal uważasz że brana była od [...]

[...]

Okay wierzę że masz uczciwe intencje w tym temacie . Dlaczego mi zarzucasz przywoływanie o funkcjonowaniu  tego aparatu państwowego Politkowskiej Przemyka  Katynia ? ( w ten sposób wyraziłem swoje poglądy że w tym kraju systemie prokuratura sąd milicja  od czasów dawniejszych po współczesne działają tak samo zależnie od myśli politycznej )  Więc jakie masz gwarancje na to że cytowany przez Ciebie raport jest uczciwy , rzetelny ?

Nie mam, ale jakie Ty masz gwarancje, ze nie jest

jeżeli się mnie czepiasz za moje poglądy na tą sprawę nie dawaj mi bzdurnych przykładów na temat szczątków ( ja nawet tego nigdy nie czytałem i z góry bym założył takie wersje za irracjonalne  , Rosjanie to  Naród bardzo pragmatyczny i działające w sposób niesskomplikowany w nieskomplikowanych sprawach - to o  Narodzie Rosyjskim w felietonie wyraził M.Bułhakow )  

Nie czepiam sie Twoich pogladow, bo sa one Twoje i mozesz je glosic swiatu jak i kiedy chcesz. Prosze tylko o dopisek: moje wlasne poglady lub  np: to ze sledczy na powaznie wzieli mozliwosc zamachu terorystycznego jest wg mnie bzdura.

[...]
zastanawia mnie też fakt po jakiego czorta czytasz te bzdury w internecie jeżeli to takie BEzacne medium wiedzy ?

Odpisalem posta wyzej: samoksztalcenie - trzeba miec do tego motywacje.. 

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 20.05.2010 - 15:05

• 0

#1196 Gość_Dolg

Gość_Dolg.
  • Tematów: 0

Napisano

No no Rosjanie twierdzą , że to wina pilotów .Mówili , że taśma w czarnej skrzynce sie przesunęła , czy coś .Jak zapewne wiecie ten samolot spadł z 10 metrów-już wtedy wg dostępnych informacji silniki nie działały .Pozatym miał tor lotu płaski. Czasem samoloty padają z kilometrów i nic się ze skrzynką nie dzieje.
Jeżeli to oni doprowadzili do tej katastrofy to co mieli na celu. Kto na tym skorzysta?
Jak mają na celu atak , to zaatakują w tym roku.Potem wszystko wróci do normy.
  • 0

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No no Rosjanie twierdzą , że to wina pilotów .Mówili , że taśma w czarnej skrzynce sie przesunęła , czy coś .Jak zapewne wiecie ten samolot spadł z 10 metrów-już wtedy wg dostępnych informacji silniki nie działały .Pozatym miał tor lotu płaski. Czasem samoloty padają z kilometrów i nic się ze skrzynką nie dzieje.
Jeżeli to oni doprowadzili do tej katastrofy to co mieli na celu. Kto na tym skorzysta?

I powiedz mi w takim razie po co by się zabijali? Dla wyższych celów? Dla Boga, który nie istnieje? Żeby zobaczyć to że niczego niema po śmierci?
Wiadome jest że mieli swoje rodziny, żony, dzieci. Poświęcaliby się dla jakiegoś większego za przeproszeniem 'gówna', zostawiając wszystko losowi? Wątpię.
Rosjanie mówili? Przesunęła się? No, skoro to oni to powiedzieli, a Polska nie miała ingerować w badanie Czarnych Skrzynek, to możesz na prostą logikę domyślić się o co w tym wszystkim chodzi.
Wg. których informacji silniki nie działały? Media? Internet? W tym wszystko można napisać/powiedzieć i wystarczy że uwierzy grupa, aby uwierzył cały naród.
Ostatnia linijka twojego posta mnie rozbawiła. Jeżeli Rosja by zaatakowała Polskę to w kilka dni zniknęli byśmy z map świata.

Twój post bez urazy, ale niema sensu. Wierzysz w to co powiedzą media. A to właśnie one najwięcej kłamią.
  • 0

#1198 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Bo to normalna procedura, że skrzynki zostają tam, gdzie prowadziło się śledztwo?

Więc rząd rezygnując ze starania się o wspólne śledztwo (na równych prawach) godził się świadomie na taki stan rzeczy, więc po co udaje że jest inaczej i na coś oczekuje na co nie ma obecnie szans?

Tak czy siak chyba byśmy ich nie dostali - czy polska dostała wszelkie dowody i przedmioty po śmierci i po zakończeniu śledztwa w sprawie Dziekańskiego? Czy jak zabiją w Polsce: Niemca, Urugwajczyka czy Australijczyka, to państwa te przejmują wszelkie dokumentacje i przedmioty związane ze śledztwami?

Wydaje mi się, że jeśli coś się wydarzy na terenie danego państwa, to te kluczowe dowody trafiają do archiwów danego państwa gdzie to się stało.
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Bo to normalna procedura, że skrzynki zostają tam, gdzie prowadziło się śledztwo?

Więc rząd rezygnując ze starania się o wspólne śledztwo (na równych prawach) godził się świadomie na taki stan rzeczy, więc po co udaje że jest inaczej i na coś oczekuje na co nie ma obecnie szans?

Tak czy siak chyba byśmy ich nie dostali - czy polska dostała wszelkie dowody i przedmioty po śmierci i po zakończeniu śledztwa w sprawie Dziekańskiego? Czy jak zabiją w Polsce: Niemca, Urugwajczyka czy Australijczyka, to państwa te przejmują wszelkie dokumentacje i przedmioty związane ze śledztwami?

Wydaje mi się, że jeśli coś się wydarzy na terenie danego państwa, to te kluczowe dowody trafiają do archiwów danego państwa gdzie to się stało.

dobrze się Tobie wydaje , tylko zapominasz o tym że to nie był zwykły Kowalski - oczywiście w świetle Konstytucji wszyscy są równi ale w tej samej Konstytucji napisano m.in. że Prezydent Rzeczypospolitej jest reprezentantem państwa w stosunkach zewnętrznych , jest suwerenem niepodległości RP . Tu nie chodzi o same przepisy prawa międzynarodowego - bo nie jest powiedziane tam że śledztwo MUSI się toczyć na terytorium kraju w którym zginął prezydent przez organa do tego powołane ( to w tym wypadku jest sprawa dyplomacji ) Jeżeli strona Polska nie zadbała o to by się tym suwerennie zająć to moim zdaniem kolokwialnie olała Majestat Rzeczypospolitej . Zdaję sobie sprawę z tego X i Y będzie patrzył na Prezydenta przez pryzmat imienia i nazwiska tak samo jak twierdzi że to nie jest ich Prezydent bo oni na Niego nie głosowali - tym mówię dowidzenia! gdyż nie będą nigdy wstanie zrozumieć istoty sprawy . A wystarczyło powołać MIĘDZYNARODOWĄ Komisję i moje argumenty były by zupełnie zbędne , Tuskowi i Putinowi by poparcie nie spadło w słupkach sondażowych i nikomu normalnemu by to nie śmierdziało , no ale do tego trzeba mieć i czyste ręce i szanować Majestat RP a nie widzieć w nim oponenta politycznego NAWET PO ŚMIERCI

Użytkownik FaceToFace edytował ten post 20.05.2010 - 18:07

• 0

#1200 Gość_Dolg

Gość_Dolg.

Napisano

I powiedz mi w takim razie po co by się zabijali? Dla wyższych celów? Dla Boga, który nie istnieje? Żeby zobaczyć to że niczego niema po śmierci?
Wiadome jest że mieli swoje rodziny, żony, dzieci. Poświęcaliby się dla jakiegoś większego za przeproszeniem 'gówna', zostawiając wszystko losowi? Wątpię.
Rosjanie mówili? Przesunęła się? No, skoro to oni to powiedzieli, a Polska nie miała ingerować w badanie Czarnych Skrzynek, to możesz na prostą logikę domyślić się o co w tym wszystkim chodzi.
Wg. których informacji silniki nie działały? Media? Internet? W tym wszystko można napisać/powiedzieć i wystarczy że uwierzy grupa, aby uwierzył cały naród.
Ostatnia linijka twojego posta mnie rozbawiła. Jeżeli Rosja by zaatakowała Polskę to w kilka dni zniknęli byśmy z map świata.

Twój post bez urazy, ale niema sensu. Wierzysz w to co powiedzą media. A to właśnie one najwięcej kłamią.

Powiedziałem ze tak uważają to nieznaczy , że w to wieże. napisałem , że jeżeli nas zaatakują to w najbliższym czasie ( nie napisałem ze zaatakują)
Również nie napisałem , że sie pozabijali . Tylko ,że rosjanie uważają (oficjalnie) że to z winy pilota :ich niekompetencji brak ćwiczeń na symulatorze.
+ jest cos takiego jak ironia .
ps .Nigdzie nie napisałem , że tak uważam . Na przyszłość czytaj uważniej .
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych