Uprzedzenia i ksenofobia.
No może i uprzedzenia... Ale trzeba przyznać że nasi bracia Rosjanie sobie w historii naszego kraju zasłużyli na takie podejrzenia
Napisano 24.05.2010 - 08:23
Wcześnie już o tym wielokrotnie pisałem, ale zwolennicy PO jak mantrę powtarzają że tego typu postawa to oszołomstwo.
No może i uprzedzenia... Ale trzeba przyznać że nasi bracia Rosjanie sobie w historii naszego kraju zasłużyli na takie podejrzenia
Napisano 24.05.2010 - 09:33
Czy ty, i reszta zwolenników PiS nie raczyliście zauważyc, że to właśnie Prawo i Sprawiedliwośc, z Jarosławem na czele zyskało na katastrofie najwięcej? Pomyśl o tym, zanim zaczniesz gadac głupoty o prawdzie wygodnej dla PO. Prawda jest taka, że jeśli miałby to byc zamach, to nie doszłoby do niego na terenie Rosji, w tym miejscu i w tym czasie. Wierzycie w spisek, choc tak naprawdę, patrząc z boku by można powiedziec, że tak wygląda parodia zamachu. Taki zamach byłby kompromitacją ze strony służb specjalnych.Wcześnie już o tym wielokrotnie pisałem, ale zwolennicy PO jak mantrę powtarzają że tego typu postawa to oszołomstwo.
Ich opinia nie wynika z racjonalizmu, tylko z pragmatyzmu, koniunkturalizmu i próby obrony poczynań rządu, który zachowuje się niezwykle służalczo wobec Rosjan.
Szczególnie kierują się pragmatyzmem, czyli przyjęciem takiej prawdy która będzie wygodna i użyteczna dla partii PO.
Napisano 24.05.2010 - 11:32
Czy ty, i reszta zwolenników PiS nie raczyliście zauważyc, że to właśnie Prawo i Sprawiedliwośc, z Jarosławem na czele zyskało na katastrofie najwięcej? Pomyśl o tym, zanim zaczniesz gadac głupoty o prawdzie wygodnej dla PO. Prawda jest taka, że jeśli miałby to byc zamach, to nie doszłoby do niego na terenie Rosji, w tym miejscu i w tym czasie. Wierzycie w spisek, choc tak naprawdę, patrząc z boku by można powiedziec, że tak wygląda parodia zamachu. Taki zamach byłby kompromitacją ze strony służb specjalnych.
Wcześnie już o tym wielokrotnie pisałem, ale zwolennicy PO jak mantrę powtarzają że tego typu postawa to oszołomstwo.
Ich opinia nie wynika z racjonalizmu, tylko z pragmatyzmu, koniunkturalizmu i próby obrony poczynań rządu, który zachowuje się niezwykle służalczo wobec Rosjan.
Szczególnie kierują się pragmatyzmem, czyli przyjęciem takiej prawdy która będzie wygodna i użyteczna dla partii PO.
Użytkownik FaceToFace edytował ten post 24.05.2010 - 11:32
Napisano 24.05.2010 - 11:48
Ten argument powalił mnie na kolana.Czy ty, i reszta zwolenników PiS nie raczyliście zauważyc, że to właśnie Prawo i Sprawiedliwośc, z Jarosławem na czele zyskało na katastrofie najwięcej?
Prawda jest taka, że okazja czyni złodzieja, choć nawet z tą okazją można dyskutować, bo nie przez przypadek Putin wymyślił oddzielne wizyty.Prawda jest taka, że jeśli miałby to byc zamach, to nie doszłoby do niego na terenie Rosji,
Wszystkie instytucje w Rosji są na rozkaz Putina i twierdzenie, że owa rosyjska komisja MAK czy prokuratura działa nie pod presją i jest autonomiczna w swych decyzjach ociera się o groteskę.Kreml nakazał aresztowanie Michaiła Chorodkowskiego ponieważ złościł ówczesnego prezydenta Władimira Putina
Użytkownik osiris edytował ten post 24.05.2010 - 12:07
Napisano 24.05.2010 - 12:51
Napisano 24.05.2010 - 12:52
że tak wygląda parodia zamachu. Taki zamach byłby kompromitacją ze strony służb specjalnych.
Napisano 24.05.2010 - 13:11
Odsunięcie na zawsze niewygodnej opozycji, która przez przypadek mogłaby znów wrócić do władzy i bruździć na każdym kroku Rosjanom. Sama Polska nie jest żadnym zagrożeniem dla Putina ale działania LK w Gruzji, tamowanie korzystnej dla Rosji współpracy gospodarczej z UE, rozwalanie rosyjskiej polityki ekspansji na zachód, rozwalanie polityki paliwowej przed dywersyfikację dostaw gazu, ropy.to w jakim konkretnie celu?
Komary mogą być bardzo upierdliwe, że aż człowiek może od nich szału dostać i podrapać się do krwi od pokąsań, choć to takie małe bestie, więc nawet z armaty można przywalić by za jednym zamachem pozbyć się tych natrętnych insektów.Nie jestem jakimś szczególnym sympatykiem ani PiS ani PO, po prostu jestem ciekaw, czy taki zamach nie byłby (z punktu widzenia Rosji) przysłowiowym wytoczeniem działa przeciwko komarowi.
Użytkownik osiris edytował ten post 24.05.2010 - 13:15
Napisano 24.05.2010 - 13:16
Ja zadam pytanie trochę z innej beczki: jeżeli przyjmiemy, że w Smoleńsku miał miejsce zamach i to przeprowadzony przez Rosjan, to w jakim konkretnie celu? Rozumiem, prezydent Kaczyński lubiany tam za swoje polityczne posunięcia nie był, ale czy Rosja znana ze swojego twardego podejścia do polityki międzynarodowej przejęłaby się na tyle tym człowiekiem, aby usunąć go ze sceny politycznej poprzez pozbawienie życia? Jeżeli chodziłoby o jakąś akcję militarną, to owszem - taki zamach mógłby być pierwszym krokiem (pozbawić podbijane państwo prezydenta i dowództwa wojskowego, a potem wykorzystując zaskoczenie uderzyć) jednak do tego przecież nie doszło. Czy więc dla władz Rosji śmierć Kaczyńskiego przyniosłaby jakieś większe korzyści niż tylko fakt, że zabrakło człowieka, który podchodził do kontaktów ze wschodem raczej chłodno?
Nie jestem jakimś szczególnym sympatykiem ani PiS ani PO, po prostu jestem ciekaw, czy taki zamach nie byłby (z punktu widzenia Rosji) przysłowiowym wytoczeniem działa przeciwko komarowi.
Napisano 24.05.2010 - 13:17
Napisano 24.05.2010 - 13:58
Napisano 24.05.2010 - 14:42
Zapomniałeś o jednym istotnym szczególe w tej układance.Jednak przecież nadal pozostaje partia, a jej polityka nie zmienia się, w perspektywie jest też możliwość wyboru na stanowisko prezydenta brata Lecha - Jarosława.
Użytkownik osiris edytował ten post 24.05.2010 - 14:46
Napisano 24.05.2010 - 15:00
Argument-imadło. To musieli się tym przejąć. Words can hurt, you know...Odsunięcie na zawsze niewygodnej opozycji, która przez przypadek mogłaby znów wrócić do władzy i bruździć na każdym kroku Rosjanom.
Jaki przypadek? Kto w ogóle mówił, że Jarosław miał gdziekolwiek lecieć?W katastrofie mieli zginąć obaj bliźniacy a przez przypadek jeden nie poleciał i tu się wali misterny plan.
Zapominasz o jednym istotnym szczególe w tej układance - prezydenci RP są bezpartyjni.Gdyby obaj zginęli to PiS by się rozsypał w proch, ale widocznie Bóg tak chciał, żeby wszystko jednak poszło nie tak i zamiast partia ulec zagładzie rośnie w siłę.
Ekhm. Przemilczmy.Bóg tak chciał
Trzymajmy kciuki.Że ktoś będzie chciał naprawić ten błąd.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych