Skocz do zawartości

Islamizacja Europy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
326 odpowiedzi w tym temacie

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Tenhan, duża część muzułmanów i murzynów przyjeżdża do Francji z terenów jej byłych koloni, więc jest jakoś zasymilowana, chociażby tym, że znają język francuski.

@pan juzek, o chrześcijaństwie też można by powiedzieć, że "to religia AGRESYWNA, szerząca NIETOLERANCJĘ i DYSKRYMINACJĘ PŁCIOWĄ".
  • 0

#137 Gość_ayalen

Gość_ayalen.
  • Tematów: 0

Napisano

Szanowny panie juzku, mozemy oczywiscie zejsc do poziomu okreslania slow rozmowcy jako bzdury tylko ze w ten sposob sie nie porozumiemy, dla pana moje poglady to bzdury, dla mnie panskie to takze bzdury i co- nie ma o czym mowic bo i po co mowic o bzdurach, prawda? Mowi pan o lekturze Koranu, wlacznie z opracowaniami ktore stanowia subiektywna interpretacje autora, wiec prosze nie utozsamiac ich z ta Ksiega, ktora podobnie jak Biblia wyrosla ze Starego Testamentu. Tam to dopiero krwawe jatki. Na kazdy krwiozerczy cytat z Koranu znajdzie pan dwa takie same w ST tylko trzeba czytac zachowujac choc odrobine obiektywizmu. Prosze nie wmawiac mi optowania za multikultura, nie wiem na jakiej podstawie wyciagnal pan ten bezzasadny wniosek, nie jestem zwolenniczka uni-, w zadnej dziedzinie zycia. Natomiast jestem zwolenniczka bezstronnego oceniania faktow a nie manipulowania faktami w celu wzbudzenia sensacji by nastepnie te sensacyjne doniesienia uogolniac. Jestem takze zwolenniczka restrykcyjnego prawa emigracyjnego zeby nie trzeba bylo pozniej plakac wnieboglosy ze we wlasnym kurniku pojawilo sie obce ziarno. A jesli juz sie do tego dopuscilo, trzeba szukac rozwiazania zamiast zagrzebywac sie w inwektywach na temat calosci podczas gdy to ziarno przyniosl znikomy odsetek tej calosci. za slepote sie placi prosze pana. I nie da sie tych kosztow przerzucic na innych

Użytkownik ayalen edytował ten post 12.05.2013 - 13:22

• -1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pan juzek, o chrześcijaństwie też można by powiedzieć, że "to religia AGRESYWNA, szerząca NIETOLERANCJĘ i DYSKRYMINACJĘ PŁCIOWĄ".

Tak masz rację. O chrześcijaństwie w kontekście starego testamentu można tak powiedzieć. Ale problem polega na tym że islam TAKI JEST.

@ayalen
Mowi pan o lekturze Koranu, wlacznie z opracowaniami ktore stanowia subiektywna interpretacje autora, wiec prosze nie utozsamiac ich z ta Ksiega, ktora podobnie jak Biblia wyrosla ze Starego Testamentu. Tam to dopiero krwawe jatki. Na kazdy krwiozerczy cytat z Koranu znajdzie pan dwa takie same w ST tylko trzeba czytac zachowujac choc odrobine obiektywizmu.

Tyle że dla chrześcijan ST to raczej taka mitologia a wyznacznikiem tego jak mamy żyć jest NT. Lub w wypadku katolików takim zbiorem praw jest Katechizm. A dla muzułmanów CAŁY Koran kompletnym jest zbiorem praw i obowiązków według których należy żyć aby dostąpić życia wiecznego. Reguluje nawet tak zdawało by się prozaiczne sprawy jak pożyczanie pieniędzy czy też kary jakie należy stosować przy konkretnych przewinieniach. We współczesnych czasach wiele odłamów islamu śmiertelnie poważnie traktuje CAŁY Koran. Ba istnieją państwa gdzie wykładnią prawa jest Koran (np. Arabia Sałdyjska gdzie za posiadanie Biblii idzie się do więzienia a egzemlaż Mein Kampf można kupić w każdej księgarni) A teraz proszę pokazać mi JEDNO PAŃSWO na świecie gdzie wykładnią prawa jest stary testament!!!

A teraz parę moich ulubionych wersetów z księgi miłości:)

8:65 O proroku! Pobudzaj wiernych do walki! Jeśli wśród was jest dwudziestu cierpliwych, to zwyciężą dwustu; a jeśli jest stu wśród was, to oni zwyciężą tysiąc niewiernych, ponieważ oni są ludźmi, którzy nie rozumieją.

5:51O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za przyjaciół żydów i chrześcijan; oni są przyjaciółmi jedni dla drugich. A kto z was bierze ich sobie za przyjaciół, to sam jest spośród nich. Zaprawdę, Bóg nie prowadzi drogą prostą ludu niesprawiedliwych!

5:14Od tych, którzy mówią: "Jesteśmy chrześcijanami!", wzięliśmy przymierze. Lecz oni zapomnieli część tego, co im zostało przypomniane; My wznieciliśmy wrogość i nienawiść wśród nich aż do Dnia Zmartwychwstania. I niebawem obwieści im Bóg to, co oni czynili.

4:56Zaprawdę, tych, którzy nie uwierzyli w Nasze znaki, będziemy palić w ogniu. I za każdym razem, kiedy się ich skóra spali, zamienimy im skóry na inne, aby zakosztowali kary. Zaprawdę, Bóg jest potężny, mądry!

I na koniec perełka zdejmująca wyrzuty sumienia po zabiciu niewiernego :

8:17To nie wy ich zabijaliście, lecz Bóg ich zabijał. To nie ty rzuciłeś, kiedy rzuciłeś, lecz to Bóg rzucił; aby doświadczyć wiernych doświadczeniem pięknym, pochodzącym od Niego. Zaprawdę, Bóg jest słyszącym, wszechwiedzącym!

źródło: Koran, tłumaczenie J. Bielawski, Warszawa 1986

I jeszcze takie jedno przemyślenie. Co to za kultura gdzie gdzie kobieta musi szczelnie okrywać swoje ciało i twarz, aby nie sprowokować gwałtu??? Czy ci faceci są tak zezwierzęceni że nie są w stanie zapanować nad swoimi żądzami na widok ... ładnej buzi ??? Myślę że w tym wypadku słowo "kultura" to daleko idące nadużycie.

Zaprawdę powiadam wam
czytajcie koran o ci którzy wierzycie że jest religia pokoju.
  • 1

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@pan juzek, z Biblii też można by wyciągnąć parę cytatów i uargumentować nimi chyba prawie dowolną opinię na temat chrześcijaństwa - takie uroki wyrywania z kontekstu. Żeby nie być gołosłownym, Jezus powiedział: "Nie mniemajcie, że przyszedłem, przynieść pokój na ziemię; nie przyszedłem przynieść pokój, ale miecz." :roll:
  • 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pan juzek, z Biblii też można by wyciągnąć parę cytatów i uargumentować nimi chyba prawie dowolną opinię na temat chrześcijaństwa - takie uroki wyrywania z kontekstu. Żeby nie być gołosłownym, Jezus powiedział: "Nie mniemajcie, że przyszedłem, przynieść pokój na ziemię; nie przyszedłem przynieść pokój, ale miecz." :roll:

Naprawde slaby argument. Postaraj się bardziej bo nie chce mi sie kopać z koniem. I jeszce pytanko czytałeś Koran bo ja tak. Muzułmanie traktują Koran dosłownie nie ma miajsca na interpretacjie bo i ta kwestia jest uregulowana w Koranie. Wiec gdy jest napisane zabij to znaczy zabij. Tym Koran różni sie od biblji a muzułmanie od chrześcijan.

• 1

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@pan juzek, ja tylko zrobiłem dokładnie to samo, co Ty.
  • 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pan juzek, ja tylko zrobiłem dokładnie to samo, co Ty.

Czyżby? W odpowiedzi na posta w którym uargumentowałem swoje zdanie na ten temat. Odniosłeś się jedynie do wersetów z koranu które przytoczyłem jako ciekawostkę, stwierdziłeś że są wyrwane z kontekstu. LOL. Cóż za sprytne posunięcie. Tym bardziej że3 jak już pisałem w Koranie nie ma KONTEKSTU. I nie ma miejsca na interpretację. białe jest białe a czarne czarne!!! szeregowy muzułmanin ma stosować się do wersetów koranu DOSŁOWNIE. Gdybyś nie był kompletnym ignorantem w tym temacie to byś o tym wiedział i nie cytował Jezusa w kontekście Koranu, Ponieważ NT. jest napisany przez ludzi jakiś czas po śmierci Jezusa. I w zasadzie jest to bardziej jego biografia pełna porównań i literackich zabiegów niż kodeks praw. Natomiast koran jest napisany przez Mahometa, który twierdził że to słowa Allaha. I mimo iż pisany wierszem (notabene podobno tylko arabski oddaje jego piękno) stonowi prosty zbiór nakazów i zakazów, i powtarzam jeszcze dla muzułmanów nie ma miejsca na interpretację. Kropka.
  • 0

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@pan juzek, co do tego, jak interpretować Koran i Biblię to to, co piszesz to Twoja opinia, znajda się ludzie i grupy, którzy będą tak robić, a znajdą się też tacy, którzy będą święte książki traktować bardziej metaforycznie. Nawet Wikipedia mówi, że Koran może być interpretowany. Swoją drogą, jeśli wszytko jest w tej kwestii jasne i spójne, to dlaczego wszyscy muzułmanie nie są terrorystami lub wszyscy nie są ludźmi pokojowymi?

W poprzednim poście odniosłem się, do części, którą uznałem, za ogólną, nie odniosłem się do tej, którą skierowałeś bezpośrednio do ayalen.

Nie sądzę, by te cytaty z Koranu były ciekawostką, to IMHO próba manipulacji wyrwanymi z kontekstu wypowiedziami i nie popieram tego.

Strach ma wielkie oczy, polecam wybrać się do Francji, chociażby do Paryża i zobaczyć, jak ten straszliwy islam wygląda tam w praktyce :)
  • 0

#144 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.

Napisano

Strach ma wielkie oczy, polecam wybrać się do Francji, chociażby do Paryża i zobaczyć, jak ten straszliwy islam wygląda tam w praktyce :)

Wygląda dokładnie tak

Użytkownik Faraon edytował ten post 12.05.2013 - 17:05

• 0

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

...ale nie oglądaj tendencyjnych filmików, tylko zobacz to na własne oczy.
  • -1

#146 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.

Napisano

Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż jeździć do republik socjalistycznych żeby pooglądać sobie napływowych przedstawicieli niższej kultury.
  • 2

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie sądzę, by te cytaty z Koranu były ciekawostką, to IMHO próba manipulacji wyrwanymi z kontekstu wypowiedziami i nie popieram tego.

IMHO( nawet nie wiem co to znaczy ale walisz to w swoich postach bez opamiętania) w przeciwieństwie do Ciebie gdy cytowałeś nowy testament. Podałem numery sur i wersów a także wydanie, z którego zaczerpnąłem te "wyrwane z kontekstu wypowiedzi" jeżeli uważasz że że wypaczyłem sens tych wersetów zadaj sobie trochę trudu i udowodnij że te wersy tak naprawdę znaczą co innego :) Powodzenia. A tak ode mnie dobra rada. nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia bo twoje tyrady w tym i paru innych tematach są po prostu żałosne.

ps.
edytuję bo mi się zapomniało
zapraszam kolegę Optymistę do niektórych dzielnic Londynu, Luton, czy choćby Leicester, żeby zobaczyć jaki to wspaniały jest Islam i jego wyznawcy.

Użytkownik pan juzek edytował ten post 12.05.2013 - 17:25

• 0

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@pan juzek, mój cytat pochodzi z Ewangelii wg Mateusza (10/34-35), Ty również możesz zadać sobie trud i przeanalizować go, czy nie oznacza on aby, że Chrześcijaństwo jest złą religią. Może jest? Jest nawet cała strona, gdzie autorzy wyrwali z kontekstu fragmenty Biblii tworząc podobną do Twojej manipulację.

"IMHO" to skrót od angielskiego odpowiednika "moim skromnym zdaniem", stosuje się go by zaakcentować to, że zdanie, które poprzedza jest subiektywną opinią autora, a nie czymś, co autor uważa za powszechnie przyjętą i bezsprzeczną prawdę, np. IMHO jabłka są niedobre.

Użytkownik optymista edytował ten post 12.05.2013 - 17:36

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Temat jest o islamie. To raz. Po drugie widzę że czytanie ze zrozumieniem kuleje, ponieważ jak już wcześniej napisałem, Biblia jest interpretowana, zarówno przez wyznawców jak i przez antagonistów natomiast Koran jest dosłowny aż do bólu, i tak jest i ma być odbierany przez wyznawców!!! więc NIE MA TU KONTEEKSTÓW I INTERPRETACJI. Sorki nie mam większych liter i prościej pisać chyba nie potrafię.Daj mi chwilę to znajdę surę dotyczącą tego zagadnienia.
  • 0

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Tak, temat jest o islamie, lecz chciałem pokazać manipulację, która kryje się za umieszczaniem wspomnianych cytatów.

Skoro w islamie nie ma miejsca na interpretację, to dlaczego ludzie różnie go interpretują? Dlaczego są ludzie, którzy są terrorystami i tacy, którzy żyją próbując integrować się ze społeczeństwem? Dlaczego są różne odłamy Islamu i dlaczego inaczej wygląda jego wdrażanie w różnych krajach regionach, a wreszcie dlaczego napisano to, co napisano w fragmencie Wikipedii, który przytoczyłem?

Kiedyś też w kontekście urynoterapii natrafiłem na poniższy fragment:

In Islam, drinking urine is forbidden and is considered "najasa" due to its toxicity. Islamic commentators find urine to be something that is "filth"[15] However, scholars such as Abū Ḥanīfa have said only that "it's disliked" ("makruh" or "almost" haraam).

Jak to możliwe?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych