Skocz do zawartości

Islamizacja Europy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
326 odpowiedzi w tym temacie

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prawda jest taka że musimy bronić naszych społeczeństw przed naporem islamu.

Przede wszystkim jakkolwiek to zostanie przez was zinterpretowane to trzeba neutralizować tych tzw. postępowców to wtedy islam tu się nie pojawi. Bo teraz jeżeli chodzi o Polskę to nie tyle co trzeba bronić się przed islamem (i tak większe problemy mamy teraz z żydami) a bronić się przed tymi co by ich tu nawpuszczali bo dopiero jak ich wpuszczą to trzeba będzie odpierać islam. Jak takie osoby pokroju optymisty będą wiedziały gdzie ich miejsce to islamiści też będą wiedzieć że tu nie ma dla nich miejsca.
  • 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kobieta w islamie :

Koran podkreśla różnice między płciami, wyraźnie określając kobiety jako gorsze od mężczyzn:
Mężczyzna pod każdym względem przewyższa kobietę: ...niewiasty postępować powinny ze wszelką, przystojnością, a mężowie tak samo z niemi, ale mężowie mają stopień wyżej nad niewiastami. (2:228)
Kobieta jest istotą pustą i bezmyślną: Czyż powiedzą, że Przedwieczny jest ojcem tak wymyślnego stworzenia jako jest córka, której młodość przebiega na ubieraniu się i przyozdabianiu i która zawsze spiera się bezzasadnie? (43:17)
Kobieta nie jest zdolna do samodzielnego życia bez pomocy mężczyzny: Mężczyźni mają pierwszeństwo nad kobietami, ponieważ Bóg dał im wyższość nad niemi i wyposaża je przez mężczyzn. (4:38)
Kobieta musi być posłuszna mężczyźnie i może być zmuszona do tego biciem, jeśli inne środki okażą się niewystarczające: Żony powinny być posłuszne, zachowywać tajemnice mężów swoich, gdyż pod ich straż niebo je oddało; mężowie doznający ich nieposłuszeństwa, mogą je karać, zostawić w osobnych lożach, a nawet bić je; uległość niewiast powinna dla nich być ochroną od złego z niemi obchodzenia się. (4:34). We współczesnych tłumaczeniach Koranu słowo „bić” jest tłumaczone jako „odsuwać się (od nich)”.
Kobiety muszą zakrywać ciała, a według niektórych interpretacji także twarze (jednak w samym Koranie nie ma dosłownego nakazu zakrywania twarzy ani włosów): Powiedz wierzącym kobietom, żeby spuszczały skromnie swoje spojrzenia i strzegły swojej czystości; i żeby pokazywały jedynie te ozdoby, które są widoczne na zewnątrz; i żeby narzucały zasłony na piersi, i pokazywały swoje ozdoby jedynie swoim mężom lub ojcom, albo ojcom swoich mężów, albo swoim synom lub synom swoich mężów, albo swoim braciom, albo synom braci, lub synom swoich sióstr; lub ich żonom, lub tym, którymi zawładnęły ich prawice; albo swoim służącym spośród mężczyzn, którzy nie są owładnięci pożądaniem cielesnym; albo też chłopcom, którzy nie poznali nagości kobiet.(24:31)
Muzułmanka nie może poślubić „niewiernego”, podczas gdy muzułmanin może pojąć za żonę żydówkę, chrześcijankę lub czcicielkę ognia. (2:221)
Mężczyzna może (poza okresem menstruacji i okołoporodowym) zawsze wymagać od żony współżycia seksualnego: Wasze żony, są to wasze pola, uprawiajcie je, ilekroć wam podobać się będzie. (2:223)
Kobieta dziedziczy znacznie mniej majątku, niż mężczyzna: Bóg ci zaleca; abyś podzielając majątek swój między swe dzieci, synom dwa razy tyle dawał, co dajesz córkom. (4:12)
Kobieta ma przed sądami mniej praw, niż mężczyzna: Niech wezmą dwóch ludzi za świadków, albo w niedostatku jednego lub dwie niewiasty, wybrane według waszej woli; jeżeli by jedna z nich pomyliła się przez zapomnienie, druga jej przypomni prawdę. (2:282)
Żona po śmierci męża dziedziczy tylko niewielką część jego majątku
  • 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

o chrześcijaństwie też można by powiedzieć, że "to religia AGRESYWNA, szerząca NIETOLERANCJĘ i DYSKRYMINACJĘ PŁCIOWĄ".

A Ty dalej wciskasz wszędzie homosiów jako zdrowe podejście do wszystkiego. Kościół sprzeciwia się chorym ludziom i tak to powinno być traktowane.

Mam takie pytanie wobec speców obeznanych w islamie...
Mężczyzn po śmierci czeka nagroda w niebie, jak se zasłużą to ileś tam dziewic-40 czy ileś tam. Co czeka kobiety po śmierci zgodnie z zaleceniami wiary?

40 lat w kuchni ;)
  • 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@PTR-za życia kobieta w islamie ma piekło, co najmniej czyściec. Jak to przetrwa to jakaś nagroda w niebie ją czeka? Będzie tą jedną z wielu nałożnic jakiegoś fundamentalisty?
  • 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może w następnym życiu będzie mogła zostać facetem i odegrać się na innych kobietach, czyli obecnych mężczyznach, którzy ją krzywdzili? ;) :P taka moja prywatna interpretacja :]
  • 0

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Tenhan, Ty mówisz o "neutralizowaniu" ludzi o przeciwnych poglądach, fanatycy muzułmańscy mówią o "neutralizowaniu" ludzi o przeciwnych poglądach, co za różnica jest więc między Wami? Toż to przecież takie same środki i takie samo postrzeganie ludzi o innych poglądach. Takie myślenie: mogę krzywdzić kogo chcę, jak chcę i kiedy chcę, ważne, by moja ideologia zawsze "była górą".

Wylewaliście niedawno wiadra łez w tym, czy sąsiednim wątku nad dziewczynami zgwałconymi przez muzułmanina fanatyka. W wątku o homoseksualistach pojawiła się wzmianka o chłopaku pobitym za to, że był gejem, jedyna reakcja to pochwała dla tych, którzy go pobili.

Hipokryzja.
  • 1

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Balowanie w raju jest zaszczytem zarezerwowanym dla mężczyzn-religia pokoju i równości, nie ma co...

Wylewaliście niedawno wiadra łez w tym, czy sąsiednim wątku nad dziewczynami zgwałconymi przez muzułmanina fanatyka.

Nie wiem czy o tym samym mowa ale te gwałty miały charakter zbiorowy więc muzułmanów fanatyków.

W wątku o homoseksualistach pojawiła się wzmianka o chłopaku pobitym za to, że był gejem, jedyna reakcja to pochwała dla tych, którzy go pobili.

Nie jedyna i nie reprezentowana przez większość-osoby chore trzeba leczyć.
  • 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tak nawiasem mówiąc ciekawe jest, że żadne z pary naszych speców od islamu :) nie wytknęło mi podstawowego błędu jaki CELOWO popełniłem w poprzednich postach. Zwłaszcza Optymista, który próbował polemizować czepiając się jakichś IMHO pierdół :) he he. A nie zwrócił uwagi na to że rozumienie koranu polega na interpretacji. ba. Są nawet różne szkoły interpretacji Koranu. I nie jest to żadna tajemnica. Wystarczy wpisać na google "inerpretacja koranu" i wszystko jasne . :) Pani ayalen również nie zwróciła na to uwagi chociaż mieszka ponoć w muzułmańskim (przynajmniej częściowo) kraju, i używa tego argumentu jako potwierdzenie swojej wiedzy i argument koronny w stylu : Wy nie wiecie a ja wiem! (jak rozmawiać trzeba z psem, bo poznałem język psi ... tra lala taka piosenka kiedyś była :) )
W związku z tym apel do niewiernych :) NIE KARMCIE TROLI !!!!
  • -3

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@pan juzek:

nie zwrócił uwagi na to że rozumienie koranu polega na interpretacji.

Przecież ja napisałem wprost:

Napisano dziś, 18:07

Nawet Wikipedia mówi, że Koran może być interpretowany.

Użytkownik optymista edytował ten post 12.05.2013 - 20:56

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pan juzek:

nie zwrócił uwagi na to że rozumienie koranu polega na interpretacji.

Przecież ja napisałem wprost:

Napisano dziś, 18:07

Nawet Wikipedia mówi, że Koran może być interpretowany.

Tak to prawda. Ale gdybyś posiadał jakąś większą wiedzę na ten temat, to wiedziałbyś że wszystkie przekłady na inne języki to interpretacje tłumaczy bo jedynie koran w języku arabskim jest kanoniczny. (gdzie nie gdzie akceptowany jest turecki przekład.) A nie że "Koran może być interpretowany"
  • -1

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@pan juzek, myślałem, że chodziło Ci o to, że nie różnych szkół interpretacji koranu, co nie jest prawdą i co napisałem w poście, który wspomniałem i w następnych. Jeśli to miała być jakaś prowokacja potwierdzająca czyjąś wiedzę lub niewiedzę, to IMHO się nie udała, co można prześledzić we wcześniejszych postach.

Użytkownik optymista edytował ten post 12.05.2013 - 21:16

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tia ?? Przeczytaj to co napisałeś i napisz jeszcze raz . Po polsku.
  • -1

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Tenhan, Ty mówisz o "neutralizowaniu" ludzi o przeciwnych poglądach, fanatycy muzułmańscy mówią o "neutralizowaniu" ludzi o przeciwnych poglądach, co za różnica jest więc między Wami? Toż to przecież takie same środki i takie samo postrzeganie ludzi o innych poglądach. Takie myślenie: mogę krzywdzić kogo chcę, jak chcę i kiedy chcę, ważne, by moja ideologia zawsze "była górą".

Tylko że ja nie mam na myśli wysadzania się w powietrze czy jakichkolwiek aktów związanych z zabijaniem także tu występuje ta różnica między nami. Poza tym jeżeli czyjaś ideologia kogoś krzywdzi i może mnie skrzywdzić to mam prawo się bronić. Trudno powiedzieć o muzułmanach którzy przyjeżdżają że to oni muszą się bronić. Tak samo jeżeli jesteś antypolakiem czy byłbyś w stanie dać moją młodszą siostrę do adopcji dwóm homo jakby moim rodzicom coś się stało a ja nie mógłbym się nią zaopiekować to tak samo muszę się bronić a nie chodzi że tylko "jestem prawicowcem to prawica ma wygrać". Jeżeli ktoś chce podnieść na mnie rękę to mam prawo mu ją urwać i tu już w grę nie wchodzi ideologia. A ty to jeszcze byś nas chciał zachipować to się nie dziw że wiele osób z chęcią by ci ręcznie wybiło z łba takie postulaty bo tu już chodzi o życie a nie o poglądy. To tak jakby wyskoczył na mnie koleś z maczetą a ja mając broń nie mógłbym mu strzelić w nogę bo inaczej byś powiedział że "byłbym taki sam jak on" i musiałbym się dać pochlastać żeby wyjść z tego z twarzą (z pociętą twarzą).

Neutralizować można chociażby w taki sposób że protestować jeżeli coś będzie robione za plecami a jak będzie referendum to iść zagłosować na nie. Więc nie wyskakuj tu z takimi "czym się od nich różnisz".

Użytkownik Tenhan edytował ten post 12.05.2013 - 21:33

• 0

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pan juzek, myślałem, że chodziło Ci o to, że nie różnych szkół interpretacji koranu, co nie jest prawdą i co napisałem w poście, który wspomniałem i w następnych. Jeśli to miała być jakaś prowokacja potwierdzająca czyjąś wiedzę lub niewiedzę, to IMHO się nie udała, co można prześledzić we wcześniejszych postach.

Interesuje mnie jaka jest interpretacja roli kobiety w islamie. Na obecną chwile islam jest męską religią z miejscem na kobiecy materac połączony ze zmywarką.

I daj se spokój z tym IMHO-to jest nudne-zmień sobie nick na IMHO...

"IMHO" to skrót od angielskiego odpowiednika "moim skromnym zdaniem", stosuje się go by zaakcentować to, że zdanie, które poprzedza jest subiektywną opinią autora, a nie czymś, co autor uważa za powszechnie przyjętą i bezsprzeczną prawdę, np. IMHO jabłka są niedobre.

Akcentowanie ma miejsce sporadycznie czy gdy jest praktyką notoryczną? Mym skromnym zdaniem nadużywanie w/w jest nie na miejscu i odnosi odwrotny skutek od zamierzonego.
  • 0

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Tenhan,

Tylko że ja nie mam na myśli wysadzania się w powietrze czy jakichkolwiek aktów związanych z zabijaniem także tu występuje ta różnica między nami.

To co się kryło pod pojęciem "neutralizowania"?

edit: to teraz rozumiem. W wątku z pobitym gejem tym "neutralizowaniem" było dla Ciebie pobicie go, więc obawiałem się, że takie samo podejście będziesz miał i tutaj. Mój błąd.

Użytkownik optymista edytował ten post 12.05.2013 - 21:37

• -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych