Skocz do zawartości

Islamizacja Europy

• Please log in to reply
326 replies to this topic

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panie Juzku :D każda religia to stan umysłu. Najlepszy ze sposobów, żeby usprawiedliwić swój brak tolerancji, wybaczenia, skruchy i odpowiedzialności za swoje postępowanie.

Zgadzam się z tym. :) Powyższe wersety wkleiłem w celu uzupełnienia twojego posta.
  • 0

talesz.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rekordowo niski wyrok za „honorowe” morderstwo w Szwecji

Szwedzki sąd apelacyjny zmniejszył wyrok sądu niższej instancji dla 17-letniego chłopaka uznanego za winnego „honorowego” zabicia własnej siostry. Zadał on jej 100 ciosów nożem, co miało stanowić karę za jej ucieczkę przed przymusowym małżeństwem w Iraku. W uzasadnieniu sąd powołał się na fakt, że w momencie zabójstwa chłopak miał 16 lat. Sąd niższej instancji dążył do 8-letniego wyroku, gdyż zabójca dokonał zbrodni tuż przed swoimi 17 urodzinami. Sąd apelacyjny orzekł, że mężczyzna spędzi za kratkami tylko 4 lata, na dodatek w ośrodku dla młodocianych.

Sąd potwierdził także, że motywem zabójstwa była chęć ocalenia „honoru” rodziny. Dziewczyna, na której ciele odnaleziono liczne rany kłute, wróciła z Iraku do Szwecji przed rokiem. Była w tym okresie w kontakcie z organizacją Tänk om, której celem jest walka z morderstwami kobiet w islamskich rodzinach. W obawie przed atakiem dziewczyna sypiała z nożem pod poduszką. Przedstawiciele organizacji stwierdzili, że władze lokalne zlekceważyły zagrożenie i jej prośby o pomoc. Lekceważący jest także rekordowo niski wyrok dla sprawcy brutalnego mordu na własnej siostrze.

W ponad 90 proc. przypadków sprawcami zabójstw (popełnianych w imię obrony islamskiego „honoru” rodziny) są muzułmanie. Jak podaje portal jihadwatch.org, są one mniej lub bardziej oficjalnie uzasadniane. Podręcznik prawa islamskiego na Al-Azhar, reprezentatywny dla sunnickiego islamu mówi, że należy karać „bezprawne i umyślne zabójstwa”. Od tej reguły są jednak wyjątki, które dotyczą „zabijanie potomstwa lub jego potomstwa”. Zabijanie stojących niżej w hierarchii członków rodziny, często motywowane chęcią obrony jej „honoru”, uzyskuje w ten sposób religijne usprawiedliwienie.

W praktyce w wielu krajach muzułmańskich wymierzane są niskie wyroki lub też uniewinnia się sprawców zabójstw „honorowych”. Np. władze Autonomii Palestyńskiej najczęściej zasądzają w takich przypadkach wyroki w zawieszeniu lub uniewinniające. W Syrii kary za zabójstwa honorowe zostały zaostrzone, ale nadal należą do niskich.

Dwie trzecie ofiar zabójstw honorowych zostało uśmierconych przez członków ich biologicznych rodzin. W ponad połowie przypadków ofiarami były córki i siostry, a w jednej czwartej żony i narzeczone. Średni wiek ofiary zabójstw honorowych to 23 lata. Głównymi pretekstami do dokonania takiego mordu (58 proc.) jest nadmierna „zachodniość”, przez którą rozumie się m.in. odmowę noszenia islamskiego stroju, pragnienie odebrania wykształcenia, odejście od męża czy odmowa poślubienia mężczyzny wybranego przez rodziców, w tym kuzyna. W 42 proc. przypadków pretekstem była „nieprzyzwoitość seksualna”, która obejmuje różne przypadki od potwierdzonych i niepotwierdzonych stosunków pozamałżeńskich aż po bycie ofiarą gwałtu. Tak motywowane zabójstwa występują najczęściej u muzułmanów, ale także u Hindusów.

Źródła: jihadwatch.org / meforum.org
Mjend

http://www.pch24.pl/...ji,14817,i.html
  • 0

Dr Röck.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale robicie wielkie halo z powodu tego islamu. Może i tak się stanie, że za kilkadziesiąt lat w Europie islam wyprze katolicyzm. Stanie się coś złego? Nie.

Z DESZCZU POD RYNNĘ.

Jeżeli nie masz nic konkretnego do powiedzenia, nie pisz wcale.
Dołączona grafika
edycja:
ultimate

dodatkowo przypominam :
3.14 Nie nadużywaj emotikonów, kolorów, wielkich liter, pogrubień i innych dekoracji tekstu.

• -9

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale robicie wielkie halo z powodu tego islamu. Może i tak się stanie, że za kilkadziesiąt lat w Europie islam wyprze katolicyzm. Stanie się coś złego? Nie.

Z DESZCZU POD RYNNĘ.

Ja nie czuje żebym jakoś szczególnie moknął. Tak jak napisałem wcześniej, trzeba być turbo ignorantem żeby obecną postawę chrześcijaństwa zrównywać do poziomu dzisiejszego islamu bo aktualnie różnica jest duża na korzyść chrześcijaństwa. No chyba że napisałeś tego posta z kanału bo właśnie musisz się ukrywać przed inkwizytorami to zwracam honor.
  • 3

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Analogia między Islamem a chrześcijaństwem polega na tym tylko, że to religie i monoteistyczne ale jeśli ktoś uważa, że to to samo to jest głuchym ślepcem.

Czy się wierzy czy nie chrześcijaństwo jest istotnym elementem naszej tożsamości, kto to kwestionuje patrz wyżej.
  • 0

Kocica.
  • Tematów: 8
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Można się nie zgadzać z żadną religią. Ale wiara chrześcijańska - a przynajmniej jej święte księgi i założyciel promują pokój, jedność i miłość, oraz modlitwę za niewietnych i wybaczanie wrogom.
Natomiast Mahomet promuje nienawiść, wrogość i wojnę między ludźmi innych wyznań
  • 0

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

IMHO nie ma jakiejś większej różnicy między Islamem, a Chrześcijaństwem. To, że chrześcijaństwo jest bardziej pokojowe to tylko iluzja wynikająca z tego, w jakim jest teraz stanie. Dziś jest już ono za słabe, by czegoś żądać, stąd ta pokojowość. To samo czeka Islam.
  • -5

Padael.

Tauri

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

IMHO nie ma jakiejś większej różnicy między Islamem, a Chrześcijaństwem. To, że chrześcijaństwo jest bardziej pokojowe to tylko iluzja wynikająca z tego, w jakim jest teraz stanie. Dziś jest już ono za słabe, by czegoś żądać, stąd ta pokojowość. To samo czeka Islam.

Optymisto sam sobie przeczysz, niezależnie od powodów jest chrześcijaństwo bardziej pokojowe i nie jest to iluzja , co czeka Islam dopiero czas pokaże, poza tym czy nie wydaje ci się, że ta pokojowość jest skutkiem ewolucji chrześcijaństwa?
Dlaczego od razu przyjmować tezę o słabości, ta słabość wynika z tego też, że uległo ono liberalizacji i otwarciu na świat zewnętrzny. Zresztą trudno doszukiwać się złych intencji w nauce Jezusa Chrystusa, należy zwrócić uwagę na to co mówią święte księgi obydwu religii, niezależnie od hierarchii i duchownych.
  • 1

Babobij.
  • Tematów: 2
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Bardzo pokojowe jest rzucenie niedźwiedziom dzieci które śmiały się z łyska. Gdyby katolicy byli wierzący tobyśmy tu mieli piekło pełne absurdalnej przemocy.
  • 0

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Oczywiście przyszłości nie można być nigdy pewnym, ale można przyjąć, że u muzułmanów, którzy przybyli do Europy zajdą te same zmiany w podejściu do religii, które wcześniej zaszły u rodowitych Europejczyków.
  • -2

Padael.

Tauri

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oczywiście przyszłości nie można być nigdy pewnym, ale można przyjąć, że u muzułmanów, którzy przybyli do Europy zajdą te same zmiany w podejściu do religii, które wcześniej zaszły u rodowitych Europejczyków.

Zmiany w podejściu do Islamu podobne do przeobrażeń chrześcijaństwa mogą objąć muzułmanów z naszego kręgu kulturowego, jednak przybysze niechętnie lub zupełnie się nie asymilują i to jest przeszkodą.
Chrześcijaństwo w Europie jest można rzec u siebie a wrogość muzułmanów napływowych wynika właśnie z ich braku chęci asymilacji i religia jest dla nich ostoją ich tożsamości w obcym im świecie kultury europejskiej.
Jeśliby muzułmanie napływowi byli chętni do wtapiania się w cywilizację europejską nie jest wykluczone, że zmiany w podejściu do religii byłyby podobne.
  • 0

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Tak, wiem, o tym, u nich może to nie nastąpi, lub nastąpi w ograniczonym stopniu, ale kolejne pokolenia będą już inne, coraz bardziej europejskie i laickie. Ciężko zmienić poglądy religijne, ideologiczne i obyczajowe, gdy jest się dorosłym, ale dzieciom przyjdzie to znacznie łatwiej, a raz zainicjowany proces będzie się już potem sam napędzał (tak jak u nas, rdzennych europejczyków). Oczywiście wciąż będzie istnieć radykalny odłam Islamu, tak samo jak u nas istnieją konserwatyści religijni i obyczajowi.
  • -1

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Można się nie zgadzać z żadną religią. Ale wiara chrześcijańska - a przynajmniej jej święte księgi i założyciel promują pokój, jedność i miłość, oraz modlitwę za niewietnych i wybaczanie wrogom.

Racja, pragnę jednakże zaznaczyć, że obok pokoju, jedności z Bogiem i miłości, bardzo ważnym elementem Planu Bożego jest też kara. W modernistycznych kręgach kościelnych świadomie odrzuca się ten fakt jako "niemiły", zaś wśród różnej maści krytyków nie rozróżniających pomiędzy "karą" a "złem", rodzi nieuzasadnione i niezgodne z rzeczywistością oskarżenia.
  • 0

Kocica.
  • Tematów: 8
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mr. Mojo Risin' Zgadzam się z Tobą, tylko że Chrześcijaństwo - obecnie - karę pozostawia do wymierzenia Bogu w większości kwestii i sumieniu, istnieje też pojęcie skruchy za winy, pokuty i rozgrzeszenia, którego udzielić może kapłan i skupia się na losie wiernych i ich życia doczesnego. Islam skupia się na boskim przyzwoleniu na dokonywanie czynów moralnie niegodziwych z oczywistych względów i wymierzaniu kary przez każdego wiernego.

EDIT
Oczywiście mogę się mylić, ale nie przypominam sobie słów Jezusa, który by kazał swoim poddanym karać niewiernych za grzechy chrześcijańskie - zdaje mi się, że jasno określił, że to w dniu sądu on sam rozprawi się z niegodziwymi tego świata. Każe więc nam patrzeć na siebie i starać się samemu być dobrym a nie osądzać bliźniego:
"nie sądź, bo będziesz sądzony" - czy jakoś tak.

Wybacz, ale dawno nie czytałam Biblii.

A nasza Pani Muzłumanka nie odniosła się w żaden sposób ko wersetów, które jej przetoczyłam. Widzisz - ja nie kłamię, nie wiem więc czemu postanowiłaś w żaden sposób nie odnieść się do tych przytoczonych przeze mnie wersetów - czyżbym zniszczyła ci światopogląd?

Użytkownik Kocica edytował ten post 15.05.2013 - 19:20

• 0

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Są zbrodnie, na które Pan wydał już wyrok w Piśmie przez proroków lub osobiście. M.in. za złamanie przykazania "nie zabijaj" zbrodniarzowi należy się kara śmierci i klęską dzisiejszych duchownych jest odżegnywanie się od tego, jakby ta kara była "zła" i "nienowoczesna". Klęską dzisiejszych kapłanów jest ich zwątpienie w prawdziwość i słuszność Pisma, co niesie za sobą rozmycie i zakłamanie ich postawy - zamiast dawać przykład w szerzeniu Ewangelii i Magisterium, mącą. Ta klęska na wszystkich frontach sięga liberalnego modernizmu, który zwyciężył na ostatnim Soborze. Gdzie Prawdę i Ostateczność zastąpiło się teraźniejszością i dyskutowaniem, "otwarciem".
Jak daleko działania wrogów Kościoła sięgały tego wydarzenia, można się przekonać rejestrując zaangażowanie środowisk wolnomularskich i komunistycznych (nie tylko sowieckich) w zorganizowaniu, a później w obradach Soboru (odsyłam do "Sobór Watykański II - historia prawdziwa" prof. R. de Mattei, najobszerniejszej i aktualnej monografii). Pamiętam spotkanie z reżyserem Braunem przed kilku laty, gdzie trafnie podsumował, cytuję z pamięci: "Szatan zauważywszy, że nie jest w stanie złamać prawdziwie wierzących kapłanów, postanowił wyhodować sobie swoich".

Oczywiście, kapłan ma moc odpuszczenia grzechu, dania szansy na komunię z Bogiem - ale nie ma mocy darowania kary. Nauczanie odróżnia zresztą: karę wieczną od doczesnej. Spowiedź Święta i odpuszczenie grzechów nie oznaczają prostej drogi do Nieba - wszystko będzie rozliczone, za każdy czyn czeka nas nagroda, lub kara. To jednak skomplikowany temat, do którego trzeba siąść z uprzednim przygotowaniem i erudycją.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych