Powinno się, jeśli odnosi się do konkretnego fragmentu wypowiedzi- pozwala to na uniknięcie chaosu.PS Nie powinno cytować się postów które są bezpośrednio nad swoim własnym. Wygląda to nieestetycznie.
Nie ma czegoś takiego jak radykalne odłamy Islamu. Islam jest CAŁY radykalny, jedynie oni przyjmują stosowne oblicze do sytuaji- jeśli jest ich zbyt mało, by narzucić własną wolę- wiadomo, że będą się przymilać. Jeśli jest ich więcej- stają się coraz bardziej pewni siebie i coraz chętniej pokazują prawdziwe oblicze. Czytałeś post Pawła z tematu, który przytoczyłam? Jeśli nie, to polecam zapoznać się z tym- bo bardzo trafnie wszystko opisane. Skąd wiem, że trafnie? Wystarczy skonfrontować to z faktami. Poszukać sobie informacji na temat konfliktów spoleczności islamskiej z "tubylcami" chociażby we rancji, wystarczy śledzić temat, zamiast pozwalać sobie oczy zalepiać tanimi, wytartymi frazesami o RELIGII POKOJU ;x
No i właśnie, chrześcijaństwo (wolno, bo wolno), ale jednak w pewnym stopniu ewoluuje. A co najważniejsze- jest o wiele bardziej humanitarne od Islamu, jeśli mowa o ciemnogrodzie chrześcijaństwa, to ja chcę, ja pragne takiego ciemnogrodu w przeciwieństwie do otchłani ciemności Islamu
Użytkownik Po_prostu edytował ten post 15.01.2012 - 17:42