mortyr, ty jakieś kompletne brednie wygadujesz! Po co mącisz ludziom w głowach pisząc takie kłamstwa?
NATO - około 191 głowic ?
ROSJA I CHINY - około 6372 głowic !
Ja nie mam pojęcia skąd wyciągasz takie głupie informacje. Orientujesz się trochę w temacie geoplityki i równowagi militarnej świata? Wejdź sobie na bardzo dobrą stronę o potencjale atromowym świata:
http://www.atominfo.org/Po prawej masz spis treści, przeczytaj sobie wszystko, przynajmniej rozdział 5 i dopiero zabieraj głos. Albo chociaż spójrz na tabele.
W 2007 roku USA będą posiadały 3500 głowic strategicznych, 1000 głowic taktycznych oraz 500 głowic rezerwowych (będących one jednak częścią czynnego arsenału) w sumie 5 000. A dlaczego tylko 5 000? Bo zgodnie z traktatem o redukcji bronii nuklernej STARTII departament obrony USA zredukuje ich liczbę z ponad 12 000!!! A ty wyjeżdżasz z jakimiś 191 - sama Francja posiada około 500 głowic.
Rosjanie mają około 3 800 głowic, Chiny około 500.
UWAGA: Nie będę
mortyr z tobą dyskutował - przed chwilą nagle dopisałeś w swoim poście "NATO (EUROPA, USA pomińmy)" - to jaki to ma sens jak ja się odnoszę do jakiejś informacji a ty potem ją zmieniasz? The end