Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poważne przesłanki ataku rakietowego Północnej Korei

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Taa a było mówione, że jak coś zostanie wystrzelone to odrazu zostanie zniszczone.  
Widać USA potrafi tylko gadac.
Zobaczymy co z tego wyniknie.

No jak by coś przekroczyło strefę bezpieczeństwa USA to by zestrzelili - są dwie bazy antyrakietowe: na Alasce i w Kalifornii. Rakiety bliskiego zasięgu spadły do morza obok - do nich zresztą nie ma co strzelać bo to nie przeleci więcej niż kilkaset kilometrów i nie jest w stanie prznieść ładunku nuklearnego a rakieta dalekiego zasięgu Taepodong-2 uległa awarii po 35 sekundach od wystrzelenia więc nawet nie dała okazji żeby w nią strzelić.
  • 0

uforaport.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

korea może mieć kłopoty aby sięgnąć do USA czy Japonii to oczywiste ....

ale prawda nie jest w mediach w tej chwili ....

to chodzi o to że oni jeśli dojdzie do kolejnych prowokacji w zamian mogą wejść w konflikt z Koreą Południową i to o tym się nie mówi .

wtedy oni odpalą te rakiet w bazy amerykańskie na tereni korei południowej .

Chiny to nie sojusznik korei południowej więcej patrz wyjaśniłem na stronie wstecz

[ Dodano: 2006-07-05, 12:26 ]
najlepiej nie zwracać na to uwagi

[ Dodano: 2006-07-05, 12:29 ]
biały dom oświadczył że jednak : North Korean Missile Firing a 'Provocation'

że jednak prowokacja

ale to też nie jest prawda

jak to ktoś spyta to nie prawda ?

.... :mrgreen:

a więc czy chodzi o Moskwę o Chiny czy jest mioędzy nimi jakas wojna na tzw górze , czy to to o czym mówił Kaczyński ?

musicie ich ostrzec ktoś prowokuje ich niczym pionki z tego wynika do wojny światowej 3 wojny światowej , nie wyszło w Iranie to teraz zobaczcie Korea .

widzicie jakis ciąg tych zdarzeń ?

występuje zjawisko serii

jak nie wychodzi Czeczenia to Irak , jak nie wychodzi Iran to Korea

zobaczcie wszedzie miesza sie Rosja a jak tam nie wyszło to Chiny tak ?

a więc Panowie miejmy nadzieję że oni też to wiedzą i widzą o co tutaj chodzi .
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

uforaport, bez przesady z tą "nieprawdą" :)
Prawda jest taka że w Korei Północnej rządzi debil, dla którego 8 milionów głodujacych rodaków nie stanowi przeszkody dla urządzania parad na swoją cześć.
  • 0

uforaport.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

twoje zdanie jest nielogiczne
moje zdanie wyprzedza twoje

patrz : ktoś powie jak to nie prawda ?

przecież ja to napisałem że ty to powiesz

twoje rozumowanie jest ps. powiedzmy ograniczone sprowadza się do " w koreii rządzi debil .

no tak i ty w to wierzysz :lol :

nie widzisz braku logiki ?

jeśli myslisz że ja to tu powiem to pomyłka

;(

ok powiem inaczej prowokacja do czego ?

a teraz tłumaczę zdanie nie jest prawdziwe jeśli mówi coś i jednocześnie nie mówi czegoś .

rozumiesz ?
  • 0

----.
  • Tematów: 75
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Najbardziej mnie denerwuje ze w Polskich mediach niestety nie dowiemy sie prawdy. Wszystko co robi USA i Izrael jest niepodwazalne....... dlatego prawdy trzeba w necie szukac
  • 0

uforaport.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie rozumiesz USA i Izrael ba nawet Rosja wiedzą o co chodzi dlatego od kiedy to wiedzą od ..... szybko robią ..... co ? .... :)

chodzi o ..... o Orsona Wellsa

[ Dodano: 2006-07-05, 13:10 ]
Norad na poziomie Bravo-Plus

http://www.krdotv.co...ry.asp?id=11449

video po prawej po reklamie
http://cbs4denver.co..._173215256.html
  • 0

#337 Gość_prb

Gość_prb.
  • Tematów: 0

Napisano

Najbardziej mnie denerwuje ze w Polskich mediach niestety nie dowiemy sie prawdy.

Za pośrednictwem żadnych mediów nie poznasz prawdy. Prawda jest przeznaczona tylko dla najwyżej postawionych.

PS. Śmieszne, ale przed chwilą zerknąłem w swój pamiętnik, i zauważyłem, że dwa lata temu w wakacje miałem sen, w którym widziałem rakietę z ładunkiem atomowym, która miała głowę Putina xD ... To taki offtop na rozluźnienie ;p .
  • 0

uforaport.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

reasumując Korea Północna nie stanowi zagrożenia :hmm:

w reportażu pojawia się zdanie 3ws zauważył to ktoś ? :hmm:

[ Dodano: 2006-07-05, 13:32 ]
ps czy ktoś z was może słucha Elvisa ?

[ Dodano: 2006-07-05, 13:45 ]
wiadomości tylko w Paranormale.pl

słyszał ktos o tym ? teraz to można powiedziec że deb

ten KiMir wysłał wojska i artylerię na granicę z Koreą

teraz już wiem skąd ten alarm

tym nie mniej i tak nic z tego nie będzie

deb bo grozi że może wysłać ludzi na śmierć

tak bo oni jedynie mogli by zginąć

nie wyobrażam sobie wplątania USA w tą wojnę

a więc kto pociąga za sznurki ?
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A jednak szaleństwo trwa dalej!
Był Eric Julien i wielkie szaleństwo i propaganda 25 maja. Teraz mamy III wojnę światową... BUM BUM BUM
LOL... Kim niedobry chłopczyk uzbroił rakiety testowe w głowice nuklearne i wysłał na Japonię. Niestety pociski niedoleciały / strąciły je USA / albo UFO, a może zawadziła kometa 73P/Schwassmann-Wachmann 3... świat znowu został uratowany :) ufffffffffff...

Ale prawdy nie poznamy z mediów tylko z netu - jak to ktoś powiedział (kolejny LOL - prawdopodobnie LOL roku!)
Idąc dalej tym tropem niedługo USA nałożą embargo na dostawy świeżego Internetu do Europy, a w szczególności do Polski, gdzie PRAWDA wylewa się z FORÓW INTERNETOWYCH na których szaleją 15 i 16-latki!! :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:

Ale nic mamy nową panikę / opisujemy zeszłoroczne sny / wizje proroków.

A propos LOLi to jednym z kandytatów na 1 miejsce (oprócz tego co wyżej napisałem) będzie Pan z wczorajszych Faktów (informacje o pierszym fałszywym piktogramie w okolicach Wylatowa). "Zobaczył mgłę nad namiotem i zaczął ją gonić, aż zgubił klapki... A swoim niebieskim maluchem to UFO dogoni jak im się coś popsuje".

Ja już nie wiem czy się śmiać czy płakać...

i na koniec słowo do Eurycide... jak zwykle kawał dobrej roboty, szkoda, że pomiędzy wartościowymi postami pojawiają się przecinki dzieci neostrady co bardzo psuje obraz. Pewni ludzie powinni TYLKO czytać, a na pisanie mieć BANA.

Pozdrawiam
Mike
  • 0

#340 Gość_prb

Gość_prb.

Napisano

Był Eric Julien i wielkie szaleństwo i propaganda 25 maja. Teraz mamy III wojnę światową... BUM BUM BUM
LOL... Kim niedobry chłopczyk uzbroił rakiety testowe w głowice nuklearne i wysłał na Japonię. Niestety pociski niedoleciały / strąciły je USA / albo UFO, a może zawadziła kometa 73P/Schwassmann-Wachmann 3... świat znowu został uratowany :) ufffffffffff...

To napewno kosmici je laserami przeniesli! :P

Ale prawdy nie poznamy z mediów tylko z netu - jak to ktoś powiedział (kolejny LOL - prawdopodobnie LOL roku!)

"Kąty proste są krzywe we wszystkich prostokątach, ale w kwadratach nie!" xD

Idąc dalej tym tropem niedługo USA nałożą embargo na dostawy świeżego Internetu do Europy, a w szczególności do Polski, gdzie PRAWDA wylewa się z FORÓW INTERNETOWYCH na których szaleją 15 i 16-latki!! :wow:  :wow:  :wow:  :wow:  :wow:  :wow:  :wow:

Łi! Nie mogę się doczekać ;p .

/ opisujemy zeszłoroczne sny /

Dystansu trochę, dystansu :P ... Ja sobie z całego tego tematu robię nici ;) .

wizje proroków.

...którzy nic na temat III WŚ nie mówią... No, ale wiesz, natura człowieka jest już taka, że jak zobaczy w lustrze brud, to interpretuje to zjawisko jako krater po uderzeniu meteorytu xD ...

Połowicznie popieram i zachęcam do otrzeźwienia (także siebie - plask [dźwięk policzkowania się łopatą]) ;) .
  • 0

Savalas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja w takiej kwestii czy to co pisze uforaport to jest po polsku czy po naszemu bo nie nadążam nad budową zdań.

a wracając do tematu, nie dopasowujmy proroctw po fakcie bo tak jest najłtwiej w nie uwieżyć, można sobie dopasować wszystko jak w tym lipnym kodzie biblii, wszystko tam niby pisze tylko że wszyscy znajdują to jak już się wydażyło. żal mi mieszkańców korei bo sankcje odczują oni a nie ich głupkowaty przywódca, a jak nie daj boże ( którego niema ;) ) odpali atomówki i amerykanie zdecydują się odwdzięczyć to zginą nie potrzebnie cywile, bo głupkowatemu kimowi czy jak on tam ma na życiu to pewnie za bardzo nie zależy
  • 0

uforaport.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć Mike co tam słychać Dołączona grafika Dołączona grafika
  • 0

Gregorian.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

USA zastrzegają sobie prawo do obrony
Po serii prób rakietowych, przeprowadzonych przez Koreą Północną, Stany Zjednoczone zastrzegły sobie "prawo obrony własnego terytorium, swych sojuszników i przyjaciół".
Oświadczenie tej treści złożył ambasador USA w Tokio, Thomas Schieffer, wyrażając zarazem nadzieję, że problem północnokoreańskich ambicji wojskowych uda się rozwiązać środkami dyplomatycznymi.

Bezpośrednio po przeprowadzeniu przez Phenian sześciu testów pocisków rakietowych - w tym nieudanej próby rakiety o zasięgu sześciu tysięcy kilometrów, mogącej w teorii razić obszar Stanów Zjednoczonych - Biały Dom przestrzegł Koreę przed dalszymi "prowokacyjnymi działaniami" i podejmowaniem kolejnych testów.
"Stany Zjednoczone stanowczo potępiają wystrzelenie pocisków i uporczywe odrzucanie przez Koreę Północną nawoływań wspólnoty międzynarodowej do powstrzymania się (od prób rakietowych)" - głosiło oświadczenie rzecznika Białego Domu Tony'ego Snowa.

Stany Zjednoczone nadal są zwolennikami rozwiązań pokojowych i dyplomatycznych, jednak działania Phenianu świadczą, że nie zarzucił on swego programu atomowego - powiedział Snow. USA będą więc podejmować "wszelkie niezbędne kroki w obronie własnej i sojuszników" - dodał.

Biały Dom zapowiedział też przeprowadzenie szczegółowych konsultacji z amerykańskimi partnerami. Do Seulu i Tokio już w środę uda się specjalny wysłannik administracji Christopher Hill, a sama sekretarz stanu Condoleezza Rice "pozostaje w kontakcie" z uczestnikami sześciostronnych rokowań ws. północnokoreańskiego programu atomowego (USA, Chiny, Japonia, Rosja i oba państwa koreańskie).

Stany Zjednoczone konsultują się też z członkami Rady Bezpieczeństwa ONZ, która jeszcze w środę zbierze się na pilnym posiedzeniu w sprawie testów przeprowadzonych przez Phenian.

"Świat powinien wypowiedzieć się jednym głosem na temat prób rakietowych Korei Północnej" - podkreślił ambasador USA w Tokio Schieffer, dodając że sprawa ta dotyczy nie tylko USA czy Japonii bądź uczestników sześciostronnych negocjacji, lecz całej międzynarodowej społeczności.

Świat potępił zdecydowanie północnokoreańskie próby. Jako prowokację oceniono je w Seulu i Tokio, a także w Moskwie, gdzie rzecznik rosyjskiego MSZ powiedział, że testy zasadniczo skomplikują działania na rzecz rozwiązania problemu atomowego Korei Północnej. Z kolei minister spraw zagranicznych Australii Alexander Downer osobiście zatelefonował z protestem do ambasadora Korei Płn.

Zdaniem australijskich władz, Phenian przeprowadzi w najbliższym czasie dalsze próby rakietowe.

Sama Korea Północna do tej pory nie potwierdziła oficjalnie faktu przeprowadzenia testów rakietowych. Cytowany przez przebywających w Phenianie japońskich dziennikarzy przedstawiciel północnokoreańskiego MSZ Ri Piong Dok nie odpowiedział wprost na pytanie o próby, oświadczając tylko, że "wystrzelenie rakiety jest sprawą leżącą wyłącznie w naszej własnej gestii". "To kwestia naszej niezawisłości i nikt nie ma prawa zabierać głosu na ten temat" - podkreślił północnokoreański urzędnik.
http://wiadomosci.on...0,686,item.html
  • 0

#344 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Idąc dalej tym tropem niedługo USA nałożą embargo na dostawy świeżego Internetu do Europy, a w szczególności do Polski, gdzie PRAWDA wylewa się z FORÓW INTERNETOWYCH na których szaleją 15 i 16-latki!! :wow:  :wow:  :wow:  :wow:  :wow:  :wow:  :wow:  

Ale nic mamy nową panikę / opisujemy zeszłoroczne sny / wizje proroków.

A propos LOLi to jednym z kandytatów na 1 miejsce (oprócz tego co wyżej napisałem) będzie Pan z wczorajszych Faktów (informacje o pierszym fałszywym piktogramie w okolicach Wylatowa). "Zobaczył mgłę nad namiotem i zaczął ją gonić, aż zgubił klapki... A swoim niebieskim maluchem to UFO dogoni jak im się coś popsuje".

Ja już nie wiem czy się śmiać czy płakać...

i na koniec słowo do Eurycide... jak zwykle kawał dobrej roboty, szkoda, że pomiędzy wartościowymi postami pojawiają się przecinki dzieci neostrady co bardzo psuje obraz. Pewni ludzie powinni TYLKO czytać, a na pisanie mieć BANA.

Pozdrawiam
Mike

Bardzo sie napociles piszac ten post? Nie zmeczyles sie przypadkiem? :smile:

Wiesz Twoj post swiadczy tylko o jednym ;-)
O czym? wielu pewnie wie o co mi chodzi :P

A Twoich komentarzy nie skomentuje :smile: Moge Ci tylko wspolczuc.
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mike, bez przesady - jest kilka osobników co to chyba urodzili się w wyniku spisku buntowników i ścigani są przez UFO albo Imperium ale nie przeszkadza to dyskutować z innymi.

uforaport, mam wrażenie że pochodzisz z jakiegoś afrykańskiego kraju i dopiero uczysz się polskiego bo podobnie jak Savalas nie jestem w stanie pojąć twoich konstrukcji myślowych :-D
Napisz konkretnie o co ci chodzi, przedstwa w zwięzłych zdaniach swoją teorię to będzie można podyskutować.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych