Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poważne przesłanki ataku rakietowego Północnej Korei

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jaka może być odpowiedź Ameryki ?
Wątpię, że podejmą sie jakiejś akcji militarnej.
Nie wiadomo jak Chiny zareagują na to, czy nie będzie to dla nich pretekst do zajęcia Tajwanu. Cała sytuacja jest skomplikowana i nie sądzę, że ktoś podejmie się akcji militarnej.
  • 0

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Wątpię, że podejmą sie jakiejś akcji militarnej.

No nie wiem. Mogą się obawiać o własne bezpieczeństwo...
  • 0

Buffalo_Soldier.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Najleprzą obroną- atak", nieraz sięto potwierdzało i nie raz ludzie się do tego stosowali. Też myślę że ameryka odpowie na atak, tyle że w takim starciu Korea nie ma szans, chyba że zasypanie ameryki gradem nuklearnym.
  • 0

JagaFan17.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Amerykanie nie atakuja bo boja sie o Seul. W chwile po ataku to miasto zostanie zmiecione z powierzchni ziemi.
  • 0

waluta.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Załóżmy, że Kora przeprowadza test atomowy. Co na to USA, ONZ ??

Co na to ONZ? to będzie koniec Koreii północnej bo wszystkie kraje moze z wyjątkiem Chin zerwą wszelkie stosunki z tym krjem a wszelkie organizacje pomocy międzynarodowej odwrócą się od tego kraju ;-)
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A propos ONZ.
Rada Bezpieczeństwa ONZ uchwaliła rezolucję wzywającą Koreę Północną do rezygnacji z planowanego próbnego wybuchu jądrowego i do wznowienia rokowań w sprawie likwidacji jej wojskowego programu nuklearnego.
Zdetonowanie ładunku atomowego "zagroziłoby pokojowi, stabilizacji i bezpieczeństwu w regionie i poza nim" oraz "przyniosłoby powszechne potępienie ze strony wspólnoty międzynarodowej" - oświadczyła Rada. Wezwała jednocześnie Koreańską Republikę Ludowo-Demokratyczną do wyzbycia się wszelkiej broni jądrowej i likwidacji jej programu nuklearnego.

Dokument ostrzega władze w Phenianie, że dokonanie próby spowodowałoby dalsze przedsięwzięcia Rady Bezpieczeństwa "zgodnie z odpowiedzialnością nałożoną na nią przez Kartę Narodów Zjednoczonych". Przedsięwzięć tych rezolucja bliżej nie sprecyzowała.
http://wiadomosci.on...0,686,item.html
  • 0

waluta.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rezolucja bliżej nie sprecyzowała to znaczy że po próbie nuklearnej nawet kilka misięcy może potrwać przepychanka biurokratyczna w ONZ a w tym czasie amerykanie sami wprowadzą totlną blokadę morska KRLD :argue2:
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Narazie wszystko musi się odbywać drogą dyplomatyczną.
Użycie siły będzie ostatecznym rozwiązaniem i wg mnie najgorszym.
Spowoduje na bank wybuch III WŚ.
  • 0

#489 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.

Napisano

według mnie to każde państwo powinno mieć prawo zbrić sie jesli wie że wkrutce zostanie zaatakowane :)
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Korea: Strzały w strefie zdemilitaryzowanej
Grupa północnokoraeańskich żołnierzy na krótko wkroczyła do strefy zdemilitaryzowanej, wyznaczającej granicę między obiema Koreami; wojska południowokoreańskie oddały strzały ostrzegawcze - podało dowództwo sił Korei Południowej.
"Nasze wojsko oddało strzały ostrzegawcze do pięciu żołnierzy Korei Północnej, po tym jak - pomimo kilku ostrzeżeń (wygłoszonych) przez megafony, przekroczyli oni linię demarkacyjną" - brzmiało oświadczenie sztabu. Żołnierze weszli na 30 metrów w głąb linii demarkacyjnej i po tym, jak padły strzały, zawrócili - precyzowano.

Ostatni podobny incydent zdarzył się na początku sierpnia.

Przebieg granicy międzykoreańskiej ustala porozumienie rozejmowe, zawarte po zakończeniu wojny koreańskiej w latach 1950-1953. Ponieważ nigdy nie podpisano traktatu pokojowego, oba kraje formalnie pozostają w stanie wojny.
http://wiadomosci.on...0,686,item.html
  • 0

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Obawiam się, że to może być początek III Wojny Światowej. Ktoś kiedyś na tym forum napisał, że wszystko się zacznie na początku października...
  • 0

JagaFan17.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

III wojna swiatowa raczej nie wybuchnie bo kto niby stanie po stronie Korei??
  • 0

Hannon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie sądze zeby ktos stanął po ich stronie i zawarł z nimi oficjalny sojusz, ale jesli Amerykanie zaatakowali by Koreę to na[pno swoje trzy grosze wtraciła by równiez al-kaida, przeprowadzajac coraz wiecej zamachów i tworzyłoby to tzw. solidaryzacje z Koreą a wezmy tez pod uwage to ze Amerykanie byli by po takiej wojnie bardzo osłabieni i kraje które teraz siedza cicho i nie atakują badz nie produjują broni jądrowej moą się za to wziąc gdyz będą wiedzieli ze mało kto im teraz moze powaznie zagrozc jesli wezmą sie z budowe takiej broni. Więc Iran napewno smielej by sobie pogrywał niz to robi dzis...
  • 0

#494 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.

Napisano

Obawiam się, że to może być początek III Wojny Światowej. Ktoś kiedyś na tym forum napisał, że wszystko się zacznie na początku października...

tez ktoś pisał że 25 maja walnie w nas kometa, potem że 12 września wybuchnie wojna :)

ja tam sobie bede spokojnie grał w OGame i studiował :D a jeśli wybuchnie ta wojna to najwyżej nie będe musiał zdawać egzaminów z matmy i fizyki :D

P.S skoro mi zniknoł warn to musze sobie załatwić nowego a najlepiej dwa jeśli można bo prosiłem to nikt mi niedał :D mam nadzieje że mimo wygwizdkowania traktujecie to jako wylgaryzm
<-- nr 1
<-- nr 2

z góry dziękuje za 2 warny :D albo jak chcecie to dajcie mi 2 warny a te brzydkie słowa skasujcie żeby ich dzieci nie czytały

EDIT: thx za warny :D
  • 0

pawki.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może lepiej bana ?

Chruszczow Ty masz jakieś niezdrowe te mysli :| Pisałeś, że jak by bomba spadła na południe to by było co oglądać :| Weź się zastanów lepiej co Ty piszesz człowieku.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych