Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poważne przesłanki ataku rakietowego Północnej Korei

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

kevinsalem.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie, ludzie, spokojnie. Nad terytorium Korei lata zapawne juz tyle samolotów i monitoruje poczynania wojska, ze tej rakiecie nie uda sie opuścić terytorium kraju. Wojsko amerykańskie dysponuje technologia znacznie przewyżsajaca systemy anty rakietowe na całym świecie. Taka korea moze tylko mówić co chcialaby zrobić i nic pozatym. Gdyby taki Irak podczas ataku wojsk Amerykanskich wystrzelił pocisk (gdyby takowy posiadał) nuklearny, to państwo zostało by zmiecione z powierzchni ziemi. Kiedys odbyły sie ćwiczenia Rosji wojny przeciwko NATO, pierwszym panstwem ktore zostało by zaatakowane jest Polska. Podczas tych ćwiczeń Polske niszczy sie całkowicie w 15 minut. To nie jest taki atak ja w Iraqu, jak wprowadzanie wojsk czy sprzetu. To atak zmasowany z powietrza z morza. Nie istotne ile korea ma zolnierzy czy czołgów. Dzisiaj kraj niszczy sie bardzo szybko. Niemieliby szans na jaka kolwiek reakcje, poprostu znikli by z mapy.
  • 0

pawki.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dawno nie było takiej wojny gdzie by zgineło sporo ludzi.
Przypomina mi sie to co pisał John Titor (ten z przyszłości) o wojnie nuklearnej.
  • 0

kevinsalem.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Za czasów Zimnej Wojny nie wybuchła. Jestem przekonany ze wojny nuklearnej na tej planecie nigdy niebedzie. Nasza cywilizacja bedzie trwac jeszcze przez wiele wieków. Tą epoke charakteryzuje taki 17/18 wieczny kapitalizm. Dlaczego do wojny nie doszło (globalnej) chociazby o surowce naturalne. Przeciez za niedługa sie skonczą. Niema sie co martwić. W posiadaniu duzego potencjału wojskowego sa kraje Demokratyczne. Kraje te kontroluja to co dzieje sie na świecie. Rosja i Chiny sa trzymane na smyczy gospodarczej, nie potrafia juz szczekac. A takich podskakujacych fanatyków jest paru ale niestanowia oni zagrozenia globalnego. Dzisiaj to juz nie 1939 rok. Świat to wzajemne interesy. To wspólnota. Za niedługo bedzie mógł przemówic jeden człowiek w imieniu ludzkości. To bedzie prawdziwy przełom. I do tego dazy świat.
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

o jest dobre: " Jeśli dojdzie do III wojny światowej, to podbiją Europę przy pomocy Chin" - Rosjanie powiedzą: Chińczycy, do ataku i chińczycy póją jak wierne psy na drugi koniec świata :rotfl:
Po jaką cholerę mają sie do Europy pchać Chińczycy? Możesz to jakoś uzasadnić geopolitycznie...

Bo nie będą mieli żadnego powodu, żeby nie zaatakować Zachodu. USA będą zaangażowane w inne konflikty i oleją to co się będzie działo tutaj. Komuniści się ponownie zbratają. Nie słyszałeś przepowiedni o tym, że "żółta rasa" przejmie władzę nad światem.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Korea Płd. żąda od Phenianu rezygnacji z próby rakietowej

Korea Południowa zażądała od Korei Północnej rezygnacji z przygotowywanej próby z rakietą dalekiego zasięgu i ostrzegła przed "poważnymi konsekwencjami", jeśli próba zostanie przeprowadzona - oświadczył rzecznik rządzącej partii Uri Woo Sang- ho.
Oświadczenie opublikowano po spotkaniu polityków z partii Uri z przedstawicielami rządu.

"Partia i rząd zgodnie oceniły obecną sytuację jako bardzo poważną oraz, że jej pogorszenie wywołane przez północnokoreańską próbę rakietową nie przyniesie korzyści nikomu" - podkreślił rzecznik.

żródło: onet.pl

Japonia i Korea PŁD już sie sprzeciwiają wystrzeleniu. :ble:
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bo nie będą mieli żadnego powodu, żeby nie zaatakować Zachodu. USA będą zaangażowane w inne konflikty i oleją to co się będzie działo tutaj. Komuniści się ponownie zbratają. Nie słyszałeś przepowiedni o tym, że "żółta rasa" przejmie władzę nad światem.

Jak nie mam powodu żeby kogoś nie atakować to go atakuję? :rotfl:
Co ty wymyślasz?

Kumuniści chińscy i sowieccy nigdy nie byli zbratani - konkurowali ze sobą.
To że Chiny mogą stać się mocarstwem to oczywiste - rozwijają się prężnie i mają coraz silniejszą pozycję na świecie ale do tego nie potrzeba przepowiedni - to widać gołym okiem od wielu lat.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieje ,że nie bedzie IIIWW
Korea jezeli coś chce wskurac to tylko wystraszyc reszte swiata co z kolei nie podoba sie USA które znów uzana to za atak i wojna pewna, nawed nie chodzi tu gdzie spadnie rakieta ,ale o sam fakt z 1999raku kiedy to korea coś podpisała ,teraz głupia próba może doprowadzić do kolejnej wojny, co do przepowiedni to mogą się sprawdzic ,ale pamietajcie ,że jest 5 dróg.
Co od azjatów to nigdy nie wiadomo co planuja ,my tz kraje cywilizowane opieramy swoje myślenie na "podłożu chrystusowym" jesteśmy wychowani w wierze która ma pewne wskazówki jak przejśc przez życie ,potega rzymu była kolebką europy i to ona narzuciła nam moralne postępowanie , azjaci to totalne dzikusy nic więcej mają chore myślenie dla nich życie ludzkie nie ma zanczenia ;< teraz to obawiam się co zrobi USA moze już coś nagrali ,kolejna wojenka napewno bardzo by ich ucieszyła ,znów zbrojenia, testy nowych technologi to wszystko wiąrze się z gigantyczną kasą

ps: 11 lipca spadam z polski do UK za lepszym życiem :-D mam nadzieje ,że wojny nie bedzie bo do domu daleko ;-)
  • 0

#128 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Jak nie mam powodu żeby kogoś nie atakować to go atakuję?   :rotfl:  
Co ty wymyślasz?

Kumuniści chińscy i sowieccy nigdy nie byli zbratani - konkurowali ze sobą.
To że Chiny mogą stać się mocarstwem to oczywiste - rozwijają się prężnie i mają coraz silniejszą pozycję na świecie ale do tego nie potrzeba przepowiedni - to widać gołym okiem od wielu lat.

E tam nie atakuje, na OGame każdy powód był dobry, chociażby pare satelit słonecznych albo poprostu z nudów, o albo za kare że kiedyś mi ktoś uciekł :P to są dobre powody :)

Co do przyjaźni Rosyjsko-Chinskiej to słyszałem cos takiego że na olimpiadzie w Pekinie mają połączyć siły żeby pokonać usa więc chyba tak źle między nimi nie jest :)

No ale nie ma się już co nad tym rozwodzić bo okazuje się że to kolejna lipa taka jak SW-3 :( a szkoda, mogło być tak fajnie :)

Z calym szacunkiem ale Ty naprawde masz tak odchylenia? Wojna to jest cos fajnego?
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak jak czytam posty chruszczowa to mam do niego pytanie. Gdybyś żył w czasia jakiejś wojny, w której zginęła przynajmniej połowa Twoich najbliższych, żył bez dachu nad głową ganiał za kotami albo szukał jakiegoś szczura żeby coś zjeść to też byś się tak zachwycał wojną ?
  • 0

tarocik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.msnbc.msn.com/id/13361343/"]http://www.msnbc.msn.com/id/13361343/[/url]

[url="http://www.abc.net.au/news/newsitems/20060...06/s1665675.htm"]http://www.abc.net.a...06/s1665675.htm[/url]

niestety po angielsku
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Piszą tam to co już tu było napisane, że jest już zatankowana, że trudno ten proces już odwrócić, o tym, że Japonia ostrzega czyli nic nowego
  • 0

markold.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

chruszczow - wiesz co to może strzel sobie w łeb... może będzie fajnie? przecież tego też nigdy nie robiłeś?
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A tak na marginesie przeglądając serwisy informacyjne to tak naprawde nikt nie wie czy rzeczywiście przygotowywany jest jakiś start rakiety. Wszystko opiera się na zdjęciach satelitarnych, które są w ten akurat sposób interpretowane i na skąpych doniesieniach wywiadu, Koreańczycy coś tam tylko skromnie zakomunikowali. Wszystko to może służyć jedynie podgrzaniu atmosfery i chęci wymuszenia na zachodzie pomocy.
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja mam jedno wazne pytanie dla wszyskich, czy wrazie wybuchu nastepnej wojny swiatowej, jestescie gotowi bronic granic Naszej Ojczyzny tak jak to robili nasi przodkowie, pradziadkowie, i dziadkowie, z pełnym poswienceniem i z mozliwoscią utraty zycia, w imie nowych pokolen Polaków którzy przyjdą po nas :>

Bo wiadomo ze bedzie nastepna wojn swiatow, kiedy to jest tylko kwestia czasu, moze dzis, jutro, za miesiąc, za rok, z pare lat, karzdy to wie ze po jedne przychodzi nastepna itd
  • 0

#135 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.

Napisano

Tak jak czytam posty chruszczowa to mam do niego pytanie. Gdybyś żył w czasia jakiejś wojny, w której zginęła przynajmniej połowa Twoich najbliższych, żył bez dachu nad głową ganiał za kotami albo szukał jakiegoś szczura żeby coś zjeść to też byś się tak zachwycał wojną ?

człowieku, tutaj nie pisze się o wojnie podczas której partyzanci lataja po lasach i zabijaja wrógów pojedynczo po cichu, tu chodzi wojne nuklearną czyli trwającego około godziny ataku nuklearnego który zniszczy życie na ziemi (może oprócz zyjacych głęboko w ziemi bakterii )

bo takiej wojny gdzie musiałbym jeść szczury to nie chce :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych