witaj!Do dominik7.
Wybacz mi przyjacielu ale czy Ty widzisz co piszesz?
Ten , Twój profesor Pająk musiał za często oglądać matrixa, i stąd te głoszone przez niego tezy. Jan Pająk jest "osobliwością" tego świata. On i jego tezy mają się tyle do prawdy jak ... powstrzyma się od zbędnego komentarza.
Czytałem jego pracę i mogę rzecz iż facet ma problemy ze sobą.
Wybaczcie za offtopic ale nie mogłem się powstrzymać.
Doskonale wiem, co piszę i biorę za swoje słowa pełną odpowiedzialność... Z przyjemnością również wezmę udział w dyskusji na temat tez i "problemów" Jana Pająka (tylko proszę bez wyzwisk - tak z reguły podobne dyskusje się kończą).
Podkreślam; cały czas się uczę i nie mam monopolu na prawdę, podobnie jak nie mam jej również Profesor - to dlatego właśnie staram się oceniać jego prace krytycznie...
Rzecz w tym, że analizując wydarzenia zachodzące na świecie nie sposób nie zauważyć korelacji między tym, co pisze Profesor a tym, co zachodzi na naszych oczach - po to mamy mózgi, aby samodzielnie oceniać te procesy i w ten sposób weryfikować przedstawione przez niego teorie...
Masz swoje zdanie, rozumiem to i cenię, masz również do tego prawo - to co powiem z pewnością nie wpłynie na Twój światopogląd aczkolwiek może da do myślenia innym; wiele lat temu (długo przed Pająkiem) oglądałem na TVP1 program dotyczący sposobów pracy KGB. Program emitowany był o 2 w nocy i zawaliłem dla niego nockę... W rozmowie z emerytowanym oficerem tej zacnej instytucji padło pytanie o ufo, oficer stwierdził coś w stylu: "należy uniemożliwić istotom z UFO dalszą okupację Ziemi". doskonale pamiętam swoją reakcję - prawie spadłem z krzesła - o czym on mówił??? Tak się złożyło, iż wiele lat później trafiłem na prace Jana Pająka, który w swoich monografiach, po ogromnej walce wewnętrznej (byłem jej świadkiem, znam jego prace od początku ich publikacji) zdecydował się na ujawnienie prawdy (która wywołała u mnie szok i niedowierzanie) - "jesteśmy okupowani".....
Materiał dowodowy przekonał mnie.
Dlatego mając świadomość tego, co piszę, powtórzę; Jan Pająk był pierwszym cywilem (choć też niezupełnie - byli inni autorzy - obecnie nie żyją), który zaryzykował publicznie głosić tezy o okupacji, Amerykanie wiedzieli o tym już w latach 50 tych.
Analizując filmy na youtube skłaniam się obecnie ku poglądom, że nawet znali prawdę jeszcze przed pierwszymi oficjalnymi obserwacjami UFO przez Kenneta Arnolda (lata 40 te) - mogli wiedzieć, iż Ziemia jest hodowlą już w latach 30 tych.
Jako ciekawostkę podam, że polski wywiad doskonale zdaje sobie sprawę z działalności "synów Allaha" (o których wypominałem w pierwszym poście), warto również odwiedzać portal tvn24 i oglądać klatka po klatce niektóre filmy z eksplozją bomb - gwarantuję Ci, Moderatorze, że wyniki tych dociekań dadzą bardzo dużo do myślenia....
Wspomniałem w poprzednim poście, że tezy Profesora są uparcie zwalczane przez szereg portali, również niezależnych (czego również byłem świadkiem) - w tym kontekście nie dziwi mnie Twoja reakcja, cieszy tylko, że jest zdrowa i grzeczna - inaczej reagują inni; niegdyś napisałem pod artykułem w Fundacji Nautilus komentarz, w którym zwróciłem uwagę na tezy Profesora - nigdy nie został on opublikowany - na moje pytanie (bo ja rzeczywiście byłem zdumiony) dlaczego nigdy się on nie ukazał, otrzymałem zwrotnego maila, pełnego "wycieczek personalnych" pod adresem Pająka, bardzo obraźliwych (nie zamierzam tutaj publikować prywatnej korespondencji). Uwierz mi, Moderatorze, nigdy o taki brak kultury nie podejrzewałbym ludzi z Fundacji.... W każdym razie jestem częstym gościem na ich stronie; paradoksalnie - ich artykuły potwierdzają te "chore" tezy....
To tyle, liczę, że dalsza dyskusja będzie taktowna i rzeczowa.
Pozdrawiam
D