Napisano 14.04.2010 - 07:36
Ja też tego nie mogę znieść, ale muszę z tym żyć.Nie wierzę natomiast w szczerość ostentacyjnej rozpaczy części elity politycznej. Tej hipokryzji nie potrafię po prostu znieść.
Napisano 14.04.2010 - 10:07
Napisano 14.04.2010 - 14:43
Dodaj - na własne życzenie, więc z tym kandydatem to przegiąłeś.Bronisław Geremek - wybitny patriota, tragicznie zmarły w wypadku?
Zanim zaczniecie obrzucać ludzi błotem, powinniście sprawdzić czy na pewno macie rację, w innym wypadku bardzo łatwo jest się ośmieszyć.Jak to przeczytałem to aż osłabłem. No i oczywiście współczuję interpretacji słów wybitny oraz patriota.
Bronisław Geremek - wybitny patriota, tragicznie zmarły w wypadku?
Napisano 14.04.2010 - 15:27
Napisano 14.04.2010 - 16:07
I źle się stało, że nie wybrali Sopotu.
Tragedia z soboty dotknęła każdego człowieka i wszystkim nam szkoda tych ludzi, którzy lecieli tym samolotem ale to co się wyprawia w mediach przekracza już wszelkie granice. Mam wrażenie, że my Polacy "lubujemy się" w takich sytuacjach i w okazywaniu żałoby jesteśmy mistrzami świata. Nie byłoby w tym nic złego i nawet wskazywałoby to nasze wyjątkowe cechy na tle innych narodów, tymczasem mam nieodparte wrażenie, że jest to podszyte wyjątkową obłudą. Tak jakbyśmy lubowali się w cierpiętnictwie i wyczekiwali chwili kiedy znowu rozłożymy karimaty na trawie i zaczniemy śpiewać Barkę.
Nagle okazuje się, że Kaczyński był wyjątkowym prezydentem, wyjątkowym człowiekiem, wspaniałym prezydentem, wizjonerem, mistrzem świata w prowadzeniu polityki wschodniej, wybitnym intelektualistą, którego będzie brak Europie, a do tego wyjątkowo ciepłym człowiekiem, żartownisiem, uroczym kompanem... Ludzie... Czy mam wymieniać jeszcze więcej.
Do soboty do godz. 9 dla polowy Polaków był miernym prezydentem, dość nieporadnym, który najprawdopodobniej przegrałby wybory.
Żałoba ma swoje prawa, wtedy powinno mówić się dobrze o zmarłych ludziach ale niech żałoba będzie prawdziwa, nie podszyta obłudą i pozerstwem...
Często pada też zdanie, że w katastrofie zginął kwiat intelektu, elita bez której losy Polski są nieprzewidywalne. Polska sobie poradzi i bez tych ludzi choć wielu baaardzo szkoda. Pogrzeb prezydenckiej pary na Wawelu- bez komentarza.
Upajamy się tym, że Obama do nas przyleci. Dopiero śmierć "jego wielkiego przyjaciela" spowodowała, że zgodził się przyjechać tu. Boże!
Media, które krytykowały prezydenta dzisiaj pieją peany na jego cześć i opowiadają o Nim "śmieszne" anegdoty... Pani Olejnik ciągle "płacze". Wstyd! Toż to szczyt obłudy.
Popadamy w przerażające skrajności. Ludzie - trochę opanowania. To co się dzieje dziś to już głupota!
Autor: luppa
Napisano 14.04.2010 - 16:57
Napisano 14.04.2010 - 18:59
Wlepiłeś laurki do przeczytania i po co. Geremek poszedł na trzeciego i przywalił czołowo przy okazji inni ucierpieli a TY twierdzisz, że zginął śmiercią bohaterską.Zanim zaczniecie obrzucać ludzi błotem, powinniście sprawdzić czy na pewno macie rację, w innym wypadku bardzo łatwo jest się ośmieszyć.
Napisano 14.04.2010 - 19:15
Użytkownik Leeloo_Heaven edytował ten post 14.04.2010 - 19:15
Napisano 14.04.2010 - 20:46
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych