Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smoleńsk - zamach czy wypadek? - Lista pytań

311 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy uważasz, że tragedia w Smoleńsku to był zamach? (337 użytkowników oddało głos)

Czy uważasz, że tragedia w Smoleńsku to był zamach?

1. Głosowano TAK (171 głosów [50.74%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.74%

2. Głosowano NIE (166 głosów [49.26%] - Zobacz)

Procent z głosów: 49.26%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

:::P:::i:::S:::.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Kurde, proszę Cię przestań już ! To nie jest forum polityczne, to nie jest forum mówiące która telewizja jest lepsza ! to jest forum PARANORMALNE !!! Jesteś w wątku o teoriach spiskowych, to pisz o nich ! Jeżeli ci się to nie podoba to... przykro mi ! Mi od jakiegos czasu przestaje się podobać sytuacja w której wchodzę tu, mając dosyć polityki, kłutni, walki Pis - Po, a widzę coraz to więcej wypowiedzi politycznych, kurde nie wiem dostałeś bana na Onecie ???
Wchodzę tu aby odpocząć, zrelaksować się, poczytać o sprawach dziwnych tajemniczych paranolmalnych, ale to co wyrabaisz tu od jakiegoś czasu przekracza wszelkie granice !!!

Wracając do tematu, ponawiam pytanie.
Podaj jakiś dowód, jak nie wiesz jak, to poczytaj wątek o WTC, zobacz ile ludzie wylali z siebie potu, aby udowadniać swoje twierdzenia, nie zależnie czy mieli rację czy nie !!!

Ale ja mówię o sprawach paranormalnych. Polityka PO jest paranormalna, to że oni są u władzy to też jest w sumie paranormalne.
To, że jesteśmy pierwszym krajem któremu zamordowano prezydenta i stoimy z boku i patrzymy się jak Rosja "wyjaśnia" sprawę to też jest bardzo paranormalne.

Ty daj mi dowód, który by zapewnił, że przyczyną katastrofy nie był zamach
  • 0

efreet.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A powiedz mi co jest tam podejrzanego? Po Polsku coś pada? Nie. Nie ma żadnego "Nie zabijajcie nas" i tym podobne. Wystarczy przesłuchać wersję bez szumów i dane fragmenty. Jest jakieś "ubijaj siuda"? Wątpliwe, bo to mało poprawnie gramatycznie i żaden Rosjanin by tak raczej nie powiedział. Ludzie na miejscu? Szabrownicy, gapie, reporteży. Konfiskowanie? Normalna sprawa, nawet przy zwykłych wypadkach, a co dopiero mówić o takiej katastrofie. Strzały? Jeśli rzeczywiście są i nie zostały dorobione to przyczyna jest banalnie prosta - odganianie świadków. Tłumaczenie? Odganianie owych świadków, ciągle słychać coś w stylu: "Cofnąć się", "do tyłu" etc. Chyba wojskowi sami do siebie by tak nie wołali =.=' Gadanie, że nie było tam żadnych świadków prócz naszego dzielnego filmowca i pana w berecie jest idiotyzmem. Więc wymien mi jedną chociaż kwestię z tym filmikiem, która wydaje się niejasna. Co KONKRETNIE?

Mylisz się gościu. Padają tam słowa po polsku. Chyba, że ekspertyzy Biura Badań Kryminalistycznych ABW to również domysły internautów szukających sensacji.

link do wiadomości -> Onet.pl

Użytkownik efreet edytował ten post 27.04.2010 - 19:15

• 0

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Argumenty są takie: Rosjanie przeprowadzają śledztwo (a nie powinni) w którym jest bardzo bardzo wiele niejasności, ale Polacy boją się pytać...

To jest argument? Mhm... Prowadzą śledztwo, które POWINNI prowadzić i jest już tutaj post na ten temat, którego jednak o dziwo nikt nie skomentował, nie będę się powtarzać. Katastrofa w ich kraju - ich śledztwo. Niejasności? Niejasności są w wielu katastrofach. Niejasność jest taka, że nie wiemy dokładnie dlaczego pilot nie wybrał innego lotniska, a próbował wylądować (?) pod Smoleńskiem. To są dla mnie niejasności tej sprawy. A nie filmik ze strzałami, który został obalony i cała reszta śmiesznych dowodów przeciw Rosji i hipotez, które upadają od jednego kontrargumentu.

Katastofa w Polsce samolotu białoruskiego i kto przeprowadza śledztwo? Raczej nie my. Łukaszenka już by nam dał śledztwo przeprowadzić.. hehe to chyba byłby jakiś żart. No ale my jesteśmy w porządku, ufni do granic możliwości, naprawdę do granic możliwości, bo ufać Rosjanom to tak jakby ufać komuś kto nas okradł, zbił i sponiewierał...

Precedens amerykańskiego śledztwa w sprawie katastrofy w Dubrowniku potwierdza, że gospodarzem postępowania może być kraj, do którego należał rozbity samolot.

Przypadek badania katastrofy lotniczej amerykańskiego sekretarza ds. handlu Ronalda Browna w Chorwacji z 1996 roku jest kolejnym dowodem na to, że w szczególnych sytuacjach do wyjaśnienia przyczyn wypadku dopuszczani są – w roli gospodarzy śledztwa – przedstawiciele innych państw niż to, w którym doszło do zdarzenia. Ponadto Amerykanie w krajach, gdzie znajdują się ich bazy wojskowe, zastrzegają sobie prawo do wyłącznego badania wypadków lotniczych.

I co powiecie na to komunistyczni i liberalni koledzy?!!!??!!!?
  • -2

flesz66.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawy artykuł do poczytania na wp.pl:

Mój odnośnik

Użytkownik flesz66 edytował ten post 27.04.2010 - 19:32

• 1

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kurde, proszę Cię przestań już ! To nie jest forum polityczne, to nie jest forum mówiące która telewizja jest lepsza ! to jest forum PARANORMALNE !!! Jesteś w wątku o teoriach spiskowych, to pisz o nich ! Jeżeli ci się to nie podoba to... przykro mi ! Mi od jakiegos czasu przestaje się podobać sytuacja w której wchodzę tu, mając dosyć polityki, kłutni, walki Pis - Po, a widzę coraz to więcej wypowiedzi politycznych, kurde nie wiem dostałeś bana na Onecie ???
Wchodzę tu aby odpocząć, zrelaksować się, poczytać o sprawach dziwnych tajemniczych paranolmalnych, ale to co wyrabaisz tu od jakiegoś czasu przekracza wszelkie granice !!!

Podaj jakiś dowód, jak nie wiesz jak, to poczytaj wątek o WTC, zobacz ile ludzie wylali z siebie potu, aby udowadniać swoje twierdzenia, nie zależnie czy mieli rację czy nie !!!

Ale ja mówię o sprawach paranormalnych. Polityka PO jest paranormalna, to że oni są u władzy to też jest w sumie paranormalne.
To, że jesteśmy pierwszym krajem któremu zamordowano prezydenta i stoimy z boku i patrzymy się jak Rosja "wyjaśnia" sprawę to też jest bardzo paranormalne.

Ok, nawet mnie rozbawiłeś tą odpowiedzią ;-)
Co do dowodu...to Ty chcesz udowodnić że to był zamach, a więc podanie sensownego dowodu leży po twojej stronie.
  • 0

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ok, nawet mnie rozbawiłeś tą odpowiedzią ;-)
Co do dowodu...to Ty chcesz udowodnić że to był zamach, a więc podanie sensownego dowodu leży po twojej stronie.

A ty chcesz koniecznie udownić że zamachu nie było. Więc podaj dowody, albo po prostu nie zaglądaj na ten temat

Bardzo ciekawy artykuł do poczytania na wp.pl:

Mój odnośnik

Artkył bardzo ciekawy, ale większość oszołomów powie że autor tekstu i lotnicy którzy się na czymś znają i mówią nie jasnościach to oszołomy
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przypadek badania katastrofy lotniczej amerykańskiego sekretarza ds. handlu Ronalda Browna w Chorwacji z 1996 roku jest kolejnym dowodem na to, że w szczególnych sytuacjach do wyjaśnienia przyczyn wypadku dopuszczani są – w roli gospodarzy śledztwa – przedstawiciele innych państw niż to, w którym doszło do zdarzenia. Ponadto Amerykanie w krajach, gdzie znajdują się ich bazy wojskowe, zastrzegają sobie prawo do wyłącznego badania wypadków lotniczych.

Cytuj cały tekst a nie urywek bo napisana jest tam ważna rzecz, mianowicie:

Jak wskazują prawnicy, prawo międzynarodowe pozwala na badanie przyczyn katastrofy lotniczej na terytorium obcego państwa przez służby polskie. Mówi o tym konwencja chicagowska o ruchu lotniczym z 1944 roku

Tyle że konwencja ta nie dotyczy spraw prowadzonych przez prokuraturę, a mamy do czynienia właśnie z takim śledztwem. http://www.niezalezn...e/show/id/33484

Użytkownik michał p edytował ten post 27.04.2010 - 19:46

• 0

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Cytuj cały tekst a nie urywek bo napisana jest tam ważna rzecz, mianowicie:

Jak wskazują prawnicy, prawo międzynarodowe pozwala na badanie przyczyn katastrofy lotniczej na terytorium obcego państwa przez służby polskie. Mówi o tym konwencja chicagowska o ruchu lotniczym z 1944 roku

Tyle że konwencja ta nie dotyczy spraw prowadzonych przez prokuraturę, a mamy do czynienia właśnie z takim śledztwem. http://www.niezalezn...e/show/id/33484

Dobra dobra, Prawdziwym Polakom oczu nie zamydlisz. Ty najwyraźniej jesteś przeszczęśliwy że to towarzysze Rosjanie prowadzą śledztwo. Tylko jestem ciekawy dlaczego? Nie chciałbyś, zeby to Polacy prowadzili śledztwo? dlaczego? Może nie jesteś Polakiem? Bo innego wytłumaczenia chyba nie znajdę. Jesteś najwyraźniej sowieckim dzieckiem

************************************************************************************************
edit:

Widzieliście co sie działo dziś na Ukrainie? Nie dziwię się tym wydarzeniom. Prawdziwy naród ukraiński nie chce, aby po ich terenie pływały Rosyjskie statki. A wy się temu dziwicie? Jak to się stało, że ten komuch Janukowycz przejął władzę? Sami widzicie co się dzieje. Juszczenkę truli bo był niewygodny, tak jak Lech Kaczyński był niewygodny i go zamordowali. Myślałem że Ukraińcy są mądrym narodem i idą w dobrym kierunku. Teraz widać, że siły zła są potężne. W naszym kraju jest podobnie jak tam. Sowieckie siły zła panują na Ukrainie i u nas, a my się na to patrzymy i zamiast coś robić oglądamy TVN24, który nawołuje do miłości z Rosjanami. Ludzi obudźmy się. ROSJANIE ZAMORDOWALI NAM PREZYDENTA!
  • -3

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dobra dobra, Prawdziwym Polakom oczu nie zamydlisz. Ty najwyraźniej jesteś przeszczęśliwy że to towarzysze Rosjanie prowadzą śledztwo. Tylko jestem ciekawy dlaczego? Nie chciałbyś, zeby to Polacy prowadzili śledztwo? dlaczego? Może nie jesteś Polakiem? Bo innego wytłumaczenia chyba nie znajdę. Jesteś najwyraźniej sowieckim dzieckiem

Nic nie poradzę na to że jesteś ignorantem i nawet nie sprawdzisz o czym piszesz, zresztą wszystkie twoje chore spekulacje w tym temacie są tak absurdalne, że nawet nie warte logicznej krytyki.
  • 1

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Nic nie poradzę na to że jesteś ignorantem i nawet nie sprawdzisz o czym piszesz, zresztą wszystkie twoje chore spekulacje w tym temacie są tak absurdalne, że nawet nie warte logicznej krytyki.

Ale wytłumaczyłeś nam wszystko o czym myślisz? Może napisałbyś coś konkretnego, coś w stylu w jakim piszą ludzie twierdzący że to był zamach a nie ciągle: ignoranci, oszołomy, mochery, brak logiki, głupota itd
  • -1

ultimate.

Animam debeo !

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"A ty chcesz koniecznie udownić że zamachu nie było. Więc podaj dowody, albo po prostu nie zaglądaj na ten temat"

Będę wchodził kiedy mi sie podoba, więcej jak mi sie coś nie spodoba, to nie omieszkam o tym napisać, widzisz to jest tak zwana demokracja i wolność słowa, a ty chcesz rozmawiać tylko z "prawdziwymi polakami" którzy podzielają twoje zdanie. Mam pytanie, podaj mi proszę definicję prawdziwego polaka, bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, i nie jestem chyba jedyny. No chyba że i na to się nie zdobędziesz, podobnie jak z podaniem dowodu.

Użytkownik ultimate2000 edytował ten post 27.04.2010 - 20:11

• 2

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

"A ty chcesz koniecznie udownić że zamachu nie było. Więc podaj dowody, albo po prostu nie zaglądaj na ten temat"

Będę wchodził kiedy mi sie podoba, więcej jak mi sie coś nie spodoba, to nie omieszkam o tym napisać, widzisz to jest tak zwana demokracja i wolność słowa, a ty chcesz rozmawiać tylko z "prawdziwymi polakami" którzy podzielają twoje zdanie. Mam pytanie, podaj mi proszę definicję prawdziwego polaka, bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, i nie jestem chyba jedyny. No chyba że i na to się nie zdobędziesz, podobnie jak z podaniem dowodu.

Prawdziwy Polak to ktoś kto nie ma tak zrytego mózgu jak ty... Pasi?

edit AlienGrey
Prawdziwy Polak to ktoś, kto potrafi uszanować zdanie innych.

Dołączona grafika

Co się skarżysz? To jest moja opinia. Uważam że masz zryty mózg, a zryły go dzisiejsze żydowskie media typu TVN GW ZET RFM. Prawdziwy Polak to taki, który nie czeka, aż mu TVN coś wmówi (jak tobie wmawia) tylko sam wie o co chodzi na tym świecie, kto jest zły, a kto dobry. Prawdziwych Polaków niestety nie ma wielu bo w dzisiejszym świecie głupota rządzi niestety. Ale ja wierzę że prawda o Smoleńsku kiedyś wyjdzie na jaw. Wierzę że ludzie otrzeźwieli i dokonają w czerwcu dobrego wyboru. Czujesz się obrażony? Nie chciałem Cię obrazić. Twierdzę tylko, ze twój mózg jest własnością TVN-u. Wy macie prawo nazywania zwolenników PiSu mocherami a my podobnego prawa nie mamy? Sami mówicie że każdy jest równy i że istnieje wolność słowa

Dołączona grafika

Popatrzcie na minę Tuska! Ja nie widzę tam jakiegoś żalu. dostrzegam nutkę radości.
Pewnie tam na miejscu przy tym uścisku padły słowa:

TUSK: Świetna robota. Nieźle wam to wyszło.
PUTIN: Wy też zrobiliście kawał dobrej roboty. My prowadzimy śledztwo, a wy ogłupiacie naród, że wszystko pod kontrolą.
  • -4

ultimate.

Animam debeo !

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co się skarżysz? To jest moja opinia. Uważam że masz zryty mózg, a zryły go dzisiejsze żydowskie media typu TVN GW ZET RFM. Prawdziwy Polak to taki, który nie czeka, aż mu TVN coś wmówi (jak tobie wmawia) tylko sam wie o co chodzi na tym świecie, kto jest zły, a kto dobry. Prawdziwych Polaków niestety nie ma wielu bo w dzisiejszym świecie głupota rządzi niestety. Ale ja wierzę że prawda o Smoleńsku kiedyś wyjdzie na jaw. Wierzę że ludzie otrzeźwieli i dokonają w czerwcu dobrego wyboru. Czujesz się obrażony? Nie chciałem Cię obrazić. Twierdzę tylko, ze twój mózg jest własnością TVN-u. Wy macie prawo nazywania zwolenników PiSu mocherami a my podobnego prawa nie mamy? Sami mówicie że każdy jest równy i że istnieje wolność słowa

W każdym poście piszesz to samo, jedyną nowością jest mój zryty mózg, napisz proszę coś nowego w swoim temacie, jeżeli nie to poproś o zamknięcie tego wątku, bo chyba już nic nowego nie wymyślisz. Wiesz my/ja nie mamy dowodów i ty ich nie masz, głupie to trochę gadać o niczym. I wiesz masz rację, będę omijał ten temat szerokim łukiem, jak i twoją osobę na tym forum, przepraszam że aż tak cię uraziłem moimi wypowiedzimi, chyba poprostu nie dorosłem... jedno tylko małe pytanko na koniec... co z polsatem? jest ok? można go oglądać ?
pogubiłem się już, jakoś będę musiał z tym żyć...

sory za oftopa...

Użytkownik ultimate2000 edytował ten post 27.04.2010 - 20:50

• 1

Silencium.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jasne... Na tym zdjęciu zdecydowanie widać szyderczy uśmiech Tuska! A ten Putin! O tak, pewnie wymieniali między sobą uwagi w stylu: "Wyszło grejtaśnie". Gratuluję rozumu. Zryty mózg to mają tacy jak wy. Nie mówię, że zwolennicy PiSu, bo duża część mojej rodziny też ich popiera. Tacy ludzie co w każdym fragmencie, w każdym jednym zdaniu, w każdej jednej rzeczy doszukują się czegoś dziwnego, doszukują się spisku.
  • 2

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Popatrzcie na minę Tuska! Ja nie widzę tam jakiegoś żalu. dostrzegam nutkę radości.
Pewnie tam na miejscu przy tym uścisku padły słowa:

TUSK: Świetna robota. Nieźle wam to wyszło.
PUTIN: Wy też zrobiliście kawał dobrej roboty. My prowadzimy śledztwo, a wy ogłupiacie naród, że wszystko pod kontrolą.

To ze masz swoje zdanie to dobrze, ale przeczytaj kilka swoich ostatnich postow i wez sobie troche waleriany, bo zaczynasz sie denerwowac i obrazac wszystkich na okolo, a co najlepsze Twoje stwierdzenie kilka postow wczesniej: Rosjanie zamordowali nam prezydenta powinno sie dla Ciebie skonczyc 24h na posterunku i wysoka grzywna.

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 28.04.2010 - 14:25

• 2

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych