Skocz do zawartości

Kaczyński zabił siebie, oraz innych

405 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (299 użytkowników oddało głos)

Kto jest winny?

1. Głosowano Prezydent (63 głosów [21.07%])

Procent z głosów: 21.07%

2. Piloci (22 głosów [7.36%])

Procent z głosów: 7.36%

3. Kontrolerzy (7 głosów [2.34%])

Procent z głosów: 2.34%

4. Głosowano Ruscy coś kręcą (107 głosów [35.79%])

Procent z głosów: 35.79%

5. Głosowano To coś jeszcze innego... (27 głosów [9.03%])

Procent z głosów: 9.03%

6. Głosowano Łańcuch zdarzeń (73 głosów [24.41%])

Procent z głosów: 24.41%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jakbyś uważnie czytał to byś wiedział ze mówiłem iz dane cyfrowe mogą być zapisane na wszelakich nośnikach, ale co to ma do tematu??? Jak  rejestrator dzwieku w tu-154 zapisuje dane analogowo na tasmie! Dopiero pózniej zgrywa się ze specjalnego analogowego magnetofonu na komputer w formie cyfrowej bez kompresji np wave o danej częstotliwosci, panimaju

Czy możesz mi odpowiedzieć jak Ci się wydaje dlaczego przez ostatnie 5 lat prokuratura i laboratoria kryminalne pracowały na 11 kHz nagraniu?

Bo jak nie widzisz w tym nic dziwnego to lepiej nie trać więcej swojego cennego czasu.

• 0

#152 Gość_Veckas

Gość_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Z tego co mi wiadomo to prokuratora ma kilka kopii tego zapisu i te dane które dopiero wyszły na światło dzienne pochodzą właśnie z innej kopii, w lutym 2014 roku były zgrywane kolejne kopie, kto tu zawinił, nie wiem, ale sprawa wyjdzie na jaw, mi się wydaje ze wina lezy po stronie polskiej, bo gdyby ruscy nie chcieli nam udastepnic oryginalu to bysmy go w ogóle nie mieli i nie było tego o czym o rana trabia w tv, Polacy sami sie zamotali w tym syfie.

Użytkownik Veckas edytował ten post 07.04.2015 - 22:20

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aha, informacja o tym programie szafir i winsis jest w raporcie maku a nie komisji Millera. Więc jednak ktoś puścił ściemę.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 08.04.2015 - 08:49

• 0

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

nie mamy skrzynek 

nie mamy wraku

nie mamy międzynarodowego śledztwa

Czyli nie mamy podstaw do wyjaśnienia okoliczności wypadku. Wszelkie rewelacje, przedstawiane w każdą kolejną rocznicę, bądź w środku kampanii wyborczych, są tylko zwykłą rozgrywką polityczną, czy jest to publikowanie stenogramów z istniejących/nie istniejących kopii z kopii nagrań czarnych skrzynek, czy są to książki jednego czy drugiego próbującego się wybić na tej historii Niemca. Od początku sprawa jest źle prowadzona, przez tchórzostwo polskich władz wobec Rosji i ich bezprawnego przetrzymywania polskiej własności ( wrak, skrzynki ) oraz upolityczniona do granic absurdu. Dalsza próba wyjaśnień i licytowania się w internecie, kto ma racje nie ma najmniejszego sensu.

• 2

#155 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

nie mamy skrzynek
nie mamy wraku

U ruskich sledztwo tez nie zostalo dokonczone dlatego nie moga nam tego wyslac.

-mamy kilka kopii oryginalnego zapisu

-wrak juz tak na prawde nie jest potrzebny do rozwiazania przyczyn katastrofy

-była i jest międzypaństwowa komisja która czuwa nad tym wszystkim

a to ze tak mozolnie to wszystko wychodzi to wina i jednych i drugich, najwazniejsze jest fakt jak doszło do katastrofy, a to jest juz od dawna wiadome, człowiek jak ma za mało wiedzy na dany temat to knuje spisek, taka juz ludzka natura, prawda jest taka ze kazdy to zroumie jak sie doglebnie wbije temat i pozna parwdziwe fakty, a nie poszlaki osob tzrecich.

Od początku sprawa jest źle prowadzona, przez tchórzostwo polskich władz wobec Rosji i ich bezprawnego przetrzymywania polskiej własności ( wrak, skrzynki )

Wiesz co by się stało jakby rosyjski samolot z prezydentem rozbil sie w Polsce? Prawo jest takie ze tam gdzie jest jakas katastrofa sledztwo przejmuje dany kraj nad którym sie rozbił, tak było też i i z germanwings gdzie sledztwo przyjela Francja, a drugi kraj moze ewentualnie wspolpracowac z wlasna komisja, ja proponuje wszystkim 'zamachowcom'  zaczerpnac wspolczesnej wiedzy, bo historie ze sredniowiecza nic tu nie dadza..

Plotki o zamachach szerza ludzie którzy tak na prawde nic nie wiedza w temacie oprocz tego ze sie rozbil i tylko pogarszają konflikt, a ja powtarzam ze jakby ruski chciał to by zmiotł ten nasz cały kraj w jeden dzien a my nie mielibysmy nic do gadania, my nawet wojska nie mamy normalnego, a sapiemy do mocarstwa w momencie gdzie wina lezy po naszej stronie. za kogo my się uwazamy? zostalismy z widelcem i nozem w reku, ale mordami kłapac potrafimy na całego, cala Polska...

Użytkownik Veckas edytował ten post 08.04.2015 - 11:23

• -2

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

nie mamy skrzynek 

nie mamy wraku

Czyli nie mamy podstaw do wyjaśnienia okoliczności wypadku. Wszelkie rewelacje, przedstawiane w każdą kolejną rocznicę, bądź w środku kampanii wyborczych, są tylko zwykłą rozgrywką polityczną, czy jest to publikowanie stenogramów z istniejących/nie istniejących kopii z kopii nagrań czarnych skrzynek, czy są to książki jednego czy drugiego próbującego się wybić na tej historii Niemca. Od początku sprawa jest źle prowadzona, przez tchórzostwo polskich władz wobec Rosji i ich bezprawnego przetrzymywania polskiej własności ( wrak, skrzynki ) oraz upolityczniona do granic absurdu. Dalsza próba wyjaśnień i licytowania się w internecie, kto ma racje nie ma najmniejszego sensu.

Dokładnie, sprawa smierdzi od początku, az do teraz. Samo utrudnianie, przedłużanie sledztwa i kręcenie mówi że cos tu nie gra, podobnie było z wtc, wiem że sytuacje dwie inne, ale zacieranie, utrudnianie dowodów i rózne wersje obrazuja podobny schemat kłamstw.

• 2

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie mamy skrzynek
nie mamy wraku

U ruskich sledztwo tez nie zostalo dokonczone dlatego nie moga nam tego wyslac.

-mamy kilka kopii oryginalnego zapisu

-wrak juz tak na prawde nie jest potrzebny do rozwiazania przyczyn katastrofy

-była i jest międzypaństwowa komisja która czuwa nad tym wszystkim

a to ze tak mozolnie to wszystko wychodzi to wina i jednych i drugich, najwazniejsze jest fakt jak doszło do katastrofy, a to jest juz od dawna wiadome, człowiek jak ma za mało wiedzy na dany temat to knuje spisek, taka juz ludzka natura, prawda jest taka ze kazdy to zroumie jak sie doglebnie wbije temat i pozna parwdziwe fakty, a nie poszlaki osob tzrecich.

Od początku sprawa jest źle prowadzona, przez tchórzostwo polskich władz wobec Rosji i ich bezprawnego przetrzymywania polskiej własności ( wrak, skrzynki )

Wiesz co by się stało jakby rosyjski samolot z prezydentem rozbil sie w Polsce? Prawo jest takie ze tam gdzie jest jakas katastrofa sledztwo przejmuje dany kraj nad którym sie rozbił, tak było też i i z germanwings gdzie sledztwo przyjela Francja, a drugi kraj moze ewentualnie wspolpracowac z wlasna komisja, ja proponuje wszystkim 'zamachowcom'  zaczerpnac wspolczesnej wiedzy, bo historie ze sredniowiecza nic tu nie dadza..

Plotki o zamachach szerza ludzie którzy tak na prawde nic nie wiedza w temacie oprocz tego ze sie rozbil i tylko pogarszają konflikt, a ja powtarzam ze jakby ruski chciał to by zmiotł ten nasz cały kraj w jeden dzien a my nie mielibysmy nic do gadania, my nawet wojska nie mamy normalnego, a sapiemy do mocarstwa w momencie gdzie wina lezy po naszej stronie. za kogo my się uwazamy? zostalismy z widelcem i nozem w reku, ale mordami kłapac potrafimy na całego, cala Polska...

Ale nie rozpędzaj się kolego, bo czy to mocarstwo czy nie to musi przestrzegać pewnych procedur. Pragnę tylko przypomnieć że Polska też kiedyś mocarstwem była. Rosja to takie wielkie supermocarstwo, które potrafi jedynie grozić atomówkami na prawo i lewo bo nie ma innej karty przetargowej, a większość terytorium kraju nie nadaje się do zamieszkania czy czegokolwiek. Supermocarstwo które boi się Chin i wojuje tylko w kierunku małych, słabych państewek na zachód od siebie. Najlepiej jeszcze niezrzeszonych, takich jak Ukraina.

Prawda jest taka, że dopóki śledztwo prowadzone jest w ten sposób, pełny nieudolności, błędów i, nie owijając w bawełnę, krętactwa - zawsze jest miejsce na domysły i akurat Wy na tym forum nie jesteście nikim w pozycji na tyle wysokiej żeby kogokolwiek próbować tutaj sprowadzać na ziemię czy moralizować. Kłapać mordą to potrafisz za przeproszeniem Ty, naucz się kultury bo rozmawiasz z ludźmi nieznajomymi i jedynie pokazujesz swój poziom używając takich sformułowań. Te nowe stenogramy zostały z tego co wiem ujawnione przez RMF, szczerze to nie wnikałem głębiej bo nie mam teraz na to czasu, ale słyszałem do tej pory już dość dużo żeby tak naprawdę nie mieć zdania na ten temat - jedni mówią że to jakieś przecieki, drudzy piszą że prokuratura neguje te zapisy i że nie są prawdziwe, jeszcze kolejni że na 100% prawdziwe, do tego większość z Was ma jak widzę dostępy do prawdziwych odtajnionych akt i zapisów bo już wie co się stało w samolocie - czasem jestem dumny że mamy na Paranormalne.pl prawdziwych ekspertów od wszystkiego, którym niepotrzebne komisje bo mają swoje własne, prywatne śledztwa, wyjaśniające w pełni wszelkie zagadki tego świata.

• 2

#158 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Dokładnie, sprawa smierdzi od początku, az do teraz. Samo utrudnianie, przedłużanie sledztwa i kręcenie mówi że cos tu nie gra, podobnie było z wtc, wiem że sytuacje dwie inne, ale zacieranie, utrudnianie dowodów i rózne wersje obrazuja podobny schemat kłamstw.

I to jest wlasnie powszechny nieskladny brak wiedzy, idac Twoim tokiem myslenia to zamachu na WTC tez nie bylo, a w smolensku byl, tak? ;D Bush sie nudzil i zburzył kilka budynkow.., a mzoe ktos innny, uracz mnie chlopaku swą wiedzą bo chciałbym się od Ciebie dowiedzieć co sie stalo w takim razie Z WTC. Trzeba sie nauczyc czytac, a co najwazniejsze zrozumiec to co sie czyta, umiec odroznic fakty od mitow. Tez kiedys myslalem ze jest inaczej jak wychodzily te filmy ze spiskami, ale po kilku ladnych latach zrozumialem ze nie ma 9/11, czy w smolensku zadnej sensacji, procz tego ze w samolocie panowala ostra libacja, patologia na maxa.

Użytkownik Veckas edytował ten post 08.04.2015 - 13:58

• 2

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

8:07:31 - „Która godzina?”

8:07:32 - „W pół do ósmej”

1z4ih4x.jpg

Chyba ktoś ósemki nie zauważył, no i powinno być napisane „wpół”...

Taka ciekawostka ze "stenogramu".

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 08.04.2015 - 18:39

• 1

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak wiemy odczytów kopii nagrań z czarnych skrzynek dokonał muzykolog Arytmowicz.

Jestem pełna podziwu dla jego zdolności paranormalnych!

Toż to wyższa szkoła jazdy. 

28s669z.jpg

Eta balszaja technika!! 

KOMUNIKAT NACZELNEJ PROKURATURY WOJSKOWEJ

Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie przeanalizowała dzisiejsze medialne enuncjacje, w tym również opublikowane fragmenty wypowiedzi, które zdaniem ich autorów, są fragmentami stenogramu sporządzonego przez biegłych. Prokuratura oświadcza, że materiał ten, aczkolwiek zawiera w określonych obszarach stwierdzenia i cytaty wynikające ze stenogramu wykonanego przez biegłych, to jednak obarczony jest również szeregiem nieścisłości, zarówno w zakresie treści wypowiadanych fraz, identyfikacji mówców oraz w pewnych przypadkach opatrzony jest komentarzem nie będącym interpretacją przebiegu zdarzenia zaprezentowanego przez biegłych. Dla przykładu podam, że materiał ten zawiera przedstawienie dwóch wypowiedzi bezpośrednio po sobie, nadając im określony kontekst, w sytuacji gdy w stenogramie biegłych pomiędzy tymi wypowiedziami znajduje się dodatkowo kilka innych wypowiedzi.

Wobec dzisiejszych doniesień medialnych czujemy się w obowiązku również przypomnieć, że przeprowadzone przez polskich biegłych ekspertyzy toksykologiczne wykluczyły, że członkowie załogi samolotu Tu 154 M nr 101,  jak też inne osoby, których dotyczą dzisiejsze doniesienia, znajdowały się w chwili katastrofy pod wpływem alkoholu.

Jak wielokrotnie informowaliśmy, prokuratura jest w posiadaniu dziewięciu kopii nagrań dźwięków z kokpitu samolotu TU 154 M nr 101 oraz stenogramów tych rozmów (wykonanych na potrzeby MAK, tzw. Komisji Millera oraz dwóch stenogramów wykonanych na potrzeby prokuratury wojskowej).  Żadnemu z tych podmiotów nie udało się odczytać wszystkich wypowiedzi oraz zidentyfikować wszystkich mówców. Stenogramy te różnią się miedzy sobą. Jak wynika z praktyki badania wypadków lotniczych, nie jest to sytuacja wyjątkowa, lecz właśnie najczęściej spotykana. Dlatego też z dużą ostrożnością podchodzić należy do twierdzeń osób, które wypowiadają się o przebiegu katastrofy lotniczej wyłącznie w oparciu o stenogram rozmów z kokpitu samolotu, bez korelacji z pełnym zebranym w toku śledztwa materiałem dowodowym.

Por. Wosztyl o "stenogramie": skrócono korespondencję między tupolewem a wieżą

- Trzeba wykazać się niebywale złą wolą, żeby powtarzać te same rzeczy. Nagrania czy stenogramy rozmów z kokpitu ewidentnie wskazują, że to nie są tylko rozmowy załogi, ale osoby, która jest z tą załogą w bezpośredniej bliskości. Widać ewidentnie, czytając na przykład ekspertyzę Instytutu Ekspertyz Sądowych z Krakowa, że są rozmowy, które idą w zupełnie innym kierunku. To tak jakby mikrofony zbierały głosy, strzępy rozmów, jakiś wypowiedzi spoza kokpitu. To się tyczy próby zadzwonienia z telefonu satelitarnego - tłumaczył pilot w programie "Jeden na jeden".

Por. Wosztyl odniósł się również do słów ze "stenogramu", przypisanych gen. Andrzejowi Błasikowi „śmiało zmieścisz się”: – To tak jakby ktoś wszedł do saloniku i zobaczył, że siedzi kilka osób w saloniku z panem prezydentem i ktoś powiedział: „śmiało, zmieścisz się”. Wykonałem kilka tysięcy podejść do lądowania i nie spotkałem się, żeby ktoś w jakim kontekście, będąc na ścieżce zniżania się powiedział: „śmiało zmieścisz się”. To może paść jeśli samolot manewruje na płaszczyźnie postojowej. Latałem z panem gen. Błasikiem. Szkoliłem go na Jaka 40, wykonywałem z nim naloty i nie zdarzyło mi się pan generał był apodyktyczny w kokpicie - mówił.

A Seremet ujawnia: „Stenogramy są dwa…”

Okazuje się, że radio RMF FM opublikowało we wtorek ten stenogram, który bardziej obciąża gen. Błasika - a jak się okazuje, stenogramy są dwa.
Mówiąc wprost - jeden z biegłych miał inne zdanie w zespole badającym nagrania i to właśnie jego stenogram trafił do mediów…

Mamy dwa załączniki, które obejmują badania fonoskopijne. Jeden fonoskop rozpoznał te wypowiedzi, które ukazały się ostatnio w sferze publicznej. Inny biegły przedstawił tę opinię w nieco zmniejszonym zakresie, pod innym względem kategoryczności rozpoznania identyfikacji głosowej

— powiedział „Wiadomościom” TVP1 Andrzej Seremet.

FSB: nie wykluczamy manipulacji zapisami czarnych skrzynek - i to dwa lata temu 

Biegli rosyjskiej Federalnej Służby Bezpieczeństwa Walerij Didienko, Maksym Iwanow i Aleksandr Iwanow stwierdzili, że nie można wykluczyć „przemontowywania” nagrań z czarnych skrzynek. „Na zapisach rozmieszczonych w danych plikach nie udało się wykryć wiarygodnych oznak ciągłości procesu ich zapisu na odcinkach rozgraniczonych przez ujawnione odcinki z oznakami zmian. Ponieważ oryginały fonogramów lub inne kopie oryginalnych zapisów nie zostały przedstawione, to ustalenie, czy zapisy w przedstawionych plikach zostały wykonane nieprzerwanie, okazało się niemożliwe. Nie można wykluczyć wprowadzenia zmian do zapisu, wykonanych w sposób cyfrowy” – czytamy w rosyjskim dokumencie ujawnionym w programie „Zadanie specjalne” w TV Republika.

Szef Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych – Maciej Lasek – wypowiedział się w tym samym programie, przypominając, że wiarygodność zapisu z rejestratora głosu w kabinie samolotu potwierdziły wielokrotne polskie ekspertyzy. Antoni Macierewicz zaznaczył jednak, że strona polska pracowała wyłącznie na kopiach dostarczanych przez Moskwę.

• 4

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Komisja Macierewicza też korzystała z analiz muzykolog z UW, wię zarzucanie że teraz odczyt zrobił Artymowicz (który bardziej jest akustykiem niż muzykologiem) to typowa zagrywka "przyganiał kocioł garnkowi".
Po za tym jaki odczyt by nie był to powtarza się się to samo czyli czytanie wysokości które dochodzi do 20 metrów. Więc jeśli miały być jakieś wybuchy to ani ich nie słychać wyraźnie. I też odczyt wysokości do samego końca

I od kiedy niemieccy dziennikarze są wiarygodni. Jeszcze jakiś czas temu Kaczyński pytał się czy jest z Polski czy niemiec.
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak wiemy odczytów kopii nagrań z czarnych skrzynek dokonał muzykolog Arytmowicz.

No tak - bo przecież powinien się tym zająć technolog technologii drzewnej. Nie do wiary - analizą dźwięku zajmował się muzykolog! Kto by pomyślał...

Oczywiście to że ekspertyzą zajmowała się też fonetyk prof. Grażyna Demenko, i psychologowie Teresa Gordon i Adam Tarnowski jest skrzętnie pomijane.

Antoni Macierewicz zaznaczył jednak, że strona polska pracowała wyłącznie na kopiach dostarczanych przez Moskwę.

A analiza z której pochodzą najnowsze stenogramy opiera się na kopiach, które prokuratorzy wykonali sami na swoim sprzęcie. To nie były odczyty zrobione przez Rosjan i przesłane.

• 0

#163 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

A analiza z której pochodzą najnowsze stenogramy opiera się na kopiach, które prokuratorzy wykonali sami na swoim sprzęcie. To nie były odczyty zrobione przez Rosjan i przesłane.

Sami Polacy się zakręcili w temacie, mieli odpowiednie kopie od dłuższego czasu, ale jakiś 'polski' inteligent dał biegłym do analizy kopię która jakościowo prawie niczym nie różni sie od rozmowy telefonicznej, takich nagrań nie mozna w zaden sposob kompresowac, ani zmieniac częstotliwosci dzwięku, muzycy wiedzą o co chodzi.

Użytkownik Veckas edytował ten post 08.04.2015 - 22:40

• 0

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sami Polacy się zakręcili w temacie, mieli odpowiednie kopie od dłuższego czasu, ale jakiś 'polski' inteligent dał biegłym do analizy kopię która jakościowo prawie niczym nie różni sie od rozmowy telefonicznej, takich nagrań nie mozna w zaden sposob kompresowac, ani zmieniac częstotliwosci dzwięku, muzycy wiedzą o co chodzi.

Veckas powtarzam, któryś raz z kolei. Kopiowano w Rosji na Rosyjskim sprzęcie, przez Rosyjskich specjalistów. Polacy otrzymywali tylko płyty CD z tzw. kopią. Jednak każda kopia różniła się od poprzedniej. Ponadto rosjanie zapisywali próbki w 11 kHz zamiast w conajmniej 44 kHz.

W związku z czym to nie Polacy się zakręcili tylko pracowali na tym co dostawali od Rosjan, a że dostawali badziewie to inna sprawa.

Teraz pojawia się nowa kopia, która jest zapisana w wyższej częstotliwości tylko, że pochodzi z 4 letniej taśmy magnetycznej, która częściowo jest już rozmagnesowana.

Na dodatek została rozczytana, przez człowieka, którego przodkowie mają taki rodowód: Ojciec obu braci Artymowicz, jak sam napisał, „walczył z bandami NSZ”. Natomiast dziadek należał do Komunistycznej Partii Zachodniej Białorusi i siedział w II RP w więzieniu za antypolską działalność.

Ponadto taśma była przechowywana w Rosyjskim sejfie. Polacy jedynie sejf zapieczętowali pieczęcią co jest w dzisiejszych czasach, żadnym zabezpieczeniem.

Drugi biegły nie odczytał tego co facet, który mówi, że jego tata walczył z bandami NSZ - czyli Narodowymi Siłami Zbrojnymi.

Użytkownik Striker edytował ten post 09.04.2015 - 00:20

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A sprawdziłeś już kim byli przodkowie protasiuka, błasika, macierewicza, biniendy i innych?
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych