Skocz do zawartości

Kaczyński zabił siebie, oraz innych

405 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (299 użytkowników oddało głos)

Kto jest winny?

1. Głosowano Prezydent (63 głosów [21.07%])

Procent z głosów: 21.07%

2. Piloci (22 głosów [7.36%])

Procent z głosów: 7.36%

3. Kontrolerzy (7 głosów [2.34%])

Procent z głosów: 2.34%

4. Głosowano Ruscy coś kręcą (107 głosów [35.79%])

Procent z głosów: 35.79%

5. Głosowano To coś jeszcze innego... (27 głosów [9.03%])

Procent z głosów: 9.03%

6. Głosowano Łańcuch zdarzeń (73 głosów [24.41%])

Procent z głosów: 24.41%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A sprawdziłeś już kim byli przodkowie protasiuka, błasika, macierewicza, biniendy i innych?

Inni nie pisali, że ich przodkowie walczyli z bandami NSZ (tam akurat dziłała taka znana banda Majora Łupaszko - człowieka, który jest uważany dzisiaj za bohatera narodowego, a nie za żadnego bandziora). Swoją drogą ciekawa sprawa obu braci Artymowicz.

Jeden bardzo medialny ekspert, który od 5 lat stara się udowodnić, że wybuchu nie było oraz jeden z głównych propagatorów teorii, przebywania gen. Błasika w kokpicie pilotów (prof. Paweł Artymowicz - znany także jako bloger salonu24 YouKnowWho), a drugi (Andrzej Artymowicz), który po 5 latach od katastrofy w magiczny sposób odczytał słowa jakich nie usłyszał żaden inny ekspert i przygotował ekspertyzę potwierdzającą wersje swojego brata.

Przypomne, że jego rewelacji nie potwierdził, nie tylko żaden inny ekspert ale też żaden inny instytut. Nie jest to więc żaden dowód, a podałem jego pochodzenie, ponieważ ważna jest wiarygodność świadka, a dla mnie ta jest żadna.

Użytkownik Striker edytował ten post 09.04.2015 - 09:30

• 2

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeszcze przeprosicie za pisanie tych farmazonów :P

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale macie do tej ekspertyzy zastrzeżenia merytoryczne czy tylko biograficzne?

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No dobra przodkowie Artymowiczów nie mieli krystalicznej przeszłości. Jednak czy to podważa ich kompetencje? Nie bardzo bo P. Artymowicz jest fizykiem, pilotem zawodowo zajmującym się przepływem gazów, ma licencje ma certyfikowanie samolotów. Więc wyciąganie przeszłości to jest chwytanie się czegokolwiek żeby skoro inne argumenty nie starczą. To jest taki sam poziom jak kiedyś pisałeś że binienda dostał brawa i to świadczy o jego wiarygodności.
Oprócz Artymowicza opinię sporządziła fonetyk prof. Demenko. Jej życiorys jest też nie ten tege?

Po za tym napisze po raz któryś, bo na razie jest ciszą omijane. Czy odczyt w zasadniczych momentach się różni od poprzednich? No nie, w każdym jest to że samolot jest dużo poniżej wys. dec. Czy któryś z odczytów stwierdził że są odgłosy wybuchów? Też nie. Czujnik ciśnienia też nie zarejestrował żadnnej zmiany wartości. A taki wybuch powinien wytworzyć spore ciśnienie

Więc marzenia o zamachu to nadal marzenia.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 09.04.2015 - 17:01

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dokładnie, sprawa smierdzi od początku, az do teraz. Samo utrudnianie, przedłużanie sledztwa i kręcenie mówi że cos tu nie gra, podobnie było z wtc, wiem że sytuacje dwie inne, ale zacieranie, utrudnianie dowodów i rózne wersje obrazuja podobny schemat kłamstw.

I to jest wlasnie powszechny nieskladny brak wiedzy, idac Twoim tokiem myslenia to zamachu na WTC tez nie bylo, a w smolensku byl, tak? ;D

Z zacytowanego przez ciebie fragmentu wynika wręcz coś przeciwnego.

Jak z tej wypowiedzi wyprowadziłeś taki właśnie wniosek?

Ale nawet gdyby (być może jednak nie zrozumiałem przesłania jakie niesie ze sobą cytowany wpis) - wytłumacz mi proszę, czy jest jakaś zasada, wedle której ten kto wierzy w jedną teorię spiskową (nieważne jaką), musi z automatu wierzyć we wszystkie pozostałe?

Pytam, bo jestem dość wybredny w tej kwestii i w jedne wierzę (albo jestem im przychylny) podczas gdy inne ignoruję - albo wręcz uznaję za głupie.

Nie wiem tylko, czy nie błądzę w tej sytuacji - bo może powinienem bezrefleksyjnie zachwycać się każdą kolejną?

Tez kiedys myslalem ze jest inaczej jak wychodzily te filmy ze spiskami, ale po kilku ladnych latach zrozumialem ze nie ma 9/11, czy w smolensku zadnej sensacji,

Czyli, taki jakby neofita?

...uracz mnie chlopaku swą wiedzą bo chciałbym się od Ciebie dowiedzieć co sie stalo w takim razie Z WTC. Trzeba sie nauczyc czytac, a co najwazniejsze zrozumiec to co sie czyta, umiec odroznic fakty od mitow.

Widzę, że dla ciebie w tamtym temacie jest wszystko jasne? To fajnie - jest szansa, że wreszcie ktoś, rozwieje i moje wątpliwości.

Może zechciałbyś się podzielić swoimi obserwacjami i wnioskami - w odpowiednim temacie oczywiście. Niby czytać umiem i (nie chwaląc się) czytam ze zrozumieniem, a pomimo to jest kilka kwestii, które nadal mnie uwierają  jak kamień w bucie.

To co - skusisz się pomóc odróżnić mi fakty od mitów?

A to "uracz mnie chłopaku" to takie raczej niegrzeczne było - wiesz. Tym bardziej, że odpowiedni dział na forum aż puchnie od "wiedzy", którą chciałbyś być raczony. Nic tylko garściami czerpać.

@OpenYourMind

Widzisz, to nie jest tak jak napisałeś - a przynajmniej nie do końca.

Jeśli przypomnieć sobie początki "spiskowania smoleńskiego", to wyraźnie widać, że cała ta afera ma podłoże czysto polityczne i od samego początku ukierunkowana była tak, żeby dzięki niej można było wygrywać określone polityczne korzyści. Teraz zaczęła wprawdzie już żyć własnym życiem i przerodziła  się w swoistego rodzaju "wyznanie", czy też deklarację przynależności ale nie da się zaprzeczyć, że wyrosła na politycznym zasiewie.

W przypadku 9/11 całość zaczęła się tak naprawdę od oddolnego ruchu i w zasadzie cały czas takim pozostaje.

To, co łączy te dwie sprawy to głównie niechęć "oficjalnych czynników" do pogrzebania w nich głębiej, bo zarówno w jednym, jak i w drugim przypadku, miałyby one zbyt dużo do stracenia - i to niezależnie od zajmowanych stron na scenie politycznej.

Stąd przemilczenia, "nieudolność" i przeciąganie w nieskończoność śledztw, raportów i odtajnień. Takie typowe działania na przeczekanie - a nuż sprawa przyschnie, a ludzie zapomną.

• 1

erebeuzet.
  • Tematów: 31
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najlepsze jest to, że cała sprawa Smoleńska i stenogramów wypływa znów przed samą rocznicą oraz u szczytu kampanii prezydenckiej co jest idealnym zagraniem by odwrócić uwagę od wszelkich kompromitacji urzedującego prezydenta. Stara metoda ośmieszenia opozycji w tak newralgicznym momencie ponownie okazuje się skuteczna.

Wracając do tematu. Prawda jest taka, że żadna ze stron nie podała do tej pory jednego konkretnego argumentu potwierdzającego swoje stanowisko. Żaden z Was nie wie jak było, a ukierunkowany swoimi racjami odbija piłeczke do kontrrozmówcy, nie stroniąc od obelg,wyśmiewania. Zupełnie jak "u góry".

Wcześniej była kłótnia o ankietę. Jaka ankieta? Głosowali specjaliści? Ofiary? Czy szare masy?

Ach zapomniałem. Przecież polacy to specjaliści od wszystkiego.

Dajcie spokój. Robią nam na wycieraczki a my to roznosimy  po sąsiadach.

edit:

@down

hehe za to Cię lubię Wszystko 8D

Edycja: D.K.

upomnienie.gif

Nie politykujemy. Ani tutaj, ani nigdzie. 

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mów za siebie. Ja wiem jak było.
  • 0

Coś.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po za tym napisze po raz któryś, bo na razie jest ciszą omijane. Czy odczyt w zasadniczych momentach się różni od poprzednich? 

"Osoba trzecia patrzy w okno "

Czy czarne skrzynki oprócz głosów przekazują też obraz ? 

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie przekazują obrazu. Ale przy podejsciu do lądowania jeden pilot kierował samolotem a drugi patrzył przez okno czy widać pas.

• 0

Coś.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie przekazują obrazu. Ale przy podejsciu do lądowania jeden pilot kierował samolotem a drugi patrzył przez okno czy widać pas.

Osoba trzecia to nie pilot.

I z analizą nie jest tak jak pisaliście, Arytmowicz zrobił jedną analizę, a Demenko zrobiła drugą. Nie robili jej wspólnie.

Naczelna Prokuratura Wojskowa opublikowała obydwie opinie fonoskopijne biegłych, którzy analizowali nagrania zarejestrowane w kabinie rządowego tupolewa. Jedną z nich sporządził Andrzej Artymowicz, drugą prof. Grażyna Demenko. To właśnie prof. Demenko stwierdziła w swojej opinii, że nie można jednoznacznie potwierdzić obecności generała Andrzeja Błasika w kokpicie Tu-154M, który rozbił się pod Smoleńskiem 10 kwietnia 2010 roku.

Na stronie NPW czytamy, że prokuratorzy zdecydowali się na opublikowanie obydwu opinii, w związku z „pojawiającymi się w wypowiedziach przedstawicieli mediów oraz niektórych polityków nieprawdziwymi, mylącymi bądź nieprecyzyjnymi informacjami dotyczącymi  części fonoskopijnej kompleksowej opinii biegłych w śledztwie w sprawie katastrofy smoleńskiej”.

Jedne z najważniejszych ustaleń w opublikowanej przez NPW opinii prof. Grażyny Demenko dotyczą rzekomej obecności w kokpicie tupolewa gen. Andrzeja Błasika. Na stronie 32 dokumentu czytamy: „Należy zwrócić uwagę, iż przeprowadzenie na potrzeby niniejszej opinii identyfikacji głosów na drodze analiz fonetyczno-akustycznych z uwagi na uwarunkowania podane w punktach wcześniejszych niniejszej opinii (w szczególności z uwagi na brak dostępu do nagrań głosów wszystkich pasażerów samolotu) jest NIEMOŻLIWE. W opinii zajmuję się więc wyłącznie problemem weryfikacji (tzn. problemem przypisania niezidentyfikowanych wypowiedzi do zbioru głosów Załogi oraz wskazanych przez ZB głosów gen. Andrzeja Błasika oraz dyr. Mariusza Kazany)”.

Natomiast na stronie 40 dokumentu profesor stwierdza: „Algorytm DTW wskazał jako najbardziej bliskie sylaby sto z frazy sto metrów frazie sto wyekstrahowanej z historii (z głosu gen. Błasika). Na tej podstawie nie można jednak z pewnością potwierdzić, że frazę sto metrów (oraz dwieście trzydzieści metrów) wypowiadał gen. Andrzej Błasik”.

Użytkownik Coś edytował ten post 09.04.2015 - 21:33

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Warto przyjrzeć się opinii na temat poprzednich kopii zapisu z 2010 roku, która potwierdza w dużym stopniu zastrzeżenia Strikera - specjalista stwierdził że częstotliwość próbkowania sygnału analogowego wynosząca 11 kHz była niewystarczająca do uzyskania poprawnej kopii cyfrowej:

Bardzo silnie zaszumiony sygnał mowy, w większości cichych wypowiedzi będących często poniżej poziomu szumu, posiada słabą czytelność w 3 kanale CVR i zostaje w wyniku zastosowania nieadekwatnej, błędnej częstotliwości próbkowania (Fs=11 kHz) dodaktowo sztucznie zawężony w paśmie częstotliwości poniżej 5 kHz. Sygnał mowy pozbawiony został między innymi tzw sybilantów (np. s, ś, ć, ź, ż, sz) spółgłosek świszczących, które sięgają nad pasmem ponad 10 kHz. Również przez to w sygnale pojawiły się cyfrowe zniekształcenia, w ogromnym stopniu pogarszające jakoś dźwięku, a co za tym idzie uniemożliwiające odczytanie cichszych wypowiedzi w kokpicie, czyli stworzenie precyzyjnego stenogramu z zapisu CVR.

W związku z tym przeprowadzono nowe zgrywanie zapisów, z częstością 96 kHz.

Autorem opinii był Andrzej Artymowicz.

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Błasik najpewniej był w kokpicie. Trudno sobie wyobrazić, że jako dowódca sił powietrznych, siedział całą podróż w swoim fotelu, wiedząc że na lotnisku jest mgła

Dzisiaj słyszę w mediach że były trzy wybuchy. Coraz więcej ich jest.
  • 0

#178 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Nie wybuchy tylko uderzenia drzew o konkstrukcje, pierwsze wystąpiły tuż przed jak navigator mowi "20" navigator poczuł to, dlastego tak emocjonalnie i glosno wymowil '20' a zaraz po tym silne uderzenie skrzydłem w brzoze i jego utrata, na koncu slychac najsilniejsze uderzenie samolotu o ziemie.

Od pierwszego stykniecia z drzewem do katastrofy minelo 10 sec o ile mnie pamiec nie myli.

Użytkownik Veckas edytował ten post 10.04.2015 - 17:53

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem ciekawy po co im te śledztwo międzynarodowe skoro oni już od kilku lat wiedzą że były wybuchy więc to była śmierć męczeńska jak mówi Macierewicz. Po za tym jeśli taka komisja ustali to samo co prokuratura to i tak się z tym nie pogodzą.

Po za tym na zdjęciach widać fragmenty drzewa powbijane w urwane skrzydła. W dodatku skrzydło jest podobnie poszarpane jak w innym przypadku gdzie samolot złamał skrzydło na drzewie(zdjęcia wklejałem w innym temacie)

Użytkownik Wszystko edytował ten post 10.04.2015 - 18:11

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem ciekawy po co im te śledztwo międzynarodowe skoro oni już od kilku lat wiedzą że były wybuchy więc to była śmierć męczeńska jak mówi Macierewicz. Po za tym jeśli taka komisja ustali to samo co prokuratura to i tak się z tym nie pogodzą.

Bo zabawa nie polega na tym, aby króliczka złapać... lecz aby go gonić!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych