Kaczyński jaki był taki był i nie nam przyjdzie go osadzać za jego czyny , jest mi tylko przykro że prawda jest fałszowana w mediach które już nie są niezależne a każdy głos
który jest przeciwko obecnej władzy jest szkalowany , dziennikarze zadający niewygodne pytania są zwalniani ich programy znikają . Czy tak się postępuje w wolnym kraju gdzie rzekomo jest wolność słowa i wypowiedzi .
Hitler, Dżugaszwili i Mussolini może też jacy byli tacy byli i nie osądzajmy ich za ich "święte" życie? Jak mnie irytuje ta sytuacja; za życia wszyscy pluli mu w dziób (bez skojarzeń
) , a teraz wszyscy robią z niego świętego. Dajcie spokój! L. Kaczyńskiemu należy się szacunek jaki należy się głowie państwa, czy tego chcemy, czy nie, Lech K. był prezydentem i szacunek dla urzędu prezydenta się należy. Ale żeby od razu robić z niego świętego? A może "spieprzaj dziadu" , międzynarodowa afera związana z tym, że L. Kaczyński nie chciał lecieć z Tuskiem... to też media wymyśliły?
Wiem jedno o prawdę warto walczyć bo jest ona bezcenna ,łatwo jest kogoś zniesławić zrobić polityczną nagonkę wiedząc jaka będzie reakcja danego obywatela(charakter naszego ś.p. prezydenta, nie piszę że był idealny kto zresztą jest?).
Prawda to jest taka rzecz, do której masz dostęp dopiero na końcu. Nie ośmieszaj się, proszę, ok? Każdy wiedział, że nasz były prezydent miał swoje przywary, a wybielanie teraz jego złych uczynków jest nie na miejscu. Może od razu napiszmy petycję do papieża, żeby ustanowił Lecha Kaczyńskiego świętym męczeńskim? To, że nasz prezydent zginął w katastrofie nie jest żadnym powodem do obruszania się i wybielania.
Co do zasług dla Polski, gdzieś przeczytałem taki kawałek "Głosujmy na Komorowskiego! Kaczyński nic nie zrobił dla Polski, z resztą ma to w genach ... " .
PS.
Przyrównanie L. Kaczyńskiego do dyktatorów miało na celu nadać postowi silną barwę, więc nie obruszać się.
Użytkownik foxxionly edytował ten post 19.01.2011 - 18:24