Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Dezinformator.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżeli dyskusji na temat wykorzystywania tragedii smoleńskiej przyjrzeć się z bliska to nie sposób nie zauważyć, że coś nam umyka. Otóż, obie strony kłócą się o to kto na tragedii skorzystał bardziej i kto wykorzystuje ją w większym stopniu. Cały ten stan rzeczy zawdzięczamy przede wszystkim dziennikarzom, którzy zwrócili uwagę ludzi na ten problem, odgórnie niejako stawiając pytanie: "czy Jarosław Kaczyński nie będzie wykorzystywał śmierci brata aby uzyskać poparcie w wyborach prezydenckich". Rzecz w tym, że katastrofa samolotu prezydenckiego miała ogromny wpływ na społeczeństwo, które oddało zmarłemu tragicznie prezydentowi najwyższą cześć i honor.
W rzeczywistości obie partie czerpią profity z tego wydarzenia, chociaż każda z nich na swój własny sposób. Jarosław Kaczyński zmienił swój image, stał się bardziej stonowany i rzeczowy, niejako wstrzelił się w schemat człowieka przybitego ogromnym żalem, którego ta tragedia ubodła najbardziej. Oczywiście nie odbieram mu do tego prawa i nie przeczę, że jego ból musi być ogromny, ale ma on również świadomość, iż zaistniała całkiem niedawno sytuacja pomaga mu niewspółmiernie w przemianie swojego oblicza. Zatem, z pewnością można stwierdzić, iż jest to wykorzystywanie tragedii smoleńskiej, aczkolwiek w sposób bierny, nie odnosząc się do niej bezpośrednio, a jedynie wykorzystując politycznie lukratywny moment.
Z drugiej zaś strony PO, wraz z popierającymi tą partię autorytetami postanowiła rozbuchać przy pomocy medialnego szumu wątpliwości, czy aby na pewno intencje prezesa PiS są absolutnie bez zarzutu. Rzecz jasna nie są, choć ludziom na ogół trudno to wytłumaczyć. Jednakże platforma w sposób czynny, poprzez ataki medialne i niewybredne określenia stara się uszczuplić nieco rosnącego poparcia dla JK. PO w sposób bezpośredni i niewybredny obarcza Jarosława Kaczyńskiego zarzutami oportunizmu i brakiem skrupułów.
Zatem obie partie, choć na różne sposoby korzystają z zaistniałej sytuacji, platforma w obawie przed współczuciem dla JK, zaś PiS ze względu na nadażającą się okazję. Winnych tego zajścia szukać nie sposób, bo obie strony włączając w to media uczestniczą w tym procederze urządzając swoistą hucpe ze śmierci prezydenta.

Płynie z tego natomiast jasna nauka. Opinia publiczna jest bardzo podatna na wszelkiego rodzaju manipulację ze strony samozwańczych elit, które wykorzystują to niedoinformowanie bawiąc się w najlepsze. Jako ciekawostkę dodam film pełen ciekawych wypowiedzi w wykonaniu reprezentantów tych środowisk:

EDIT:
Zapomniałbym dodać najważniejszego, polecałbym zatem zarzucić wszelkie spory, a co radykalniejsze opinie stonować. Ponieważ mając takie "elity" należy się cieszyć, że mamy chociaż takie społeczeństwo. :)

Użytkownik Dezinformator edytował ten post 13.05.2010 - 12:21

• 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I to jest właśnie Twoje odczucie z którym część Polaków się zgadza a część całkiem odwrotnie.

Tak, wiem o tym. I co z tego wynika? Chcesz skoncentrować się na roztrząsaniu truizmów, czy na dyskusji?

Jeszcze raz proszę o konkretne wskazanie gdzie on się chowa za żałobę?

Konkretnych adresów podać nie potrafię, być może najzagorzalsi zwolennicy PiSu będą to wiedzieli. Wiem tylko, że od ogłoszenia startu w wyborach Kaczyński ani razu nie spotkał się z wyborcami na oficjalnym spotkaniu, ani razu nie zwołał konferencji prasowej i nie odpowiadał na pytania mediów. Kampania prezydencka niby jest, ale kandydat PiS pojawia się w niej wyłącznie w słowach swojego sztabu i na improwizowanych fotosesjach. To właśnie nazywam chowaniem się za zasłoną żałoby. Inni kandydaci tak się nie zachowują, mimo iż w katastrofie zginęły również im bliskie osoby.

I bardzo dobrze bo nie temu ta odezwa służyła.

To twoja opinia czy prawda objawiona? ;-> Według mnie w tej odezwie Kaczyński postanowił zaznaczyć zmianę swojego stanowiska w stosunku do Rosji i dał wyraźny znak, że nie widzi niczego podejrzanego ani niestosownego w prowadzonym przez rosyjską prokuraturę śledztwie. W tym kontekście wniosek klubu parlamentarnego PiS o przejęcie śledztwa przez stronę polską jest dla mnie całkowicie niezrozumiały, bo wynikałoby z niego, że albo Kaczyński w odezwie ściemniał, albo nie ma juz wpływu na swoją partię. Innych możliwości nie widzę. Mam nadzieję, że wyjaśni to na poniedziałkowej konferencji.

Przecież nie uczestniczenie w żałobie nie jest zawłaszczaniem jej. Jeśli nie chcieli płakać to nie musieli, nikt im nie wytoczy przez to sprawy karnej.

Nie zrozumiałeś mnie. Mi chodzi o tych, którzy chcieli płakać i płakali, ale spotkało się to wręcz ze wściekłością prawicowych środowisk, które odgórnie stwierdziły, że ktoś, kto wcześniej krytykował prezydenta, nie jest godzien go żałować. To właśnie było zawłaszczaniem żałoby.

PO w sposób bezpośredni i niewybredny obarcza Jarosława Kaczyńskiego zarzutami oportunizmu i brakiem skrupułów.

Zgadzam się, jednak chciałbym zauważyć, że wcześniej w swojej wypowiedzi przyznałeś, że intencje Kaczyńskiego nie są szczere, a więc można nazwać jego postawę oportunistyczną i pozbawioną skrupułów. Mam wrażenie, że zaprzeczasz sam sobie.

Użytkownik Lynx edytował ten post 13.05.2010 - 13:45

• 0

#138 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

*
Popularny

Konkretnych adresów podać nie potrafię, być może najzagorzalsi zwolennicy PiSu będą to wiedzieli.

Chciałeś chyba napisać zagorzali wrogowie.

Wiem tylko, że od ogłoszenia startu w wyborach Kaczyński ani razu nie spotkał się z wyborcami na oficjalnym spotkaniu, ani razu nie zwołał konferencji prasowej i nie odpowiadał na pytania mediów.

Ten zarzut jest dla mnie śmieszny.
Nie ma takiego obowiązku.
Może w ogóle nigdzie nie występować i to jego sprawa.
Gdzie jest napisane i w jakiej ustawie że ma latać po całej Polsce i rozmawiać z każdym jako kandydat.
To kto i w jaki sposób prowadzi kampanię to prywatna jego sprawa. Ważna jest skuteczność tej kampanii a widać że ma to swój skutek który wprowadza PO w rozpacz.
Jego przeciwnicy wpadają we wściekłość udając fałszywą troskę o elektorat PiS ( o zgrozo) a tak na prawdę chodzi im o to że JK nie daje im szansy poużywać na nim, bo się cholera nie wypowiada.

Kampania prezydencka niby jest, ale kandydat PiS pojawia się w niej wyłącznie w słowach swojego sztabu i na improwizowanych fotosesjach.

Masz z tym jakiś problem?

To właśnie nazywam chowaniem się za zasłoną żałoby.

Jak dla Ciebie. Zapomniałeś że ma jeszcze umierającą matkę i tam przebywa wiele dni i godzin.

Inni kandydaci tak się nie zachowują, mimo iż w katastrofie zginęły również im bliskie osoby.

To ich sprawa. Nie musi ich małpować. Każdy przeżywa żałobę na swój sposób i nie zawłaszczaj żałoby Kaczyńskiego, bo teraz próbujesz (razem z PO) nakazywać mu w jaki sposób ma godnie przeżywać żałobę.
Jest to - jak dla mnie - obrzydliwe.

Czy ja mam prawo przychodzić do twojego domu i nakazywać Tobie jak masz żyć, współżyć i cierpieć po stracie Twoich bliskich?
Weź pomyśl nad tym.

Użytkownik osiris edytował ten post 13.05.2010 - 14:34

• 5

Dezinformator.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

PO w sposób bezpośredni i niewybredny obarcza Jarosława Kaczyńskiego zarzutami oportunizmu i brakiem skrupułów.

Zgadzam się, jednak chciałbym zauważyć, że wcześniej w swojej wypowiedzi przyznałeś, że intencje Kaczyńskiego nie są szczere, a więc można nazwać jego postawę oportunistyczną i pozbawioną skrupułów. Mam wrażenie, że zaprzeczasz sam sobie.

Lynx właśnie udowodniłeś, że choćby człowiek starał się najlepiej jak to potrafi pisać prostym i zrozumiałym językiem to zawsze znajdzie się zagubiona owieczka, która go nie zrozumie. Ty właśnie jesteś taką owieczką, której wszystko trzeba dwa razy tłumaczyć. Jeżeli masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego to czytaj go 3 razy, na głos i to bardzo głośno, polecam tą metodę.

Zatem obie partie, choć na różne sposoby korzystają z zaistniałej sytuacji

A oto odpowiedź, na zagadkę, jak to jest możliwe, ażebym zaprzeczał sam sobie. Bóg mi świadkiem, nie przypuszczałem, że będę musiał cytować sam siebie, aby objaśnić treść własnej wypowiedzi, która jest nieco powyżej. Wprost żenujące.

Użytkownik Dezinformator edytował ten post 13.05.2010 - 15:04

• 2

#140 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Irytacja PO pokazana w humorystyczny sposób:

Dokładnie ta sytuacja − wojska już rozstawione do bitwy, świt dawno wstał − i nic. W krzyżackim obozie narasta irytacja, panika. Dlaczego nie atakują? Na co czekają?! Plan przecież mieliśmy genialny! Wykopaliśmy im na drodze zamaskowane pułapki, jak swoim zwyczajem ruszą do szarży na hurra, na oślep, to się do nich zwalą, połamią nogi, pomieszają szyki, i nasze chorągwie już tylko dorżną watahę. A ten głupi Jagiełło, zamiast się na nas rzucić wszystkimi siłami, w nagłym przypływie dewocji słucha jednej mszy po drugiej i czeka nie wiadomo na co? Hej, wściekają się Wielki Mistrz i komturzy, hej, Sławku, Władysławie, Stefanie, wypróbowani nasi heroldowie, zróbcie coś! Wkurzcie go jakoś, wyprowadźcie z równowagi, krzyczcie, że tchórz, że się chowa, wyślijcie mu dwa nagie miecze, wyciągnijcie go z tego lasu!

• 0

MatoIto.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Konkretnych adresów podać nie potrafię, być może najzagorzalsi zwolennicy PiSu będą to wiedzieli.

Chciałeś chyba napisać zagorzali wrogowie.

Wiem tylko, że od ogłoszenia startu w wyborach Kaczyński ani razu nie spotkał się z wyborcami na oficjalnym spotkaniu, ani razu nie zwołał konferencji prasowej i nie odpowiadał na pytania mediów.

Ten zarzut jest dla mnie śmieszny.
Gdzie jest napisane i w jakiej ustawie że ma latać po całej Polsce i rozmawiać z każdym jako kandydat.
To kto i w jaki sposób prowadzi kampanię to prywatna jego sprawa. Ważna jest skuteczność tej kampanii a widać że ma to swój skutek który wprowadza PO w rozpacz.
Jego przeciwnicy wpadają we wściekłość udając fałszywą troskę o elektorat PiS ( o zgrozo) a tak na prawdę chodzi im o to że JK nie daje im szansy poużywać na nim, bo się cholera nie wypowiada.

Kampania prezydencka niby jest, ale kandydat PiS pojawia się w niej wyłącznie w słowach swojego sztabu i na improwizowanych fotosesjach.

Masz z tym jakiś problem?

To właśnie nazywam chowaniem się za zasłoną żałoby.

Jak dla Ciebie. Zapomniałeś że ma jeszcze umierającą matkę i tam przebywa wiele dni i godzin.

Inni kandydaci tak się nie zachowują, mimo iż w katastrofie zginęły również im bliskie osoby.

To ich sprawa. Nie musi ich małpować. Każdy przeżywa żałobę na swój sposób i nie zawłaszczaj żałoby Kaczyńskiego, bo teraz próbujesz (razem z PO) nakazywać mu w jaki sposób ma godnie przeżywać żałobę.
Jest to - jak dla mnie - obrzydliwe.

Czy ja mam prawo przychodzić do twojego domu i nakazywać Tobie jak masz żyć, współżyć i cierpieć po stracie Twoich bliskich?
Weź pomyśl nad tym.

Zgadzam się z twoim zdaniem i sam lepiej bym tego nie napisał. Niektórzy mówią że Kaczyński wykorzystuje śmierć brata, ale cały czas o tym mówią PO i media prywatne, a Jarek nie odezwał się ani razu, to o co im chodzi?

Jak może wykorzystywać ? Jak nie obarcza nawet PO ? Nie mówi nic o Rosji i prokuraturze ? co co co !!!
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chciałeś chyba napisać zagorzali wrogowie

Powiedzmy, że ci, którzy znają go najlepiej.

Owszem, nie ma takiego obowiązku. Nie miał też obowiązku wygłaszać odezwy do Rosjan, a jednak to zrobił. To pokazuje, że Kaczyński jednak nie ogranicza się jedynie do wypełniania nakazów nakładanych na niego przez prawo.
Tak się składa, że kampania wyborcza powinna polegać na spotykaniu się z wyborcami, a nie na unikaniu ich pod pretekstem żałoby. Mam wrażenie, że cały czas umyka ci moje stanowisko w tej sprawie. Nie krytykuję żałoby Kaczyńskiego, tylko jego sposób prowadzenia kampanii. W moim odczuciu powinien się zdecydować, czy woli oddać się smutkowi po bracie, czy kandydowaniu, bo obie te sprawy wzajemnie się wykluczają. To dlatego twierdzę, że buduje on swoją popularność na śmierci Lecha i innych ofiar katastrofy. Fakt, jest to skuteczne, ale moralnie naganne.

Lynx właśnie udowodniłeś, że choćby człowiek starał się najlepiej jak to potrafi pisać prostym i zrozumiałym językiem to zawsze znajdzie się zagubiona owieczka, która go nie zrozumie.

Och, wybacz. Po prostu nie przyszło mi do głowy, że nienawidzisz polityków tak bardzo, że będziesz krytykował ich nawet wtedy, gdy mówią prawdę.

Użytkownik Lynx edytował ten post 13.05.2010 - 16:01

• 0

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://prezydentxxi....0/05/13/debaty/

Jeśli nie dojdzie do debaty wszystkich kandydatów, na równi z równym, rzeczowej i dot. ich programów, to cóż... Utwierdzi mnie to w przekonaniu, że media tworzą nam tutaj iluzję "wyboru", dzieląc kandydatów na "pierwszą" (czyli kandydaci dwóch "słusznych" partii) i drugą ligę ("niewartych wzmianki", "bez szans").
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Lynx, skąd w Tobie taka irytacja, że Kaczyński nie przemówił ? Zupełnie jakby wygrał już co najmniej 1 turę (jednym słowem - jakby było już "pozamiatane") ? Wszak jest 13 maja i wybory za ponad miesiąc. Nie martw się - jeszcze przemówi, doczekasz się i Tobie będzie głupio, i Bartoszewskiemu, i Wojewódzkiemu... a przynajmniej powinno, bo do tego czy rzeczywiście będzie, mam już wątpliwości, patrząc na krajową produkcję jadu i ostracyzmu. Tymczasem to co robisz (oraz wymienieni Panowie), to tylko korzystanie z KAŻDEJ okazji, by mówiąc wprost - dowalić. Inaczej tego nie mogę odczytać - albo ewidentny brak dobrej woli, albo oznaki wybitnego wręcz zniecierpliwienia. Nekrofilia ? Do celu po trupach ? Ledwo miesiąc minął od śmierci brata bliźniaka. Polityk ma być robotem, czy jak ? Kaczyński będzie niestety co najmniej drugim w kolejności najlepiej (w sensie powszechności) przedstawionych kandydatów (niestety, bo wszyscy powinni być jednakowo). Będą konferencje, będą debaty i po milczącym Kaczyńskim nie będzie żadnego śladu, poza nagraniem Wojewódzkiego i tego typu żenadą, którą tak tutaj chętnie prezentujecie - bodaj 3-krotnie, zatem, proszę i czwarty "jakby ktoś nie widział":

Osiris, w poście #138 trafiłeś w sedno. Nic dodać nic ująć.

Wracając na główny tor tematu, to poruszyliście ciekawy wątek o mediach kształtujących rzeczywistość. Dlatego tak jak niektórzy głosowali przeciw PiS (na PO), tak i ja teraz zagłosuję po 1 przeciw TV, a dopiero po drugie ze względu na część pomysłów z którymi się zgadzam - czyli na JKM. O drugiej turze nie rozmawiam, bo to jest właśnie coś, co pyszałkowate media chcą narzucić - będzie Kaczyński vs Komorowski, a reszta nie ma szans.

Niestety prawda taka, że to opłaca się również politykom (niedebatowanie z "2-ligą"). Nie dla psa kiełbasa, jak i nie dla JKM i reszty debata z wybrańcami mediów. Ścierając się z Nimi w debacie pokazaliby, że jednak nie są tak ponad tą resztą, a gdyby nie daj Boże, np JKM kogoś gdzieś wypunktował, ośmieszył Jego poglądy, to publiczność mogłaby wpaść w zakłopotanie. Dlatego do Kaczyńskiego nie mam o to pretensji - dobre zagranie strategiczne i tyle. Do Komorowskiego też bym nie miał, gdyby otwarcie tego nie palnął u Lisa, że to Mu się nie opłaca, dając do zrozumienia, że ma w głębokim poważaniu wyborców danych kandydatów. Za to żal kieruję do mediów, bo to one powinny stać tutaj na straży i być bezstronnymi, a tak nie jest. Z drugiej strony... TVN to prywatna stacja, sama się utrzymuje, więc mogą niby wspierać PO, ale już obłudą i hipokryzją jest zaprzeczanie, że tego nie robią.

Żal JKMa, bo jest to ciekawy kandydat, z wieloma dobrymi rozwiązaniami, na tyle innymi i rewolucyjnymi, na tle reszty, że zasługuje na szansę - choćby pokazania się.

PS: no ale innym przeszkadza CHWILOWO milczący, z powodu osobistej tragedii Kaczyński, a nie ewidentna cenzura większości kandydatów...

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 13.05.2010 - 17:14

• 1

#145 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Nie miał też obowiązku wygłaszać odezwy do Rosjan, a jednak to zrobił.

I znów zapytam - masz z tym jakiś problem?
To jest jego i tylko jego sprawa, że wygłosił tą odezwę.
Każdy kandydat ma prawo milczeć, krzyczeć, wygłaszać odezwy i co mu się rzewnie podoba byle by nie łamał prawa.
Nie Tobie i nie PO jest osądzać co jest właściwe i dozwolone a co nie, no chyba że uznamy Wasze uwagi jako walkę polityczną.

To pokazuje, że Kaczyński jednak nie ogranicza się jedynie do wypełniania nakazów nakładanych na niego przez prawo.

Rozwiń tą myśl, bo nie wiem co ma ta uwaga nam pokazać i co tu masz na myśli.

Tak się składa, że kampania wyborcza powinna polegać na spotykaniu się z wyborcami, a nie na unikaniu ich pod pretekstem żałoby.

Zaczynasz wchodzić w ślepy zaułek bo się ewidentnie powtarzasz.

Mam wrażenie, że cały czas umyka ci moje stanowisko w tej sprawie.

Twoje stanowisko w tej sprawie jest mi znane bo jest identyczne jak PO.
JK ma pójść w diabły i tyle. Obraża Was samym swoim istnieniem na scenie politycznej, więc szukacie przedziwnych argumentów żeby się go czepiać.

Nie krytykuję żałoby Kaczyńskiego, tylko jego sposób prowadzenia kampanii.

Krytykujesz jego żałobę przez pryzmat kampanii lub jak kto woli jego kampanię przez pryzmat żałoby.

W moim odczuciu powinien się zdecydować, czy woli oddać się smutkowi po bracie, czy kandydowaniu, bo obie te sprawy wzajemnie się wykluczają. To dlatego twierdzę, że buduje on swoją popularność na śmierci Lecha i innych ofiar katastrofy. Fakt, jest to skuteczne, ale moralnie naganne.

Swoje odczucie możesz zachować dla siebie, bo ani mnie ani Kaczyńskiego to nie obchodzi.
A moralnie naganne to są wypowiedzi Kutza, Bartoszewskiego i Niesiołowskiego, tylko tych ludzików zachowanie jakby nie dostrzegasz bo lepiej widzieć drzazgę w oku bliźniego niż słup telegraficzny w swoim.

Użytkownik osiris edytował ten post 13.05.2010 - 17:17

• 2

Jakub.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To że PiS zawłaszcza tragedie pod siebie jest oczywiste i każdy środnio rozgarnięty (i nie zapatrzony w partie pana Kaczyńskiego) obywatel to zrozumie .

W czasie podejmowania decyzji o pogrzebie na Wawelu poszedł prawdopodobnie "deal" mówiący o nieagresji i wzajemnym poparciu między panem Dziwiszem , który nia ma mocnej pozycji w episkopacie a PiSem , który to jako partia zawsze dogadzała kościołowi jak tylko mogła .

Ponadto uważam , że pan Dziwisz kreuje się na drugiego Girolamo Savonarolę , wydaję się mu że jest władcą Krakowa i może takie decyzje(o pogrzebie) podejmować jednoosobowo . Chyba wszyscy wiemy jak Savonarola skończył...

Decyzja o pogrzebie w tak ważnym miejscu była upolityczniona już od początku , a gdy sprawa trochę ucichnie pan Dziwisz będzie mógł zarabiać na ludziach odwiedzających krypte , sprzedając bilety wstępu . Może to zabrzmi okropnie ale tą decyzją zapewnił sobie doskonały "eksponat" , wkońcu królów już każdy odwiedził....

Niestety zagrożenie powrotem IV RP jest realne ale to nie ze względu na "siłe" pana Kaczyńskiego ale z powodu pseudo patriotyzmu łatwowiernych i podatnych na manipulacje ludzi i "misiowatość" pana Komorowskiego .
  • 1

#147 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Niestety prawda taka, że to opłaca się również politykom (niedebatowanie z "2-ligą"). Nie dla psa kiełbasa,

W tym temacie poraża arogancja Komorowskiego, ale jak zawsze nie jest to naganne w oczach zwolenników PO.
Bronisław Komorowski spotkał się ze studentami Uniwersytetu Śląskiego.
Potwierdził tam że debata z drugą ligą jego nie interesuje i powiedział to bez ogródek dając poradę podrzędnej lidze, żeby ewentualnie debatowali w swoim gronie nie psując humoru liderom rankingów, bo jedynym równorzędnym partnerem do rozmów jest jedynie JK, bo to extra-klasa (on i JK)
Nie wiem jak w tym momencie poczuli się zwolennicy innych kandydatów ale ja czułbym się wielce niekomfortowo. (to taki eufemizm)
Po za tym popadł w narcyzm i samouwielbienie powtarzając w kółko jakie to ma poparcie w sondażach i jakim zaufaniem jest darzony przez większość społeczeństwa.
Było to - jak dla mnie - mało wyszukane.
  • 2

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mimo iż moje poglądy polityczne uciekają bardziej ku PO, na Komorowskiego bym nie zagłosował. Wydaję mi się strasznie sztucznym człowiekiem, co było dość mocno widoczne w czasie żałoby narodowej a w szczególności w orędziu. Co nie znaczy, że Jarek zbiera jakiekolwiek pochwały, polityk tak zaściankowy i egoistyczny, że nawet w obliczu śmierci brata i kolegów, dąży po swój mały cel(który odbije się kosztem partii).

PIS się nie rozpadnie powstał ruch 10 kwietnia znajdą się ludzie którzy zaopiekują się partią.

Wskaż mi ich, bo ja na razie widzę egoistę Jarka i pana Ziobro, który nie cieszy się sympatią ze strony obecnego lidera partii. Reszta to poirytowani weterani, albo młodzi, których polska polityka zeżre.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Głosowałabym na Bronisława Komorowskiego. Jest od 20 lat w Polskiej polityce, ma piękną biografie opozycyjną. Jest wyważonym, kompetentnym politykiem.

Korwin Mike moim zdaniem to bardziej publicystą niż politykiem. Poglądy skrajne i pełne sprzeczności. Ni to liberał, ni prawicowiec. Poza tym posiada anachroniczne poglądy społeczne i temperament rewolucjonisty.

Jarosław Kaczyński. Lewicowy katolik. Przeszłość moim zdaniem bardzo podejrzana. Przedstawia się jako opozycjonista od początku istnienia opozycji.
W stanie wojennym nie internowany i nie podpisał lojalki. Jest to sprzeczność. Gdyż tak ważnych opozycjonistów z klucza internowano, a mniej ważnych wzywano do podpisania lojalki (zobowiązania do przestrzegania przepisów stanu wojennego) a ten kto nie godził się na podpisanie był internowany. Pracował w latach 80 tych w PAN co też jest dziwne gdyż opozycjoniści tracili pracę.

O innych nie będę się wypowiadała gdyż są marginalnymi kandydatami.
  • 0

renton.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Mimo iż moje poglądy polityczne uciekają bardziej ku PO, na Komorowskiego bym nie zagłosował. Wydaję mi się strasznie sztucznym człowiekiem, co było dość mocno widoczne w czasie żałoby narodowej a w szczególności w orędziu.

Moze mial sie rozplakac?
  • 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych