Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moze mial sie rozplakac?

A czy dostrzegłeś to w mojej wypowiedzi ? Nie oczekiwałem żałosnej i ostentacyjnej przemowy przepełnionej żalem, jeżeli ku temu pijesz. Oczekiwałem raczej odezwy do narodu, pokazującą, że ta sytuacja dotyka nas wszystkich a nie pokazową przemowę, że wszyscy jesteśmy jednym i nie ma podziałów. Bo mimo wielu superlatywów tej wypowiedzi, ukazującej jednoczenie się narodu polskiego w trudnych chwilach, była strasznie wyreżyserowana i sztuczna.
  • 0

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poglądy skrajne i pełne sprzeczności. Ni to liberał, ni prawicowiec. Poza tym posiada anachroniczne poglądy społeczne i temperament rewolucjonisty.

Rozwiń, proszę. Anachroniczne poglądy społeczne? Rewolucjonista? Skrajne poglądy? Wtf? Mikke?
Ale tak już jest, że w świecie poprawności politycznej i tolerancji, która musi być zarazem akceptacją, ale tylko tego, co "wypada", że jak ktoś powie wprost, prawdę, kawa na ławę, to ludzie otwierają usta w "O" ze zdziwienia i zszokowania ;)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nekrofilia ? Do celu po trupach ? Ledwo miesiąc minął od śmierci brata bliźniaka. Polityk ma być robotem, czy jak ?

Broń Boże, żadnym robotem. Masz rację, od katastrofy minęło niewiele czasu, ale przecież Kaczyńskiego nikt nie zmuszał do kandydowania. Mógł w spokoju oddać się żałobie, wycofać na jakiś czas z życia politycznego i jestem przekonany, że nikt, nawet jego zwolennicy, nie miałby mu tego za złe. Jednak skoro podjął się kandydowania, to tym samym zgodził się na stosowanie normalnych reguł kampanii. A zatem ja, jako jego potencjalny wyborca, mam prawo domagać się, by występował publicznie i nie mieszał w to wszystko żałoby.

Nie martw się - jeszcze przemówi, doczekasz się i Tobie będzie głupio, i Bartoszewskiemu, i Wojewódzkiemu... a przynajmniej powinno, bo do tego czy rzeczywiście będzie, mam już wątpliwości

Dlaczego powinno być mi głupio? Bo kandydat spełni moje oczekiwania odnośnie prowadzenia kampanii wyborczej? No weź... Wierz mi, będę się cieszył, kiedy w końcu przemówi, będę szczęśliwy, kiedy publicznie przedstawi wizję swojej prezydentury i zacznie polemizować z innymi kandydatami. Na razie mogę się tylko irytować.

Nie Tobie i nie PO jest osądzać co jest właściwe i dozwolone a co nie, no chyba że uznamy Wasze uwagi jako walkę polityczną.

Nie mogę mieć własnego zdania i wygłaszać go na forum internetowym? Ojej, a ja myślałem, że mamy wolność słowa...

Rozwiń tą myśl, bo nie wiem co ma ta uwaga nam pokazać i co tu masz na myśli.

Gdyby Kaczyński ograniczał się tylko do tego, co prawo nakazuje mu robić, to byłby najgorszym z możliwych kandydtatów. Nie sądzisz? To taka luźna uwaga.

JK ma pójść w diabły i tyle

Wręcz przeciwnie, jak już odpisałem Yawgmothowi, według mnie ma wyjść do ludzi i zacząć normalną kampanię.

A moralnie naganne to są wypowiedzi Kutza, Bartoszewskiego i Niesiołowskiego

Fajnie znać twoje zdanie, szkoda tylko, że wygłaszasz je jak slogan - bez najmnijeszego uzasadnienia.
  • 1

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mr. Mojo Risin'
mój drogi zauważ co on mówi o roli kobiet marzy mu się skrajny patriarchat, taki niby konserwatyzm. Tego już nie będzie. O tym panowie możecie pomarzyć nad piwkiem.
Jego poglądy na gospodarkę, niby takie skrajnie liberalne a są po prostu rewolucyjne. Tutaj również duża część społeczeństwa by się na to nie zgodziła. Dlaczego? Bo tak się wszystkim odmieniło i chcą państwa opiekuńczego.
Korwin głosi poglądy nie do zrealizowania.
Może w ustach młodzieńca brzmiałoby to nawet uroczo ale u faceta koło 60 tki są wyrazem oderwania od rzeczywistości.
  • 0

#155 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie mogę mieć własnego zdania i wygłaszać go na forum internetowym? Ojej, a ja myślałem, że mamy wolność słowa...

Zadajesz dziwne pytanie w świetle wypowiedzi Twoich i PO.
Wygląda na to że prawa do wolności słowa zawłaszczyliście tylko dla siebie.
Pouczacie mentorskim głosem co może robić i mówić (i w jaki sposób) Jarosław a czego nie może, ale obruszasz się że ja Tobie ograniczam tą wolność.
Ileż jest sprzeczności w Waszych wypowiedziach.
Po prostu wpadacie we własne sidła.
  • 3

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jego poglądy na gospodarkę, niby takie skrajnie liberalne a są po prostu rewolucyjne. Tutaj również duża część społeczeństwa by się na to nie zgodziła. Dlaczego? Bo tak się wszystkim odmieniło i chcą państwa opiekuńczego.

Przeważnie normalny, pracujący człowiek chce, aby państwo nie okradało go na podatkach, które idą na "opiekę" tych, którym pracować się nie chce. Jeżeli tak ma wyglądać ten cud miód system, to ...
  • 0

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przeważnie normalny, pracujący człowiek chce, aby państwo nie okradało go na podatkach, które idą na "opiekę" tych, którym pracować się nie chce. Jeżeli tak ma wyglądać ten cud miód system, to ...

Ludziom się odechce socjaldemokracji jak tylko padnie system emerytalny, co nastąpi w miarę niedługo :)
Trzeba w końcu zrozumieć, że żeby coś mieć, trzeba coś robić, to że socjalizm jest dzisiaj normą i każdy się do tego przyzwyczaił to nie znaczy że jest to poprawne i tak ma być.
Pan Janusz ma jak najbardziej zdrowe poglądy. Co jest rewolucyjnego w tym że będziemy mniej okradani przez państwo ?
Niektórzy to chyba sobie życia nie wyobrażają bez wysokich podatków, ot taka skaza niewolnicza.
  • 1

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wygląda na to że prawa do wolności słowa zawłaszczyliście tylko dla siebie.
Pouczacie mentorskim głosem co może robić i mówić (i w jaki sposób) Jarosław a czego nie może, ale obruszasz się że ja Tobie ograniczam tą wolność.

Domyślam się, że końcowka tego fragmentu to do mnie. OK. Ale do kogo kierujesz ten tekst w liczbie mnogiej? Niby już wcześniej zauważyłeś, że przedstawiam tu wyłącznie swoje poglądy (napisałeś nawet, że kompletnie cię nie obchodzą - twoje prawo), a teraz nagle zaczynasz je traktować jak bezdyskusyjne wykłady jakiejś większej zbiorowości. WTF?
Ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie odbieram nikomu prawa do wydawania osądów. Skoro tak postrzegasz moje wypowiedzi, to przykro mi, ale to wyłącznie twój problem.
  • 2

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mój drogi zauważ co on mówi o roli kobiet marzy mu się skrajny patriarchat, taki niby konserwatyzm.

JKM, jako liberał, stawia na wolność jednostki i to co ona z tym zrobi, na umiejętności i predyspozycje, czy nadaje się do robienia czegoś. Jest przeciwny, nie kobietom, lecz feministkom, które próbują wmawiać rzeczy niestworzone i bzdurne, pokroju, że kobieta i mężczyzna w ogóle się nie różnią oprócz narzędzi do robienia dzieci i wszędzie musi być 50% bo inaczej to dyskryminacja i zło. One chcą odgórnie poustawiać tak, aby pasowało im to do ich teorii i wizji bezpłciowego społeczeństwa.
Bardzo podoba mi się jeden z argumentów Pana JKM, dotyczący tego, że mężczyźni mają umysł bardziej ścisły i są inteligentniejsi, acz są wyjątki, które nie stanowią reguły ani 100% kobiet, co próbują wmawiać ludziom środowiska feministyczne (i tutaj konieczny krzyk oburzenia, sierpy brane w rękę i sławne transparenty z hasłami "Mam cipkę"): w rankingu najlepszych szachistów, w pierwszej setce jest jedna kobieta, w dodatku pod koniec stawki. JKM, jeśli wypowiada się źle, to wypowiada się o feministkach, nie o kobietach.
Znam parę kobiet, które bardzo lubią Pana JKM i w cale nie siedzą przywiązane łańcuchem do gara z ziemniakami w kuchni koło kaflowego ;)
Aby wypowiedź była pełniejsza: http://www.paranorma...7&showentry=166
  • 1

#160 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ciekawe kto stoi za tymi zdarzeniami, bo samo z siebie to się nie stało.
Czyżby nastawało państwo policyjne i specsłużb, które będzie tępić każdy objaw oporu?
To może być pierwszy objaw i preludium do tego co nas w przyszłości czeka.

"Nie mieliśmy zamiaru cenzurować użytkowników tej grupy" - mówi w rozmowie z tvn24.pl Stefano Hesse z biura prasowego Facebook'a.

Strona, na którą zapisało się około dwóch tysięcy użytkowników, zniknęła w nocy z poniedziałku na wtorek. Dlaczego? "Otrzymaliśmy zgłoszenia, jakoby strona miała fałszywych administratorów" - tłumaczy decyzję Stefano Hesse z biura prasowego Facebook'a.

Jednak Jan Przybylski, jeden z administratorów grupy, przyznaje, że nikt nie wyjaśnił mu powodów zamknięcia strony. "Facebook nie udzielił żadnych informacji przed zdjęciem strony, nie przesłał jakiegokolwiek wyjaśnienia po fakcie. Nie udzielił też odpowiedzi na wysłane przez nas żądanie wyjaśnienia zablokowania kont" - mówi tvn24.pl.

"Po otrzymaniu powtarzających się zgłoszeń automat sam usuwa taką stronę. Nie mieliśmy zamiaru cenzurowania treści" - odpowiada Hesse. I dodaje: "Przyjrzeliśmy się sprawie i strona ponownie wróciła do sieci". Ale już bez listy zapisanych do niej członków. Do czwartkowego popołudnia zarejestrowało się na niej półtora tysiąca osób.

Jaka strona na Facebooku tak strasznie komuś przeszkadzała?

"Nie dla prezydentury Komorowskiego"

To jest właśnie - Panie LYNX - zawłaszczanie prawa do wolności słowa.

I jeszcze jedno.
TUSK otrzymał nagrodę Karola Wielkiego i rzekł:
.....że dedykuje ją ofiarom katastrofy smoleńskiej?
LYNX wytłumacz mi dlaczego to zrobił?
Ja nie widzę żadnego konkretnego powodu aby ten gest był potrzebny dla ofiar smoleńskich.
Jak dla mnie zagrywka kampanijna z trumnami w tle.
Co ma piernik do wiatraka i co ma katastrofa do jego medalu?
Co on chciał przez to powiedzieć i co chciał nam przekazać?

Użytkownik osiris edytował ten post 14.05.2010 - 06:41

• 2

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mimo iż moje poglądy polityczne uciekają bardziej ku PO, na Komorowskiego bym nie zagłosował. Wydaję mi się strasznie sztucznym człowiekiem, co było dość mocno widoczne w czasie żałoby narodowej a w szczególności w orędziu. [...]

Mam dokładnie taką samą opinię na ten temat... Jeśli oddał bym swój głos na Komorowskiego to tylko i wyłącznie w przypadku drugiej tury i wybierania tak zwanego "mniejszego zła".
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To jest właśnie - Panie LYNX - zawłaszczanie prawa do wolności słowa.

Nie rozumiem. Sugerujesz, że Komorowski kazał szefom Fejsbuka zablokować stronę, czy jak? Nie korzystam z tego portalu, więc nie wiem jak wygląda tam proces administrowania, ale nie wydaje mi się, by PO miało na niego jakikolwiek wpływ.

TUSK otrzymał nagrodę Karola Wielkiego i rzekł:
.....że dedykuje ją ofiarom katastrofy smoleńskiej?
LYNX wytłumacz mi dlaczego to zrobił?
Ja nie widzę żadnego konkretnego powodu aby ten gest był potrzebny dla ofiar smoleńskich.
Jak dla mnie zagrywka kampanijna z trumnami w tle.

Cóż, jako że nagroda jest przyznawana za zasługi dla współpracy międzynarodowej i propagowanie wartości zjednoczonej Europy, myślę, że Tusk wyraził w ten sposób swój szacunek dla ofiar katastrofy, które miały takie zasługi. A bez wątpienia na pokładzie samolotu były osoby, dzięki którym europejskie zjednoczenie posunęło się do przodu. Nie widzę w tym bezpośredniego związku z kampanią prezydencką choćby dlatego, że Tusk nie jest kandydatem na prezydenta. Masz może na myśli jakieś inne stanowisko?

A na marginesie, bardzo się cieszę, że zaczęły cię interesować moje opinie :-)
  • 1

#163 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Sugerujesz, że Komorowski kazał szefom Fejsbuka zablokować stronę, czy jak? Nie korzystam z tego portalu, więc nie wiem jak wygląda tam proces administrowania, ale nie wydaje mi się, by PO miało na niego jakikolwiek wpływ.

Komorowski nie zajmuje sie takimi sprawami, ale są odpowiednie służby które monitorują sytuacje w internecie i to jest skutek tego.
Przecież nie mogli być to agenci Rydzyka żeby torpedować tego typu publikację - tak na logikę, a ktoś jednak zgłaszał te fałszywe uwagi celem zdjęcia strony z Facebooka. mamy tu do czynienia z zasadą "Cui bono"

myślę, że Tusk wyraził w ten sposób swój szacunek dla ofiar katastrofy,

Więc ja wyrażę swoje zdanie w tej sprawie.
Fałszywy szacunek skoro od samego wylotu były te osoby traktowane arogancko i bez należytej rangi na którą zasługiwali co zresztą przełożyło się na podobne traktowanie w śledztwie obecnie.
Wniosek z tego wyciągam taki, że była to zagrywka pod publiczkę na użytek kampanii.
Nie ma tu znaczenia, że nie TUSK kandyduje.

Użytkownik osiris edytował ten post 14.05.2010 - 11:36

• 2

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież nie mogli być to agenci Rydzyka żeby torpedować tego typu publikację - tak na logikę

Tak na logikę, to jest jednakowo prawdopdobne, że była to manipulacja Komorowskiego, albo że była to prowokacja "agentów Rydzyka". Odgórne odrzucanie jednej z tych hipotez bez weryfikacji jest błędem w rozumowaniu.

A z innej beczki, wczoraj szefowa sztabu Kaczyńskiego powiedziała, że prawdopodobnie nie będzie jego konferencji prasowej w poniedziałek. Ciekawe jak długo jeszcze będą to odkładać.

I na koniec: jak nas widzą w Belgii.
  • 0

#165 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Tak na logikę, to jest jednakowo prawdopdobne,

Może na Twoją, bo tak wygodnie.
Napisałem sarkastycznie o agentach Rydzyka a TY uczepiłeś się tego jak tonący brzytwy.
Jedynym zainteresowanym był elektorat Komorowskiego oraz służby podległe PO i praktycznie nikt więcej.
Rozumni obywatele sami wyciągną właściwe wnioski z tego incydentu, jestem tego pewien.

Co do tego jak nas widzą w Belgii to jest stary chwyt propagandowy na zasadzie że cały świat się z nas śmieje kiedy to świat cały ma nas w d.................. .
Tutaj kulisy działania tego typu propagandy:
Daleko za murzynami

I jeszcze słów kilka na temat zawłaszczania żałoby.
Sławetny list rodzin ofiar o umiar został podpisany przez rodziny 19 ofiar (mniejsza o to z kim były bliżej ofiary, bo to samemu można skonstatować po ich personaliach)
Chciałem zwrócić uwagę, że ofiar było 96 więc ten list jest wyrażeniem swojej opinii przez mniejszość rodzin a nie większość a był on wykorzystywany w mediach jakby to wszystkie rodziny się oburzały.
Taka mała manipulacja.

Użytkownik osiris edytował ten post 14.05.2010 - 13:28

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych