Co do tego jak nas widzą w Belgii to jest stary chwyt propagandowy na zasadzie że cały świat się z nas śmieje kiedy to świat cały ma nas w d.................. .
Akurat podpieranie się Belgią, to strzał w kolano -> link
Kraj, który nie może sobie poradzić ze sobą, się z nas śmieje. Auć. Pewnie własne podwórko, to już im żal komentować

Kaczyński - przemówi, czy nie przemówi. Tymczasem zadajmy sobie pytanie, jak to jest z innymi kandydatami. Za nic nie mogę dotrzeć do poglądów Komorowskiego w sprawie polityki zagranicznej, kwestii obrony narodowej, kwestii służby zdrowia. Dzisiaj jedynie widziałem jak coś tam mówił o tradycji wojskowej, w kontekście tych uroczystości w Moskwie i polityce historycznej. Wracając do tego co już tutaj napisałem - jestem w stanie założyć się z każdym, że Kaczyński będzie jednym z najlepiej zaprezentowanych kandydatów. Lynx ?

Pytałeś czemu miałoby Ci być głupio. Otóż zakładam, że podpisując się pod takimi stwierdzeniami, o nekrofilii, itp, to tak jakbyś sam je wypowiadał. Więc jak dla mnie, to jest ton co najmniej, jakby było już po wyborach. Tak na chłopski rozum - nie powinno być głupio komuś, kto zmieszał z błotem za coś, co jednak zostało zrobione ? Może odpowiesz "ale na razie nie zostało". A jednak to, że zostanie i jakieś debaty, konferencje będą jest do przewidzenia i powinieneś się z tym liczyć.
Dlatego wniosek dla mnie jest niezmienny - te oskarżenia o nekrofilię, "do celu po trupach", to nie była jakaś forma pretensji, a zwykły atak, by jedynie podebrać kilka % Kaczorowi. Dodajmy - chwytami poniżej pasa.