Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 replies to this topic

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do tego jak nas widzą w Belgii to jest stary chwyt propagandowy na zasadzie że cały świat się z nas śmieje kiedy to świat cały ma nas w d.................. .

Akurat podpieranie się Belgią, to strzał w kolano -> link

Kraj, który nie może sobie poradzić ze sobą, się z nas śmieje. Auć. Pewnie własne podwórko, to już im żal komentować ;) A tak już na poważnie - ciekawy artykuł. To coś więcej, niż Baskowie i Katalończycy w Hiszpanii.

Kaczyński - przemówi, czy nie przemówi. Tymczasem zadajmy sobie pytanie, jak to jest z innymi kandydatami. Za nic nie mogę dotrzeć do poglądów Komorowskiego w sprawie polityki zagranicznej, kwestii obrony narodowej, kwestii służby zdrowia. Dzisiaj jedynie widziałem jak coś tam mówił o tradycji wojskowej, w kontekście tych uroczystości w Moskwie i polityce historycznej. Wracając do tego co już tutaj napisałem - jestem w stanie założyć się z każdym, że Kaczyński będzie jednym z najlepiej zaprezentowanych kandydatów. Lynx ? :)

Pytałeś czemu miałoby Ci być głupio. Otóż zakładam, że podpisując się pod takimi stwierdzeniami, o nekrofilii, itp, to tak jakbyś sam je wypowiadał. Więc jak dla mnie, to jest ton co najmniej, jakby było już po wyborach. Tak na chłopski rozum - nie powinno być głupio komuś, kto zmieszał z błotem za coś, co jednak zostało zrobione ? Może odpowiesz "ale na razie nie zostało". A jednak to, że zostanie i jakieś debaty, konferencje będą jest do przewidzenia i powinieneś się z tym liczyć.

Dlatego wniosek dla mnie jest niezmienny - te oskarżenia o nekrofilię, "do celu po trupach", to nie była jakaś forma pretensji, a zwykły atak, by jedynie podebrać kilka % Kaczorowi. Dodajmy - chwytami poniżej pasa.
  • 2

#167 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

*
Wartościowy Post

Podczas spotkania z kombatantami Komorowski chwalił się historią swojej rodziny i opowiadał jak to dziadek, ojciec walczyli tu i tam i gdzie się da.
Mało co o programie dla Polski, ale za to dużo, bardzo dużo informacji o swojej rodzinie i o sobie.
Narcystyczny nastrój raczej go nie opuszcza.
Wiele o sobie i mało co o nas.
Po takim podejściu Komorowskiego możemy być raczej pewni, że podobnie będzie podczas jego kadencji, gdzie będzie wiele dla siebie i o sobie a mało dla nas i o nas.

Użytkownik osiris edytował ten post 14.05.2010 - 14:24

• 7

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chciał bym zaznaczyć że pan Komorowski stwierdził że On i Kaczyński są w 1 lidze. A on nie ma zamiaru rozmawiac z kandytami krórzy są w 2 lidze. Dla mnie ci kandydaci mają wiecej do powiedzenia o polityce państwie i pomysłach na poprawe gospodarki niż on. Nie wim jak można z lekceważyć JKN i innych wybitnych ludzi którzy też chcą poprawy państwa, można by było skożystać z ich pomysłow i ustaw dla dobra Panstwa, za miast wywyższać siebie. ;]
  • 1

#169 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Mały news.

Rzutem na taśmę, bo 37 dni przed dniem wyborów prezydenckich, Platforma Obywatelska domaga się zmian w ustawie o wyborze prezydenta. Posłowie PO chcą, by każdy, kto upomni się podczas oddawania głosu w I turze o zaświadczenie, mógł na jego podstawie zagłosować w II turze poza miejscem zamieszkania. Projekt w tej sprawie jest już u marszałka Sejmu. Co na to opozycja? Sztab PiS jest sceptyczny, Lewicy zdumiony.

Czy wiecie dlaczego PO chce tych zmian bo ja wiem?
Prześpijcie się z tym tematem, albo poczekajcie do rana to Wam odpowiem dlaczego tak im spieszno do tych zmian. :lol
  • 0

Daikin.
  • Tematów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

...poczekajcie do rana...

Nie no, do rana? Osiris trochę czasu mam mało na pisanie, ale ponieważ mamy bardzo podobne poglądy więc wsparłem cię plusami. (mówię żeby znowu afery Muchadowej nie było).

Osobiście mam dość straszenia nas IV RP. A niby III RP taka doskonała?
  • 2

#171 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Napisałem wcześniej:

Prześpijcie się z tym tematem, albo poczekajcie do rana to Wam odpowiem dlaczego tak im spieszno do tych zmian. :lol

PO już wcześniej sobie zdawało sprawę, że termin II tury jest bardzo niekorzystny dla PO ponieważ ich elektorat (bogatych i zamożnych) będzie wtedy na urlopach i nie odda głosów. (biedni zostaną w domach bo nie mają kasy na wyjazdy urlopowe a to przecież elektorat przeciwnika)
Na początku się tym nie przejmowali, bo byli pewni swego, ale ostatnie dni zmusiły ich do zweryfikowania poglądów w tej sprawie i dlatego wystąpili o tą nowelizację, bo strach zajrzał im w oczy, że jednak tych głosów może zabraknąć do zwycięstwa.
  • 3

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja liczę na debatę wszystkich kandydatów, a nie jak to stwierdził pan Komorowski tylko tych z pierwszej ligi.
Jeśli jest jakaś petycja do jakiejkolwiek telewizji, to chętnie się pod nią podpiszę, jeśli nie ma takowej, to może ktoś ją zrobi?
  • 2

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Napisałem wcześniej:

PO już wcześniej sobie zdawało sprawę, że termin II tury jest bardzo niekorzystny dla PO ponieważ ich elektorat (bogatych i zamożnych) będzie wtedy na urlopach i nie odda głosów. (biedni zostaną w domach bo nie mają kasy na wyjazdy urlopowe a to przecież elektorat przeciwnika)
Na początku się tym nie przejmowali, bo byli pewni swego, ale ostatnie dni zmusiły ich do zweryfikowania poglądów w tej sprawie i dlatego wystąpili o tą nowelizację, bo strach zajrzał im w oczy, że jednak tych głosów może zabraknąć do zwycięstwa.

Bądź tak miły i podaj mam wyniki przeprowadzonych wiarygodnych badań pokazujących w jakich częściach kraju, Kaczyński ma większe poparcie. Jakie grupy społeczne go popierają. Jaki prezentują status społeczny i majątkowy.

Jak na razie to co piszesz to ... gołosłowie ... ( takie nago ... na go ... czyli gołosłowie ^^ )

Użytkownik Aidil edytował ten post 15.05.2010 - 11:43

• 0

#174 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Bądź tak miły i podaj mam wyniki przeprowadzonych wiarygodnych badań pokazujących w jakich częściach kraju, Kaczyński ma większe poparcie. Jakie grupy społeczne go popierają. Jaki prezentują status społeczny i majątkowy.

Moja opinia oparta jest o własne obserwacje mediów ( bo każdy z nas innych źródeł nie ma chyba że jest ze służb)
Czytam też wiele opinii dziennikarzy na ten temat i to z jednej jak z drugiej strony sceny politycznej.
Dowodem na panikę w obozie PO może być też nagły powrót do kampanii Palikota (chyba przed chwilą przeczytałem to na pasku TVN24), który przecież wycofał się z życia politycznego i tylko pisał na blogu.
Wróg u bram stąd ta nagła mobilizacja w obozie PO. Wszystkie ręce na pokład, bo nagle okazało się że Kaczyński stał się faktycznym zagrożeniem a nie tylko maskotką do obśmiewania podczas kampanii.
A co do wiarygodności jakichkolwiek badań to są one tak samo "wiarygodne" jak owe sondaże, więc nawet bym nie śmiał się na nie powoływać.

Użytkownik osiris edytował ten post 15.05.2010 - 11:54

• 1

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli ... hym nago i gołosłowie ^^, Takiej się właśnie spodziewałam odpowiedzi ~_~, Właśnie z wnikliwej obserwacji ... hi hi hi ... i ha ha

Jak widzę @@ nagradzanie u adwersarza już się zaczęło ^^,

Jak tuszę ... spadnie mi zaraz parę punkcików ... a co tam ;-) ... niech lecą ...

Użytkownik Aidil edytował ten post 15.05.2010 - 12:00

• 0

Daikin.
  • Tematów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tym razem to nie ja plusowałem chociaż też się z osirisem zgadzam. A minusów właściwie nie używam z szacunku dla wolności słowa.

Nie bardzo też wiem jakich analiz się spodziewasz, przecież polityka to nie jest jakieś pudełko do zmierzenia i wyciągnięcia definitywnych danych.
W moim robotniczym środowisku też są zdania podzielone ale z przewagą dla Kaczyńskiego. Najbardziej mnie jednak śmieszą argumenty jakimi podpierają się antyPISowcy. "...wiesz, bo on (czytaj Kaczyński) to właściwie nic nie zrobił i taki mały jest jakiś..." Oczywiście tutaj sobie trochę uogólniam i nie cytuję dosłownie lecz klimat takich wypowiedzi.
  • 0

#177 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Czyli ... hym nago i gołosłowie ^^, Takiej się właśnie spodziewałam odpowiedzi ~_

To jeżeli jesteś tak skrupulatny w tych swoich informacjach to powiedz skąd TY czerpiesz swoją wiedzę.
Mogę Ciebie zamęczać co post abyś podał źródło swej wiedzy, bo chyba z głowy jej nie bierzesz.
Piszemy tu swoje opinie i przemyślenia na bazie informacji dostarczanych nam w mediach.
Czy masz jakieś pozaziemskie źródła do których MY śmiertelnicy nie mamy dostępu, czy też pracujesz lub Twój znajomy w specsłużbach?
Jeżeli tak to chapeau bas!
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aidil, uważałbym z tym triumfalnym śmiechem :)

Osiris, nie wiem skąd u Ciebie "zmieszanie" na to pytanie Aidil. Wyniki wyborów z 2007 dostępne są tutaj i można zobaczyć, w jakich województwach PiS zdobywało większość, a w jakich nie - znajdziesz tam poparcie dla swojej tezy. Oczywiście można się przyczepić, że 1) teraz mamy 2010, 2) są to wybory prezydenckie, ale jak ktoś nie potrafi z tego wyciągnąć wniosków na teraz, to... Jego sprawa.

Pewnie jest anologiczna strona o wyborach prezydenckich 2005, ale imo te wyniki dają obraz bliższy dzisiejszej rzeczywistości. W 2005 jeszcze LPR i Samoobrona miały się dobrze, zatem i ich kandydaci.

EDIT:

Jednak jako ciekawostka - Wyniki wyborów prezydenckich 2005 z II tury. Widać wyraźny podział, który lepiej się rozumie widząc dodatkowo dochody Polski z poszczególnych województw.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 15.05.2010 - 14:33

• 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Napisałem wcześniej:

To potworne, reżim nie odpuści, może jakaś partyzantka w lesie osirisie ? :lol
  • 0

#180 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Osiris, nie wiem skąd u Ciebie "zmieszanie" na to pytanie Aidil.

Nie wiem dlaczego tak to odebrałeś. Nie chciało mi się szukać takich badań, bo nie wiem co miałbym nimi udowadniać.
Zresztą uważam, że sondaże i badania są bardzo często zwodnicze, więc mam raczej awersje do tego typu działań.

To potworne, reżim nie odpuści, może jakaś partyzantka w lesie osirisie ?

Ja już się szykuję. Mam kupionych kilka granatów z Tesco tylko obawiam się, że kiedy będą potrzebne to zgniją.

Użytkownik osiris edytował ten post 15.05.2010 - 16:24

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych