Według Ciebie czytanie Gazety Wyborczej jest inwektywą ale pewno pochwaliłbyś czytanie Naszego Dziennika i Gazety Polskiej.
Czytam różne pisma. Wyrocznią dla mnie jest logika i rozsądek.
Historia jest dobrym nauczycielem i wiem jedno, że państwo wodzowsko-biurokratyczne prowadzi do zniewolenia.
Natomiast państwo liberalne daje wolność obywatelom.
YawgmothKorwin Mike jest anachronicznym patriarchalnym rezonem, bardziej publicystą niż politykiem. Nie uważam go za liberała, ale raczej za krzykacza szermującego hasłami społecznymi, które podobają się mężczyzną tęskniącym do stylu maczo.
Pan Korwin miesza poglądy rewolucyjnie-liberalne na gospodarkę z pełnymi fobii wypowiedziami wobec kobiet. Co raczej czyni go groteskową hybrydą światopoglądową.
Rozumiem że jesteś człowiekiem prawicy. Więc na pewno byłeś zwolennikiem Buzka i AWSu.
Przypomnij sobie jak przeszkadzajko Kwaśniewski zniszczył ten że rząd. A Miler rozwalił rozsądnie zreformowaną służbę zdrowia.
W polityce mała destrukcja daje wielkie wyniki. Żeby w polityce zrobić coś dobrego musi zaistnieć korzystny splot przypadków i konsensus sił politycznych.
Mając to na uwadze mamy Jarosława Kaczyńskiego za syna marnotrawnego, który roztrwonił olbrzymi potencjał w 2005 roku mając koniunkturę i sprzyjającego mu prezydenta.
Teraz próbuje wrócić do władzy udając potulne niewiniątko na plakatach wyborczych przerobionych foto szopem na delikatnego, dobrego dziadunia, który wszystkim chce zrobić dobrze.
Ja mu nie wierzę.
Użytkownik Aidil edytował ten post 15.05.2010 - 22:27