Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

#211 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Wygląda na to, że PO oraz ich komitet popadli w taką ekstazę że już nic nie kontrolują.
Chlapią na lewo i prawo co popadnie.
Dobra nasza, oby tak dalej. 8)
Jeżeli JK nie da się sprowokować i nie palnie jakiegoś głupstwa to zmiażdży ich siłą spokoju. A Komorowski i jego przyjaciele uduszą się we własnym sosie absurdalnych wypowiedzi i posunięć.
Coś się popsuło w tej precyzyjnie dotychczas działającej maszynce od PR.
Nie spodziewałem się, że katastrofa stanie się dla PO tym czym była afera Rywina dla SLD.
  • 1

oops.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Mikke jest za legalizacja blantow? A mogl by ktos dac dowody takiej obietnicy?
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak na szybko nie mam lepszego źródła, niż...

Dołączona grafika

Muszę w świetle wcześniejszych wpisów napomknąć, że nie palę :P

edit AlienGrey
7.10 Zabronione jest hotlinkowanie czyli wykorzystywanie plików graficznych z innych serwisów bez wcześniejszego przeniesienia grafik na darmowy serwer hostujący lub na serwer własny.

Oj Yawgmoth...

Yawgmoth: Poprawione.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 18.05.2010 - 21:18

• 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A teraz stawiam pytanie, dlaczego Jarosław Kaczyński...i co chce zrobić jako przyszły prezydent ?

Pozwolę sobie na cytat samego siebie, bo tak jak myślałem nie dostałem odpowiedzi. Temat cały czas zbacza na PO i jakie to złe PO. Tak na różnych forach nie tylko tutaj zachowują się zwolennicy PiS. Nie piszą o tym jakim to cudownym i świetnym prezydentem będzie Jarosław Kaczyński. Jaki to super ma program i społeczne poparcie tego programu.

Jedyne co ciągle czytam tu i ówdzie to złe PO, mafia i układy. I analiza kto stoi gdzie ZOMO a gdzie stoją patrioci. Więc czy zwolennicy PiS-u dostrzegają u swojego kandydata Jarosława Kaczyńskiego jakieś inne walory niż gnębienie ludzi stojących gdzie ZOMO ? To nastąpiła w końcu jakaś przemiana czy nie ? Bo ściganie układu mieliśmy w 2005-2007 i jak nadal mamy się tym samym zajmować to nie ma żadnej przemiany i jest to samo.

Druga sprawa to komitet poparcia i autorytety.

Czy pisowcy będziecie teraz obrażać Franciszka Smudę, Tomasza Golloba, Janusza Gajosa, Andrzeja Grabowskiego etc. itd. ? Wszyscy nic nie znaczą tak i są z układu ? Planeta małpich autorytetów ? Podłożycie głosy i zrobicie szyderę jak z Szymborskiej ?
  • 0

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zastanawia mnie fakt, dlaczego media w Polsce nagłaśniają i podnoszą temat pochodzenia narodowościowego liderów PiSu i PO, a przez dziesięć lat prezydentury Kwaśniewskiego i także obecnie skrywa się fakt, że najbardziej tajemniczą postacią w rodzinie Kwaśniewskich był ojciec byłego prezedenta, Izaak Stolzman vel Zdzisław Kwaśniewski. Czyżby operujący w Polsce Mossad uważał jednego syjonistę za nietykalnego, a innych musi przywoływać do porządku. Kwaśniewski był lojalny i podporządkowany?
Niedawno także wspominałem, że media interesowały się pochodzeniem dziadka Tuska, który wusługiwał się Niemcom w Wehrmachcie. Teraz do porządku przywołuje się bliźniaków Kaczyńskich.
Lech i Jarosław rzadko chwalili się ojcem. Może dlatego, że jako tytan pracy rzadko bywał w domu. A może z innego powodu. Bo Rajmund miał współpracować po wojnie z PZPR organizując przy Politechnice Warszawskiej 2-letnie kursy szkoleniowe. Dzięki nim partyjni kacykowie mogli się legitymować dyplomami ukończenia studiów.
http://www.pardon.pl...iec_kaczynskich Niedawno także pisałem, że Żydokomuna IV RP ma się całkiem dobrze. I gdyby nie układ z żydokomuną PRL, to Kaczyńscy na pewno nie byliby dziś u władzy:
Najmniej znany z Kaczyńskich, "Po wojnie wstąpił do PZPR i był działaczem tej partii w jej najgorszym okresie tj. przed 1956 r."
http://www.naszekasz...pic_id=665&f...
Nie mogę znaleźć tekstu, o powiązaniach rodzinnych syjonistów z PiSu z zniewieściałym działaczem PO, Bronisławem Komorowskim. Okazuje się, że kolidacje rodzinne tych ugrupowań są bardzo wyraziste. Otóż Lech Kaczyński poślubił Marię z domu Jaśkiewicz, która to była córką ciotki Komorowskiego. I tak układ się zamyka.
Najlepiej jednak, o korzeniach syjonistycznej rodziny Kaczyńskich opisuje pan Nowak:
Wg Lecha Kaczyńskiego jego babcia, ze strony ojca, Franciszka Świątkowska, pochodziła z okolic Odessy, w tym powiecie urodził się też Wilhelm Świątkowski... prezes Naczelnego Sądu Wojskowego PRL.
http://raportnowaka....typ=news&id=176

Cudowne przypadki z życia Kaczyńskich-Kalksteinów ...

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego.
Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie, dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle.
W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce.

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalkii, jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków
i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególna troską.
Opowieściami o wykańczaniu bolszewików?
Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał?

komus to sie podoba czy nie, kaczynskiemu daleko do bycia mezem stanu... mi raczej przypomina wywyzszajacego sie zakompleksionego malego czlowieczka, nie dziwie sie, tak zostal wychowany. jako ten 'lepszy', przy wyslugujacym sie komunie ojcu... czyli mamy dodatkowo kompleks tchorzostwa.
warto wiedziec cos o czlowieku zanim sie go postawi na piedestal...

itp:
http://wiadomosci.on...GZvcnVtMDAxLmpz
http://forum.gazeta....ych_poslow.html
http://www.pardon.pl...aci_kaczynskich

Użytkownik cuinust edytował ten post 17.05.2010 - 00:52

• 2

#216 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Czy pisowcy będziecie teraz obrażać Franciszka Smudę, Tomasza Golloba, Janusza Gajosa, Andrzeja Grabowskiego

To pokaż gdzie obraziliśmy owych Panów.
Ci akurat w mediach nie opowiadali takich bzdur jak Bartoszewski (Kaczyński hodowcą zwierząt futerkowych) , Wajda (mamy wojnę domową) , Komorowski (być sknerusem jak poznaniacy i krakowianie) i inni.
Każdy ma prawo głosować i popierać kogo chce ale powinien ważyć wypowiadane publicznie słowa.
Ciekawe jak poczuł się właśnie Andrzej Grabowski gdzie został określony jako sknera i skąpiec, bo chyba jest on z Krakowa lub tam mieszka.
Czy teraz z takim samym zapałem wspierać będzie Komorowskiego z jego niewyparzonym językiem.

cuinust, Twoje rewelacje są rodem z tabloidów i tyleż samo są warte co owe pisemka, więc trudno się odnosić do takich bzdur.
Za chwilę wkleję Ci podobną rewelację utrzymaną w tak bzdurnym tonie, ale skierowaną w przeciwną stronę.

Ojciec Tuska (rzekomy):
http://bi.gazeta.pl/...5/z7885947X.jpg

http://wyborcza.pl/1..._smolenski.html

edit AlienGrey
7.10 Zabronione jest hotlinkowanie czyli wykorzystywanie plików graficznych z innych serwisów bez wcześniejszego przeniesienia grafik na darmowy serwer hostujący lub na serwer własny.

• -1

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

osiris

Przekroczyłeś zamieszczając to zdjęcie wszystkie granice.
Mam nadzieję że Eury zagląda tutaj.

edit cisz: Aidil, na przyszłość raportuj, jeśli uważasz, że ktoś naruszył regulamin. Podawaj przy tym punkt, który został złamany.
  • 1

#218 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

osiris

Przekroczyłeś zamieszczając to zdjęcie wszystkie granice.
Mam nadzieję że Eury zagląda tutaj.

Chyba przeczytałeś komentarz mój dotyczący tego zdjęcia, które nie jest z Naszego Dziennika, tylko z Waszej ulubionej Gazety Wyborczej.
Piszę przecież że to nadużycie i głupota, ale tak samo funkcjonuje jak te bzdurne opisy życia rodziny Kaczyńskich.
A co poruszyło Cię to zdjęcia?
Nie rób bliźniemu co Tobie nie miłe.

Aha, pod zdjęciem masz link do źródła tego zdjęcia.
To nie jest źródło z gazety podziemnej PiS, tylko z GW.

Użytkownik osiris edytował ten post 17.05.2010 - 08:08

• -1

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

cuinust, Twoje rewelacje są rodem z tabloidów i tyleż samo są warte co owe pisemka, więc trudno się odnosić do takich bzdur.
Za chwilę wkleję Ci podobną rewelację utrzymaną w tak bzdurnym tonie, ale skierowaną w przeciwną stronę.

Ojciec Tuska (rzekomy):
Dołączona grafika

http://wyborcza.pl/1..._smolenski.html

porownujesz sugerowanie ze ktos ma ojca z ss przez rozsylaie ulotek na ktorym jest "ktos podobny" do niego (nie wazne ze facet mial wtedy 9 lat) do calej masy faktow???? .................................... jesli zdjajesz sobie sprawe z tego co robisz, to nie ma z toba o czym dyskutowac, a jesli nie, to chwala Bogu, jeszcze jest czas zeby sie zastanowic nas soba

wybaczcie ze cytuje siebie ale nie chce drugi raz pisac tego samego

pamietam jak w wroclawiu, w 2005 r kolega przyszedl do mnie kilka dni przed wyborami, mowil ze nie wie na kogo glosowac. chcial na tuska ale starsza pani u ktorej wynajmuje pokoj pokazala mu ulotki na ktorych bylo napisane ze Tusk będzie zabijał nienarodzone dzieci i uśmiercał chorych na raka....

jesli juz rozmawiac o rzeczach wolajacych o pomste do nieba to proponuje 'pochwalic' sposob prowadzenie kampanii przez "jedynych patriotow polskich". pochwalic, jesli bierzemy pod uwage skutecznosc.

szczerze nie zdziwie sie jesli wygra kaczynski. spojrzmy jak historia sie powtarza (a niech to.. znowu wrocław?) w tych wyborach:

Po Wrocławiu krążą ulotki ze zdjęciem czterech SS-manów w samochodzie. - Czy kierowca to Donald Tusk, ojciec premiera? - pytają autorzy.
Ulotkę rozdawano przedwczoraj na wrocławskim Rynku i wrzucano do skrzynek mieszkańcom dzielnicy Krzyki.
[...]
Z tej samej ulotki można też się dowiedzieć, że Bronisław Komorowski wiedział o katastrofie pod Smoleńskiem dwie godziny przed nią. Dowód? Jego zdaniem orędzie marszałka Sejmu pojawiło się na stronie internetowej TVP Info 10 kwietnia już o 5.57.

moim zdaniem nikomu tak nie zaszkodzila ta katastrofa w smolensku w tych wyborach jak PO wiec smiesznym wydaja mi sie komentarze jak to PO ze wspolpraca z (np.) KGB uknulo spisek. "myslenie" tak proste ze az szkoda gadac. ilu jest takich jak Tropiciel ktorzy nigdy PiSu nie popierali a teraz nagle obudzili sie bo sa przekonaniu ze tylko Kaczynski jest naszym wybawca przed zlymi silami grozacymi naszemu narodowi. bzdura. kaczynski jest i bedzie taki sam... takze panowie, a zwlaszcza panie, emocje na bok. wlaczyc myslenie... nie dlatego ze takich sił nie ma i nie dlatego zeby kaczynski przegral, bo pewnie wygra... zreszta z politycznego punku widzenia to jest nei wazne i tak jakikolwiek bedzie wynik w tych wyborach przegra polska. ale nie mozna prowadzic do takiego podzialu... nie mozna wykorzystywac ludzkich emocji, patriotyzmu, wiary itp

• 3

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli wygra PiS przegra Polska, czyli Ty, ja, my. Bodziemy mieli kolejne pięć lat "w plecy". Kolejne pokolenie uwikłane w rozgrywki byłego obozu.
Patrzę na proporcje udzielających się w tym temacie ... i mam nadzieję, ze młode pokolenie myśli samodzielnie. Jest wstanie odróżnić fikcje od prawdy.
  • 1

#221 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

mam nadzieję, ze młode pokolenie myśli samodzielnie. Jest wstanie odróżnić fikcje od prawdy.

Ja też mam podobną nadzieję, więc możemy sobie podać ręce.

cuinust, ja podałem źródło zdjęcia a TY teraz podaj źródło Twoich rewelacji.
Będziemy mogli zweryfikować jego wiarygodność, czekam!
  • 0

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

nie znam sie na polityce na tyle by przewidziec ile polska (gospodarka, panstwo, ludzie itp) wygra/przegra jesli wygra PiS a ile jesli PO. podejrzewam ze jesli chodzi o sprawy formalne, o działanie, o gospodarke itp to obie partie pewnie prezentuja sie podobnie (ani tu ani tu nie zauwazylam jakis cudotworcow), jesli chodzi o "rozkradanie" i pilnowanie tego co nasze to ani PiS ani PO nic nie zrobily zeby temu zapobiec, wiec nie ma roznicy, ale jesli bierzemy pod uwage sytuacje miedzynarodowa to tutaj zdecydowanie mniej nam sie oplaca (delikatnie mowiac!) PiS.... wiec jesl bede musiala :( zaglosowac w drugiej turze miedzy Kaczynskim a Komorowskim to zaglosuje przeciw Kaczynskiemu. tak mi wychodzi z kalkulacji

no chyba ze ktos mi udowodni ze kaczynski bedzie gwarantem walki o nasza suwerennosc, o nasz narodowy interes, gwarantem zachowania polskiego prawa jako tako chroniacego zycie, wiare i normalnosc.

poki co kaczynski w tym kierunku dzialal dokladnie tak samo jak PO. no chyba ze po 10 kwietnia faktycznie zdazyl sie cud przemiany... jak ktos chce w to wierzyc niech pomysli czy faktycznie oplaca sie pozostawic wybor ktory dotyczy NAS swojej dobrej "wierze"

mam nadzieję, ze młode pokolenie myśli samodzielnie. Jest wstanie odróżnić fikcje od prawdy.

Ja też mam podobną nadzieję, więc możemy sobie podać ręce.

cuinust, ja podałem źródło zdjęcia a TY teraz podaj źródło Twoich rewelacji.
Będziemy mogli zweryfikować jego wiarygodność, czekam!

nie chce mi sie... nie zalezy mi tak bardzo na tym. jesli cie to interesuje mozesz tak samo jak ja poszukac. polecam wszystkim...

jak ktos nie chce w cos wierzyc to chocby mu podstawic pod nos czyjs podpis to i tak powie ze to fake... wiec szkoda zdrowia
  • 1

#223 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

nie chce mi sie... nie zalezy mi tak bardzo na tym.

Wpierw naskoczyłeś na mnie że masz pęk , stos, ogrom faktów a teraz uciekasz od odpowiedzialności podania źródła tych dziwactw?
Jesteś kompletnie niewiarygodny a tym samym dajesz dowód tego że to co piszesz jest niewiarygodne!!!
To nie MY mamy szukać tych źródeł, bo nie MY posługujemy się tymi "informacjami" i "faktami"
No Tobie leży ciężar dowodowy nie na nas.

Tak się właśnie kończy dyskusja na ten temat.
Na innych forach poprosiłem tego typu ludzi o podanie źródła tych rzekomych rewelacji, to odpowiedź była bardzo podobna.
"Nie mam czasu, nie chce mi się, poszukaj sobie ....................... itd. itp."

PS:
Na razie muszę wyjechać, więc nie będę na bieżąco ripostować.

Użytkownik osiris edytował ten post 17.05.2010 - 08:57

• 0

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

nie chcialam na ciebie naskoczyc, taka jest moja wiedza. nie mowie, nie podaje nigdy niczego co uwazam za bzdure. czuje sie odpoweidzialna osoba. zauwaz ze nawet jesli choc 50% z tego co podaja o Rajmundzie K. (rozne zrodla... Polityka, Wikipedia itp) to prawda to juz kompromituje go... nie wpominajac o rzeczach ktore widac golym okiem

np. tak bez szukania, specjalnie dla ciebie choc mi sie nie chce...

blizniaki mieszkaja na żoliborzu w willi za komuny podczas gdy wszyscy inni gniezdza sie w klitkach....

wystapuja w filmie

potrafia poweidziec ze ktos "nie wychowywał się na podwórku, tylko w trochę lepszych miejscach"

wstydza sie i nigdy nie wspominaja o swoim ojcu

na prawde nie chce mi sie, a to sa tylko rzeczy ktore widac golym okiem i juz wystarczy troche rozsadku zeby wyciagnac wnioski, wiec nie zmuszaj mnie do robienia czegos co jest niepotrzebne. jestes na forum ktore jest anonimowe, czyli z natury niewiarygodne wiec po co krzyczysz ze ktos jest niewiarygodny nikt nie musi niczego udowadniac kazdy ma swoj rozum by cos ocenic na ile jest prawdziwe i kazdy jesli jest zainteresowany moze to sprawdzic. nie denerwuj sie jesli ktos mowi ci cos w co nie chcesz wierzyc. tobie zalezy bardziej na tym zeby to obalic niz mi zeby to udowodnic wiec jesli juz mowimy kto co POWINIEN to raczej ty... mi jest wszystko jedno.
  • 1

#225 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Rzucasz jakieś chwytliwe wyborcze hasełka próbujące na siłę dezawuować kandydata PiS, tylko dziwnym trafem trafia ciebie niemoc aby wskazać skąd te informacje.
Jeśli je masz z Polityki to wskaż źródło (link) gdzie będziemy mogli poczytać sobie ten artykuł o Kaczyńskich i sami wyrobimy sobie zdanie o tym materiale.
Sprytnie piszesz kalumnie na Kaczyńskich, gdzie nie możemy zweryfikować tych informacji a zostajemy jedynie skazani na Twoje subiektywne komentarze.
Jest to zasada, że rzucamy gównem do skutku, aż się w końcu coś do nogawki przylepi.
Te różne bzdurne informacje o politykach różnych opcji żyją sobie własnym życiem w internecie a niekumaci łykają je bezkrytycznie.
Albo będziemy rozmawiać merytorycznie o kandydatach, albo będziemy obrzucać ich fekaliami.
Czy o to Wam chodzi?
Jak ja mam się przykładowo odnosić do rewelacji o Kaczyńskich skoro nie podajesz wiarygodnych źródeł tych informacji.
To nie jest magiel, żebyśmy przerzucali się inwektywami na temat polityków i rozsiewali plotki.
No chyba że się pomyliłem i ten temat to magiel.

Użytkownik osiris edytował ten post 17.05.2010 - 12:34

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych