Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Argentum.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Napieralski albo Olechowski. Polska socjaldemokracja (nie komunizm) musi się w końcu odrodzić.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na potrzeby tego tematu, chciałem wziąć pod lupę rządy PO i prezydenturę Lecha Kaczyńskiego. Otóż na tym forum walają się kłamstwa o wetach prezydenta, które każdy zwolennik PO bezmyślnie powtarza. Chciałbym to ukrócić.

Jak dla mnie prawdziwe rządzenie PO, rozpoczęło się dopiero po śmierci L. Kaczyńskiego (a dlaczego, to wszyscy wiedzą). Czyli bardzo krótko, żądzą, na tyle krótko, że mogę ich usprawiedliwić, z tematyki przeciw powodziowej.

Po 1 "rządzą". Po 2 rozumiem, że przyznajesz, że PO nic nie zrobiła - tu się zgadzamy, choć jako powód wskazujesz Lecha Kaczyńskiego, jako wetującego szkodnika. Cóż... tutaj już nie. Nie wiem, czy siejesz te bzdury celowo (a jak wiadomo - zarówno PO, PiS, jak i inne partie mają swoich najemników w sieci :)), czy padłeś ofiarą kłamstw rozsiewanych przez telewizję, ale muszę wyprowadzić Cię z błędu (oraz tych, którzy dali się nabrać). A więc:

Dołączona grafika

Tutaj mógłbym już chyba zakończyć.

18 wet (a 19 do TK), w tym 1 za rządów PiS. Lech Wałęsa 23. Kwaśniewski 11/13 i 24/12. Z takim tempem, to nie wiem, czy Lech dogoniłby poprzedników, zwłaszcza, że od września 2009 miał zastój i nic nie zawetował.

Do wglądu link .

Z ustaw odesłanych do TK, wiele rzeczywiście okazały się bublami konstytucyjnymi, których autorzy chyba niezbyt przemyśleli.

Tak na prawdę rozchodzi się o dwie ustawy - o zakładach opieki zdrowotnej i ustawę o emeryturach pomostowych, co do których (wet) można rzeczywiście mieć wątpliwości (jednak emerytury pomostowe, przeszły - z pomocą lewicy odrzucono weto). Podejrzewam, że te dwie sytuacje, zrodziły w PO i przychylnym im mediom zapotrzebowanie, na budowę wizerunku wszystko-wetującego Prezydenta, a niektórzy (jak widać), dali się nabrać i łyknęli bez zastanowienia.

Nie znoszę ortodoksów i fanatyków ślepo idących, za swoimi ulubieńcami i uderzyła mnie zupełna ignorancja Armstronga, na posty któregoś z userów, w temacie o powodzi, który nie wskazywał jakiegoś globalnego braku działania poprzednich rządów (tzn wskazywał, ale w innym miejscu, niż ten, o który mi chodzi), ale konkretną sytuację. Bo jak mają się poprzednie kadencje do:

"Już w sobotę Rządowe Centrum Bezpieczeństwa wiedziało o realnym zagrożeniu powodziowym - ustalił reporter śledczy RMF FM Roman Osica. Mimo to, Rządowy Zespół Zarządzania Kryzysowego pierwszy raz zebrał się dopiero wczoraj późnym wieczorem"

?

Ok, myślę, że z wykresu, oraz podanej strony każdy może wyciągnąć własne wnioski. Mam nadzieję, że skończy się teraz powtarzanie bzdur, o wszystko-wetującym Lechu Kaczyńskim, a niektórzy poświęcą chwilę refleksji nad rządami PO, którym jednak nie przeszkadzano tak, jak to niektórzy chcięli przedstawić.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 20.05.2010 - 18:09

• 3

#273 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Lecha Kaczyńskiego, jako wetującego szkodnika. ............

Tą tezę lansowała PO oraz powtarzały ją jak mantrę media związane z tą partią czyli TVN, TVN24 oraz GW, Polityka.............i im podobne.
To był celowy zabieg socjotechniczny a setki razy powtarzane kłamstwo w końcu staje się prawdą.
I tak się stało z tymi wetami.
To nie jest wina userów skoro przez lata wmawiano im w mediach że to szkodnik wetujący wszystko jak leci.
Teraz musimy walczyć z tymi stereotypami, jeżeli w ogóle jest to możliwe.
Największym propagatorem tego kłamstwa był Niesiołowski.

Użytkownik osiris edytował ten post 20.05.2010 - 18:49

• 2

renton.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Sadze ze ktos powinien przeprowadzic ankiete z zapytaniem "Czy zapoznales sie z programem swojego kandyta na ktorego oddasz glos" obawiam sie ze moglo by byc maksymalnie 10%, mysle ze taka sonda przydalaby sie polakom.
  • 1

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Yawgmoth

Moim argumentem jest to, że mieścin takich jak Włoszczowa są u nas setki. Jedyny powód, że właśnie to miasto dostało wypasiony dworzec to Gosiewski u władzy. Datę z 2007 podałem tylko w celu uświadomienia, że InterCity przestało tam się zatrzymywać jak PiS stracił władzę.

Dworzec może być opłacalny ze zwykłych osobówek ( dzisiaj TLK, InterRegio etc. ) InterCity na takim zadupiu stawał na życzenie Gosiewskiego.

Najnowszą informacją w tym temacie jest rozkład jazdy, ja tam InterCity nie widzę więc nadal się nie zatrzymuje zgodnie z moim linkiem z 2007:

http://rozklad-pkp.pl/

Taki ładny dworzec spłacił by się w wielu miejscach. Wedle Twoich linków widzę tam 1100 pasażerów na miesiąc ;) Dla mnie to mizerna liczba, są dworce gdzie tyle wsiada w jeden dzień a wyglądają jak rudera.

Jak masz w... PiS to jeszcze nic. Inna sprawa jeśli mieścisz tam również wyborców PiS. Wtedy imo można mówić o tym, że uległeś medialnej papce i sianiu nienawiści. Jak jest - Ty wiesz najlepiej.

Nie ulegam papce. Mam w d...tych co zachowują się agresywnie. Jak już pisałem, walące parasolkami babcie i wyzywający obraźliwie dziadkowie to nie wymysł mediów. Nie wiem za bardzo co za kit chcesz mi wcisnąć, że relacje na żywo są manipulowane ?

Czemu nie włączysz czasami RM i nie posłuchasz jak tam jadem plują. Ja włączam czasami bo lubię być u źródła. Moje zdanie opieram na ocenie źródeł jadu a nie opisie go przez kogoś. Tak więc żadna manipulacja nie ma u mnie miejsca.

Kolejna sprawa to kościół i nawoływanie z ambony ( zaznaczam nie wszędzie ale jednak ) na głosowanie na jedynych sprawiedliwych. To też nie żaden wymysł, słów w usta im nikt nie włada, księża sami decydują co mówią.

Oj, jedną już gdzieś tutaj zamieściłem, gdy pokazywałem jakie to "liberalne" jest PO, że aż... jest bardziej socjalistyczne, niż PiS (kilka (moich) postów temu). Ostatnio ta sytuacja, by umożliwić głosowanie poza miejscem zamieszkania. Jest reguła, by w trakcie "gry" nie zmieniać jej zasad, o czym na szczęście pamiętały inne ugrupowania, nawet PSL. Imo już te 2 przykłady pokazują, że PO nie gra pod Polskę, a pod siebie i dlatego chętnie widziałbym kogoś blokującego jej "ciekawsze" owoce.

To wytłumacz mi co złego jest w głosowaniu poza miejscem zamieszkania ? I czemu to nie jest pod Polskę i dla Polaków ?
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Włoszczową zostawiam - wg moich źródeł jest opłacalna, a mnie tylko o to chodziło. Sprawa wizerunkowa to inna sprawa - dość subektywna. Być może macie rację. Musiałbym być Włoszczowianinem, żeby to w pełni zrozumieć ;)

Nie wiem za bardzo co za kit chcesz mi wcisnąć, że relacje na żywo są manipulowane ?

A ja nie wiem zbytnio, skąd taki wniosek.

Czemu nie włączysz czasami RM i nie posłuchasz jak tam jadem plują.

Przypominam - nie jestem wyborcą PiS. Do tego jestem agnostykiem. Nie widzę zatem żadnego powodu, by włączać RM, tym bardziej że się o nim nie wypowiadam - zatem nie można mi tutaj zarzucić, że nie wiem o czym mówię, bo nie mówię :)

Dużo piszesz o Moherach. Idź na stronę tvn24 i pogrzeb w archiwach - jakieś max 2 dni temu były wyniki badań ukazujące procentowo jaką część zwolenników poszczególnych kandydatów stanowią mężczyźni, kobiety, oraz w jakim wieku są ci sympatycy. Największą część sympatyków PO i PiS stanowi ta sama grupa wiekowa. Zatem generalizowanie PiS=mohery jest zakłamaniem. Ja tak mogę powiedzieć, że więźniowie=PO, bo w większości zakładów karnych PO miało chyba z 90% poparcia :D (2007). I będzie to prawda, w tym samym stopniu, co z tymi moherami.

To wytłumacz mi co złego jest w głosowaniu poza miejscem zamieszkania ? I czemu to nie jest pod Polskę i dla Polaków ?

Jest reguła, by w trakcie "gry" nie zmieniać jej zasad

Nie mam nic przeciwko takiej ustawie, na najbliższe wybory parlamentarne, choćby również były w wakacje. Tym razem chodzi po prostu o zasady.

I szkoda, że nie odniosłeś się do zdemaskowania kłamstw o Prezydencie Kaczyńskim, bo Ty chyba też szermowałeś argumentem, jakoby Kaczyński miał być wetującym szkodnikiem.
  • 0

#277 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ostatnia "wyciszona" wypowiedź Palikota:

- Zachowania Jarosława Kaczyńskiego przed 10 kwietnia na pewno byłby dziełem szatana.

Ponoć Komorowski głosi że zgoda buduje, tylko czy chodzi mu o to, że dopiero na zgliszczach.
Wpierw trzeba wypalić PiS ogniem (bo wyrżnięcie watahy pod Smoleńskiem się nie udało do końca) a dopiero potem zgoda na pogrzebie PiS-u?
Chyba o to chodzi Komorowskiemu i PO.
  • 0

#278 Gość_Armstrong2009

Gość_Armstrong2009.

Napisano

Polska potrzebuje silnego prezydenta. Dlatego głosowałbym na Mariusza Pudzianowskiego. Ale on nie startuje... :(

A ja uważam, że nadszedł czas na zmiany, Polska też ich potrzebuje i dlatego tym razem naszym prezydentem powinna zostać piękna kobieta, na przykład Dorota Rapczewska (Doda), niestety ona też nie startuje a chętnie bym na nią zagłosował. Kurcze ale lipa :P
  • 0

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

kto jeszcze bagatelizuje sprawe nawiedzonych starszych pan z kregu ojca rydzyka (bo np w jego rodzinie nikt sie nie kloci o polityke) w zwiazku z tym uwaza ze podzialu nie ma wiec nie ma o czym mowic proponuje odswiezenie pamieci

Ostatnio dostało się Zygmuntowi Wrzodakowi z LPR. Gdy poseł powiedział Jarosławowi, żeby zanim zacznie budować IV RP, rozliczył się z III RP, którą współtworzył, ten miał mu odpowiedzieć: „Ty ruski agencie, załatwimy cię”. Później twierdził, że tylko „wyraził swoje przekonanie co do tego, w czyim imieniu działa pan Wrzodak”. Bo, według Kaczyńskich, każdy działa na czyichś usługach.

zrodlo

Ostatnio mnie porównują z Putinem, ale chętnie przyjąłbym uprawnienia władz chińskich w tej sprawie. Tam się buduje 6 tysięcy kilometrów autostrad rocznie, ale tam nie trzeba wykonywać żadnej z tych 31 czynności, które trzeba zrobić u nas przed rozpoczęciem budowy. Przy tych pieniądzach, jakie mamy, drogi powstawałaby błyskawicznie, ale krępuje nas biurokracja, i to taka, na zmianę której nie mamy wpływu, co nam uświadamiają wpływowi urzędnicy Unii Europejskiej. Zapewniam pana jednak, że to jest dla mnie superważne i te autostrady będą.

Inicjatywy PiS, które pan wymienia, mają jeden cel: wzmocnić kontrolę i rolę państwa.
To dość banalne, co powiem, ale żadna grupa społeczna czy zawodowa nie działa dobrze, gdy jest poza kontrolą. W dzisiejszej Polsce działa tylko kontrola polityków posunięta do całkowitego odebrania im prawa do prywatności, przy jednoczesnym braku jakiejkolwiek kontroli grup obsługujących ważne segmenty życia społecznego. I grupy te niesłychanie agresywnie rozbudowują ideologię służącą utrzymaniu ich przywilejów. To rzeczywiście ogranicza pole demokracji, oddając władzę z rąk demokratycznie wybieranych przedstawicieli w ręce ludzi niekontrolowanych przez nikogo.

zrodlo

- Ja bym się wstydził pracować w Radiu Zet - konkludował swój wywód o "propagandzie", która dała PO zwycięstwo w eurowyborach Jarosław Kaczyński. Gdy dziennikarz Radia Zet odpowiedział mu, że "on się nie wstydzi", prezes PiS powiedział: "Tym się różnimy. Zawsze w Polsce były dwie grupy: ta z AK i ta z innych środowisk".

zrodlo

Ja też nie bardzo nadaję się na Tuska - nie wychowałem się jednak na podwórku, jak on sam przyznaje, ale w trochę lepszych miejscach.

zrodlo

Jak powiedział Jarosław Kaczyński, spędził w Stoczni Gdańskiej kilka, może najważniejszych, tygodni swojego życia i pamięta, "kto był wtedy po której stronie". - My jesteśmy tu, gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO - oświadczył premier Jarosław Kaczyński.

zrodlo

czy ktos mi moze wytlumaczyc jak czlowiek ktory faktycznie chce obalic uklad moze na prawo i lewo kazdego kto mu nie w smak obrzucac haslami ze jest z zomo lub z innych srodowisk? i czy czlowiek ktory chce obalic uklad stosowalby do tego celu coraz wieksza kontrole na wzor panstwa policyjnego?
dla mnie to jest sabotaz idei walki z ukladem... albo pewna choroba

zeby nie bylo ze tylko jaroslaw taki zly polecam artykul: link
(jakkolwiek uwazam ze to co zle trzeba pokazywac i pietnowac, nie pochwalam jezyka nienawisci tego pana)
czy inny: "WSPOLCZESNA HISTORIA FILOSEMITYZMU, FILOGERMANIZMU I ANTYPOLONIZMU" tu juz mniej emocjonalnie
link

ktos zaraz bedzie krzyczal ze to brednie, chce zrodla itp, bo to wszystko co mowia ci panowie wydaje sie nieprawdopodobne wiec wiaryniegodne, polecam kilka filmikow

http://www.youtube.com/watch?v=BM9yCk4IB8w

http://www.youtube.com/watch?v=KfwM4W96Ay0

no i cala mase ksiazek na ten temat... np. "Trzydziestolecie Drugiego Soboru Watykańskiego" (ks M. Poradowski), czy "Rząd Światowy" Pierre Virion, "Tajemnice Jana Pawła II" Antonio Socci, itp.

zauwazcie ze najlatwiejszym sposobem ukrycia prawdy to wypowiedzienie jej... i osmiesznie... (kto chcialby wierzyc w absurd...)

politycy to zazwyczaj ludzie ktorzy (nie wliczajac wiekszosci z nich czyli, niestety, pionkow tworzacych ktorzy mysla ze robia dobrze...) nie dzialaja w interesie narodu ale swoim (nie koniecznie swoim w sensie ja, ale: moja rodzina, ja: moje panstwo, jesli sa innej narodowosci, ja: moja grupa interesow, itp). oczywiscie do pewnego stopnia musza, musza miec wizje naprawy panstwa, musza dzialac dla dobra panstwa, aby gospodarka sie krecila, aby narod byl zadowolony. musza bo inaczej nie mieliby racji bytu. ludzie by im nigdy nie zaufali.
a ludzie ufaja politykom tylko w momencie jak poczuja ze te dane osoby faktycznie beda dzialac w ich interesie... a potem by przypieczetowac to zaufanie zaklada sie im klapki na oczy przestawaijac im wroga - partie ktora stanowi zagrozenie dla ich bytu. wtedy taki delikwent bedzie bronil swojego przekonania jak najwiekszego skarbu, nie przyjmujac przy tym do wiaodmosci zednej kompromitujacej prawdy o jego partii.
i tak wykreowano 2, na logike, przeciez niemal identyczne! partie (to dlaczego nie doszlo do koalicji PO-PiS?): katolicko-socjalnej PiS i liberalnej-platformy wszystkich obywateli PO. Jedna przedstawia interesy ludzi ktorzy za priorytet maja swoje bezpieczenstwo, opieke panstwa itd... a drudzy rozwoj. Jedni udowadniaja ze sa prawdziwymi katolikami a drudzy chwala swoja tolerancje i wszewchstronnosc.
i naturalnie obie maja swoich wrogow:
PiS w zdrajcach narodu, masonach, i nie wieadomo kim jeszcze chcacych sprzedac panstwo "obcym"...
PO w nawiedzonych, widzacych wszedzie spisek, grzebiacych w historii, poderjrzliwych socjalistach...

tak dziala ukrywanie prawdy, osmiaszenie jej..

bo w ten sposob kazdy z nich moze przedstawic wszelkie fakty z historii, wszelkie afery, wszelkie prawdy i przy tym zadna z tych prawd nie zostanie faktycznie wykorzystana dla dobra panstwa, nikt tak na prawde nei zostanie z niczego rozliczony a nasz interes nie obroniony...

powstaje idealna petla ludzie glosujacy na jednych albo drugich beda przekonani ze tylko ci jedni dzialaja w ich interesie ale nie moga bo ci drudzy im przeszkadzaja...

a pod stolem bedzie sie dziala prawdziwa "polityka"

fakty sa wszedzie, prawda jest wszedzie, tylko trzbea umiec do niej dojsc. trzeba umiec tak samo przyjac do wiadomosci to co mowi "Nasz Dziennik" jak i to co mowi "Gazeta Wyborcza"...
problem polega na interpretacji...
przy jednoczesnym oddzieleniu co z tego jest istotne a co nie... czyli nie mozna tez wszedzie szukac spisku

zycie mnie nauczylo ze jesli ktos chce na prawde czynic zlo to czyni to na zasadzie przewrotnosci (udajac ze robi dobrze robi robi zle) jest to najbardziej okrutne i obrzydliwe zlo jakie istnieje... JAWNE zlo nigdy nie odniesie sukcesu bo mozna je latwo zdefiniowac i zniszczyc... dopeiro UKRYTE potrafi siac spustoszenie.

moim zdaniem oszustwo to jest najwyzsza forma zdeprawowania czlowieka. bo jest CELOWE, i SWIADOME.
zlo mozna robic na wiele sposobow: pod wplywem emocji..., z powodu nie wiedzy, z powodu bledow, itp. dlatego oceniajac czlowieka patrzmy szerzej, ocenmy nie efekty jego dzialania a cele.

przkladowo: jestem dobrym czlowiekiem ale za co sie nei zabiore to mi nie wychodzi, czy to znaczy ze skoro cos zepsulem, kogos skrzywdzilem jestem zly? nie!. a teraz... jestem zlym czlowiekiem ale dzialam dla czyjegos dobra bo mi sie to oplaca, czy jestem w takim razie zly czy dobry?

zaglosuje na kaczynskiego tylko i wylacznie w momencie jesli okaze sie ze bardziej powinnismy sie obawiac komorowskiego... poki co politycznie (nie personalnie) obaj panowie prezentuja te same cele. a personalnie kaczynski jest moim wrogiem, bo prowadzi do podzialu i wykorzystujac najbardziej wartosciowe cechy czlowieka dla swoich celow

Użytkownik cuinust edytował ten post 21.05.2010 - 10:47

• 1

#280 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

czy ktos mi moze wytlumaczyc jak czlowiek ktory faktycznie chce obalic uklad moze na prawo i lewo kazdego kto mu nie w smak obrzucac haslami ze jest z zomo lub z innych srodowisk? i czy czlowiek ktory chce obalic uklad stosowalby do tego celu coraz wieksza kontrole na wzor panstwa policyjnego?
dla mnie to jest sabotaz idei walki z ukladem... albo pewna choroba

A jak wytłumaczysz komitet Komorowskiego, gdzie jego członek ogłasza wojnę domową?
To - pewna - choroba czy co?

Użytkownik osiris edytował ten post 21.05.2010 - 12:41

• 0

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

jaki ty jestes latwy, nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy... jestes kwintesencja tego co sie od nasz oczekuje
ktos atakuje twoja partie to ty "w odpowiedzi" atakujesz przeciwna... przy czym nawet nie zauwazyles ze ja nie mam zamiaru jej bronic
  • 1

goska48.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niepokoi mnie wysoki wynik Jarosława Kaczyńskiego. Jakaś dywersja? Zdawało mi się, że mój ulubiony portal odwiedzają ludzie o postępowych poglądach. Ale jestem już bardzo stara i mogę się mylić. Co do pana Mikke - czytam jego felietony i prawie zawsze się z nim zgadzam. Co z tego? Nie ma najmniejszego prawdopodobieństwa żeby został prezydentem. Z drugiej strony patrząc - czy p.Mikke byłby naszym, reprezentatywnym, i poważnym rzecznikiem Polski?
Wątpię.
Jeszcze jedna sprawa; 3/4 moich znajomych nie będzie głosować. Żaden z kandydatów nie zachęcił ich na tyle, żeby zechciało im si głosować.
  • 1

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak jest tu na forum wiele osób głosowało by na pana Mikke ale w realiach jak spoglądam czasem na sondaże to nie ma on szans, ma bardzo niskie notowania. Co do wysokości poparcia dla Jarosława nie mam nic - jestem bezstronna tylko boje się że znów mogą być sytuacje typu : Kaczor znów u władzy zaś będą się naśmiewać itp. Jeśli chodzi o wybory ta na prawdę nie wiem na kogo mam zagłosować. Nich wygra ten kto na tę posadę najbardziej zasługuje. Aby było lepiej w Polsce.
  • 1

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up
Ja ze swojej strony zachęciłbym Cie jednak do pójścia i do oddania głosu na JKM, zmorą tego elektoratu jest to, że ludzie, zagłosować to by i może zagłosowali ale szkoda oddawać stracony głos, bo "i tak nie ma szans" (co skutecznie od kilkunastu lat wmawiają nam media). Jeśli te wszystkie osoby które się deklarują ruszyłyby tyłki i poszły do urn, to już dawno byśmy mieli opcje w Sejmie.
Prawda jest taka, że gdyby JKM otrzymał ponad 20% poparcia (co jest możliwe po spełnieniu wcześniej wymienionego warunku), to byłby to dobry impuls dla sztabu wyborczego przed kolejnymi wyborami parlamentarnymi.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 21.05.2010 - 17:58

• 4

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up
Ja ze swojej strony zachęciłbym Cie jednak do pójścia i do oddania głosu na JKM, zmorą tego elektoratu jest to, że ludzie, zagłosować to by i może zagłosowali ale szkoda oddawać stracony głos, bo "i tak nie ma szans" (co skutecznie od kilkunastu lat wmawiają nam media). Jeśli te wszystkie osoby które się deklarują ruszyłyby tyłki i poszły do urn, to już dawno byśmy mieli opcje w Sejmie.
Prawda jest taka, że gdyby JKM otrzymał ponad 20% poparcia (co jest możliwe po spełnieniu wcześniej wymienionego warunku), to byłby to dobry impuls dla sztabu wyborczego przed kolejnymi wyborami parlamentarnymi.

Skoro przekonujesz mnie do głosowania na JKM to proszę podaj mi powody dla których miała bym głosować na tego pana. Jestem dziewczyną bardziej ze świata mody po szkole stylistyczno-fryzierskiej :D , tak że w polityce mogę się aż tak bardzo nie odnajdywać więc chcę posłuchać co dany kandydat zrobiłby w świetle dobra naszego kraju - bo tylko o to mi chodzi, ja nie chcę głosować dal honoru , od niechcenia czy za głosem mas. Chce (jeśli już) głosować na kogoś kto na prawdę rysuje się na człowieka poprawiającego warunki kraju , bądź chociaż walczącego o takowe.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych