Można by się zastanowić nad Korwinem ale skoro widzę, że jego wyborcy w drugiej turze utożsamiają się z Jarkiem...ogarnia mnie przerażenie

Nie chce się utożsamiać z takimi ludźmi. Z jednej strony podobają im się hasła Korwina a z drugiej strony bez pardonu są gotowi utworzyć IV RP i rządy Kościoła.
Nie wiem czy to świadczy o waszym wieku i niedojrzałości ? Czy o kompletnym braku pojęcia co dany kandydat z sobą reprezentuje

Możecie mówić co chcecie o Kwaśniewskim, ale do dzisiaj, kiedy wypowiada się w TV to ja go rozumiem i ogólnie mądrze mówi. Może miał problemy z alkoholem, nie wiem, od niedawna wiem, ze media zrobią z daną osobą co sobie chcą, ale był dobrym prezydentem i godnie nas reprezentował.
Kwaśniewski mój drogi przepraszał za Jedwabne. Uzasadnij w paru zdaniach dlaczego to zrobił ? Chyba, że nosisz "czarną czapeczkę" to nie uzasadniaj bo automatycznie zrozumiem.
Oglądałem wiele reportaży, z ludźmi starej daty z tamtych czasów i okolic i zdanie na ten temat mam. To są patrioci i to oni przeżyli wojnę a nie jakiś pijany prezydencik. Z Kwaśniewskiego taki polak z koziej d...
Kolejny wielki nadmuchany patriota to Kaczyński, tylko dlatego że zginął w wypadku i nic więcej.
Kandydaci są banalni i nic ciekawego do wybrania nie ma. Kiepskie te wybory. Prezydent to funkcja reprezentatywna, więc co komu po tym co reprezentuje JKM ? Przecież prezydent nie rządzi. Krótko mówiąc
cisz ma 100% racji z tymi kobietami. Bo to są właśnie kompetencje prezydenta. Tak więc:
Jednak poglądy pana Korwina na temat moralności o obyczajowości są dla mnie mało istotne. W niektórych sprawach mam nawet odmienne zdanie. Ważniejsze jest to co mówi na temat wolności i zagadnień ekonomicznych
Pytanie, co prezydent ze swoimi kompetencjami ma do zagadnień ekonomicznych ?

To funkcja reprezentatywna, i co, Pan Korwin pojedzie do Niemiec i powie Pani Merkel, że ma iść pozmywać gary i ugotować obiad dzieciom ?
Tak na koniec doszukując się jakim cudem elektorat JKM popiera Kaczyńskiego widzę taką koneksję, jeden najeżdża na kobiety a drugi nawet jej nie ma tylko kota. Coś więc to jednak rzutuje kim są ich wyborcy.