Napisano 25.05.2010 - 11:36
Napisano 25.05.2010 - 13:12
to szowinizm jest tu dozwolony?Koleżanko, kiedy skończyłaś 18 lat, że takie dziwne pytania zadajesz?szanowny kolego a tak na prawdę to o co Ci chodzi ? Pogubiłam się, bądź tak miły mi powiedz mi - z tymi przekrętami To Ty tak na poważnie ?
Jest coś takiego jak mądrość życiowa i doświadczenie.
Tego an z książek, ani z TV ani z internetu nie pozyskasz.
Ja nie czerpię swoich spostrzeżeń z prac komisji ani z sensacji medialnych tylko z własnej wiedzy i obserwacji.
Życie to kompendium wiedzy wszelakiej i nie wystarczy być tu na Ziemi 20 -30 lat, mieć skończone studia żeby pouczać o wiele starszych od siebie jak to życie wygląda.
Czasami nastolatkowie prawią takie mądrości na tym forum, że głowę urywa.
Nie wiem z jakiego przedziału wiekowe jesteś niewiasto, białogłowo że zadajesz takie naiwne pytania.
Użytkownik cuinust edytował ten post 25.05.2010 - 20:48
Napisano 25.05.2010 - 13:38
Czy wytykanie młodego wieku i braku doświadczenia życiowego jest objawem szowinizmu?to szowinizm jest tu dozwolony?
Niczego sobie nie uzurpuję. Każdy ma prawo do swoich poglądów choćby błądził.uzurpuje sobie prawo do stawiania SIEBIE w roli autorytetu
Użytkownik Burnago edytował ten post 25.05.2010 - 21:59
Napisano 25.05.2010 - 13:58
Czy wytykanie młodego wieku i braku doświadczenia życiowego jest objawem szowinizmu?
A jak wytłumaczysz komitet Komorowskiego, gdzie jego członek ogłasza wojnę domową?czy ktos mi moze wytlumaczyc jak czlowiek ktory faktycznie chce obalic uklad moze na prawo i lewo kazdego kto mu nie w smak obrzucac haslami ze jest z zomo lub z innych srodowisk? i czy czlowiek ktory chce obalic uklad stosowalby do tego celu coraz wieksza kontrole na wzor panstwa policyjnego?
dla mnie to jest sabotaz idei walki z ukladem... albo pewna choroba
To - pewna - choroba czy co?
jaki ty jestes latwy, nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy... jestes kwintesencja tego co sie od nasz oczekuje
ktos atakuje twoja partie to ty "w odpowiedzi" atakujesz przeciwna... przy czym nawet nie zauwazyles ze ja nie mam zamiaru jej bronic
A ja myślałem że to tylko konstruktywna krytyka a widzę iż sam się przyznajesz, że to jednak atak.ktos atakuje twoja partie
Szczerość to dobra cecha, więc tylko zostaje chwalić takie wypowiedzi.
Aha, to nie jest moja partia.
Moją partią jest moja rodzina i prawdziwi patrioci.
PiS tylko zbliża się do moich oczekiwań.
Napisano 25.05.2010 - 16:59
Nie bierzesz udziału jako kandydat więc nie będę Ciebie oceniał.prawdziwi patrioci... czyli ja juz nie jestem prawdziwym patriota...
Użytkownik Burnago edytował ten post 25.05.2010 - 21:58
Napisano 25.05.2010 - 20:56
Napisano 25.05.2010 - 21:37
Napisano 25.05.2010 - 22:20
Za PiSem optują ci którzy marzą o państwie socjalnym. Pracować nie chcą więcej ale państwo ma im do koryta dosypywać. Nazywają to państwem solidarnym. Ja nazwę to państwem darmozjadów.
zrodloWydarzenia ostatniego czasu dowodzą, że socjalizm to potwór wiecznie żywy i gdy raz odciąć mu głowę, wyrasta mu głowa nowa. Ci, którzy spodziewali się, że zanik wpływów i postępująca kompromitacja SLD spowoduje zanik lewicy, mylili się. Badania ankietowe dowodzą, że ponad 2/3 Polaków jest za państwem socjalnym i opiekuńczym.
Kolejne partie socjalistyczne mogą tedy zanikać, lecz ich elektorat pozostaje i skupia się wokół nowych wcieleń lewicy. PiS wygrało wybory w konfrontacji z PO, gdyż okazało się kolejnym wcieleniem socjalizmu.
Napisano 25.05.2010 - 23:10
Czy wytykanie młodego wieku i braku doświadczenia życiowego jest objawem szowinizmu?to szowinizm jest tu dozwolony?
Zwracam uwagę młodej osobie (bo chyba z taką mamy do czynienia) że pouczanie dużo starszego mija się z celem.Niczego sobie nie uzurpuję. Każdy ma prawo do swoich poglądów choćby błądził.uzurpuje sobie prawo do stawiania SIEBIE w roli autorytetu
Pozwoliłem sobie na tą dygresje, bo przecież muszę odpowiedzieć na zadane pytanie.
edit: Burnago
Napisano 26.05.2010 - 01:49
Standardowo temat nie podjęty przez pisowców, którzy uważają że PiS nie dzieli. A podział jest wymysłem mediów z TVN na czele.
I szkoda, że nie odniosłeś się do zdemaskowania kłamstw o Prezydencie Kaczyńskim, bo Ty chyba też szermowałeś argumentem, jakoby Kaczyński miał być wetującym szkodnikiem.
A tak po za tym PO moim skromnym zdaniem jest prawidłowym wyborem mimo że polityka mnie nie obchodzi
Ostatnio nie mam czasu, żeby udzielać się w tym wątku, ale pozwolę sobie na copy-paste z blogu Daniela Passenta. Bardzo cenię sobie jego wielokierunkowe spojrzenie na sprawę.
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 26.05.2010 - 02:05
Napisano 26.05.2010 - 07:13
Tylko że to jest jego opinia oraz stronnictwa PO i SLD.Czwarta RP była polowaniem na ludzi – na agentów, współpracowników, komunistów, postkomunistów, skorumpowanych lekarzy, zamkniętych w swoich korporacjach prawników, sędziów, adwokatów, profesorów, na ludzi układu, ..............
Użytkownik osiris edytował ten post 26.05.2010 - 07:19
Napisano 26.05.2010 - 08:32
juz nawet nie chodzi o to czy ktos jest faktycznie madrzejszy czy nie. wytykanie komus czyjesc nizszosci (ze wzgledu na wiek, plec itd) do tego na forum gdzie kazdy jest anonimowy jest w najlepszym wypadku dziecinne. w zyciu publicznym tylko jedna opcja polityczna miala takie tendencjeHAHA śmiech na sali, od kiedy ( twoim zdaniem ) starszy = mądrzejszy ?? Że więcej przeżyłeś nie oznacza że więcej się nauczyłeś.
Cuinust, do Ciebie mam tylko jedno pytanie -> czy PO to partia liberalna, czy socjalistyczna ? (Twoim zdaniem, oczywiście). I tak - wiem, że nie jesteś wyborcą PO, ani Komorowskiego.
zrodloLiberałowie za naczelną wartość mają wolność człowieka, np. wolność gospodarowania, czyli wolność wytwarzania dóbr plus wolność dysponowania powstającym w wyniku gospodarowania dochodem. Socjaliści chcą sprawiedliwości. Ludzie mają wobec siebie zobowiązania. Nie może być tak, że jeden ma wszystko, a drugi nie ma nic. Trzeba wyrównywać zbyt zróżnicowane dochody, zasoby, szanse na dobre życie.
Użytkownik cuinust edytował ten post 26.05.2010 - 08:36
Napisano 26.05.2010 - 08:39
Napisano 26.05.2010 - 09:11
Największą zbrodnią Jarosława jest to, że w ogóle kandyduje.Czy Jarosław ma się wyrzec tragicznie zmarłego brata?
Użytkownik osiris edytował ten post 26.05.2010 - 09:13
Napisano 26.05.2010 - 09:27
Użytkownik cuinust edytował ten post 26.05.2010 - 09:31
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych