Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Cirilla.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jeden nie jest lepszy od drugiego. Tylko wzajemne oskarżenia i ta walka o stołki. Kiedyś byłam za PO ale widzę i myślę "czy aby na pewno dobrze zrobiłam?" Chociaż jeśli już miałabym wybierać to wole PO niż PiS. Mieliśmy już jednego prezydenta o nazwisku Kaczyński i jeden wystarczy. Media manipulują wyborcami, każda ma swojego faworyta (przynajmniej takie mam wrażenie kiedy oglądam fakty czy wiadomości). Jak ktoś już wcześniej wspomniał: sondaże wyborcze pokazywane w tv dotyczą głównie 2 kandydatów. Reszta jest w cieniu. Teraz niedawno moja mama powiedziała, że reszta kandydatów oprócz Komorowskiego i Kaczyńskiego jest podstawiona aby tylko była i nie było żadnego "ale". Oczy mi normalnie z orbit wyszły jak to usłyszałam, ale dałam spokój bo wiem że nie przepowiem do rozumu (o tak, znam swoją mamę). Więc ja się pytam, jak reszta ludzi musi być zaciemniona, skoro moja własna rodzicielka strzeliła takie stwierdzenie (ona też troche interesuje się zjawisk.para.)?

Co do Korwina, no to będę szczera, nigdy nie słyszałam o jego programie, w ogóle mało słyszałam o nim samym. Jeśli miałabym na niego zagłosować to mogłabym prosić o jakiś link do strony z programem wyborczym?
  • 0

perun.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

juz nawet nie chodzi o to czy ktos jest faktycznie madrzejszy czy nie. wytykanie komus czyjesc nizszosci (ze wzgledu na wiek, plec itd) do tego na forum gdzie kazdy jest anonimowy jest w najlepszym wypadku dziecinne. w zyciu publicznym tylko jedna opcja polityczna miala takie tendencje

hehe...taa i przypadkiem ten uzytkownik dziala w twoim fronice prawdy?:) jak tam nie widze zadnych dyskryminacji w poscie osirisa-to rzetelna ocena jakosci wypowiedzi tej osoby i pytanie odnosnie wieku-ktory faktycznie niektorym koajrzy sie z niedojorzalosciai wielu przypadkach slusznie ale nie do konca :)...nie zwiazana z plcia(pare razy juz wytnknieto ze tez uzytkownik to kobieta mimo ze jej samej nie przeszkadza ze ktos pisze do niego a nie do niej-dziwne nie):)

ale za to w twojej widze sporo tego jadu w strone drugiego frontu....

trzeba konkurencji dopiec za wszelak cene-w sumie nawet ciekawie sie czyta takie wypowiedzi wspolczensnych narzedzi propagandowych ktore w przyszlosci chca by jak te owoce jogobelli ktore teraz sie podaje spoleczenstwu hehe jak nie glupota,to wytykaniem komus tego ze zauwazyl ta glupote,za wszelka cene,byle zeby zgnoic...

nie ma to jak polska inwencja wtorna odnosnie metod stosowanych w usa...tyle ze ludzi zaczyna juz to troche nuzyc i co wtedy?:)

przepraszam za offtopica,panie moderator:)
  • 2

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tinkerbell
Zarys programu ;)

edit: co do mojego poprzedniego wpisu...dobrze znana mi cisza...
edit2: żeby nie było, to czekam.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 26.05.2010 - 12:49

• 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ziętek z PPP .

edit: cisz

3.2 Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.

3.13 Staraj się nie umieszczać postów jednozdaniowych, a tym bardziej jednowyrazowych.

• 0

cuinust.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

masz racje, takie rzeczy powinno sie zostawiac bez komentarza ale sama jestem kobieta wiec jak slysze ze ktos chce komus dopiec, wysmiewajac kogos i w tym momencie uzywa takich okreslen jak "niewiasta" "bialoglowa" to zastanawiam sie w jakim celu?

naturalne ze facet na takie cos nie zwroci uwagi... zreszta slowo mezczyzna nigdy nie ma pejoratywnego znaczenia wiec nie macie nawet jak tego zrozumiec (co nie jest wasza wina... ale warto sie zastanowic zanim sie cos powie)

co do "jadu"... nie mam zadnej satysfakcji w gnebieniu kogos kto glosuje na PiS, moim celem jest przypomnienie ze pan kaczynski zaklada nam w te wybory klapki na oczy udajac ze sie zmienil... nie chodzi o czyjes inne poglady
jesli ktos glosuje na PiS bo ma poglady socjalistyczne nie mam zamiaru go za to gnebic, taka jest jego wizja panstwa
ale jesli ktos ma skleroze i nie pamieta jakim czlowiekiem jest pan kaczynski i co oprocz panstwa opiekunczego funduje nam PiS to juz nie mowimy o pogladach ale o czyms co wymaga wyjasnienia (jakos nikt jeszcze nie wyjasial za pomoca argumentow ze podzialu nie ma i nie bylo, a jesli juz to pokazujac ze przeciez "inni tez to robia")

Użytkownik cuinust edytował ten post 26.05.2010 - 11:36

• 1

perun.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

masz racje, takie rzeczy powinno sie zostawiac bez komentarza ale sama jestem kobieta wiec jak slysze ze ktos chce komus dopiec, wysmiewajac kogos i w tym momencie uzywa takich okreslen jak "niewiasta" "bialoglowa" to zastanawiam sie w jakim celu?

naturalne ze facet na takie cos nie zwroci uwagi... zreszta slowo mezczyzna nigdy nie ma pejoratywnego znaczenia wiec nie macie nawet jak tego zrozumiec (co nie jest wasza wina... ale warto sie zastanowic zanim sie cos powie)

co do "jadu"... nie mam zadnej satysfakcji w gnebieniu kogos kto glosuje na PiS, moim celem jest przypomnienie ze pan kaczynski zaklada nam w te wybory klapki na oczy udajac ze sie zmienil... nie chodzi o czyjes inne poglady
jesli ktos glosuje na PiS bo ma poglady socjalistyczne nie mam zamiaru go za to gnebic, taka jest jego wizja panstwa
ale jesli ktos ma skleroze i nie pamieta jakim czlowiekiem jest pan kaczynski i co oprocz panstwa opiekunczego funduje nam PiS to juz nie mowimy o pogladach ale o czyms co wymaga wyjasnienia (jakos nikt jeszcze nie wyjasial za pomoca argumentow ze podzialu nie ma i nie bylo, a jesli juz to pokazujac ze przeciez "inni tez to robia")

sluchaj rownie dobrze mozna powiedziec ze kazda kobieta slyszac jakies zle slowo na temat innej zwlaszcza z ust mezczyzny,instyktownie zaczyna jej bronic niezaleznie od tego czy ten mezczyzna ma racje czy tez nie i tego tez nie macie nawet jak zrozumiec :) chyba ze zgadzasz sie jej czy tez jego-w koncu nie wiem, niedojrzalymi wypocinami? jak dla mnie to obojetne czy jakas kobieta nazwie jakiegos mezczyzne chlopaczkiem,dzieciaczkiem etc etc jesli oczywiscie ma racje co do tego o czym sie wypowiedzial,nie razi mnie nazwanie go az tak "obrazliwe" hehe
oceniam wypowiedz i nie zawacham sie wytnkanc komus bycia "niewiasta" czy tez chlopczykiem:) ze wzgledu na jego niedojrzale wypowiedzi...

jak juz wspomnialem wlasnie w ten sposob dziala narzedzie porpagandowe-nie moze kogos zniszczyc arguemtnami to czepai sie kazdego jego slowa szuakajc niszy-szowinizm sie nadal i nawet rybka sie zlapala :)

pominmy to....

kaczynski czy komorowski,pis czy po to tylko walka o wladze...osobiscie wole polityke rownowagi w regionie ktora niewatpliwie wtracenie sie do spraw Polski przez amerykanow bardzo podkreci niz wybiernaie krolow elekcyjnych ktorym mozna by zaoferowac tron a taka polityke rezprezentuje pan Tusk,robiac z Polski ziemie na sprzedaz-kup a my zagwarantujemy ci brak oporu pod warunkiem ze zadbasz o nasze prawa szlacheckie...

i jedni i drudzy nie dotrzymuja obietnic-na Kaczynskim jak i Tusku ktory woli uciekac z Polski niz w niej zyc-jego slowa sprzed 20 lat :P juz sie zawiedlismy...pis lapie Polakow na patriotyzm-co mnie smuci za to potepowi ;) po na yntyligencje-co mnie smieszy :) ale to wlansie ta rownowaga miedzy Berlinem,Moskwa i Waszyngtonem jest Polsce na reke-jestesmy w UE ok Niemcy wygrali,przyjaznimy sie z Rosja ok Rosjanie wygrali,mamy amerykanskie bazy w Polsce ok USA wygralo...wazne zebysmy my zyskali na tej rownowadze sil w regione a nie oni-co niekoniecznie podoba sie Niemcom i Rosji ktorzy co jak co ale od wiekow maja wspolne interesy i plany odnosnie naszej przyszlosci :) i amerykanow tutaj nie chca-to tylko przypadke ze rosja chce wyslac bron do Iranu i nagle wycofuje sie z tego pomyslu?? moga sobie walczyc ile chca-zachowajmy rownowage a wygramy:)

no chyba ze ktos jest polskojezyczny?czy to cos trudnego przeniesc sie do innego kraju UE czy pozostac obojetnym skoro nie obchodzi was ten kraj a przeciez ci ktorzy przyjda ja okupowac i tak nie zrobia wam niz zlego w koncu jestescie polskojezyczni?:)

Użytkownik perun edytował ten post 26.05.2010 - 16:13

• 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miałem nie głosować jak co roku, ale w tej sytuacji zrobię wszystko, żeby Kaczyński tego nie wygrał. Więc głos na Bronka.
  • 0

cuinust.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

naturalne ze ktos kto nie widzi problemu uwaza ze szukam dziury w calym

tylko ciekawe ze stosunek nawiedzonych feministek ktore uwazaja mezczyzn za cos gorszego (bo tylko w ustach takiej osoby slowo "chlopaczek" byloby wypowiedziane z oddzwiekiem negatywnym), do normalnych facetow ktorzy do zdeprecjonowania czyjejs wartosci (w tym przypadku intelektualnej) stosuja argument ze ktos jest kobieta (tak jak zrobil to osiris, bardziej lub mniej swiadomie) jest....... "jakis" nierowny

to ze nie zauwazyles nic zlego w jego wypoweidzi swiadczy o tym ze sam nie masz nic przeciwko ponizaniu kogos jesli jest ku temu powod

nie moze kogos zniszczyc arguemtnami

nie mam zamiaru nikogo niszczyc, a innych tematow (czy jak wolisz argumentow) bylo wystarczajaco duzo zeby jeszcze dodatkowo czegos "szukac", niechcaco czy celowo tego nie zauwazyles?

swoja droga wg twojej logiki moge teraz sadzic ze ty go bronisz instynktownie tylko dlatego ze jestes facetem...

sory za offtop ale zeby zakonczyc temat proponuje apel: kto jeszcze nie potrafi zrozumeic dlaczego wypowiedz osirisa nie byla seksistowska niech wezmie swoja kolezanke, dziewczyne, zone i jej ja przeczyta...

Użytkownik cuinust edytował ten post 26.05.2010 - 14:25

• 0

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyluzujcie POPiSowcy. Jaruś i Bronek w jednym domu stali...

Have fun.
  • 1

perun.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

naturalne ze ktos kto nie widzi problemu uwaza ze szukam dziury w calym

tylko ciekawe ze stosunek nawiedzonych feministek ktore uwazaja mezczyzn za cos gorszego (bo tylko w ustach takiej osoby slowo "chlopaczek" byloby wypowiedziane z oddzwiekiem negatywnym), do normalnych facetow ktorzy do zdeprecjonowania czyjejs wartosci (w tym przypadku intelektualnej) stosuja argument ze ktos jest kobieta (tak jak zrobil to osiris, bardziej lub mniej swiadomie) jest....... "jakis" nierowny

to ze nie zauwazyles nic zlego w jego wypoweidzi swiadczy o tym ze sam nie masz nic przeciwko ponizaniu kogos jesli jest ku temu powod

nie moze kogos zniszczyc arguemtnami

nie mam zamiaru nikogo niszczyc, a innych tematow (czy jak wolisz argumentow) bylo wystarczajaco duzo zeby jeszcze dodatkowo czegos "szukac", niechcaco czy celowo tego nie zauwazyles?

swoja droga wg twojej logiki moge teraz sadzic ze ty go bronisz instynktownie tylko dlatego ze jestes facetem...

sory za offtop ale zeby zakonczyc temat proponuje apel: kto jeszcze nie potrafi zrozumeic dlaczego wypowiedz osirisa nie byla seksistowska niech wezmie swoja kolezanke, dziewczyne, zone i jej ja przeczyta...

hehe sorry ale nie zrozumialas o co mi chodzi...

zapomnialem wspomniec w podsumowaniu ze odbieraja doslownie wszystko jak atak wymierzony w nie same-zbyt osobiscie i stad czepanie sie glupot jak w tym przypadku no ale sama to udowodnials przed chwila :) czyli osiris to podly szownista,ktrory uwaza kobiety za cos gorszego jak w Twoim przykladzie feminsitki ktore uwazaja za tych gorszych mezczyzn i stad to jego podle argumenty rownie zle jak i partia ktora popiera-cos czuje ze pewnie bys sie wsparla tkaim arguementem:)daj juz spokoj z ta wojna miedzyplanetarna bo w gruncie rzeczy wogole mnie ona nie obchodzi jak i wiekszosc uzytkownikow tego forum....

taa lubie komus wytknac to i owo od czasu do czasu i czasem tez oberwe ale ogolnie kazdemu glebsza krytyka wychodzi na zdrowie takze i mnie:) co do chlopczykow...upokorzyc i kpic mozna sobie w kogos na wiele sposobow i niekoniecznie w czasie kiedy zdaje sobie sprawe ;) nie potrzebne sa wtedy te konkretne slowa wiec wyluzuj z wytykaniem chlopczykow-to nic takiego ;)

co do drugiego argumentu ktory mi wytknelas wcale nie byl skierowany do Ciebie :)

skomentuj druga czesc mojej wypowiedzi-skup sie na temacie a nie przynecie na ktora sie zlapalas:)

Ronaldo spoko zaglosuja babcie :D

Tsukiyomi doklandie sa siebie warci-niech sie tam dalej kloca i szukaja jak to sie zwie hakow.. na siebie :)

Użytkownik perun edytował ten post 26.05.2010 - 16:15

• 0

#341 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Co do Korwina, no to będę szczera, nigdy nie słyszałam o jego programie, w ogóle mało słyszałam o nim samym. Jeśli miałabym na niego zagłosować to mogłabym prosić o jakiś link do strony z programem wyborczym?

A ja czytałem jego ostatni felieton w "Angorze"
Pisze że jako Prezydent zabierze się za wszystkich złodziej.
Skąd MY to znamy?
Jest strasznym populistą.
Polecam jego cotygodniowe felietony w przedmiotowym czasopiśmie, to dopiero Wam się oczy szeroko otworzą.
Czasami jak to czytam wydaje mi się, że najlepszy dla niego ubiór to kaftan bezpieczeństwa.
  • 1

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie patrzyłem na datę tej radosnej twórczości, ale na dzień dzisiejszy Kaczyński więcej powiedział o swojej prezydenturze, niż Komorowski (choć obiektywnie mówiąc - mniej niż Napieralski).

O, to ja bardzo proszę o linki do wypowiedzi Kaczyńskiego. Ostatnio odpuściłem trochę bieżącą politykę, a jak już trafię na jakieś informacje, to co rusz przewija się w nich Komorowski. Kaczyńskiego ostatnio widziałem chyba w sobotę, gdy zapowiadał koncert charytatywny dla walki z powodzią.

Tak na szybko teraz przeszukałem największe portale, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania odnośnie programu Kaczyńskiego. Chciałbym wiedzieć np. czy odcina się od promowanej dotychczas przez niego ideologii IV RP, czy jako prezydent będzie zamierzał nadal walczyć z układem, a jeśli tak, to w jaki sposób, czy popiera wypowiedzi Macierewicza odnośnie katastrofy smoleńskiej i czy będzie dążył do ujawnienia nieprawidłowości w rosyjskim śledztwie, jak teraz (po swojej przemianie) ocenia ostatnie 20 lat polskiej historii... Takich pytań nasuwa mi się mnóstwo.

W przypadku Komorowskiego jest łatwiej, bo faktycznie się nie zmienił. Strzela gafami tak jak strzelał dotychczas, poglądy ma takie same jakie prezentował w poprzednich kadencjach sejmu (umiarkowanie liberalne pod względem społecznym, nieco konserwatywne pod względem gospodarczym, ale generalnie w nurcie prawicoym) i brakuje mu obycia w sprawach międzynarodowych.
  • 0

Cirilla.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja czytałem jego ostatni felieton w "Angorze"
Pisze że jako Prezydent zabierze się za wszystkich złodzieji.
Skąd MY to znamy?
Jest strasznym populistą.
Polecam jego cotygodniowe felietony w przedmiotowym czasopiśmie, to dopiero Wam się oczy szeroko otworzą.
Czasami jak to czytam wydaje mi się, że najlepszy dla niego ubiór to kaftan bezpieczeństwa.

No widzisz, ostatnio mam słabe nerwy do polityki i polityków. Najchętniej to poszłabym oddać nieważny głos, ale skoro mówicie, że Korwin jest wart tego aby zagłosować to chętnie uzupełnie swoją wiedzę na jego temat. Skorzystałam z linku jaki podał D.B Cooper. Zauważyłam, że prowadzi blog, przeczytałam ostatni wpis (chociaż zostało mi ich trochę do nadrobienia). Rzeczywiście, ten człowiek ma coś konkretnego do powiedzenia i myślę, że nadrobię lekturę na jego temat. Jak narazie za mało o nim wiem aby wyrobić sobie konkretną opinię.
  • 0

#344 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ale ten cały zarys programu JKM to stek banałów i truizmów.
Prezydent ma jakby inne zadania niż te co opisuje program.
Co np. wynika z takiego stwierdzenia:

Armia musi być zdolna do obrony terytorium państwa dlatego budżet obronny powinien być zwiększony. Za jedynie skuteczną uważamy armię w pełni zawodową składającą się z ochotników.

Przecież to wszystko już jest realizowane, więc co nowego tutaj wnosi ten postulat?
Można te pytania mnożyć do każdego punktu tego programu.
Przecież każde ugrupowanie podpisałoby się pod tym punktem, a nawet każdy rozsądny Polak, więc co to za novum?

Rzeczywiście, ten człowiek ma coś konkretnego do powiedzenia.........

Kampania wyborcza polega na pięknych słowach i obietnicach, które nie będą realizowane.
Tak było, jest i będzie.

Użytkownik osiris edytował ten post 26.05.2010 - 18:53

• 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

O, to ja bardzo proszę o linki do wypowiedzi Kaczyńskiego. Ostatnio odpuściłem trochę bieżącą politykę

Hmm, wybacz Lynx, ale zastanawiam się, kiedy to się stało, że niechęć do Kaczyńskiego przesłoniła Tobie rzetelne, sceptyczne myślenie, jakim się zawsze cechowałeś. Pytanie, czego szukasz - czy Kaczyńskiego, jakim jest, czy jakiego chcesz widzieć. Bo jakoś ja szukaniem "tak na szybko" coś tam znalazłem. Choć przyznam, że od samego początku miałem na myśli relacje w TV, widzianą w poniedziałek, a nie jakiś link.

Teraz zanim odpowiesz, to miejmy jasność - nie zamierzam bronić Jego poglądów, programu, itp. Jedyne co mnie interesuje to obiektywne spojrzenie na samą kampanię. Dlatego jakby komuś przyszło do głowy czepić się zawartości linku, to mam już gotowe pytanie - co więcej pokazał Komorowski, w tej kampanii, od banialuk, o swojej rodzinie i jeżdżeniu do powodzian i jeśli tak, to czy rzeczywiście coś więcej (ogólnie), niż Kaczyński (choć właśnie pokazuje - w tym momencie na tvp info i to jest pierwszy raz, gdy widzę Go mówiącego na temat).

Wracając do krycia się za tragedią w Smoleńsku - dzisiaj jakiś dziennikarz spytał Komorowskiego, czy jest skłonny wziąć udział w debacie na UW, do której zgłosiło się już 8 kandydatów na prezydenta. Odpowiedział, że zależy od Kaczyńskiego, bo stracił brata i nie chce się narzucać bla bla bla. I tak wywinął się od debatki z pozostałymi kandydatami. Dziennikarz przecież zapytał Jego, a nie Kaczyńskiego o debatę (która jak wiadomo - nie byłaby Komorowskiemu na rękę). Do celu po trupach Bronek !

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 26.05.2010 - 19:40

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych