Napisano 26.05.2010 - 09:45
Napisano 26.05.2010 - 09:59
juz nawet nie chodzi o to czy ktos jest faktycznie madrzejszy czy nie. wytykanie komus czyjesc nizszosci (ze wzgledu na wiek, plec itd) do tego na forum gdzie kazdy jest anonimowy jest w najlepszym wypadku dziecinne. w zyciu publicznym tylko jedna opcja polityczna miala takie tendencje
Napisano 26.05.2010 - 10:13
Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 26.05.2010 - 12:49
Napisano 26.05.2010 - 11:35
masz racje, takie rzeczy powinno sie zostawiac bez komentarza ale sama jestem kobieta wiec jak slysze ze ktos chce komus dopiec, wysmiewajac kogos i w tym momencie uzywa takich okreslen jak "niewiasta" "bialoglowa" to zastanawiam sie w jakim celu?ale za to w twojej widze sporo tego jadu w strone drugiego frontu....
Użytkownik cuinust edytował ten post 26.05.2010 - 11:36
Napisano 26.05.2010 - 13:10
masz racje, takie rzeczy powinno sie zostawiac bez komentarza ale sama jestem kobieta wiec jak slysze ze ktos chce komus dopiec, wysmiewajac kogos i w tym momencie uzywa takich okreslen jak "niewiasta" "bialoglowa" to zastanawiam sie w jakim celu?
ale za to w twojej widze sporo tego jadu w strone drugiego frontu....
naturalne ze facet na takie cos nie zwroci uwagi... zreszta slowo mezczyzna nigdy nie ma pejoratywnego znaczenia wiec nie macie nawet jak tego zrozumiec (co nie jest wasza wina... ale warto sie zastanowic zanim sie cos powie)
co do "jadu"... nie mam zadnej satysfakcji w gnebieniu kogos kto glosuje na PiS, moim celem jest przypomnienie ze pan kaczynski zaklada nam w te wybory klapki na oczy udajac ze sie zmienil... nie chodzi o czyjes inne poglady
jesli ktos glosuje na PiS bo ma poglady socjalistyczne nie mam zamiaru go za to gnebic, taka jest jego wizja panstwa
ale jesli ktos ma skleroze i nie pamieta jakim czlowiekiem jest pan kaczynski i co oprocz panstwa opiekunczego funduje nam PiS to juz nie mowimy o pogladach ale o czyms co wymaga wyjasnienia (jakos nikt jeszcze nie wyjasial za pomoca argumentow ze podzialu nie ma i nie bylo, a jesli juz to pokazujac ze przeciez "inni tez to robia")
Użytkownik perun edytował ten post 26.05.2010 - 16:13
Napisano 26.05.2010 - 13:16
Napisano 26.05.2010 - 14:19
nie mam zamiaru nikogo niszczyc, a innych tematow (czy jak wolisz argumentow) bylo wystarczajaco duzo zeby jeszcze dodatkowo czegos "szukac", niechcaco czy celowo tego nie zauwazyles?nie moze kogos zniszczyc arguemtnami
Użytkownik cuinust edytował ten post 26.05.2010 - 14:25
Napisano 26.05.2010 - 15:46
naturalne ze ktos kto nie widzi problemu uwaza ze szukam dziury w calym
tylko ciekawe ze stosunek nawiedzonych feministek ktore uwazaja mezczyzn za cos gorszego (bo tylko w ustach takiej osoby slowo "chlopaczek" byloby wypowiedziane z oddzwiekiem negatywnym), do normalnych facetow ktorzy do zdeprecjonowania czyjejs wartosci (w tym przypadku intelektualnej) stosuja argument ze ktos jest kobieta (tak jak zrobil to osiris, bardziej lub mniej swiadomie) jest....... "jakis" nierowny
to ze nie zauwazyles nic zlego w jego wypoweidzi swiadczy o tym ze sam nie masz nic przeciwko ponizaniu kogos jesli jest ku temu powodnie mam zamiaru nikogo niszczyc, a innych tematow (czy jak wolisz argumentow) bylo wystarczajaco duzo zeby jeszcze dodatkowo czegos "szukac", niechcaco czy celowo tego nie zauwazyles?nie moze kogos zniszczyc arguemtnami
swoja droga wg twojej logiki moge teraz sadzic ze ty go bronisz instynktownie tylko dlatego ze jestes facetem...
sory za offtop ale zeby zakonczyc temat proponuje apel: kto jeszcze nie potrafi zrozumeic dlaczego wypowiedz osirisa nie byla seksistowska niech wezmie swoja kolezanke, dziewczyne, zone i jej ja przeczyta...
Użytkownik perun edytował ten post 26.05.2010 - 16:15
Napisano 26.05.2010 - 16:34
A ja czytałem jego ostatni felieton w "Angorze"Co do Korwina, no to będę szczera, nigdy nie słyszałam o jego programie, w ogóle mało słyszałam o nim samym. Jeśli miałabym na niego zagłosować to mogłabym prosić o jakiś link do strony z programem wyborczym?
Napisano 26.05.2010 - 17:31
O, to ja bardzo proszę o linki do wypowiedzi Kaczyńskiego. Ostatnio odpuściłem trochę bieżącą politykę, a jak już trafię na jakieś informacje, to co rusz przewija się w nich Komorowski. Kaczyńskiego ostatnio widziałem chyba w sobotę, gdy zapowiadał koncert charytatywny dla walki z powodzią.Nie patrzyłem na datę tej radosnej twórczości, ale na dzień dzisiejszy Kaczyński więcej powiedział o swojej prezydenturze, niż Komorowski (choć obiektywnie mówiąc - mniej niż Napieralski).
Napisano 26.05.2010 - 17:57
A ja czytałem jego ostatni felieton w "Angorze"
Pisze że jako Prezydent zabierze się za wszystkich złodzieji.
Skąd MY to znamy?
Jest strasznym populistą.
Polecam jego cotygodniowe felietony w przedmiotowym czasopiśmie, to dopiero Wam się oczy szeroko otworzą.
Czasami jak to czytam wydaje mi się, że najlepszy dla niego ubiór to kaftan bezpieczeństwa.
Napisano 26.05.2010 - 18:45
Przecież to wszystko już jest realizowane, więc co nowego tutaj wnosi ten postulat?Armia musi być zdolna do obrony terytorium państwa dlatego budżet obronny powinien być zwiększony. Za jedynie skuteczną uważamy armię w pełni zawodową składającą się z ochotników.
Kampania wyborcza polega na pięknych słowach i obietnicach, które nie będą realizowane.Rzeczywiście, ten człowiek ma coś konkretnego do powiedzenia.........
Użytkownik osiris edytował ten post 26.05.2010 - 18:53
Napisano 26.05.2010 - 19:33
O, to ja bardzo proszę o linki do wypowiedzi Kaczyńskiego. Ostatnio odpuściłem trochę bieżącą politykę
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 26.05.2010 - 19:40
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych