Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzecie miejsce oznaczałoby niewątpliwy sukces pana Janusza, który mógłby przełożyć się również na jego partię w wyborach do sejmu. Gdyby zyskać te 5-6% poparcia dla WiPu i wprowadzić z tej partii kilku ludzi do sejmu, to byłoby łatwiej rozreklamować ich program i być może zyskać większą przychylność społeczeństwa... ach marzenia.
  • 1

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Konkretny występ ;]
  • 1

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Dobrze gada, a tej prowadzacej to tylko leb ukrecic =/ zacenzurzyla i to ostro
  • 1

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobrze gada, a tej prowadzacej to tylko leb ukrecic =/ zacenzurzyla i to ostro

Nie ma się co dziwić. Broni swojego reżimu.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A moim zdaniem źle gada.

Zaprzecza prawom natury a są one proste...im człowiek bogatszy tym bardziej chytry.

Teoria o tym, że ktoś od tak pomaga biednym i da kasę to bajki.

Już teraz w tym systemie, który jest - bogaci gromadzą kapitał na kontach w banku i bawi się na giełdzie, a wielu ludzi żyje w nędzy. Nie przeszkadzają im żadne podatki by im pomóc a tego nie czynią. To co tak naprawdę zmieni Korwin ? Bogaty zamiast na koncie mieć 300 mln zł będzie mieć np. 500 mln złotych bo mu podatek odpadnie i co z tego ? W obu przypadkach nawet gdyby zdecydował się coś rzucić biednemu będzie to pewnie 100 zł na odczepne by sobie chleb i masło kupił. A co dopiero odbudowa po powodzi o którą pytała pani redaktor.

Co do medycyny.

Argument "przyrost naturalny większy niż teraz" ... a może by wspomniał łaskawie jaka była średnia długość życia człowieka ?

Nie jest tajemnicą, że dawniej rodziny były wielodzietne...bo połowa dzieci odpadała po drodze. Dziś się żyje dłużej i pewność przetrwania jednostki większa więc wystarczy popularna dwójka.

Zbyt pobieżnie zbył argument o kosztach leczenia. Dzisiaj się leczy choroby na które dawniej się w 100 % umierało. Leczy się je dzięki nowoczesnym technologiom i skomplikowanym operacjom z udziałem komputerów.

Może mówi o kosztach leczenia przeziębienia, że wzrosło...ale dobrze wiedział o co pyta pani redaktor. O sytuację, gdzie ciężko chorzy ludzie żyją dzięki nowoczesnej medycynie, która tania nie będzie bo nie polega na zerwaniu ziółek z pola i wpakowania w tabletkę. Technologia kosztuje, i często kosztuje więcej niż jednostka potrafi zdobyć. Ktoś to musi dofinansować, czekanie aż jakiemuś bogatemu zachce się sfinansować operację skończy się zgonem.

Jego stałe odnoszenie się do dawnego USA to kompletna porażka. Zapomniał albo pomija fakt, o niewolnictwie i rasizmie. Murzyn zapier...to białym się tam podobało, dziwne nie jest.
  • 0

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już teraz w tym systemie, który jest - bogaci gromadzą kapitał na kontach w banku i bawi się na giełdzie, a wielu ludzi żyje w nędzy.

Czy ktoś w prawdziwym systemie kapitalistycznym zabronił by Ci się bogacić i bawić na giełdzie ? Czy ktoś kto ma możliwości, potencjał i pomysł ma być biedny bo inni tego chcą ? Dzieje się jak dzieje bo żyjemy w systemie etatystyczno-koncesyjno-biurokratycznym.

W obu przypadkach nawet gdyby zdecydował się coś rzucić biednemu będzie to pewnie 100 zł na odczepne by sobie chleb i masło kupił. A co dopiero odbudowa po powodzi o którą pytała pani redaktor.

W normalnym państwie nikt nic nikomu nie rzuca. A niesprawne systemy antypowowdziowe to niestety wina zbiurokratyzowanego państwa.

Leczy się je dzięki nowoczesnym technologiom i skomplikowanym operacjom z udziałem komputerów.

A skąd się wziął kapitał by tą technologie wynaleźć ? Wynalazek socjalizmu ? Nie rozumiem co to ma do rzeczy. Każdy ubezpieczał by się prywatnie za o wiele niższą stawkę niż oferuje NSZ, wolny rynek prowadził by do obniżek cen usług zdrowotnych.

Technologia kosztuje, i często kosztuje więcej niż jednostka potrafi zdobyć. Ktoś to musi dofinansować, czekanie aż jakiemuś bogatemu zachce się sfinansować operację skończy się zgonem.

Przeciętnego polaka było by stać na skomplikowane leczenie gdyby nie musiał płacić ponad 80% podatków.

Murzyn zapier...to białym się tam podobało, dziwne nie jest.

Murzyn zapier... bo dał się złapać białym na własnej ziemi i wykorzystać. Taka jest prawda i proszę mnie tutaj nie posądzać o rasizm.
  • 0

cuinust.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Choć obawiam się, że z dnia na dzień polskie media będą coraz bardziej kształtowały wybory jako walkę Kaczyńskiego z Komorowskim, co udzieli się w świadomości Polaków - uwierzą w to i już od pierwszej tury będą głosować, jakby była drugą.

jak widac robia co moga w tym kierunku... ile mamy do wyborow? 3 tyg? kiedy p.o oraz przyszly prezydent chca w koncu laskawie obywatelom sie "przedstawic" w debacie? otoz nigdy.... debata dzis to slowo tabu, co by obywatele nie przypomnieli sobie ze im sie owa po prostu nalezy. do czegos takiego nie dojdzie. zapowiadzial to juz komorowski

Szef klubu PO Grzegorz Schetyna zapowiedział, że Bronisław Komorowski nie weźmie udziału w debatach z kontrkandydatami przed I turą wyborów prezydenckich.

zrodlo
podobnie jak kaczynski ktory po tygodniach nieobecnosci teraz na wszystkie pytania dziennikarzy o debate odpowiada twierdzaco (w mniej lub bardziej zawoalowany sposob) a mimo to o debacie z kontrkandydatami ani widu ani slychu...
a glosy obywateli ktorzy domagaja sie tego co niby oczywiste.... sa przemilczane

A teraz apel:
Nie daj się obałamucić! Bez względu na twoje poglądy polityczne zostaw komentarz poniżej jeżeli uważasz, że warto przeprowadzić dwie, trzy debaty z udziałem wszystkich 10 kandydatów w jednym miejscu.
Po prostu nam wyborcom się to należy! Dość dzielenia kandydatów na lepszych i gorszych pod wpływem jakiegoś sondażu! Najważniejsze jest to co te osoby mają do przekazania i jak odeprą argumenty swoich konkurentów! Chcemy to zobaczyć! Dopiero po takiej debacie można przeprowadzić sondaż! Dajmy głos kandydatom - wszystkim!

zrodlo

powstala nawet strona www.zadamydebaty.pl i bardzo wymowne jest to ze na ich apel odpowiedzieli pozytywnie wszyscy kandydaci oprocz dwoch... jakich, nie trudno zgadnac zrodlo

calym sercem jestem za tym zeby jak najwiecej ludzi zobaczylo jak sie nas urabia, zeby mimo ze nie ma na kogo, jednak poszli glosowac i pokazali co mysla o rozwiazaniach ktore nam sie narzuca

Użytkownik cuinust edytował ten post 30.05.2010 - 01:50

• 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A moim zdaniem źle gada.

Zaprzecza prawom natury a są one proste...im człowiek bogatszy tym bardziej chytry.

Już teraz w tym systemie, który jest - bogaci gromadzą kapitał na kontach w banku i bawi się na giełdzie, a wielu ludzi żyje w nędzy. Nie przeszkadzają im żadne podatki by im pomóc a tego nie czynią. To co tak naprawdę zmieni Korwin ? Bogaty zamiast na koncie mieć 300 mln zł będzie mieć np. 500 mln złotych bo mu podatek odpadnie i co z tego ? W obu przypadkach nawet gdyby zdecydował się coś rzucić biednemu będzie to pewnie 100 zł na odczepne by sobie chleb i masło kupił.

Czyli np mojej mamie, z marnej pensji nauczycielskiej, na którą zap...racowuje obecnie 7 dni w tygodniu, trzeba zabierać, dla nierobów, bo "bogaci są chytrzy". Jak chciałeś pokazać bezsens systemu, to pokazałeś - ale obecnego. Ja za takie "prawa natury" dziękuję.

Do służby zdrowa ciężko mi się konkretnie odnieść, bo nie czuję się za dobrze w tym temacie, a nie chcę pisać takich bzdur:

Nie jest tajemnicą, że dawniej rodziny były wielodzietne...bo połowa dzieci odpadała po drodze.

:| Źródło tych rewelacji poproszę.

Jednak częściowo masz rację w tym:

O sytuację, gdzie ciężko chorzy ludzie żyją dzięki nowoczesnej medycynie, która tania nie będzie bo nie polega na zerwaniu ziółek z pola i wpakowania w tabletkę.

Mimo to, wciąż daleko mi do zachwytów, nad obecnym systemem. Niektóre pomysły Korwina może nie są idealne, ale wytyczają dobry kierunek. To tak jakby ktoś powiedział, że będzie dobrym moderatorem, bo będzie banował spamerów. Choć to przesada, by od razu banować, to jednak już sama walka ze spamem jest słuszna. Pamiętajmy, że mowa jest o prezydenturze Korwina, gdzie rewolucji prezydent nie może zrobić. Nawet "wytyczanie kierunku", to za mocne słowo. To samo, jakby UPR/WiP, czy jak się tam obecnie zwą (dobrze rozumiem, że obecnie są dwa UPRy :D ?), wygrałoby wybory (a obecnie to Sci-Fi), to reszta socjalistów już by zadbała, żeby w bardziej rewolucyjnych pomysłach Korwinowi rzucać kłody pod nogi. Nie rozumiem tego strachu, przez wyrwanymi z kontekstu kilkoma pomysłami Korwina. Ja patrzę ogólnie, na Jego poglądy. Zapewne, jakby już doszedł do władzy, to swoje rozwiązania, musiałby przetransformować, uwzględniając "progi", które opozycja byłaby zdolna przełknąć.

Jego stałe odnoszenie się do dawnego USA to kompletna porażka. Zapomniał albo pomija fakt, o niewolnictwie i rasizmie. Murzyn zapier...to białym się tam podobało, dziwne nie jest.

A tutaj już ciężko dostrzec jakiś związek, biorąc pod uwagę, czasy, o których mówił Korwin i te w jakich było niewolnictwo. A rasizm to już w ogóle nijak się wpasowuje, w to zagadnienie. Mniej więcej w takim samym stopniu, jak wpływ tolerancji do homo w Polsce, na przyrost naturalny.

EDIT:

Cuinust, ale nie bardzo rozumiem Twojej irytacji - powiedz na kogo zamierzasz głosować, to będzie mi łatwiej zrozumieć. Bo na razie domyślam się, że ani na K., ani na K. Ja również i ja akurat się cieszę, że nie chcą debatować - dla mnie każda debata bez JKM, to znak dla Polaków, że JKM nie ma w wyścigu - kształtowanie rzeczywistości przez media, o czym mówiłem. Inna sprawa, jeśli byłaby debata z wszystkimi - wtedy OK.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 30.05.2010 - 02:14

• 0

sylwia 2.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na wstępie chcę zaznaczyć, że nie wiem jeszcze na kogo będę głosować. Informacji o kandydatach szukałam w internecie. Telewizyjne informacje przestałam już dawna oglądać bo szlak mnie trafia gdy próbuje się mną manipulować, wolę sama wyciągać wnioski. Nie wiem czy są one dobre czy złe ale MOJE. Oto kilka takich:
Lepper gdy był jeszcze w rządzie zaproponował by część zysku NBP przeznaczyć na dofinansowanie budżetu. Była straszna awantura, że to zamach na niezależność banku. Jak postępuje Tusk i Komorowski?
Próbowano Go umoczyć kilka razy, mam na myśli tzw. seks aferę i ziemną. Jak do tej pory nie siedzi za kratkami. Gdy zapraszano Leppera do telewizji dziennikarze próbowali Go za wszelką cenę ośmieszyć nie słuchając co ma do powiedzenia. Wiele z tego co próbował powiedzieć okazało się prawdą.
Kaczyńskiemu bardzo dużo się zarzuca. Jego rodzice mieli po wojnie duże mieszkanie, nie ma żony, pedofil, nekrofil, pozer, nie internowany, okłamuje matkę (śmierć Lecha), patriota. Chociaż słowa o "małpie w czerwonym i spieprzaj dziadu", wetowanie ustaw (trzy) to akurat Jego brat a nie On. Wiele się pisze o strachu za rządów PIS-u, ja się nie bałam. Teraz zaczynam się bać ponieważ skarbówka dostała do swojej dyspozycji kajdanki i pałki, ustawa o kontroli internetu, zakaz zadawania pytań w sprawie wypadku w Smoleńsku. Ścigali korupcje, której teraz już nie ma. Obniżali podatki za to teraz wchodzi podatek ekologiczny, zwiększona składka zdrowotna, akcyza na auta z zagranicy, dwa komplety książek do szkoły itd. Po prostu strach się bać.
Cdn
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up
Co do Leppera, to mało kto z polskich "polityków" odważyłby się na takie słowa przed PE:

[url="http://www.youtube.com/watch?v=flKRe2ZMI-Y"]http://www.youtube.c...h?v=flKRe2ZMI-Y[/url]

Niestety, człowiek ten, zaczął się obstawiać złymi ludźmi (patrz - pan z prawej, lub pani która ma "kurwiki w oczach"), nie chcę się mądrować w sprawach rolniczych, ale chyba Lepper zrobił więcej dla rolników niż np. Pawlak, lub Kalinowski.
Przynajmniej swoimi protestami itp. nagłośnił problem polskiej wsi...
Mógł sobie spokojnie w tym sejmie siedzieć i naświetlać niektóre sprawy, jego koledzy z partii za dużo chcieli (może on sam) i to go zniszczyło.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 30.05.2010 - 10:53

• 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy ktoś w prawdziwym systemie kapitalistycznym zabronił by Ci się bogacić i bawić na giełdzie ? Czy ktoś kto ma możliwości, potencjał i pomysł ma być biedny bo inni tego chcą ? Dzieje się jak dzieje bo żyjemy w systemie etatystyczno-koncesyjno-biurokratycznym.

Wyciągnąłeś moje zdanie w kontekstu. Wstydź się.

W normalnym państwie nikt nic nikomu nie rzuca. A niesprawne systemy antypowowdziowe to niestety wina zbiurokratyzowanego państwa.

Zaprzeczasz sobie. Skoro nikt nikomu nie narzuca, to właściciel działek nadal ich nie odda pod budowę wału. Czyli w normalnym państwie nie stworzysz systemu anty powodziowego.

A skąd się wziął kapitał by tą technologie wynaleźć ? Wynalazek socjalizmu ? Nie rozumiem co to ma do rzeczy. Każdy ubezpieczał by się prywatnie za o wiele niższą stawkę niż oferuje NSZ, wolny rynek prowadził by do obniżek cen usług zdrowotnych.

Pytanie było proste odnośnie leczenia przy potężnej rozbieżności cenowej. Wolny rynek najchętniej by olał nieopłacalnego pacjenta.

Murzyn zapier... bo dał się złapać białym na własnej ziemi i wykorzystać. Taka jest prawda i proszę mnie tutaj nie posądzać o rasizm.

I co z tego ? Odniosłem się konkretnie a temat nie jest o murzynach.

Czyli np mojej mamie, z marnej pensji nauczycielskiej, na którą zap...racowuje obecnie 7 dni w tygodniu, trzeba zabierać, dla nierobów, bo "bogaci są chytrzy". Jak chciałeś pokazać bezsens systemu, to pokazałeś - ale obecnego. Ja za takie "prawa natury" dziękuję.

W rozmowie jest mowa o pomocy dla powodzian a Ty skupiasz się na nierobach. Czy osoba, która straciła wszystko jest nierobem ? Wedle Korwina ktoś ma po prostu odbudować dom. Ale kto ? Słuchaj uważnie co on mówi i się odnieś. Mówi o funduszu i zbiórce. Czy Twoja mama zap...pracowująca 7 dni w tygodniu z marnej pensji nauczycielskiej da coś na ten fundusz ? Odbuduje domy powodzianom ? Bo co ? Bo odejdzie jej jakiś podatek i będzie mieć 100 zł więcej w budżecie domowym. To wiesz co, bajaj dalej. Na pewno te 100 zł nie da na powodzian tylko sobie coś kupi do domu. Takie naiwne pierd...o tym jak to Kowalski dobrowolnie daje kasę dla powodzian zasługuje na 1 % poparcia na jaki Korwin może liczyć. To może być dodatkiem jak dzisiaj te zbiórki a nie podstawą do odbudowy mienia. Z takiej podstawy to ludzie nie będą mieć gdzie mieszkać.

:| Źródło tych rewelacji poproszę.

Nie zasługujesz ze względu na swoją ignorancję.

edit cisz:

Proszę o pisanie Murzyn z dużej litery. W tak w ogóle, to sugerowałabym"czarny".

• -2

snemies.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak, to dlaczego powodzianie chwalą głównie tych chytrych ludzi a nie rząd? To strażacy, sąsiedzi, przedsiębiorcy, ludzie zbierający kasę na zbiórkach np w kościołach najbardziej pomagają powodziana a nie państwo, ono tylko przeszkadza.

Już teraz w tym systemie, który jest - bogaci gromadzą kapitał na kontach w banku i bawi się na giełdzie, a wielu ludzi żyje w nędzy. Nie przeszkadzają im żadne podatki by im pomóc a tego nie czynią. To co tak naprawdę zmieni Korwin ? Bogaty zamiast na koncie mieć 300 mln zł będzie mieć np. 500 mln złotych bo mu podatek odpadnie i co z tego ?

dlaczego przeciwnicy wolnego rynku zawsze tylko czepiają się bogatych? a nie przyszło ci do głowy że i biedniejszy dzięki zlikwidowaniu podatku dochodowego i przymusu ubezpieczeń będą mieć dużo więcej w kieszeni? że pracodawcą będzie się oplacało zatrudnić więcej pracowników, że dzieki większej konkurencji towary będą tańsze? To z tego

Argument "przyrost naturalny większy niż teraz" ... a może by wspomniał łaskawie jaka była średnia długość życia człowieka ?

Nie jest tajemnicą, że dawniej rodziny były wielodzietne...bo połowa dzieci odpadała po drodze. Dziś się żyje dłużej i pewność przetrwania jednostki większa więc wystarczy popularna dwójka.

tylko , że nie ma tej popularnej dwójki i przyrost nie jest przyrostem

Może mówi o kosztach leczenia przeziębienia, że wzrosło...ale dobrze wiedział o co pyta pani redaktor. O sytuację, gdzie ciężko chorzy ludzie żyją dzięki nowoczesnej medycynie, która tania nie będzie bo nie polega na zerwaniu ziółek z pola i wpakowania w tabletkę. Technologia kosztuje, i często kosztuje więcej niż jednostka potrafi zdobyć. Ktoś to musi dofinansować, czekanie aż jakiemuś bogatemu zachce się sfinansować operację skończy się zgonem.

Pleciesz bzdury. znajdź kogoś ciężko chorego i go spytaj czy jest leczony za darmo, nie jest! I tak musi placić, i tak organizacje harytatywne zbierają na leczenie ciężko chorych, to i tak zwykli ludzie w swej hojności finansują te leczenia. Państwo zapewnia tylko te proste usługi medyczne i to z roku na rok w coraz mniejszym zakresie.

Dlatego zlikwidowanie państwoego leczenia moze tylko polepszyć sytuację bo ludzie będa mieć o wiele więcej pieniędzy w kieszeni aby mogli te najbardziej popularne choroby leczyć, a uslugi medyczne i leki byłyby tańsze niż w państwowym systemie

To ty nie masz pojęcia o historii USA, największy rozwój gospodarczy USA to druga polowa XIX wieku, już po zniesieniu niewolnictwa
  • 2

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bo odejdzie jej jakiś podatek i będzie mieć 100 zł więcej w budżecie domowym.

Kolejne potwierdzenie, że nie wiesz o czym mówisz.

Dlatego:

bajaj dalej.

I proszę - nie wysługuj się powodzianami, do obrony nierobów. Miejmy jasność najpierw do tak elementarnych spraw, jak karmienie tych nierobów z rąk wcale niebogatych nauczycieli, pielęgniarek, itd, a dopiero później możemy rozmawiać, o kataklizmach, OK ?

Nie zasługujesz ze względu na swoją ignorancję.

Oj, chyba zabrakło argumentów. Żegnam rozmówcę.

PS: a to jak moja mama inwestuje swoje pieniądze, zostawmy jej. Nie oceniaj własną miarą. Bo Twój brak wiary w ludzi, skądś się musiał wziąć...

Co do Leppera, to ponoć dobry rolnik był - ktoś powiedział o Nim, że zajęcie się polityką, to wielka strata dla rolnictwa :)

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 30.05.2010 - 19:19

• 1

redfive.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pan Mikke jest barwą postacią polskiej "polityki".
Wciąż martwi mnie zerowa świadomość obywateli jakie płaca podatki.
Skrócę temat tylko do płatnych autostrad.
Rząd chce byśmy płacili za autostrady, bo jak na razie są darmowe. One nie są darmowe. Płacimy akcyzę w paliwie. Przecież ona zastąpiła podatek drogowy.
Czy pamiętacie jak pewnego dnia towary podrożały o 22%.
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak, to dlaczego powodzianie chwalą głównie tych chytrych ludzi a nie rząd? To strażacy, sąsiedzi, przedsiębiorcy, ludzie zbierający kasę na zbiórkach np w kościołach najbardziej pomagają powodziana a nie państwo, ono tylko przeszkadza.

pierdu pierdu

z tej zbiórki domu nie zbudujesz, nigdzie nie napisałem że jestem przeciwnikiem zbiórki, napisałem że nie może być główną bazą

Zebranie ubrań, jedzenia i innych rzeczy to nie kilkaset tysięcy zł potrzebne na odbudowę budynku.

Skoro tak łatwo piszesz o pomocy, to gdzie jest piekarz, który to rozdawał chleb potrzebującym ? Była zbiórka by jego spłacić i co ? I nic. Nie zebrali tej kwoty, której potrzebował. Tacy hojni są ludzie.

dlaczego przeciwnicy wolnego rynku zawsze tylko czepiają się bogatych? a nie przyszło ci do głowy że i biedniejszy dzięki zlikwidowaniu podatku dochodowego i przymusu ubezpieczeń będą mieć dużo więcej w kieszeni? że pracodawcą będzie się oplacało zatrudnić więcej pracowników, że dzieki większej konkurencji towary będą tańsze? To z tego

Widzę, że jesteś jakiś niewyżyty. Nie nalezę do biednych i niezaradnych. Więc odbij od szufladkowania mnie. Chodzi tylko i wyłącznie o to, że fakt że ktoś ma więcej kasy, nie oznacza, że zwiększa się jego pomoc potrzebującym.

Pleciesz bzdury. znajdź kogoś ciężko chorego i go spytaj czy jest leczony za darmo, nie jest! I tak musi placić, i tak organizacje harytatywne zbierają na leczenie ciężko chorych, to i tak zwykli ludzie w swej hojności finansują te leczenia. Państwo zapewnia tylko te proste usługi medyczne i to z roku na rok w coraz mniejszym zakresie.

Dlatego zlikwidowanie państwoego leczenia moze tylko polepszyć sytuację bo ludzie będa mieć o wiele więcej pieniędzy w kieszeni aby mogli te najbardziej popularne choroby leczyć, a uslugi medyczne i leki byłyby tańsze niż w państwowym systemie

ty jeszcze większe

Ogólnie radzę posłuchać wywiadu do którego się odniosłem a nie pierdu od rzeczy. Padły konkretny pytania pani redaktor i konkretne odpowiedzi Korwina. Reszta jest tu dodawana wedle widzi misie. Mam nie rozmawiać o powodzianach skoro w wywiadzie to o nich jest mowa ? :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych