Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Marok.
  • Tematów: 12
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@up

Umieść źródło na górze tekstu, oszczędzisz wielu osobom zbędnego czytania.

wnioskuję z twojej wypowiedzi, że przytoczone źródło informacji jest niewiarygodne alb nawet stronnicze. Ja w to nie wnikam. Ta informacja była impulsem do wyrażenia mojej własnej opinii na temat marketingu wyborczego P. J. Kaczyńskiego, z którym się nie zgadzam.

Użytkownik Marok edytował ten post 08.06.2010 - 19:56

• 2

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Źródło informacji nie ma znaczenia skoro jest zdjęcie. Na zdjęciu widać...co widać :)

No cóż podpisy poparcia też zbierali w kościołach.

Zresztą to żadna tajemnica, że kościół jest za Kaczyńskim. Więc to żadna nowość, która by miała komuś dodać czy odebrać elektorat.

Pochówek pary prezydenckiej w katedrze wawelskiej znowu budzi kontrowersje. Tym razem z powodu proboszcza tego kościoła. Ks. Zdzisław Sochacki, zabronił przewodnikom opowiadać, że w krypcie Lecha Kaczyńskiego leży Józef Piłsudski.

„Gazeta Krakowska” dotarła do wawelskich przewodników, którzy są oburzeni nowym zarządzeniem proboszcza katedry wawelskiej. Ich gniew wzbudza decyzja ks. Józefa Sochackiego, który nakazuje, by w krypcie pod wieżą Srebrnych Dzwonów mówić tylko o parze prezydenckiej. Problem w tym, że od kilkudziesięciu lat miejsce to zajmuje Józef Piłsudski.

- Przy grobie św. Stanisława mogę opowiadać o historii, a obok św. Kaczyńskiego, nie – żali się jedna z przewodniczek „Gazecie Krakowskiej” - Ma być absolutna cisza. Pracownicy obsługi sztorcują nas, jak jakieś bachory, przy turystach. To oburzające. I nie w porządku wobec ludzi, którzy płacą za możliwość zwiedzania – dodaje zdenerwowana.

Oprowadzający turystów mają podejrzenia, że inicjatywa władz kościoła wynika z chęci wyeksponowania grobu Lecha i Marii Kaczyńskich.

Proboszcz odpowiada na zarzuty - Chodzi tylko o to, żeby w weekendy, gdy są tłumy, kolejka szła sprawnie i nie tworzyły się zatory. Wielu gości nam dziękowało za sprawną organizację – tłumaczy „Gazecie Krakowskiej”. Dementuje też pogłoski, że chce wyeksponować grób pary prezydenckiej. - Przewodnicy mogą opowiadać o Piłsudskim przed kryptą – dodaje proboszcz.

Źródło: klik
  • 0

Jakub.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja doskonale sobie zdaję sprawe że Komorowski będzie słabym prezydentem , powiem więcej przy Kwaśniewskim będzie wyglądał jak wyrób prezydentopodobny , ale moja wewnętrzna niechęć do IV RP w jakimkolwiek kształcie nakazuje mi zagłosować na mniejsze zło a nie trudno się domyślić jak będzie wyglądała druga tura .

Poza tym może komorowski przynajmniej nie będzie zatrudniał w kancelarii ludzi z problemami narkotykowymi , którzy "na własny użytek" posiadali prawie kilogram kokainy .
  • 0

VanPilar.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak widzisz - Tinkerbell - jeśli oddasz głos na kogokolwiek i tak nic nie zmienisz w zabetonowanym układzie a jak oddasz nieważny głos lub nie pójdziesz na wybory to też nic się nie zmieni w tej układance.
Czyli SZACH - MAT!

No cóż, masz rację Osiris. Niestety, tylko ludzie (np tacy jak ja - mniej więcej w moim wieku ) są tego nieświadomi. Skoro twierdzisz, że nie ma to i tak sensu to po co w ogóle się fatygować?

http://www.youtube.com/watch?v=Rq9fbKXFRco&feature=related
  • 1

Hlaskoid.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najbardziej charyzmatyczny jest Komorowski.

Przepraszam @atomowy, ale rozśmieszyłeś mnie :)
Komorowski nie ma za grosz charyzmy. Dla mnie jest nijaki i miałki. Non stop wytarte slogany i ta irytująca, nieustanna chęć by wszystkim dogodzić i nikogo do siebie nie 'zrazić'.
Ja lubię wyrazistych polityków jak i z resztą w ogóle ludzi. Dlatego głos pójdzie najprawdopodobniej na Jarka.
Chociaż ostatnio wkurzył mnie poglądem by jak najszybciej stworzyć armię europejską ;O.
Korwina zawsze lubiłem i kto wie może i na niego oddam głos.
  • 1

#426 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Dołączona grafika
  • 1

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak widzisz - Tinkerbell - jeśli oddasz głos na kogokolwiek i tak nic nie zmienisz w zabetonowanym układzie a jak oddasz nieważny głos lub nie pójdziesz na wybory to też nic się nie zmieni w tej układance.
Czyli SZACH - MAT!

No cóż, masz rację Osiris. Niestety, tylko ludzie (np tacy jak ja - mniej więcej w moim wieku ) są tego nieświadomi. Skoro twierdzisz, że nie ma to i tak sensu to po co w ogóle się fatygować?

http://www.youtube.com/watch?v=Rq9fbKXFRco&feature=related

Moim zdaniem w tym roku ludzie nie idą na wybory z innego powodu :) Kiedyś było jak na filmie. A teraz nie idą bo mają dosyć tej "elity". Opieram to z rozmowy z ludźmi. Ja osobiście nie słyszałem by ktoś mi argumentował - nie idę bo nic nie znaczy mój głos. Tylko nie idę - bo nie ma dobrego kandydata, który by zmienił mi coś na lepsze.

Tak więc nie widzę sposobu na zwiększenie frekwencji skoro kandydaci ci sami a ludzie ich nie chcą.

Użytkownik Xellos edytował ten post 09.06.2010 - 19:57

• 1

Marok.
  • Tematów: 12
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pochówek pary prezydenckiej w katedrze wawelskiej znowu budzi kontrowersje. Tym razem z powodu proboszcza tego kościoła. Ks. Zdzisław Sochacki, zabronił przewodnikom opowiadać, że w krypcie Lecha Kaczyńskiego leży Józef Piłsudski.

„Gazeta Krakowska” dotarła do wawelskich przewodników, którzy są oburzeni nowym zarządzeniem proboszcza katedry wawelskiej. Ich gniew wzbudza decyzja ks. Józefa Sochackiego, który nakazuje, by w krypcie pod wieżą Srebrnych Dzwonów mówić tylko o parze prezydenckiej. Problem w tym, że od kilkudziesięciu lat miejsce to zajmuje Józef Piłsudski.

Akurat tak się złożyło Xellos, że w najbliższą sobotę mam rezerwację na Wawelu (rodzina zza oceanów chce zwiedzić Kraków). Zweryfikuję podane przez Ciebie informacje i wrzucę relację na forum.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Temat wciąż aktywny widzę, ale rzecz dzisiaj najbardziej niewiarygodna, a wręcz paranormalna, przeszła tutaj bez echa. Dzisiaj oto zmierzyło się 8, z 10 kandydatów, w debacie na Uniwersytecie Warszawskim i owa debata nie została nigdzie transmitowana :|

Pierwsze głosy z debaty zdecydowanie pozytywne dla JKMa. Mówiono o zderzeniu liberalizmu JKMa, z socjalizmem pozostałych, o drugiej turze JKM-Komorowski, itp.

Trochę zawiódł Kaczyński. Jakieś 2 tygodnie temu zapytany o debatę z Komorowskim, bardzo dobrze odpowiedział, że powinna się odbyć debata ze wszystkimi kandydatami, za co u mnie zapunktował. Z kolei Komorowski podzielił Polaków na różne ligi i otwarcie powiedział, że nie widzi sensu spotykać się z gronem z poza 1-ligi. Tymczasem stało się zupełnie odwrotnie.

JEDNAK...

Napieralskiego też nie było, co już daje do myślenia. Obaj Panowie wybrali spotkania z wyborcami -> Kaczyński w Lublinie, a Napieralski chyba na Mazowszu. I... wcale im się nie dziwię. Lepszy to sposób na szukanie poparcia, niż debatowanie dla kilkudziesięciu studentów.

I do czego zmierzam - dlaczego media tego nie pokazały ? Jak dla mnie odpowiedź jest jedna - jak to ktoś ujął na onecie: "Media doskonale wiedzą, że debata z JKM z oglądalnością kilku milionów to z automatu 10% więcej dla niego w wyborach (o ile nie uda się mediom przeprowadzić jakiejś prowokacji). Dlatego taka zmowa milczenia i brak transmisji." (wybaczcie źródło, ale o własną opinię ciężko - musiałbym być na UW :)). Cóż... życzę JKM powodzenia w sądzeniu TVP, o czas antenowy. Jakieś odszkodowanie, to zawsze jakaś rekompensata, "nagroda pocieszenia". Sorry, jestem zdegustowany. Taka debata powinna być transmitowana, w najlepszych godzinach, w czołowych stacjach TV.
  • 2

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dzisiaj oto zmierzyło się 8, z 10 kandydatów, w debacie na Uniwersytecie Warszawskim i owa debata nie została nigdzie transmitowana :|

:o
Jeżeli nie będzie publicznej, ogólnodostępnej debaty z wszystkimi kandydatami, to będzie oznaczało, że czegoś takiego jak demokracja w Polsce nie ma. Wszystko jest ustawione, a o wyborze decyduje telewizja i wyborcze sondaże.

Dziwi mnie tylko dlaczego nikt, chociażby amatorsko nie nagrał tego spotkania? Może komuś zależy, by nikt nie widział jakich przeciętniaków się faworyzuje.

Edit:
Chyba są jakieś fragmenty:
Klik

Użytkownik Paweł edytował ten post 10.06.2010 - 00:42

• 2

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nieźle to sobie zaplanowali.
Taka fajna debata odbyła się na UW, a media cały wczorajszy dzień pokazywały wydurniającego się Palikota, który został wysłany do Lublina aby skutecznie odwrócił uwagę od konfrontacji większości kandydatów, co mu się zresztą bardzo dobrze udało, ponieważ media podchwytywały tego typu akcje:

http://www.youtube.com/watch?v=cIHrg5kx04g

(już wiecie do czego Platforma potrzebuje tego pana ;> ?)

Na szczęście macie mnie!

Debata kandydatów na Uniwersytecie Warszawskim link do pliku MP3

Dołączona grafika

Jak się komuś nie chce ściągać, a nie jest wybredny co do jakości, to całość też wrzuciłem na WRZUTE ;]

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 10.06.2010 - 12:39

• 3

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oczekiwałem debaty z lekkim napięciem.
Zaskoczony jestem obecnością Pana p. o. prezydenta Komorowskiego, jak napisał Paweł, doświadczyliśmy sytuacji zupełnie odwrotnej, niż była deklarowana. Ogólnie na debacie wypadł najlepiej oczywiście Pan JKM (on zresztą w większości debat/dyskusji dystansuje swoich rozmówców ;) ). Reszta kandydatów wypadła również porządnie, świetna prezencja, lecz, np. Ziętek nie powiedział nic konkretnego.
Ale, co mnie niemile zaskoczyło. Zachowanie w paru momentach studentów podczas, oraz po zakończeniu debaty. Kto tak krzyczy? Chwila, co ja tam słyszę? "Bronek, Bronek, Bronek!"? Chyba świetnie to świadczy o przeciętnym, młodym elektoracie PO, któremu imponuje Palikot i tvn24 lecący na włączonym non-stop tv.

Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 10.06.2010 - 08:06

• 1

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja zmieniam zdanie i oddam głos na Korwina.

Charyzmatyczny facet i jest za legalizacja narkotyków + kara śmierci dla idiotów co zabijają z premedytacją niewinnych ludzi.

Jak by to weszło w życie, był bym very happy.
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

Naprawdę wierzysz w legalizację narkotyków ?

Pisze to całkiem obiektywnie.

W tej Polsce, przy tym społeczeństwie i jego oczekiwaniach i partiach jakie są. JEST TO NIEMOŻLIWE.

Żeby nie było, ja osobiście nic nie biorę ale takie populistyczne hasełka nie można traktować serio.
  • 0

#435 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

To samo z karą śmierci - nie ma na to szans, więc gadki JKM to w 100% samo mówienie dla mówienia.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych