Napisano 08.05.2010 - 10:18
Napisano 08.05.2010 - 10:27
Widzę mnóstwo głosów na Bronisława K. i Jarosława K. a bardzo mało wypowiedzi, a przecież prosiłem o krótki komentarz.
Ludzie, skoro wybieracie kandydatów to chociaż uzasadnijcie, to na prawdę znacząca rzecz
Napisano 08.05.2010 - 10:34
Xellos, ale wiesz wyborcy JKM myślą, że prezydentura będzie fajnym początkiem dla zaistnienia UPRu na scenie politycznej. Poza tym imć Korwin-Mikke będzie sobie mógł dowolnie wetować ustawy i przygotowywać ich projekty.
Liczą się poglądy. Czy aby na pewno? Korwin-Mikke ma ten problem, że jest odbierany w kategorii łagodnego dziwaka, folkloru politycznego.
snemies, w czym nie mam racji? W tym, jak Korwin zapatruje się na kwestie kobiet?
Napisano 08.05.2010 - 11:57
Napisano 08.05.2010 - 11:57
Napisano 08.05.2010 - 12:29
Dobry wywiad, a możesz przytoczyć z niego jakieś konkretne wypowiedzi potwierdzające Twoją tezę?
Napisano 08.05.2010 - 12:35
Napisano 08.05.2010 - 13:24
Wydaje mi się to trochę uwłaczające w tym momencie szukanie w tekście oczywizmów, by poprzeć moją tezę
![]()
Napisano 08.05.2010 - 15:32
Napisano 08.05.2010 - 15:40
Napisano 08.05.2010 - 16:08
Bardzo dużo. JKM jako prezydent nigdy nie podpisałby Traktatu Lizbońskiego. Przysługuje mu również prawo weta, wobec ustaw uchwalanych przez sejm. Człowiek o odpowiednich poglądach mógłby blokować te, które są np. anty wolnorynkowe.Pytanie, co prezydent ze swoimi kompetencjami ma do zagadnień ekonomicznych ?Jednak poglądy pana Korwina na temat moralności o obyczajowości są dla mnie mało istotne. W niektórych sprawach mam nawet odmienne zdanie. Ważniejsze jest to co mówi na temat wolności i zagadnień ekonomicznych
To funkcja reprezentatywna, i co, Pan Korwin pojedzie do Niemiec i powie Pani Merkel, że ma iść pozmywać gary i ugotować obiad dzieciom ?
Napisano 08.05.2010 - 18:14
Napisano 08.05.2010 - 21:08
Napisano 08.05.2010 - 21:45
Widzę mnóstwo głosów na Bronisława K. i Jarosława K. a bardzo mało wypowiedzi, a przecież prosiłem o krótki komentarz.
Ludzie, skoro wybieracie kandydatów to chociaż uzasadnijcie, to na prawdę znacząca rzecz
Póki są wypowiedzi pokroju Xellosa, to ja, jak i podejrzewam inni - nie mamy zbytniej ochoty się wypowiadać. Niech sobie ostracyzm trwa w najlepsze. Z koniem się kopać nie będę.
Tylko jedno słowo do Xellosa: to pewnie szokiem będzie dla Ciebie, że JKM z Jarkiem jest na "Ty" i miejscami chwali Jego poglądy, a wręcz jest zdolny nazwać Go prawicowcem, co w ustach JKM jest wielkim komplementem. Zdanie opieram m.in. na ostatnim wywiadzie JKM dla onetu - jak ktoś chce, to znajdzie. Czyżby i On nie dostrzegał, że Jarek jest zerem, (nie) ma ko(n)ta, nie ma żony, miał brata (i to wykorzystuje oczywiście) ? To powinno zatrząsnąć Twoim światopoglądem, skoro poglądy JKM były Ci bliskie.
Bardzo dużo. JKM jako prezydent nigdy nie podpisałby Traktatu Lizbońskiego. Przysługuje mu również prawo weta, wobec ustaw uchwalanych przez sejm. Człowiek o odpowiednich poglądach mógłby blokować te, które są np. anty wolnorynkowe.
Co do poglądów JKM - ja tak samo jak niektórzy użytkownicy forum jestem za tym że kobieta nadaje się dużo lepiej od faceta do np opieki nad dziećmi (nie znam żadnego pana przedszkolanki
) ponieważ są bardzo uczuciowe - nie wyobrażam sobie jednak kobiety pracującej ze mną na budowie bo po prostu fizycznie jest to niemożliwe. Co nie znaczy że ktoś im tego zabrania - ale swoje poglądy można mieć
.
Napisano 08.05.2010 - 22:27
Śmieszne jest tak ekstremalne kontrastowanie. Jak rozmawiamy o pracy to od razu pojawia się budowa, górnik a może przesuwanie szafy ?
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 08.05.2010 - 22:29
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych