Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Jakub

Straż Miejska dostała liczne telefony w sprawie samochodu, który parkował blisko lokalu wyborczego ul. Przasnyskiej na Żoliborzu Przemysłowym. - Obklejony był plakatami wyborczymi Jarosława Kaczyńskiego, które mieszkańcy uznali za agitację - zdradza Monika Niżniak, rzeczniczka stołecznej straży miejskiej. - Nie złapaliśmy właściciela na rozklejaniu plakatów. Ustaliliśmy jego dane i poprosiliśmy żeby przestawił auto w bardziej ustronne miejsce. Zobowiązał się, że zrobi to.

źródło: wyborcza.pl

Użytkownik Serail edytował ten post 20.06.2010 - 20:23

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zacofane społeczeństwo...Dlaczego ludzie widzą, ze jest zle, narzekają i dalej wybierają to samo?

Jak to to samo? :D Polityka miłości, dobro i szczęście. Wyczuwam podwójną siłę miłości i stabilizacji. Będziemy teraz walczyć o dobro Polski.
Tak mało merytorycznej kampanii jak w wydaniu PO i PiS chyba nie da się przebić. To czyste operowanie ogólniakami, zero konkretów. Wyborcy wybierają kandydatów na zasadzie "ten jest patriotą", "ten jest statecznym człowiekiem". Pytanie, co mogą zaoferować - nikt tak na prawdę nie wie. :P
  • 0

Fresco.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie starsi są zwykle mocno nakierowani na socjalizm i przedłużanie status quo. Korwin to jego zaprzeczenie

... a że społeczeństwo polskie jest społeczeństwem starzejącym się, to wszystko wiadomo. Może ludzie młodzi go wybierają, ale nie ma co liczyc na większośc przy takiej sytuacji w kraju gdy dużo ludzi starszych.

Dlaczego ludzie widzą, ze jest zle, narzekają i dalej wybierają to samo?

Bo nie ma tak naprawdę kogoś, za kim rzuciłoby się całe społeczeństwo. I młodzi, i starsi.A Ty, mylo, masz rację - nie wiem po co to komu wiedziec jak wygląda BK na wakacjach w górach z dzieciakami (aluzja do spotu)... Albo jak JK sadzi drzewka a potem mówi że nie ma nic wspólnego z uprawą ziemi (więc po co wstawiał takie durnoty do spotu? wizerunek...), przy czym żadnego merytorycznego punktu w tym wszystkim, tylko hasła typu "Polska jest najważniejsza". Taa, chyba koryto. I ja również do dzisiaj nie wiem, co oni chcą Polakom zaoferowac.

Użytkownik Fresco edytował ten post 20.06.2010 - 20:30

• 0

Kompi.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wiem, NIC lub to samo co było...
  • 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bo nie ma tak naprawdę kogoś, za kim rzuciłoby się całe społeczeństwo. I młodzi, i starsi.

Dokładnie a zróżnicowanie poglądów, własnych ideałów - oraz tych wykreowanych przez media to drugi problem...
  • 0

Jakub.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Jakub

Straż Miejska dostała liczne telefony w sprawie samochodu, który parkował blisko lokalu wyborczego ul. Przasnyskiej na Żoliborzu Przemysłowym. - Obklejony był plakatami wyborczymi Jarosława Kaczyńskiego, które mieszkańcy uznali za agitację - zdradza Monika Niżniak, rzeczniczka stołecznej straży miejskiej. - Nie złapaliśmy właściciela na rozklejaniu plakatów. Ustaliliśmy jego dane i poprosiliśmy żeby przestawił auto w bardziej ustronne miejsce. Zobowiązał się, że zrobi to.

źródło: wyborcza.pl

Dzięki za info , przykre jest to że niektorzy ludzie nie potrafią uszanować ciszy wyborczej . Mimo braku sympati do Kaczyńskiego to wynika z tego że on się do tego nie przyczynił . Bardziej mnie ciekawi kryptoagitacja w kościołach na dzisiejszych mszach rannych , mam nadzieje że księża odpuścili sobie otwarte sugerowanie najbardziej prawego i sprawiedliwego wyboru tak jak to robił pan Ryczan .

EDIT :
To nie jest tak że ludzie widzą że źle się dzieje i głosują znowu na tych samych . Spora większość ludzi głosuje na zasadzie mniejszego zła , np ja zagłosowałem na Napieralskiego mimo że ma prawicowe poglądy ale zrobiłem to dlatego aby stary beton partyjny SLD nie doszedł znowu do głosu . Lewica musi być młoda i nowoczesna . W drugie zagłosuje na Bronisława ale tylko dlatego że wybór Kaczyńskiego byłby dla mnie czyś okropnym .

Użytkownik Jakub edytował ten post 20.06.2010 - 20:35

• 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo nie ma tak naprawdę kogoś, za kim rzuciłoby się całe społeczeństwo. I młodzi, i starsi.

Charyzmatyczny przywódca, który obiecuje ratunek w czasach kryzysu. Hitler, Napoleon itp. ;) Ale to się nie zdarza w spokojnych czasach, i nie kończy się dobrze.

... a że społeczeństwo polskie jest społeczeństwem starzejącym się, to wszystko wiadomo. Może ludzie młodzi go wybierają, ale nie ma co liczyc na większośc przy takiej sytuacji w kraju gdy dużo ludzi starszych.

Taka natura ludzka, z wiekiem zapuszczamy korzenie.
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dzięki za info , przykre jest to że niektorzy ludzie nie potrafią uszanować ciszy wyborczej .

Tak ale podejrzewam że jakby moderator nie zamknął tego tematu na czas ciszy wyborczej to wrzała by tu dalej gorąca dyskusja, także jak widać nie tak łatwo powstrzymać się od dyskusji...
  • 0

Seboolek.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ja powiem jedno... I przepraszam jeśli zbytnio mnie poniesie bo wręcz roznosi mnie od środka że dzieci Rydzyka robia to co on im każe, mało kto myśli o przyszłości narodu a stare mohery idą głosować na tego którego wybrał za nich Rydzyk bo prawda taka że im to wszystko jedno bo pewnie nie dożyją zmian a młodzi będą musieli w tym bagnie brnąć do usranej śmierci chyba że w koncu ludzie sie opamietają i zagłosują na kogoś komu faktycznie zalezy na kraju a nie jest zwykłą popierdułką. Brakowało by tylko tego by Lepper wygral... Media żyją tylko Komorowskim i Kaczyńskim w małych przebłyskach Napieralskiego a co z JKM? Czasami wydaje mi się ze jestem w tym kraju nic nie wart.. mój głos jest odkładany na bok bo sie za przeproszeniem "gówno warty". Szliśmy na wybory wiedząc ze nasze głosy praktycznie nic nie znaczą bo skąd pewność że działa to tak jak należy? Mógł bym zrobić sobie z 1000 kopi i zakreślić na nich JKM po czym wrzucić je do urny. Jestem pewny że by nic to nie zmieniło! Wygra pewnie komorowski i bedzie trzeba ogladać ten jego ryj przez kadencje.
  • 7

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiecie co? Tak oglądam te relacje w telewizji, czytam komentarze w internecie. Wiem już, że według pana Olechowskiego poniósł on ogromną porażkę, JK i BK cieszą się ze zwycięstwa, od dziennikarzy nie mogą się odgonić Grzegorz Napieralski, czy nawet Pawlak i Lepper. Ale czy mi się wydaje, czy jakiegoś kandydata tu brakuje? ;) I nie mówię tu o przedstawicielu Polskiej Partii Pracy.
@Up
Dołączona grafika
Przypatrz się tej facjacie dobrze, bo będzie się pojawiała w każdym Twoim koszmarze przez najbliższe 5 (bądź - o zgrozo - 10) lat.

Użytkownik Serail edytował ten post 20.06.2010 - 20:37

• 0

Fresco.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moja kobieca intuicja podpowiada mi że chodzi Ci o JKM, Serail :D zbyt kontrowersyjny, dziwny i radykalny, by go puszczac w telewizji razem z kandydatami ludu. no i własnie, czy to jest normalne? To jest chore, ale tak to już w Polsce jest, media - czwarta władza :) ... I to niestety potężna jak widac po wynikach sondaży i nie tylko.

Sebooolek, widzę że Cie ponosi ale spoko nie jesteś sam :D jeśli o Rydzyka chodzi, to facet nie jest głupi, wie co robi... Też mnie to nie cieszy...
  • 0

Jakub.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzięki za info , przykre jest to że niektorzy ludzie nie potrafią uszanować ciszy wyborczej .

Tak ale podejrzewam że jakby moderator nie zamknął tego tematu na czas ciszy wyborczej to wrzała by tu dalej gorąca dyskusja, także jak widać nie tak łatwo powstrzymać się od dyskusji...

Obawiam się że masz racje , trudno powstrzymać emocje w takich sprawach , ja ograniczyłem się do gorącej dyskucji w "swoim" gronie i robiłem to nie publicznie .
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

JKM zawsze był persona non grata w serwisach informacyjnych. :P Nigdy nie wypowiada się na jego temat więcej niż kilka zdań, i to tylko informacyjnie nie podając szczegółów.
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A tak w ogóle w praktyce oznacza to zwycięstwo Komorowskiego. . .No chyba, że wierzycie w elektorat SLD glosujący na Kaczyńskiego. Pytaniem jest czy druga tura będzie przegraną czy klęską JK. Na razie to całkiem duże jego zwycięstwo. Jest już całkowicie niepodważalnym liderem PIS.
Moim zdaniem zapewne Kaczyński II turę przegra, ale za to w partii się umocni i wyrośnie na lidera; raczej nie będzie to klęska bardziej przegrana.

A za 5 latek pewnie znów przystąpi do "walki" o stanowisko prezydenta...

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 20.06.2010 - 20:58

• 0

Jakub.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

JKM zawsze był persona non grata w serwisach informacyjnych. :P Nigdy nie wypowiada się na jego temat więcej niż kilka zdań, i to tylko informacyjnie nie podając szczegółów.

Ośmiele się stwierdzić że JKM zawsze był pupilem mediów ze względu na bardzo oryginalne poglądy , jego popularność medialna zawsze była niewspółmierna do jego rzeczywistego poparcia .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych