Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Fresco.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pupilem mediów? Jeśli już to w znaczeniu "osoba, która zawsze powie coś niezrozumiałego bądź niepoprawnego, z czego my chętnie skorzystamy i zrobimy z niego idiotę/wariata/oszołoma/szowinistę". Zawsze jest podawany w ramach "ciekawostki", której nie należy brac na poważnie. A kiedy oglądałam w internecie filmiki gdzie sie wypowiadał, jego wypowiedzi i poglądy byly bardziej merytoryczne niż całe kampanie pokazywane w telewizji co niektórych panów.
  • 4

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie trzeba oglądać nawet jego wystąpień. Wystarczy poczytać cytaty na Wikipedii i z miejsca nabiera się ogromnego szacunku dla tego człowieka.
  • 0

Jakub.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak masz racje , jego wizerunek medialny dalece odbiega od jego poglądów , ale faktem jest że w mediach pojawia się dość często w stosunku do jego np dzisiejszego wyniku . Ja osobiście nic do niego nie mam .
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fresco@ Dokładnie. ;)

Korwin nigdy nie dostał w mediach szansy na takie wywody jakie są na jego profilu na jutubie. Za to wielu innych polityków dostawało w programach publicystycznych niesamowite ilości czasu, choć często nic ciekawego sobą nie prezentowali.

Użytkownik mylo edytował ten post 20.06.2010 - 20:51

• 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do JKM tonie jest politykiem, tylko felietonistą.
Polityk to ktoś, kto dąży do przejęcia władzy, a Pan JKM robi wszystko, by jej nie zdobyć. Mechanizm demokracji jest ułomny, ale jeśli ktoś decyduje się na bycie częścią tego mechanizmu, to musi chcieć podlegać jego prawom. Inaczej zginie. A on łamie ramy polityczne dlatego robią z niego takiego pajaca... No cóż może gdyby troszkę podrasował swoje działania w kierunku politycznym... kto wie.
  • 1

Fresco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja zaczęłam go szanowac dopiero niedawno, ale w czas ;) a jeśli chodzi o jego wizerunek w mediach to JKM ma wrodzony talent do wypowiedzi, które można bardzo łatwo wyciąc z kontekstu i potem je przeinaczyc. Ile razy widziałam artykuły w necie mające w tytule coś w stylu "Korwin-Mikke chce odebrac prawa wyborcze kobietom", i rzecz jasna okazywalo sie później że jest to interpretacja piszącego artykuł. Tak jak w dzień dobry tvn, przywitano go jako Szowiniste Roku 2007, i pytaniem jeśli mnie pamiec nie myli "jak pan sie czuje jako szowinista", co było zreszta szczytem chamstwa. Oprócz tego zawsze szczery, plus nieodłączna muszka. Idealny kandydat na to, by wepchnąc go w szablon, którego przeciętny Polak nie ma ochoty weryfikowac. A potem ten przeciętny Polak głosuje na Bronka.
  • 3

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@ up

Dlatego ja nie radzę patrzyć na żadne artykułki itd. Tylko na osobiste Wiece wyborcze kandydatów i wypowiedzi.
  • 0

Fresco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja czasem lubie popatrzec. Nie tylko na tytuły, ale całe teksty po to, by sie przekonac co tak naprawdę z tego artykułu wynika. Jeśli chodzi o czas dla JKM w programach, to i tak albo zostanie zaproszony do programu typu ddtvn, gdzie pani Jola próbuje narzucic ton całej rozmowie pytaniem "jak sie pan czuje jako szowinista" , albo zaproszą go tam, gdzie spowoduje tak duże kontrowersje, że nie będzie miał czasu byc merytoryczny, prosty i jasny bo całą resztę zajmie wzburzony jego wypowiedzią przeciwnik próbujący go zanegowac.
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja przekonałam się sama na własnej skórze jak obejrzałam parę filmików z nim w roli głównej np.:

http://www.youtube.com/watch?v=zRBfeI4hIvw&feature=popular

Pan JKM jest zbyt racjonalny i logiczny. To sprawia, że nie jest rozumiany przez większość społeczeństwa, która podejmuje decyzje nie na podstawie racjonalnych przesłanej, ale instynktu.
  • 2

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Kaczyński najpewniej za 5 lat kandydować nie będzie, bo na kolejne wybory szykowany jest podobno M. Migalski... chyba nie trzeba przedstawiać. Karierowicz.
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Teraz Komorowskiemu zostało podlizywanie się SLD, bo już w przemówieniu po dwudziestej właził bez wazeliny Napieralskiemu.
Komorowski rozumie, że bez głosów lewicy może przerżnąć wybory.

Grzegorz Napieralski jest największym wygranym w końcówce kampanii. Jest to polityk, który reprezentuje kilkanaście procent wyborców. Grupa ta jest spora i atrakcyjna. Trudno, żeby po te głosy nie sięgać - stwierdził Poncyljusz.

- Nam jest po drodze z elektoratem socjalnym. Myślę, że spora część tych wyborców, to są potencjalni wyborcy Jarosława Kaczyńskiego - dodał.

Mój odnośnik
  • 0

Fresco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest logiczny, zabójczo czasami ;p tak to już jest, mało kto buszuje po internecie lub sprawdza wiele źródeł informacji żeby miec w miarę obiektywny obraz wydarzeń. I też chyba nie ma wileu ludzi, którzy przekopuja internet w poszukiwaniu odpowiedzi na to, którego kandydata naprawdę warto wybrac. A instynkt wywołany obrazami z kampanii... długo by mówic
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

tak większość tak.. ale ja jestem uparta jak osioł :P muszę przekopać wszystko co się da i zwrócić uwagę choć na najmniejsze szczegóły by móc wyrobić sobie własną opinie... opartą na własnych wnioskach i uwagach mało osób tak postępuje ale to tylko ingerencja w czas albo Ci się che poznać prawdę albo pójdziesz za głosem mas..
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja chciałbym żeby ktoś wytłumaczył mi w jaki sposób Janusz Korwin-Mikke ma tyle poparcia na forum paranormalne.pl, na innych forach internetowych i portalach, a w wyborach ma jedynie 2% poparcia?
  • 0

Fresco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Odsyłam do postów wyżej, panie moderatorze :) Nad tym sie własnie w dzisiejszej dyskusji zastanawialismy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych