Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mogę zaryzykować stwierdzenie, że prawie nikt nie sprawdza wszystkich kandydatów. 90% ogranicza się do oglądnięcia Faktów, Informacji i Wiadomości.
  • 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja chciałbym żeby ktoś wytłumaczył mi w jaki sposób Janusz Korwin-Mikke ma tyle poparcia na forum paranormalne.pl, na innych forach internetowych i portalach, a w wyborach ma jedynie 2% poparcia?

Mnie się wydaje że to przewaga wieku głosujących tak :

Młodzież i dorośli poniżej 30 roku życia - jest ich trochę - JKM , Napieralski
Dorośli powyżej 30 roku życia - też jest ich trochę - Komorowski, Napieralski, Kaczyński
Starsi - Kaczyński , Komorowski

Tka wg mnie to wygląda czyli JKM jest raczej tylko w głosach młodzieży i osób poniżej 30 roku życia...

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 20.06.2010 - 21:35

• 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po prostu regularni dyskutanci for internetowych to nie jest tak na prawdę duża społeczność. Zmieścilibyśmy się w średnim mieście, powiedzmy w 100 tysięcznym. :)
Jednak widać tu coraz mocniejszy nacisk internetu i tej w zasadzie coraz silniejszej 5 władzy, na wynik wyborów. Wraz z wzrostem popularności for i innej tego typu komunikacji internetowej, wolnej od jednostronnego i stronniczego postrzegania mediów - wpływ będzie tylko rósł. Jak widać internet posiada na prawdę duży potencjał w kreowaniu postaw społecznych.

Dlatego trzeba go jak najszybciej ograniczyć i ocenzurować. :D
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A w USA wygrywa pan Kaczyński:

W głosowaniu w USA w polskich wyborach prezydenckich zdecydowanym zwycięzcą okazał się Jarosław Kaczyński, który otrzymał 23 276 na ogólną liczbę 33 455 oddanych głosów.

Drugie miejsce zajął Bronisław Komorowski, który zdobył 8 423 głosy. Trzeci był Grzegorz Napieralski z 784 głosami, czwarty Janusz Korwin-Mikke - 404 głosy, piąty Andrzej Olechowski 203, a szósty Marek Jurek 162.

Pozostali kandydaci otrzymali mniej niż 100 głosów: Andrzej Lepper 88, Waldemar Pawlak 77, Kornel Morawiecki 31, a Bogusław Ziętek 7 głosów.

Także w USA JKM uzyskał 4 miejsce to nie jest tak źle :P

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 20.06.2010 - 21:42

• 0

Dezinformator.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wyniki te wcale nie powinny dziwić. Ktokolwiek myślał, że nagle społeczeństwo polskie przejrzy na oczy wykazał się wyłącznie naiwnością. Nie bądźmy pazerni i niewdzięczni. Rosjanie wprowadzili w naszej ojczyźnie ustrój komunizmo-podobny mordując bohaterów walczących za ojczyznę, obozy prawicy polskiej (prawdziwej prawicy, proszę nie porównywać tu PISu) oraz polską inteligencję i oficerów.
Nasi rodzice natomiast wyrzucili wojska rosyjskie, wprowadzili nam ustrój socjal-demokratyczny (nie, nie żartuję) i sejmowładztwo. Nie udało im się natomiast pozbyć służb wywiadu szkolonych przez GRU w Moskwie oraz elit politycznych wykształconych jeszcze w ustroju słusznie minionym. To mimo wszystko wielki sukces, dlatego zaklinam was gorące głowy nie załamujcie rąk i nie plujcie na ich osiągnięcia. To najcenniejszy dar i należy go uszanować, bo wywalczyli dla nas nieco wolności i należy im się za to wdzięczność.
Oczywiście przed nami stoi kolejny krok, czyli odsunięcie od władzy obecnych "elit" politycznych i reorganizacja służb wywiadu oraz wprowadzenie nowego ustroju w zgodzie z zasadą trójpodziału władz, w oparciu o ideologię liberalizmu. To zadanie na całe życie i nie osiąga się go w ciągu jednych wyborów, więc proszę o nieco więcej wytrwałości.

Spójrzmy prawdzie w oczy, media nie są już czwartą władzą. Na naszych oczach stały się pierwszą władzą w państwie. Są oczami i uszami zdecydowanej większości wyborców. Batalia, której byliśmy świadkami odbyła się pomiędzy Bronisławem Komorowskim(TVN) oraz Jarosławem Kaczyńskim(TVP). Natomiast Grzegorz Napieralski zyskał tylko i wyłącznie dzięki mediom, w szczególności TVP.

Zadanie stojące przed naszym pokoleniem należy realizować każdego dnia, poprzez systematyczne i konsekwentne promowanie poglądów liberalnych JKM. Może JKM nie dożyje czasów kiedy ten kraj się zmieni, ale jego poglądy na pewno!

Użytkownik Dezinformator edytował ten post 21.06.2010 - 00:25

• 8

Niedowiarek.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie będzie Jarka Kaczyńskiego, Napieralskiego ani żadnego innego jeśli prezydentem zostanie Komorowski. Poczytajcie sobie plany inwigilacyjne PO w formie CBA. Jeśli ten komuch zostanie prezydentem to czeka nas druga Korea Płn. bo nawet nikt nie zawetuje ustaw ograniczających wolność.

Użytkownik Niedowiarek edytował ten post 20.06.2010 - 21:42

• 2

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy wynik w USA jest podyktowany wpływem amerykańskiego patriotyzmu? ;) Najwyraźniej coś musiało się przelać w ich serca z tego pride to be American. Kaczyński dobrze się wpisuje w ten obraz.
  • 0

adam0.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja chciałbym żeby ktoś wytłumaczył mi w jaki sposób Janusz Korwin-Mikke ma tyle poparcia na forum paranormalne.pl, na innych forach internetowych i portalach, a w wyborach ma jedynie 2% poparcia?

Myślę, że użytkownicy tego forum to osoby myślące niestandardowo i chcące wyraźnych zmian w tym nudnym i przewidywalnym świecie, więc i w polityce. Dlatego taki wybór.

Tka wg mnie to wygląda czyli JKM jest raczej tylko w głosach młodzieży i osób poniżej 30 roku życia...

Mój ojciec też głosował na JKM :D przynajmniej tak mówił...

Użytkownik adam091991 edytował ten post 20.06.2010 - 21:49

• 0

Fresco.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szkoda że JKM nie jest juz taki młody. Dezinformator masz trochę racji. Alexi, widzisz nawet w Stanach JKM jest zaraz za "elitą", jest pierwszy z (jak ja to określam) "niszowych", więc jednak ludzie głosujący na "oszołoma" JKM wcale nie są taką niezauważalną grupą :) i kto wie jak to będzie w przyszłości. Jego partia istnieje i ludzie młodzi przejmujący jego poglądy także. Jeśli chodzi o to jaka jest obecna sytuacja to nie możemy zapominac że jest ogrom obywateli którzy są całkiem zadowoleni z tego że dostana pieniądze od państwa na to i na tamto i chcą miec spokój, jak już mylo wcześniej wspominał raczej są to osoby 50+. A jak jeszcze JKM wypali coś o tym że nie będzie państwa opiekuńczego to co się dziwic że takie a nie inne poparcie.To wynika juz po prostu z wieku i z tego, że społeczeństwo się starzeje. Myślę że błędem byłoby ten fakt pomijac.

Użytkownik Fresco edytował ten post 20.06.2010 - 21:54

• 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@ up Mylo
Na pewno tak jest za oceanem prędzej dotarła do nich tragedia niż rządy...

Ale wszystko wszystkim, a jakby nie było tytuł tych wyborów wg mnie brzmi : "I tak źle i tak niedobrze..."

Mój ojciec też głosował na JKM :D przynajmniej tak mówił...

Wiesz chodziło mi o większość nie wykluczam w każdym z moich przykładów innych osób :D

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 20.06.2010 - 21:53

• 0

Niedowiarek.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Proszę jeszcze zauważyć, że nigdzie w mediach nie pisze się absolutnie NIC o JKM. Nawet w ploteczkowych faktach o tym, jak kandydaci szli dziś do urn jest krótki opis każdego kandydata gdzie głosował, zaś o JKM ani widu ani słychu. IMO Polska jest już sprzedana.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No tak, jak napisałem, że to forum niszowe to sporo osób nastawiała mi minusy i się obraziła :)

To tak trudno przeczytać ile jest użytkowników tego forum by zrozumieć jak bardzo jest reprezentatywne w skali kraju ?

A ja uważam wynik JKM za sukces. Przegonił Pawlaka co jest ciekawostką. Ale ja to realista, więc nie wyobrażam sobie skąd u niektórych miał mieć 10%.

Największym zaskoczeniem jest Napieralski. Wyciągnął głosy Komorowskiemu. W sumie brawa dla niego, zyskał sporo wbrew przewidywaniom betonu lewicowego.

Najśmieszniejszy w tej chwili jest Kameleon Kaczyński. Jakim cudem ultra-prawicowy PiS sięga po głosy lewicy. Dla mnie to niepojęte i śmieszne. Przecież te partie różni przepaść w kwestiach ideowych, religijnych, in-vitro, geje etc.

Ok gospodarczo to to samo, ale ludzie mało się interesują gospodarką a bardziej tymi tematami emocjonalnymi. Jakim cudem katolicki PiS chce pozyskać świecką lewicę :) Kameleonizacja polityki :)

Aha jeszcze jedno, czy czasem SLD o śmierć Blidy nie oskarżyło PiS-u i IV RP ? Trąbili o tym na cały eter przez lat kilka.

Jedyny plus dla Milera, jako jedyny jasno mówi, że nie zagłosuje na PiS. Nie wymienia takiej opcji nawet. Przynajmniej on jest szczery i pamięta. Reszta to kameleony i zakłada możliwość poparcia Kaczyńskiego. Blida już zapomniana.
  • -1

Prawo wyborcze.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie chce wam się wcinać w dyskusję bo miałem tu tylko prostować jakieś informacje ale wpiszę co myśle. Jestem przekonany że wiele osób z tej sondy nie zagłosowało na JKM. Dodatkowo nie wierzę wielu moim znajomym że zagłosowali na Korwina. Wszyscy mówią że ma rację, że dobrze mówi ale kiedy przychodzi do głosowania to zastanawiają się po co tak na prawdę na niego głosować? I od razu z góry wybierają mniejsze zło.

A i co do Napieralskiego to dla mnie to żadne zaskoczenie. Jeśli startuje od 3% i jest kilkadziesiąt minut dziennie więcej w mediach niż inni kandydaci razem wzięci. Uśmiech mu się nie odkleja i wszystko jest za darmo. Osobiście nie znam nikogo kto na niego zagłosował no ale może ktoś bał się przyznać.

W 2011 roku (prawdopodobnie na wiosnę) czekają nas wybory parlamentarne i to jest prawdziwy test "ostatniej szansy" dla idei konserwatywno liberalnej.

Użytkownik Prawo wyborcze edytował ten post 20.06.2010 - 21:57

• 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok gospodarczo to to samo, ale ludzie mało się interesują gospodarką a bardziej tymi tematami emocjonalnymi. Jakim cudem katolicki PiS chce pozyskać świecką lewicę Kameleonizacja polityki

Teraz gospodarka to bardzo lotny temat. Jeśli coś się psuję w gospodarce to wszystkie emocjonalne pierdoły idą won. Najpierw przecież trzeba zjeść, potem można się zastanawiać nad in-vitro.
  • 0

Fresco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czego polityk nie zrobi żeby głosy pozyskac. No własnie - ludzie sie nie interesują gospodarką bo malo sie na tym znają. Wolą przekaz emocjonalny. Jak zobaczą w spocie pana który jeździ na wakacje z roześmianymi dziecmi, albo pana który sadzi drzewka z małymi dziewczynkami to na pewno sie będzie kojarzył pozytywnie. Na pewno bardziej niż ten, który siedzi i gada. O gospodarce i który nie używa argumentów sugerującym że jest prawy, itd.

Użytkownik Fresco edytował ten post 20.06.2010 - 22:06

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych