Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ok gospodarczo to to samo, ale ludzie mało się interesują gospodarką a bardziej tymi tematami emocjonalnymi. Jakim cudem katolicki PiS chce pozyskać świecką lewicę Kameleonizacja polityki

Teraz gospodarka to bardzo lotny temat. Jeśli coś się psuję w gospodarce to wszystkie emocjonalne pierdoły idą won. Najpierw przecież trzeba zjeść, potem można się zastanawiać nad in-vitro.

To zależy w jakim przedziale wiekowym.

Podejrzewam, że po 50-tce liczą się tylko te ideowe i religijne tematy.

Gospodarka to może lotny temat dla tych co pracy nie mają, i szukają przyczyn WHY ?

Emeryci i ludzie blisko emerytury itp zajmują się właśnie tymi "pierdołami". Bo chleb mają więc zajmują się tym czy ich córka może zrobić aborcje albo zapłodnić in-vitro.

Poza tym drugi temat to kraj bardzo katolicki i ludzi kręcą tematy czy wolno wieszać krzyże w szkołach :)
  • 1

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cóż, niestety w tej kwestii ma zupełną rację JKM z krytyką demokracji.

Zmiana obecnego stanu rzeczy i podążania za dogmatami UE, interesuje mnie zwłaszcza z jednego powodu. Jeśli ktoś tylko przejrzy na oczy od razu poczuje gorący oddech miliarda Chińczyków i drugiego Hindusów pędzących za nami (a czasem już przed nami) w wyścigu gospodarczym. Ich liberalne prawo gospodarcze, przy naszym biurokratycznym i socjalistycznym ucisku pozwoli im nas w niedługim czasie całkowicie odsunąć na drugi tor.
To jest zagrożenie, a nie to czy młoda Kasia spod trójki usunie trójkę dzieci.
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Jak zobaczyłem wyniki nie uwierzyłem. Jakim cudem JKM ma 3%? Czy ludzie są na tyle głupi? Czy specjalnie w ten sposób głosują, by potem mieć na co narzekać? Czy te wybory to jedno wielkie oszustwo fałsz? O co tu chodzi...
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wyniki te wcale nie powinny dziwić. Ktokolwiek myślał, że nagle społeczeństwo polskie przejrzy na oczy jest wyłącznie naiwnością.

Dezinformator, na wstępie: kolejny już raz, nie zawaham się użyć tego słowa - pięknie napisane.

Lecz co do tego zdania. Któryś z użytkowników się chwalił, jak przekonał rodziców / znajomych do zmiany zdania. By zagłosować na JKMa, itp. Ja również również znam trochę takich przypadków w moim otoczeniu, a i sam muszę się pochwalić, że mam kilka puntów, w tej dyscyplinie. Poważnie odniosłem wrażenie, że JKM jak wschodzące Słońce, obejmuje swoimi promieniami coraz rozleglejszą powierzchnię ;)

Nie będzie Jarka Kaczyńskiego, Napieralskiego ani żadnego innego jeśli prezydentem zostanie Komorowski. Poczytajcie sobie plany inwigilacyjne PO w formie CBA. Jeśli ten komuch zostanie prezydentem to czeka nas druga Korea Płn. bo nawet nikt nie zawetuje ustaw ograniczających wolność.

Również dostrzegam takie ruchy PO w czerwoną stronę mocy i to się staje niebezpieczne. Zaczęło się od ustawy o przemocy wobec dzieci, a teraz kolejne niepokojące pomysły Platformy. Z resztą nie wspomniałeś o najważniejszym - TVP niedługo będzie PO-wskie i biedakom czerpiącym opinie z TV odbiorą już nawet ten ostatni bastion kontrastu. Już wszystkie media będą grać pod jedną nutę. Jestem ciekaw, na kogo JKM wskaże w II turze, ale niezależnie od tego mam swoje zdanie - im mniej PO zdziała, tym lepiej dla Polski, dlatego w II turze głosuję na Jarosława Kaczyńskiego, który jednak jak wskazują najnowsze wyniki, wcale nie jest na straconej pozycji. Do tego dostanie trochę %, w "spadku" po Napieralskim.
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Szkoda że nie wygrał JKM on by zrobił porządek w Polsce. Co do samych wyników najbardziej przekonują mnie wyniki z USA w Polsce komuna dalej Rządzi i wyniki mogą być sfałszowane na rzecz PO
  • 2

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Widocznie polaczki chcą mieć źle. Ale oni tu będą do usranej śmierci.

Jade do Norwegii, nara.
  • -2

cuinust.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Emeryci i ludzie blisko emerytury itp zajmują się właśnie tymi "pierdołami". Bo chleb mają więc zajmują się tym czy ich córka może zrobić aborcje albo zapłodnić in-vitro.

Poza tym drugi temat to kraj bardzo katolicki i ludzi kręcą tematy czy wolno wieszać krzyże w szkołach :)

te "pierdoły" to decyzja czy ktos ma zyc czy nie... gdyby to dotyczylo twojej matki i ciebie - jeszcze w brzuchu - pewnie nie nazwalbys tego "pierdola", albo twojego dziecka...

"chleb maja" fakt, po co im wiecej. czyli emeryci to kolejna grupa spoleczna ktora nie ma na co narzekac bo zyje im sie w naszym kraju cudownie...
nie wiem jak inni ale wszyscy starsi ludzi e z ktorymi uczestniczylam w rozmowie dyskutujac o kandydatach poruszali temat wylacznie godpodarki. zreszta z wiadomych powodow. 3 z czolowych 4 kandydatow deklaruja sie jako katolicy i maja mniej wiecej takie same poglady na sprawy moralnosci wiec o czym tu dyskutowac...

poza tym gdyby faktycznie tylko to ich obchodzilo to Jurek bylby dzis liderem sondazy (jesli przyjmujemy ze wiekszosc glosujacych to ludzi ewracajacy z niedzielnej mszy) a jak widac wyniki osiagnal raczej smieszne

Użytkownik cuinust edytował ten post 21.06.2010 - 07:50

• 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przestudiuj do czego używa się cudzysłów bo to nie z mojego zdania wynika, że dla mnie to pierdoły.

Jurek nie jest liderem Polski katolickiej tylko Kaczyński i PiS. Jurek opuścił tą partię ale elektoratu za sobą nie pociągnął. Elektorat został z PiS.

Olechowski też kiedyś był w PO i co z tego ? Też ma śmieszny procent poparcia. Nie tędy droga do zrozumienia problemu.
  • 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Szkoda że nie wygrał JKM on by zrobił porządek w Polsce. Co do samych wyników najbardziej przekonują mnie wyniki z USA w Polsce komuna dalej Rządzi i wyniki mogą być sfałszowane na rzecz PO

Nie no na wygraną to ja raczej nie liczyłam ale miałam iskierkę nadziei na większy procent... kto wie ile wpływu na głosowani ma manipulacja i fałszerstwo... A co do wyników za granicą to w Anglii : Bronisław Komorowski uzyskał 2.785 głosów a Jarosław Kaczyński 1.029. Trzeci był Grzegorz Napieralski - 618 głosów. W Szkocji tez wygrał by Komorowski. A wracając do JKM, przydał by się ktoś taki kto dał by kopa w zad tej całej ramie politycznej...

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 21.06.2010 - 09:20

• 0

Prawo wyborcze.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

JKM jest tylko i wyłącznie sam sobie winien. Jestem przekonany że jakby się nie odzywał przez całą kampanię i zrobił by tylko ze 2 wiece to internauci by mu zrobili z 5% a tak co się odezwał to kobiet, monarchia, odebrać zasiłki (bez podania szczegółów), Hitler itp. Tak się w Polsce nie wygra i mimo wszystko pewne 4 miejsce to spory sukces i muszą go w każdych mediach podać jako niespodziankę.
  • 0

Jakub.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Marek Jurek jest właśnie liderem tych najbardziej ekstremistycznych środowisk katolickich , tych co niedopuszczają żadnych kompromisów , ma być tak jak "nauczają" biskupi i już żadnych ale . Zero tolerancji dla aborcji , eutanazji , invitro karać więzieniem a najlepszą metodą antykoncepcyjną jest różaniec . Dobrze że jego wynik jest tak słaby , jeżeli ma ochotę to niech wychowuje w ten sposób własne dzieci od moich przyszłych łapy precz .

Jarosław Kaczyński stracił elektorat Jurka i nie jest na 100% pewne że ci ludzie na niego zagłosują nawet gdy będą wybierać "mniejsze zło" . Bardzo ciekawie będzie wyglądać przymilanie się Kaczyńskiego do lewicowego elektoratu , wtedy to zobaczymy prawdziwe oblicze jego obłudy i hipokryzji , człowiek który jeszcze nie dawno chciał zamykać ludzi więzieniu za invitro teraz mówi że "ten temat trzeba przedyskutować i unikać emocji" . Poza tym ludzie pamiętają czym była IV RP , obraził on mnie a przede wszystkim moją rodzinę mówiąc że stoimy tam gdzie stało ZOMO .

Grzegorz Napieralski to największy wygrany tych wyborów , on będzie rozdawał karty w drugiej turze , straszne jest to że dzisiejsza lewica jest strasznie prawicowa , właśnie przeczytałem wypowiedź pana Arłukowicza w której mówi że "IV RP już nie jest taka straszna" . Wypada tylko załamać ręce nad SLD z jednej strony stary beton partyjny który więcej ma wspólnego z PZPR niż z lewicą a z drugiej młodzi ludzie którzy w imie korzyści politycznych zaprzedają lewicowe ideały . Straszne !

Mimo wszystko straszny niesmak budzi wemnie rozmach tych wyborów , za pieniądze które poszły na kampanie można by pomóc wielu ludziom poszkodowanym przez powódź , podobny niesmak mam po obejrzeniu mega-bizantyjskiej imprezy beatyfikacyjnej pana Popiełuszki ale to temat na inną hostorie...
  • 1

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

. Tak się w Polsce nie wygra i mimo wszystko pewne 4 miejsce to spory sukces i muszą go w każdych mediach podać jako niespodziankę.

Coś mi się wydaję że tak się chyba nie stanie...media to media teraz ogarnął ich szał dogrywki między Komorowskim a Kaczyńskim.
  • 0

Prawo wyborcze.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Faktycznie masz rację. Jak słucham TVN24 "ludzie zagłosowali na takiego szaleńca co chce dostępu do broni bo nie chcieli nikogo z czołówki i to swojego rodzaju bunt" to mi się niedobrze robi. No ale już wam wam nie rozmywam dyskusji. Pewnie w każdych wiadomościach będzie taka interpretacja i się nie łudzę że wspomną o wolnym rynku.
  • 0

Mystic.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

eee teraz to oni mają inny problem, jak przekonać ludzi do Komorowskiego, żeby się nie powtórzyła sytuacja z 2005 roku, myślę że jednak się powtórzy. :mrgreen:
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Temat do zamkniecia.

Najwyższy czas zmiane zainteresowań i oczywiście powrót do głosowania za parę dni.

Oczywiście malkontenci pójdą do głosowania, nie zdecydowani zdecyduja się, Ci co głosowali jeszcze raz mają szansę zweryfikować swoje poglądy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych