Znowu piszesz od rzeczy. Kto zabiera dziecko bo jest za grube ? Skąd walisz te przykłady ? Przykłady to można podawać takie jakie są, przemocy w rodzinie.
Od rzeczy jest twierdzenie że rodzic jest lepszy dla dziecka niż urzednik? To gratuluję, czyli ciebie wychowała pani przedszkolanka a od rodziców uciekałeś.
skąd biorę przykłady? z mediów. W tym roku w Anglii był przypadek zabrania dziecka rodzinie bo było za grube, tak za grube, nie było innego powodu. U nas nic nie lepiej, niedawny przykład ja chłopczyk został zgarnięty w drodze do domu ze szkoły bo ponoć jego rodzice są biedni.
Tak więc to ty się opamietaj bo roztaczasz wizję wspanialego panstwa troszczącego się o ludzi w każdym przejawie ich życie od urodzenia do śmierci. To ma swoją nazwę TOTALITARYZM
No właśnie tak to jest. Włącz logikę, bo to nie boli. Dzięki właśnie tej kontroli wiemy o tym co się dzieje.
To ty wyłącz myślenie totalitarne. Państwo nie jest ani od wychowywania dzieci, ani od prowadzenia firm, ani od leczenia ludzi itd. Państwo ma ludziom w tych czynnościach nie przeszkadzać. Chyba że uważasz że ludzie to stado kretynów i bydło którym należy kierować, wtedy twoje poglądy jak najbardziej mają rację bytu.
To przez Ciebie przemawia nieumiejętność współżycia z innymi ludźmi. Sam nie jesteś. Nie umiesz żyć w społeczeństwie to odbij od ludzi co potrafią.
Prze ze mnie? ależ to nie ja się wtrącam w życie innych i w dodatku żądam aby państwo to robiło, to ty zostaw innych w spokoju bo lepiej wiedzą jak kierować swoim życiem, nie potrzebują kontroli państwa i takich ludzi jak ty
Ta jasne
Nowak sprzedający dużo taniej ma zarobić dużo więcej, właśnie by zarobić więcej musi mieć większą marżę a nie obniżać o tyle ile spadł podatek swój produkt. Widzę, że pieniądze biorą Ci się z nieba. Gubisz podstawową logikę, ale zauważyłem że jest Ci ona obca. Nie chce mi się tego rozpisywać na liczbach, kto rozumie to rozumie, reszta do nauki.
hehe jesteś po prostu śmieszny ze swoją logiką, proszę opisz mi to na liczbach

Podam tylko przykład, pod Sandomierzem na targu sprzedają (takie same ciuchy) Polacy i Rumunii. Polacy się buntowali bo Rumuni mają taniej więc pewnie działają nielegalnie. Przyszły wszelkie państwowe kontrole i okazało się, ze nie, że Rumuni też prowadzą firmy, płacą ZUS itd a jednak mają taniej, sprzedają więcej, i zarabiają więcej. Jak to się dzieje? Może oni wiedzą co to wolny rynek a tamci Polacy tak jak i ty nie mają pojęcia?
Tak Nowak sprzedający dużo taniej bo nie płaci podatku zarabia dużo więcej bo sprzedaje więcej a dalej może mieć taką samą marżę!
I pieniądze nie biorą się z nieba, biorą się z pracy, a jak do tego państwa nie zabiera 70% w podatkach, zusie z tego co się wypracuje to ma się większy kapitał który można pomnażać.
Chyba nie ma sensu z Tobą więcej dyskutować, komunistów należy ignorować.
witam ja zagłosuje na napieralskiego ponieważ musi byc równowaga polityczna ponieważ kaczyński i komorowski to kandydaci prawicowi
Zadam ci tylko jedno podstawowe tytanie, co to znaczy prawicowi a co znaczy lewicowi? Wiesz czym to się rożni czy czerpiesz wiedzę tylko z mediów gdzie tak się ich nazywa?
Zarówno Kaczyński jak i Komorowski są centrowi, w żadnym wypadku nie można ich nazwać prawicowymi przed wszystkim przez swoje poglądy gospodarcze