@Marok - zaniepokoiłeś mnie, zaglądając pierwszy raz do tego tematu (14-15.05) pomyslałem "pewnie znowu 10% tego będzie prawdziwe". Tym razem było
realne.
Od wczoraj słysząc, że powódź zbliża sie do Warszawy, odwołano pewien koncert moich znajomych, a tutaj straże "czekają", aż woda dosięgnie 8m, bo narazie dosięgnęła tylko
7,4... może dojść do 7,8m , wiec nie ma powodów do obaw (w koncu to "tylko" 20cm). A to, ze np. wał u mnie na Białołęce (dzielnica Warszawy, jakby ktoś nie wiedział) jest wyjątkowo zaniedbany - kogo to obchodzi, zeby tylko nastolatkom nie przyszlo na myśl, zeby sie wykąpać w Wiśle.
Choć z drugiej strony - zalało już Otwock oraz Wawer, który jest względnie dużą dzielnicą Warszawy. Władze nie zareagowały ewakuacją (widziałem, ze pare osób zostało w swoich domach)
Zaczynam od wczoraj łapać schizy, ze jutro, pojutrze strace cały swój dobrobytek... o ile sam ujdę z życiem, dziś jednak pocieszył mnie znajomy mowiąc, ze w najgorszej syt. woda przedostałaby sie 2 ulice dalej, co wynosi niecałe 300m. Co jednak, jezeli naprawde mój dom sie znajdzie pod wodą? (a mieszkam na 2gim piętrze)
Interesująca jest też myśl, której też tu nie znalazłem - co, jezeli ta powódź została przewidziana? Jezeli to proroctwo, których skutki będą katastrofalne?
W związku z tym mam prośbę - prześledzając ten wątek, jeszcze nic nie napisał, co mamy robić, aby być najlepiej poinformowani, nie majac TV (a laptop nie otworzy mi automat. Sam pierwszy pozwole sobie podać linka z mapką:
http://www.skyscrape...ad.php?t=342522Na wypadek, gdyby <odpukać> dziś w nocy lub jutro woda zalała, a ja nie zdołam nic zrobić, pozdrawiam całą ekipe Paranormalne.pl i 7 użytkowników przegląd. ten temat.